Σύγχρονη έκδοση του σπιτιού γύρο

Σύγχρονη έκδοση του σπιτιού γύρο

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αρχική κατοικία στην περιοχή τους. Εάν ανήκετε σε αυτούς τους ιδιοκτήτες, μπορείτε να επιλέξετε τον σχεδιασμό του σπιτιού με τη μορφή ενός θεαματικού στρογγυλού κτιρίου. Αυτή η πρωτότυπη, μη τυποποιημένη παραλλαγή θα γίνει πραγματική διακόσμηση για οποιουσδήποτε αυλή. Για να οικοδομήσουμε μια τέτοια πολύπλοκη δομή, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται μόνο με μεγάλα αντικείμενα και οδηγούνται από σπίτια, για την οποία το στρογγυλό σχήμα είναι επίσης δημοφιλές τον τελευταίο καιρό. Ας δούμε λοιπόν πώς να το κάνετε μόνοι σας.

 • Τύποι στρογγυλών σπιτιών
 • Βάση
 • Τείχη
 • Στέγες
 • Οφέλη
Αυτή η μορφή του κτιρίου φαίνεται αρκετά φουτουριστική

Αυτή η μορφή κτιρίου φαίνεται φουτουριστική

Τύποι στρογγυλών σπιτιών

Μέχρι σήμερα, οι αρχιτέκτονες έχουν αναπτύξει διάφορους τύπους στρογγυλών κτιρίων. Διαφέρουν στην εμφάνιση και τη δομή. Ας τις εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

 1. Πύργος - αυτό είναι ένα από τα απλούστερα έργα. Τέτοιες κατασκευές ήρθαν σε μας από τον Μεσαίωνα, όταν πολυκλειόμενες κλειδαριές ενώθηκαν με δομές με κυλινδρικούς τοίχους και κωνικές στέγες. Για αυτούς, δεν υπάρχει ανάγκη να οικοδομηθούν σύνθετες δομές μηχανικής. Αυτό το κτίριο φαίνεται εντυπωσιακό τόσο έξω όσο και μέσα.

  Δεν είναι σπίτι, αλλά ένα πραγματικό κάστρο

  Δεν είναι σπίτι, αλλά ένα πραγματικό κάστρο

 2. Καταστράφηκε σχέδια ήρθαν σε μας από την Ευρώπη την Αναγέννηση. Είναι κυλινδρικές κατασκευές, η οροφή των οποίων έχει τη μορφή ημισφαιρίου. Ήταν αυτές οι δομές που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση των καθολικών εκκλησιών. Στη χώρα μας αυτή η μέθοδος είναι χαρακτηριστική των πλανητάριων. Και στις δύο περιπτώσεις, ο θόλος δημιουργεί την επίδραση του ουράνιου θησαυρού. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι μπορείτε να το διακοσμήσετε στη γεύση σας. Η οικοδόμηση μιας τέτοιας δομής απαιτεί σύνθετους υπολογιστικούς μηχανισμούς και ειδικά υλικά.

  Μια ενδιαφέρουσα λύση - μεγάλα παράθυρα κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού

  Μια ενδιαφέρουσα λύση - μεγάλα παράθυρα κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού

 3. Συνδυασμένη αποτελούνται από ορθογώνια τοιχώματα, εγκλεισμένα κάτω από μια σκεπή με σχήμα τόξου. Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο έργο είναι ελαφρώς ευκολότερο από το προηγούμενο, αλλά είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά.

  Σχεδιαστική λύση - ξύλινη οροφή σε σχήμα τόξου στην κορυφή της δομής

  Σχεδιαστική λύση - ξύλινη οροφή σε σχήμα τόξου στην κορυφή της δομής

 4. Σφαιρικό τα σχέδια γίνονται με τη μορφή μίας σφαίρας. Πρόκειται για μια εντελώς νέα λύση για τους σύγχρονους αρχιτέκτονες. Για την εφαρμογή του, απαιτούνται ακριβείς υπολογισμοί και ειδικά μέσα. Παραδοσιακά, αυτά Τα κτίρια είναι κατασκευασμένα από ξύλο.

  Στρογγυλό σπίτι ως διακόσμηση από παραμύθι

  Στρογγυλό σπίτι ως διακόσμηση από παραμύθι

Βάση

Όσο για κάθε κτίριο, είναι απαραίτητο να τεθεί ένα καλό θεμέλιο. Πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία, διαφέρει μόνο σε μορφή. Για σφαιρικά και θολωτά σπίτια, πρέπει να σκάψετε μια τάφρο σε σχήμα δακτυλίου.

Η προετοιμασία του ιδρύματος είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχικά στάδια της κατασκευής

Η προετοιμασία του ιδρύματος είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχικά στάδια της κατασκευής

Εξετάστε πώς να το κάνετε σωστά. Για τη διάταξη θα χρειαστείτε δύο γάντζους από ξύλο ή σίδηρο, ένα μακρύ σχοινί και ένα ελαστικό υλικό, παρόμοιο με το μοντέρνο κράσπεδο με κορδέλες για να προστατεύσετε τα παρτέρια. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Προσδιορίστε τα σαφή όρια της θέσης του κτιρίου και καθορίστε τη διάμετρο του.
 2. Διαχωρίστε τη διάμετρο στο μισό και πάρτε την ακτίνα.
 3.  Πάρτε ένα σχοινί, το μήκος του οποίου πρέπει να είναι ίσο με την ακτίνα, συνδέστε το σε δύο μανταλάκια.
 4. Ένα ένθετο στο σημείο μέσω του οποίου θα περάσει το εξωτερικό όριο. Το δεύτερο - για το μήκος του σχοινιού, τραβήξτε το μέσα στον κύκλο και οδηγήστε το στο έδαφος. Αυτό θα είναι το κέντρο.
 5. Στη συνέχεια, τραβήξτε έξω τον πρώτο πείρο από το έδαφος και, εμβαθύνοντας καλά στο έδαφος με πλήρη ένταση του σχοινιού, τραβήξτε έναν κύκλο.
 6. Τυλίξτε το σχοινί στο πλάτος του θεμελίου και τραβήξτε με τον ίδιο τρόπο τα εσωτερικά όρια.
 7. Συνιστάται η σήμανση και των δύο σημάνσεων με πρόσθετα υλικά.

Σημαντικό! Για τον συνδυασμένο τύπο, δημιουργείται μια τυποποιημένη βάση και τοποθετούνται πασσάλες για το σφαιροειδές.

Τείχη

Το επόμενο στάδιο κατασκευής είναι η ανέγερση τοίχων. Στις τρεις πρώτες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία επιλογών για αυτό:

 1.  τούβλα.
 2.  αφρώδη μπλοκ.
 3.  μπλοκ φυσικού αερίου ·
 4.  επεξεργασμένο ξύλο ·
 5.  κούτσουρα.
 6.  φυσική πέτρα.
Αυτή η εκδοχή των τοίχων προβλέπει την τοποθέτηση τριγωνικών πάνελ από κόντρα πλακέ 15 χιλιοστών από υγρασία

Αυτή η εκδοχή των τοίχων προβλέπει την τοποθέτηση τριγωνικών πάνελ από κόντρα πλακέ 15 χιλιοστών από υγρασία

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ανέγερσης των δύο πρώτων τύπων, το κύριο πράγμα στην περίπτωση αυτή είναι η ποιότητα της λύσης. Δεδομένου ότι τα στοιχεία δεν είναι τυποποιημένα, αυτό αυξάνει σημαντικά τις ραφές. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας τσιμέντο και να δημιουργήσετε μια παχύτερη λύση που θα κρατήσει πιο σταθερή.

Κατά την οικοδόμηση ενός σφαιρικού κτιρίου, οι ακόλουθες απαιτήσεις ισχύουν για το υλικό:

 1. ελαστικότητα;
 2. ελαφρότητα;
 3. δύναμη.

Το πλαίσιο μπορεί να είναι από σίδηρο και ξύλο. Η βάση είναι ραμμένη με μικρές πλάκες, οι οποίες τους επιτρέπουν να τις ράψουν σφικτά με τοίχους αυτού του μη τυποποιημένου σχήματος.

Συμβουλές! Εάν είναι απαραίτητο να θερμάνετε ένα σφαιρικό κτίριο, χρησιμοποιήστε το θερμαντήρες που είναι εγκατεστημένοι σε εσωτερικούς χώρους.

Στέγες

Το τελικό στάδιο κατασκευής είναι στέγες. Όπως προαναφέρθηκε, κάθε τύπος κτιρίου έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Οι σύγχρονες τεχνολογίες και τα υλικά καθιστούν δυνατή την ιδιαίτερη εμφάνιση του σχεδίου χωρίς επιπλοκές.

Αρχικά, ας πούμε ότι όταν κατασκευάζουμε μια μπάλα, ένας τύπος δέρματος χρησιμοποιείται για ολόκληρο τον υπαίθριο χώρο. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε τη στέγη.

Για τη σημείωση! Για την κυλινδρική οροφή, οι επιλογές των ραφιών είναι κατάλληλες, το κυριότερο είναι να τις συνδέσετε σωστά. Όλοι πρέπει να συγκλίνουν σε ένα σημείο.

Η στέγη είναι κατασκευασμένη από ξύλο, τα συνδετικά στοιχεία από ανθεκτικό μέταλλο

Η στέγη είναι κατασκευασμένη από ξύλο, τα συνδετικά στοιχεία είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό μέταλλο

Για τον θόλο και την τοξωτή οροφή πρέπει να επιλέξετε δοκάρια, τα οποία μπορούν να δώσουν μια στρογγυλή εμφάνιση. Τις περισσότερες φορές είναι μέταλλο, με τεχνική δύναμη, κάμπτει καλά. Αλλά ορισμένοι βιοτέχνες χρησιμοποιούν ξύλο, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υποστούν σωστή επεξεργασία.

Σημαντικό! Μετά από παρατεταμένη εμβάπτιση, επιτυγχάνεται η επιθυμητή ελαστικότητα.

Μοναδικό σπίτι-σύννεφο, συνδυασμένο από μέταλλο και ξύλο

Ένα μοναδικό σύννεφο σπίτι, συνδυασμένο από μέταλλο και ξύλο

Για τη σημείωση! Ως υλικό στέγης πρέπει να επιλέξετε ένα πολύ ελαστικό ή ένα που αποτελείται από μικρά στοιχεία, όπως βότσαλα.

Ο θόλος στέγης από γυαλί - το μέγιστο του ηλιακού φωτός

Ο θόλος οροφής από γυαλί θα δώσει το μέγιστο ηλιακό φως

 • Σήμερα η αγορά εκπροσωπείται από σχιστόλιθο, ondulin και bitumen βότσαλα, τα οποία είναι καλύτερα κατάλληλα για ταπετσαρία των μη τυποποιημένων σχημάτων.

Οφέλη

Τα στρογγυλά σπίτια πρώτα απ 'όλα διακρίνονται από τον μη τυποποιημένο και δημιουργικό χαρακτήρα τους. Αλλά αυτά δεν είναι όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία είναι τόσο ευπρόσδεκτοι.

Το σπίτι με τη μορφή ενός πύργου μοιάζει μαγευτικό

Το σπίτι με τη μορφή ενός πύργου μοιάζει μαγευτικό

Από τα πλεονεκτήματα μπορούν να εντοπιστούν τα εξής:

 1.  υψηλές αεροδυναμικές ιδιότητες.
 2.  αντίσταση στις σεισμικές μεταβολές.
 3.  υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες.
 4.  υψηλή ακουστική.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ανέγερση τέτοιων κτιρίων μπορεί να είναι πολύ φθηνότερη αν τα υλικά επιλέγονται σωστά. Χρησιμοποιώντας ελαφρά στοιχεία για τοίχους και στέγες, δεν θα είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η βάση, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τον προϋπολογισμό κατασκευής.

Πρωτότυπα έργα, σχεδιασμός και ανέγερση στρογγυλών ιδιωτικών κατοικιών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 67 =