Μοντέρνα κουζίνα σε στιλ αρτ νουβό

Μοντέρνα κουζίνα σχήματος U σε αρ νουβό στιλ

Κάθε ερωμένη ονειρεύεται την ευκολία όταν μαγειρεύει φαγητό. Η κουζίνα σχήματος U είναι η καλύτερη λύση για δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους. Σε μια τέτοια βολική διάταξη όλων των πιάτων, δημητριακών, μπαχαρικά και ταυτόχρονα να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά κάθε γωνία Σετ κουζίνας.

 • Ειδικότητα
 • Πλεονεκτήματα του σχεδιασμού
 • Μειονεκτήματα των κουζινών σε σχήμα U
 • Χαρακτηριστικά της διάταξης
 • Αν η κουζίνα είναι μικρή
 • Πολυτελής μεγάλη κουζίνα
 • Η σημασία του φωτισμού και των πρόσθετων στοιχείων
 • Νησί στην κουζίνα
 • Συμβουλές σχεδιασμού
Μικρή κουζίνα σε βιομηχανικό στιλ

Μικρή κουζίνα σε βιομηχανικό στιλ

Μακρύ φουρκέτο κουζίνας σε σχήμα U

Μακρή κουζίνα σχήματος U σε χρώμα γάλακτος

Ειδικότητα

Μετά από προσεκτική εξέταση της φωτογραφίας των κουζινών σχήματος U, μπορείτε να δείτε ότι η φόρμα παίρνει μια συγκεκριμένη τοποθέτηση επιφανειών. Η διάταξη παρέχει τη μέγιστη ευκολία για την οικοδέσποινα και όλες οι γραμμές είναι διατεταγμένες με τη μορφή γράμματος P. Κάθε γραμμή εκτελεί το λειτουργικό της καθήκον, δηλαδή:

 • Το πρώτο - ψυγείο και συστήματα αποθήκευσης. Ο στόχος τους είναι να αποθηκεύουν προϊόντα.
 • Η δεύτερη - νεροχύτη, όπου τα πιάτα πλένονται και τα τρόφιμα για το μαγείρεμα.
 • Το τρίτο είναι η σόμπα, ο τόπος μαγειρέματος.

Σημαντικό! Σε μια μεγάλη ή μικρή κουζίνα σχήματος U τα πάντα θα πρέπει να ρυθμιστούν για μέγιστη άνεση. Τυπικές αποστάσεις: πλύσιμο από ένα πιάτο - 1,2-1,8 m, ένα ψυγείο από ένα πιάτο - 1,2 m και όχι λιγότερο από 2 m από ένα νεροχύτη. Τραπέζι Βρίσκεται στα βορειο-δυτικά, τραπεζαρία. 

Για να τοποθετήσετε ψηλά ντουλάπια και ένα ψυγείο είναι πιο βολικό στις γωνίες, στον ανοικτό χώρο θα επικαλύψουν το πέρασμα. Ο χώρος εργασίας για την προετοιμασία των προϊόντων είναι καλύτερο αν είναι ενιαίο, δεν χωρίζεται σε 2-3 μέρη.

Μικροαστική κουζίνα κάτω από την οροφή

Μικροαστική κουζίνα κάτω από την οροφή

Μεγάλο στούντιο κουζίνας σε σχήμα U

Μεγάλο στούντιο κουζίνας σχήματος U

Πλεονεκτήματα του σχεδιασμού

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της διάταξης κουζίνας σε σχήμα U είναι:

 1. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε μέσα από κινήσεις, που διευκολύνουν σημαντικά τη διαδικασία μαγειρέματος και την καθιστούν όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.
 2. Λειτουργικότητα θέσης (σε περίπτωση που το τρίγωνο εργασίας τοποθετηθεί σωστά). Δηλαδή, κατά τον προσδιορισμό του χώρου πλύσης, μιας πλάκας και ενός ψυγείου, πρέπει να βασιστείτε σε μια άνετη διαταγή για τον εαυτό σας. Στη συνέχεια, όλα θα είναι κοντά και δεν θα χρειαστεί να κάνετε πολλές περιττές κινήσεις στη διαδικασία μαγειρέματος.
 3. Ακόμη και το εσωτερικό της κουζίνας σχήματος U με παράθυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αξιοποιώντας το μέγιστο τους τοίχους. Σε μια γραμμή, όλα που χρειάζεστε για το μαγείρεμα και τα πιάτα είναι τοποθετημένα, και στη δεύτερη - τραπεζαρία.
 4. Σχήματος U κουζίνα με μπαρ για πρωινό Μπορεί να εγκατασταθεί εάν δεν υπάρχει τέταρτος τοίχος. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για διαμερίσματα στούντιο, όπου είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια λειτουργική οριοθέτηση ζωνών και ταυτόχρονα να μην χωριστεί ένας ήδη μικρός χώρος.
Φωτεινή κίτρινη κουζίνα με νεροχύτη

Φωτεινή κίτρινη κουζίνα με νεροχύτη στο παράθυρο. Σχεδιαστής: Nadezhda Zotova

Δώστε προσοχή! Τα σετ κουζίνας αυτού του τύπου κατασκευάζονται σε οποιοδήποτε στυλ - μινιμαλισμό, κλασικά, υψηλής τεχνολογίας, Προβηγκία, Χώρα και ακόμη σύγχρονη.

Ζεστή και άνετη κουζίνα σε στυλ χώρας

Ζεστή, άνετη κουζίνα σε στυλ χώρας

Μειονεκτήματα των κουζινών σε σχήμα U

Αυτή η διάταξη, όπως και κάθε άλλη, έχει τα μειονεκτήματά της:

 • Δημιουργία μιας δυσπρόσιτης ζώνης στις γωνίες. Ανεξάρτητα από το βάθος των ντουλαπιών, στις γωνίες μιας τέτοιας κουζίνας θα υπάρχει αρκετός χώρος που είναι άβολο για χρήση. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί γωνιακά συστήματα αποθήκευσης περιστρεφόμενα ράφια που θα σας φέρουν σε όλα όσα χρειάζεστε.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κουζίνα σε σχήμα U είναι το προνόμιο των μεγάλων χώρων. Μεταξύ των παράλληλων γραμμών των επίπλων πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m απόσταση. Μια στενή κουζίνα αυτού του τύπου φαίνεται βαριά και δεν είναι δυνατόν να απολαύσετε πλήρως τα οφέλη της. Αλλά για πολύ μεγάλους χώρους, είναι επίσης άβολο, επειδή το ίδιο τρίγωνο δεν μπορεί να διευθετηθεί άνετα.
 • Σχήματος U κουζίνα με παράθυρο - είναι όμορφο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να καταλάβετε έναν τοίχο με έπιπλα, πράγμα που θα μειώσει την ετοιμότητα της διάταξης. Αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την οργάνωση ενός χώρου εργασίας ή μιας τραπεζαρίας κοντά στο παράθυρο. Φαίνεται πρωτότυπο, και εκτός αυτού είναι ελαφρύ.
Κουζίνα U με τραπεζαρία δίπλα στο παράθυρο

Κουζίνα U με τραπεζαρία δίπλα στο παράθυρο

Η έκδοση σχήματος U της κουζίνας είναι πιο κατάλληλη για ένα μεγάλο τετράγωνο

Η έκδοση σχήματος U της κουζίνας είναι πιο κατάλληλη για ένα μεγάλο τετράγωνο

Χαρακτηριστικά της διάταξης

Ο σχεδιασμός της κουζίνας σε σχήμα U είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί εάν η θέση για τη θέση της είναι μεγαλύτερη από 10 τ.μ. m. Την ίδια στιγμή, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του στυλ και τις ιδιαιτερότητες του δωματίου. Μην ξεχνάτε το τρίγωνο της κουζίνας: αν η απόσταση από το ένα έως το δεύτερο στοιχείο είναι περίπου 1 μέτρο, τότε θα είναι δυνατό να επιτευχθεί το αποτέλεσμα του "πάντα στο χέρι". Επιπλέον, θα βοηθήσει στον εντοπισμό περισσότερων συσκευών κουζίνας και βοηθών κουζίνας στον χώρο της κουζίνας.

Σημαντικό! Το βασικό σημείο στη διάταξη της κουζίνας σχήματος U είναι μια στοχαστική διάταξη τραπεζαρία.

Πτυσσόμενη κομψή κουζίνα με τοίχο από τούβλα και παράθυρο στο ταβάνι

Πτυσσόμενη κομψή κουζίνα με τοίχο από τούβλα και παράθυρο στο ταβάνι

Είναι παράλογο να εξοπλιστεί μια τραπεζαρία στο έδαφος μιας τέτοιας κουζίνας, αν η οικογένεια έχει πολλούς ανθρώπους ή το δωμάτιο είναι πολύ μικρό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό να μετακινήσετε τη ζώνη για πρόσληψη τροφής σε άλλη αίθουσα.

Σε αυτό το σχεδιασμό, κάθε γραμμή πρέπει να έχει το δικό της λειτουργικό καθήκον, δηλαδή:

 1. Ένας τοίχος για αποθήκευση. Εδώ μπορεί να υπάρχει ένα ψυγείο, ντουλάπια στα οποία υπάρχουν δημητριακά και μπαχαρικά, ένα διαμέρισμα για λαχανικά, πιατικά.
 2. Το δεύτερο τοίχωμα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των προϊόντων, δηλαδή πρέπει βεβαίως να υπάρχει νεροχύτης, επιφάνειες για τεμαχισμό, μαχαίρια.
 3. Το τρίτο μέρος είναι η ζώνη μαγειρέματος, δηλαδή η κουζίνα, οι επιφάνειες για ζεστά γλάστρες, οι γλάστρες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την ασφαλή μαγειρική.
Ενδιαφέρουσα κουζίνα σε εκλεκτικό στιλ

Ενδιαφέρουσα κουζίνα σε εκλεκτικό στιλ

Αν η κουζίνα είναι μικρή

Παρόλο που οι περισσότερες από τις κουζίνες σχήματος U είναι εξοπλισμένες σε αρκετά ευρύχωρα δωμάτια, δεν υπάρχουν επίσης εμπόδια για την κατασκευή τους σε ένα μικρό δωμάτιο. Για βέλτιστη οργάνωση χώρου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε συρόμενα έπιπλα. Πιθανότατα, η κουζίνα θα βγει στενό, αλλά εδώ σίγουρα θα είναι όλα.

Εάν χρησιμοποιείτε πρότυπα έπιπλα, το ψυγείο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο δωμάτιο για να ελευθερώσετε χρήσιμο χώρο. Μερικές πρακτικές συμβουλές:

 • Εάν το δωμάτιο είναι μακρύ και στενό, αξίζει να το χρησιμοποιήσετε Σετ κουζίνας χωρίς αιχμηρές γωνίες.
 • Οι τοίχοι πρέπει να κόβονται στο φως, βέλτιστα μέσα μπεζ τόνους - αυτό θα αυξήσει οπτικά το χώρο.
Μικρή κομψή λευκή κουζίνα

Μικρή κομψή λευκή κουζίνα

 • Τα έπιπλα πρέπει επίσης να γίνονται σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, φωτεινές αντιθέσεις σε αυτή την περίπτωση - ταμπού.
 • Είναι καλό να σκεφτόμαστε τόσο τον βασικό όσο και τον τοπικό φωτισμό. Φωτισμός χώρων εργασίας είναι απαραίτητο.
 • Υφάσματα για παράθυρα - ελαφρύ, που φέρει, σε καμία περίπτωση δεν πυκνή κουρτίνες. Τα έπιπλα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ανακλαστικές επιφάνειες και όσο περισσότερο είναι εκεί, τόσο καλύτερα. Φυσικά, η φροντίδα τέτοιων προσόψεων θα είναι δύσκολη.
 • Το ανώτατο όριο είναι αναγκαστικά φωτεινό, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιστερό.
 • Κάτω από κάθε σκιά.
 • Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να μεγεθύνετε τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων - αυτό θα προσθέσει φως και ένταση.
Μικρή κουζίνα τύπου n σε ιδιωτικό σπίτι

Μια μικρή κουζίνα σχήματος U σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Πολυτελής μεγάλη κουζίνα

Ένα μεγάλο δωμάτιο για τη διακόσμηση της κουζίνας είναι το όνειρο οποιασδήποτε ερωμένης, διότι σε αυτό μπορείτε να επιτύχετε μέγιστη άνεση. Για να είναι άνετο να περάσετε το χρόνο σας εδώ, θα πρέπει να παράσχετε έπιπλα με συρτάρια και άλλα στοιχεία που παρέχουν λειτουργικότητα. Διαφορετικά, οι συμβουλές σχετικά με τη ρύθμιση είναι παρόμοιες με την παραπάνω επιλογή.

Όσον αφορά τις επιδόσεις χρώματος, στην περίπτωση αυτή μπορείτε να αντέξετε οικονομικά φωτεινά χρώματα, είναι τόσο σημαντικές σήμερα, όπως πάντα, ειδικά σε συνδυασμό με το λευκό. Στο χρώμα, είναι καλύτερο να κάνετε τις προσόψεις ενός σετ κουζίνας, και οι επιφάνειες εργασίας είναι περισσότερο γαλήνια χρώματα.

Η σημασία του φωτισμού και των πρόσθετων στοιχείων

Η κουζίνα σχήματος U είναι άνετη, αλλά εκτός από την τοποθέτηση επίπλων και λειτουργικών χώρων σε αυτό, είναι σημαντικό Σκεφτείτε προσεκτικά τον φωτισμό, γιατί μόνο το κύριο δεν μπορεί να κάνει. Για να δημιουργήσετε μια κανονική λειτουργία φωτισμού, είναι βολικό για χρήση φώτα σημείων και LED κορδέλες, οι οποίες θα μπορούν να επισημάνουν όλους τους τομείς.

Δώστε προσοχή! Συχνά ο κύριος φωτισμός δεν είναι καθόλου απαραίτητος, γι 'αυτό αξίζει να προβλεφθεί η δυνατότητα ξεχωριστής ενεργοποίησης του φωτισμού της λάμπας οροφής.

Λευκή μαρμάρινη κουζίνα με καλό φωτισμό του χώρου εργασίας

Λευκή μαρμάρινη κουζίνα με καλό φωτισμό του χώρου εργασίας

Φυσικά, είναι απαραίτητο τα φωτιστικά να ταιριάζουν στη συνολική στιλιστικότητα του δωματίου.

Προκειμένου η κουζίνα να είναι ολιστική, πρέπει να είναι εξοπλισμένη με διακοσμητικά στοιχεία, κουρτίνες, ζωγραφιές. Επίσης κατάλληλα διακοσμητικά πάνελ, αν το επιτρέπει η περιοχή. Η αρχική λύση - τοποθετήστε οικογενειακές φωτογραφίες στους τοίχους.

Στον σύγχρονο σχεδιασμό, το φυτά εσωτερικού χώρου, και εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα υπαίθρια και τα λουλούδια τοίχων.

Ακόμα και σε μια μικρή κουζίνα μπορείτε να βρείτε ένα μέρος για τα φυτά εσωτερικού χώρου

Ακόμα και σε μια μικρή κουζίνα μπορείτε να βρείτε ένα μέρος για τα φυτά εσωτερικού χώρου

Νησί στην κουζίνα

Παραδώστε νησιού σε μια τέτοια κουζίνα είναι λογική, αν το μέγεθός της είναι πάνω από το μέσο όρο. Αυτό θα βοηθήσει στον εξοπλισμό του χώρου με πρακτικό και εργονομικό τρόπο. Το νησί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρησιμεύσει ως τραπεζαρία ή επιφάνεια εργασίας. Είναι συχνά τοποθετήστε ένα νεροχύτη ή μια σόμπα.

Το καλύτερο από όλα, αυτή η λύση της κουζίνας φαίνεται σε ανοιχτόχρωμο χρώμα - λευκό, μπεζ. Τέτοιες επιφάνειες συνδυάζονται καλύτερα με τη στιλπνότητα ανοξείδωτου χάλυβα στο ψυγείο και την κουκούλα. Σε αυτή τη λύση χρώματος, ακόμη και οι μαζικές συσκευές κουζίνας θα φαίνονται ευκολότερες.

Μεγάλη κουζίνα με νησί και παράθυρα στην οροφή

Μεγάλη κουζίνα με νησί και παράθυρα στην οροφή

Μια άλλη πρωτότυπη λύση είναι γκρίζα-μπλε προσόψεις και λευκούς countertops. Η κουζίνα θα φαίνεται κομψή, αλλά μην κόβετε τα μάτια σας.

Συμβουλές! Εάν η στιγμή της ρύθμισης της κουζίνας μόλις έπεσε σε μια άλλη φιλοξενία δίαιτα, τότε τα καθορισμένα χρώματα θα είναι βέλτιστη. Μετά από όλα, σύμφωνα με τους χρωματιστές, μειώνουν την όρεξη.

Κουζίνα σε εξοχικό στιλ με νησιώτικα και ψηλά ταβάνια

Κουζίνα σε εξοχικό στιλ με νησιώτικα και ψηλά ταβάνια

Συμβουλές σχεδιασμού

 1. Θα πρέπει να πειραματιστείτε και απορρίψτε μέρος των κρεμασμένων ντουλαπιών. Έτσι μπορείτε να "φωτίσετε" την κουζίνα και να την κάνετε πιο ευρύχωρη. Για να μην χάσετε το απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να βάλετε μερικές ψηλές καμπίνες-μολύβια.
 2. Εάν υπάρχει παράθυρο, τότε η ροδέλα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε αυτήν. Φυσικά, αυτό είναι σημαντικό αν το παράθυρο είναι μια όμορφη θέα. Αλλά για τυποποιημένα διαμερίσματα - αυτό θα είναι ένα πρόβλημα. Το ύψος του περβάζι παραθύρου είναι πολύ χαμηλότερο από το άνετο ύψος της επιφάνειας εργασίας.
 3. Η μία πλευρά του ακουστικού μπορεί να είναι λίγο μικρότερη - αυτό θα κάνει ελεύθερο χώρο για την τοποθέτηση της τραπεζαρίας.
 4. Δεν είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε σε έπιπλα - παρέχει άνεση στην κουζίνα.
Κάντε ένα χώρο εργασίας στην κουζίνα δίπλα στο παράθυρο και συνδυάστε το ευχάριστο με το χρήσιμο

Κάντε ένα χώρο εργασίας στην κουζίνα δίπλα στο παράθυρο και συνδυάστε το ευχάριστο με το χρήσιμο. Σχεδιαστής: Μαρία Φαϊνμπεργκ

Τα ασυνήθιστα πλαφονιέρες δίνουν μια αίσθηση στη λευκή κουζίνα

Οι ασυνήθιστες πλαφονιέρες θα γίνουν ένα "highlight" της λευκής κουζίνας

Χωρίς αμφιβολία, μια βολική και πρακτική κουζίνα σε σχήμα U είναι χωρίς υπερβολή το όνειρο οποιασδήποτε ερωμένης. Με μια προσεκτική προσέγγιση για το σχεδιασμό να υλοποιήσετε όλα αυτά είναι πολύ πιθανό!

Κουζίνες σε σχήμα U: 80+ γενικές λύσεις σχεδιασμού που εξοικονομούν χώρο και προϋπολογισμό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5