Μοντέρνα κουζίνα με λευκές προσόψεις

Μοντέρνα κουζίνα με λευκές προσόψεις

Μεταξύ των πολλών ιδέες σχεδιασμού για εσωτερικό σχεδιασμό Το μωσαϊκό δεν χάνει τη δημοτικότητά του ποδιά κουζίνας. Δίνει στο δωμάτιο ένα ιδιαίτερο χρώμα, γοητεία και όχι μόνο αισθητική αλλά και λειτουργική σημασία, προστατεύοντας το μπροστινό τοίχο από τη μόλυνση.

 • Τι είναι αυτό;
 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
 • Υλικά
 • Χρωματικές λύσεις και σχεδιασμός
Κομψή κουζίνα με φωτεινές καρέκλες

Κομψή λύση σε μαύρο και κίτρινο χρώμα

Ελαφριά εσωτερική κουζίνα με τοίχο από τούβλα

Ελαφριά εσωτερική κουζίνα με τοίχο από τούβλα

Μινιατούρα στούντιο κουζίνας

Μινιατούρα στούντιο κουζίνας

Τι είναι αυτό;

Πρώτα απ 'όλα, θυμηθείτε αυτό ποδιά - αυτό δεν είναι μέρος του εξοπλισμού του μαγειρέματος ή της νοικοκυράς, αλλά η οπτικά όμορφη τεχνική λεπτομέρεια του χώρου της κουζίνας είναι ένα είδος ασπίδας από τη βρωμιά και τις ζημιές. Είναι διαφορετικές - μονολιθικές πλάκες από γυαλί, πλαστικό, πλακάκια, μεμβράνες κλπ., Ή ψηφιδωτό, που αποτελείται από μικρά κομμάτια που πρέπει να τοποθετηθούν, όπως ένα πλήρες κεραμίδι, αλλά σε μικρά κομμάτια.

Μορφή και περιεχόμενο

Τα στοιχεία επένδυσης ονομάζονται γλάστρες ή τσιπς, έχουν διάφορα μεγέθη - από 1 x 1 έως 10 x 10 cm. Οι παράμετροι εξαρτώνται από το υλικό και τις ιδιορρυθμίες των παραγωγών.

Συμβουλές! Η εμπειρία έχει δείξει ότι το βέλτιστο μέγεθος των σχεδιαστών και των ιδιοκτητών των συμβατικών επισκευές σχεδιασμού, εξετάζει τις διαστάσεις στο εύρος από 2 x 2 έως 5 x 5 cm. Με αυτές τις παραμέτρους είναι πιο βολικό να εργαστούν σε ένα μικρό χώρο.

Εκλεκτική κουζίνα με φωτεινά πιάτα

Εκλεκτική κουζίνα με φωτεινά πιάτα

Μικρή κουζίνα με μικρή τραπεζαρία δίπλα στο παράθυρο

Μικρή κουζίνα με μικρή τραπεζαρία δίπλα στο παράθυρο

Το σχήμα είναι διαφορετικό, αλλά το κύριο και αγαπημένο από όλες τις επιλογές - τα τετράγωνα, είναι ευκολότερο να ταιριάζει στην δεδομένη περίμετρο. Οι οπαδοί των πρωτοτύπων μπορούν να βρουν μίνι-κύκλους, οβάλ, ρόμβους και ακόμη και μη τυποποιημένα πολύγωνα.

Ένα παρόμοιο "παζλ" για μια ποδιά πωλείται όχι ανά κομμάτι, αλλά από το μετρητή. Οι τιμές είναι διαφορετικές, εξαρτώνται από το υλικό, την φαντασία των περιγραμμάτων και φήμη του κατασκευαστή.

Ενδιαφέρουσα στιγμή! Κομμάτια μωσαϊκού πωλούνται όχι χύδην, αλλά σε μπλοκ κολλημένα σε βάση χαρτιού ή πολυουρεθάνης. Οι παράμετροί τους μπορούν να κυμαίνονται από 28 έως 31 τετραγωνικά μέτρα. δείτε Κατά την αγορά είναι απαραίτητο να εξετάσει αυτή την απόχρωση και προσεκτικά να συσχετιστούν με τους υπολογισμούς της περιοχής στην οποία σχεδιάζεται να κολλήσει ένα μωσαϊκό.

Θαλασσινές αποχρώσεις στην κουζίνα σε στυλ της χώρας

Θαλασσινές αποχρώσεις στην κουζίνα σε στυλ της χώρας

Μικρά τυρκουάζ πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας

Μικρά τυρκουάζ πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας

Η παραδοσιακή κουζίνα ανανεώνεται από ένα φωτεινό μοτίβο πλακιδίων στον τοίχο

Η παραδοσιακή κουζίνα ανανεώνεται από ένα φωτεινό μοτίβο πλακιδίων στον τοίχο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ψηφιδωτά πλακάκια έχει ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά. Εξετάστε και ζυγίστε όλα τα υπέρ και τα κατά.

Οφέλη

 • Αισθητική. Μια ασυνήθιστη εμφάνιση, ένα περίεργο παιχνίδι των καλύτερων στιγμάτων.
 • Αντοχή. Ανθεκτικά στις ζημιές, λόγω των μικρών τμημάτων, ακόμη και των σοβαρών γρατζουνιών, είναι σχεδόν αόρατα.
 • Το σύνολο φωτισμός δωματίου - Η επίδραση επιτυγχάνεται λόγω της ειδικής διάθλασης των ακτίνων του ήλιου.
 • Η ευκολότερη φροντίδα: αντέχει τα απορρυπαντικά, μερικές φορές αρκεί να σκουπίζετε με ένα υγρό πανί.
 • Μια μεγάλη ποικιλία - η επιλογή των υλικών, των σχημάτων και των χρωμάτων για όλα τα γούστα και τις περιστάσεις.
 • Ευελιξία. Ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα στυλ.
Τα όμορφα διακοσμημένα κεραμίδια φαίνονται καλά σε μια μικρή κλασική κουζίνα

Τα όμορφα διακοσμημένα κεραμίδια φαίνονται καλά σε μια μικρή κλασική κουζίνα

Μια ευρύχωρη φωτεινή και φωτεινή κουζίνα έχει καλή διάθεση

Μια ευρύχωρη φωτεινή και φωτεινή κουζίνα έχει καλή διάθεση

Μειονεκτήματα

 • Σχετικά υψηλές τιμές - ανάλογες είναι αρκετές φορές φθηνότερες.
 • Αν είναι δυνατόν να προκαλέσετε ζημιά στο κεντρικό μέρος πάρα πολύ, είναι δύσκολο να το αντικαταστήσετε.
 • Απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες στο στυλ.
Ασυνήθιστη κουζίνα σε σοφίτα

Ασυνήθιστη κουζίνα σε σοφίτα

Κρεμασμένο εσωτερικό-γκρι-λευκό κουζίνα με στρογγυλή τραπεζαρία στο κέντρο

Κρεμασμένο εσωτερικό-γκρι-λευκό κουζίνα με στρογγυλή τραπεζαρία στο κέντρο

Με βάση τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι το κύριο αντικειμενικό κενό είναι ένα σχετικά υψηλό κόστος. Δεξιότητες στυλ δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκα, μπορούν να προβληθούν και να επαναληφθούν με βάση τα μαθήματα βίντεο από το Διαδίκτυο, ακόμη και αν είστε νέοι για να επισκευάσετε τις εργασίες. Για να τραυματιστεί τουλάχιστον ένα τετράγωνο στο σημείο που έπρεπε να αντικαταστήσει είναι σχεδόν αδύνατο.

Ναι, και οι τιμές "δαγκώνουν" μπορούν να παρακάμπτονται, αν ξέρετε πώς να εργαστείτε κόπτης γυαλιού και να έχετε βασικές γνώσεις των μαθηματικών. Εάν "τα οικονομικά τραγουδούν ειδύλλια", αλλά η ψυχή ζητά μια ποδιά μωσαϊκού, μπορείτε να κόψετε τα πολυπόθητα κομμάτια από οποιοδήποτε χρωματιστό πλακάκι. Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος.

Υλικά

Το αρχικό υλικό για την κατασκευή ποικίλει.

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:

 1. Κεραμική - Ένα μείγμα από κόκκινο πηλό, χαλαζιακή άμμο και ειδικά πρόσθετα. Είναι ανθεκτικό, πρακτικό σε φροντίδα και έχει πλούσια ποικιλία υφασμάτων και αποχρώσεων. Ένα τέτοιο ψηφιδωτό δεν ξεθωριάζει κάτω από τις υπεριώδεις ακτίνες, δεν απορροφά νερό και δεν φοβάται τις χημικές ουσίες που οφείλονται στην επικάλυψη με ένα ειδικό λούστρο ανθεκτικό στην υγρασία. Παρά το γεγονός ότι ο πλούτος επιλέγοντας μια παλέτα χρωμάτων τα κεραμικά είναι ελαφρώς κατώτερα από το ίδιο γυαλί, είναι μια ποιοτική πρώτη ύλη που επηρεάζει την τιμή.
 2. Γυαλί. Διαφανή και ημιδιαφανή θραύσματα προσελκύουν ένα όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα, λαμπερό και αντανακλαστικό φως, δημιουργούν ένα ενδιαφέρον περιβάλλον. Κατασκευασμένο από λευκή χαλαζιακή άμμο με προσθήκη χρωστικών ουσιών για την επίτευξη τρεμούλας. Οι μαργαριτάρι κηλίδες ή τσιπς από ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιούνται συχνά -. Aventurine, μάργαρο και έτσι υπόστρωμα γυαλιού και έχει αποκτήσει δημοτικότητα λόγω της πρακτικής στιγμή - αυτό το υλικό χαρακτηρίζεται από χαμηλό πορώδες, έτσι ώστε η επιφάνειά του δεν μπορούν να αναπαραχθούν μικρόβια. Αυτό είναι μια μεγάλη υγιεινή συν.
 3. Πλακάκια - το ίδιο κεραμίδι, αλλά σε μίνι-απόδοση.
 4. Stone είναι σε ζήτηση μεταξύ των οπαδών του στυλ grunge και πατάρι, που σημαίνει σκόπιμη αγένεια και τραχύτητα. Συντακτική ενιαίο ιστοί αποκόπτονται από στερεά πλάκες από φυσική πέτρα - γρανίτη, τραβερτίνη, ασβεστόλιθος, μάρμαρο, μερικές φορές από ημιπολύτιμους λίθους -. Onyx, λάπις λάζουλι, κλπ Η υφή μπορεί να είναι ομαλή εάν τα κομμάτια είναι γυαλισμένο, ακατέργαστα ή ακόμα και τεχνητά ηλικίας. Ωστόσο, οποιαδήποτε πέτρα έχει υψηλότερο πορώδες από τα πιο πυκνά υλικά, τα οποία δίνουν ζωή στα βακτηρίδια. Αυτό, φυσικά, μείον όσον αφορά την υγιεινή. Όμορφο, ακριβό, αλλά δεν ταιριάζει σε όλα τα στυλ, εν ολίγοις, η επιλογή για έναν μεγάλο εραστή.
 5. Πλακάκια από πορσελάνη - είναι μια συμβίωση κεραμικής και πέτρας, μια ενδιάμεση σύνδεση που συνδυάζει την όμορφη εμφάνιση και τη σκληρότητα του γρανίτη, η οποία επηρεάζει την τιμή, αλλά η ποιότητα αξίζει τον κόπο.
 6. Μέταλλο - σχετική καινοτομία. Αυτά είναι λεπτές πλάκες ορείχαλκου ή ανθεκτικό στη σκουριά μέταλλο, στερεωμένες σε ελαστικό ή μαλακό πλαστικό υπόστρωμα. Η επιφάνεια είναι διαφορετική - ματ, με γυαλιστερή γυαλάδα, με εξογκώματα, τομές ή άλλες ανάγλυφες εικόνες. Το χρώμα ποικίλλει από κλασικό χάλυβα, λαμπερό χρυσό σε χάλκινο αντίκα. Τα προϊόντα ποιότητας δεν είναι οξειδωμένα, ανθεκτικά στα λίπη, τους λεκέδες και τη θερμότητα, αλλά αν η επιφάνεια είναι ομαλή, δεν μπορούν να αποφευχθούν αισθητά δακτυλικά αποτυπώματα και πιτσιλίσματα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ματ επιλογές ή έδαφος.
 7. Καθρέπτης - μια νέα εικόνα κάθε μέρα, μία από τις τελευταίες καινοτομίες σχεδιαστή. Ο καθένας θυμάται τις μπάλες ντίσκο και το μοναδικό τους παιχνίδι με λάμψη, μια πραγματική σφαίρα αντανάκλασης που μπορεί να διορθώσει τις ατέλειες του χώρου και να επεκτείνει οπτικά μια μικρή περιοχή. Μια τέτοια μωσαϊκή ποδιά θα σας ευχαριστήσει κάθε μέρα με νέες εικόνες της δικής σας αντανάκλασης στο στυλ του έργου του Salvador Dali "The Explosion of Head of Raphael".

Χρωματικές λύσεις και σχεδιασμός

Ο απλούστερος και φθηνότερος τρόπος είναι να δημιουργηθεί μια στέρεη επιφάνεια, αλλά οι σχεδιαστές προσφέρουν περισσότερες ενδιαφέρουσες ιδέες. Η διαφορά στο κόστος δεν θα είναι πολύ μεγάλη, επειδή η περιοχή είναι μικρή και το οπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά διαφορετικό.

U-κουζίνα με άνετο χώρο εργασίας δίπλα στο παράθυρο

U-κουζίνα με άνετο χώρο εργασίας δίπλα στο παράθυρο

Όμορφες επιλογές:

 • Μονόχρωμη - δεν είναι μόνο ένα χρώμα σε όλο το τοίχο εργασίας, αλλά ένας πρωτότυπος συνδυασμός τόνων του ίδιου χρώματος, από πλούσιο σε λεπτό.
 • Mix - Συνδυάζοντας τις αποχρώσεις που σας αρέσει, ένα είδος ανάλογου λαμπερού πάπλωμα. Μερικοί διακοσμητές έργα είναι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων δεν είναι μόνο ασυνήθιστο συνδυασμό χρωμάτων, αλλά και τα υλικά, οι πλοίαρχοι και καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά με τα γυάλινα κεραμικά, πλακάκια με μέταλλο και ούτω καθεξής. Μπορείτε να απελευθερώσουν τη φαντασία και το πείραμα, πάρα πολύ.
 • Μοτίβα - διακοσμητικά αντικείμενα οποιασδήποτε πολυπλοκότητας, έτοιμα ή δημιουργημένα από τα ίδια τους τα χέρια.
 • Πίνακες ζωγραφικής - έτοιμη σύνθεση τοίχου, πολύπλοκη σε συναρμολόγηση, αλλά απίστευτα όμορφη σε τελική μορφή.
Ευρύχωρη κουζίνα με μαλακό καναπέ

Ευρύχωρη κουζίνα με μαλακό καναπέ

Συμβουλές! Όταν επιλέγετε οποιαδήποτε παραλλαγή εκτέλεσης, πρέπει να θυμάστε ότι είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια ποδιά μωσαϊκού πριν να κρεμαστεί σετ. Επιπροσθέτως, θα απαιτούνται δικαιώματα από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε αργότερα να μην μπορούν να φανούν τμήματα του γυμνού τοίχου. Οι αρμοί ενέσεων πραγματοποιούνται μόνο αφού στεγνώσει τελείως η κόλλα.

Κομψό σαλόνι-κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ

Κομψό σαλόνι-κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ

Το μωσαϊκό για την κουζίνα στην ποδιά είναι ένα αναμφισβήτητα πρωτότυπο και άμεσα αντιληπτό στοιχείο. Διακρίνεται από μια πλούσια ποικιλία χρωμάτων, μορφών, υφών και μεθόδων στυλ. Τι να δώσει προτίμηση - το θέμα της γεύσης των ιδιοκτητών. Σταματήστε την απλότητα και δημιουργήστε ένα μονόχρωμο μινιμαλισμό, φανταστείτε τον εαυτό σας ως τον πατέρα της ευκλείδειας γεωμετρίας και χαράξτε φωτεινά στολίδια με τη μορφή τριγώνων ή ελλειπτικών ή αισθανθείτε σαν έναν αντίκα καλλιτέχνη και δημιουργήστε μια εικόνα - εξαρτάται από εσάς. Όλα εξαρτώνται από τις οικονομικές δυνατότητες και το εύρος της φυγής φαντασίας. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε! Πώς να το ξέρετε, ίσως είστε ο μελλοντικός Eugène Grasse (ένας διάσημος καλλιτέχνης και γλύπτης-μοντερνιστής του XVIII αιώνα που δημιούργησε μοναδικές ψηφιδωτές εικόνες)!

Ζώνη Accent: 70+ κομψές ψηφιδωτές παραλλαγές στην ποδιά κουζίνας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 62