Λεπτά ροζ λουλούδι feverfew

Λεπτά ροζ λουλούδι feverfew

Όμορφη παρτέρι μπροστά από το σπίτι Είναι μια κάρτα επισκέψεων οποιασδήποτε ερωμένης. Ένα από τα στοιχεία και ένας άξιος αντιπρόσωπος μπορεί να γίνει matricaria, στους ανθρώπους που ονομάζεται επίσης feverfew. Μην φοβάστε - αυτό είναι μόνο ένα τόσο ασυνήθιστο όνομα, το ίδιο το λουλούδι είναι περισσότερο από το συνηθισμένο για τα γεωγραφικά πλάτη και τα μάτια μας. Η ομορφιά της καρικατούρας είναι πλούσια, αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρηθεί αυτό το είδος.

 • Περιγραφή
 • Επιλέξτε μια τοποθεσία
 • Οδηγίες φροντίδας
 • Αναπαραγωγή
 • Συμπέρασμα
Όμορφο πολυετές λευκό χρώμα

Όμορφο πολυετές λευκό χρώμα

Περιγραφή

Το Matricaria ανήκει στην οικογένεια των αστροβίων, το όνομά του μπορεί να μεταφραστεί από την ελληνική ως "θερμότητα". Ο φυσικός οικότοπος είναι η Βόρεια Αφρική, η Νότια Ευρώπη και μπορεί να βρεθεί στη Μέση Ανατολή.

Δώστε προσοχή! Από την αρχαιότητα το φυτό είναι γνωστό ως φαρμακευτικό φυτό. Χρησιμοποιήθηκε ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια του τοκετού και για να διευκολύνει τη διαδικασία απομάκρυνσης του εμβρύου.

Πυρεθρού είναι πολυετή, και, επομένως, αφού το φυτώσατε μία φορά στο παρτέρι σας, μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά αυτού του λουλουδιού για πολλά χρόνια. Αν και πολλοί κηπουροί καλλιεργούν αυτό το λουλούδι ως ετήσιο. Αναφέρεται στην ακανόνιστη, επειδή φτάνει μόλις 30 cm σε ύψος. Υπάρχουν εξαιρετικές ποικιλίες που φτάνουν τα 50 εκατοστά σε ύψος.

Μικρά λευκά λουλούδια θα διακοσμήσουν το site σας

Το Matricarius ονομάζεται επίσης Περσικό χαμομήλι. Είναι σε αρμονία με άλλα λουλούδια στον κήπο

Μικρά λευκά λουλούδια θα διακοσμήσουν το site σας

Μικρά λευκά λουλούδια θα διακοσμήσουν το site σας

Η εμφάνιση μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξής:

 1. Ο θάμνος είναι παχύς, σφαιρικός.
 2. Τα φύλλα είναι μικρά, ανοιχτό πράσινο, βρίσκονται στο κάτω μέρος των κλάδων.
 3. Οι μπουμπούκια κρατούν μακριούς μίσχους.
 4. Τα λουλούδια μπορεί να είναι συνηθισμένα ή πετρωμένα. Τα πρώτα πέταλα είναι διατεταγμένα σε μια σειρά σε έναν κύκλο, στο δεύτερο σφαιρικό.
Φωτεινά χρώματα στο σχεδιασμό του τοπίου

Φωτεινά χρώματα στο σχεδιασμό του τοπίου

Φυτεύστε φωτεινά λουλούδια κάτω από τα παράθυ

Φυτεύστε φωτεινά λουλούδια κάτω από τα παράθυρα και χαρείτε με την ομορφιά!

Το χρώμα των λουλουδιών μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά υπάρχουν τα πιο δημοφιλή - κίτρινο, λευκό, μπεζ.

Σημαντικό! Ο Matricarius ικανοποιεί το χρώμα του από τον Ιούνιο έως το τέλος του φθινοπώρου και αυτό είναι μια σπάνια ποιότητα φυτά στην παρτέρι - διατηρεί τόσο πολύ τις διακοσμητικές της ιδιότητες.

Χαμομήλι λευκή κορίτσι

Χαμομήλι λευκή κορίτσι

Χαριτωμένα πολυετή φυτά λευκού χρώματος

Χαριτωμένα φωτεινά πολυετή

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Ο Matricarius είναι απλός, δεν μπορεί να αναπτυχθεί ούτε για αρχάριους, δεν χρειάζεται ιδιαίτερα προσεκτική φροντίδα. Αλλά όλα αυτά είναι δυνατά μόνο αν επιλέξετε ένα μέρος. Κριτήρια για την επιλογή του:

 1. Ανοικτή περιοχή.
 2. Οι ακτίνες του ήλιου θα πρέπει να φωτίζουν το λουλούδι.
 3. Ελάχιστη σκίαση επιτρέπεται. Αν πάτε πολύ μακριά με αυτό, το συμπαγές χαμηλό θάμνο θα αρχίσει να τεντώσει, και η άνθιση του δεν θα είναι άφθονα.
 4. Ειδική προετοιμασία του εδάφους δεν είναι απαραίτητη, θα ριζώσει σε εκείνη που είναι διαθέσιμη στο χώρο.
 5. Αγαπά την Υγρασία, αλλά δεν χρειάζεται να είστε ζήλος με αυτό, δεδομένου ότι bogging είναι μοιραία για τις ρίζες.
Πύρεθρου Τέρυ

Πύρεθρου Τέρυ

Γεγονός! Ο θάμνος αναπαράγεται με μέθοδο αυτο-σποράς και αν οι σπόροι πέσουν σε γόνιμο έδαφος, μπορεί να επιτευχθεί ισχυρός ισχυρός θάμνος για το επόμενο έτος.

Ανοιχτό μπλε πολυετές κοσμεί τον κήπο

Χνουδωτό πολυετές μπλε χρώμα - μια μαγική διακόσμηση κήπου

Μια τέτοια ποικιλία όπως το πυρεθρούν ροζ, είναι επιθυμητό να φυτεύονται σε υγρά εδάφη με καλή αποστράγγιση. Εάν είναι θρεπτικό, τότε ο θάμνος θα ευχαριστήσει με την ανθοφορία ακόμα νωρίτερα.

Στο περίοδο φθινοπώρου είναι επιθυμητό να σκάψει έναν θάμνο και να διαιρέσει, σε αυτή την περίπτωση, το επόμενο έτος θα είναι δυνατό να αποκτηθεί ακόμη πιο διακοσμητική ομορφιά για λουλούδι κρεβάτι. Αν αυτό δεν γίνει, ο θάμνος θα είναι πολύ πράσινος και μεγάλος, αλλά με μικρό αριθμό χρωμάτων.

Οδηγίες φροντίδας

Δεν χρειάζονται ειδικά matricaria φροντίδας, αλλά υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων:

Φροντίδα Χαρακτηριστικά διαδικασίας
Λειτουργία πολυγώνου Η σταθερή άρδευση δεν είναι χρήσιμη, αλλά σε πολύ ξηρούς καιρούς πρέπει να ποτίσετε το φυτό.
Λιπάσματα και λιπάσματα Πριν από την έναρξη της ανθοφορίας, η μήτρα πρέπει να τροφοδοτείται με ανόργανα λιπάσματα και για να μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα στο έδαφος, το χώμα γύρω από τον θάμνο πρέπει να χαλαρώσει. Επίσης θα δώσει τον απαραίτητο αέρα στο ριζικό σύστημα. Εάν κάνετε αυτή την απλή καλλιέργεια, μπορείτε να βασιστείτε σε μια μεγάλη και άφθονη ανθοφορία.
Κόβει Εάν κάποια μπουμπούκια έχουν ήδη αρχίσει να ξεθωριάζουν και να στεγνώσουν, πρέπει να αφαιρεθούν από τον θάμνο - έτσι το φυτό θα φανεί καλώς περιποιημένο και τακτοποιημένο. Και στον τόπο όπου ήταν κάποτε η μπουμπούλα, θα γίνουν σύντομα νέοι βλαστοί και θα σας ευχαριστήσουν και με την ανθοφορία τους.
Φροντίδα μετά την ανθοφορία Όταν έχει περάσει η περίοδος άνθισης, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά τον θάμνο και να απομακρυνθούν οι ξηροί βλαστοί, όπως οι μαρασμένοι και οι σπασμένοι.
Εξοικονόμηση Για το χειμώνα, οι μήτρες πρέπει να καλύπτονται, να καλύπτονται με οποιοδήποτε υλικό κάλυψης.

Δώστε προσοχή! Σε αντίθεση με πολλά φυτά ανθοφορίας, το Matrixaria μπορεί να μεταμοσχευθεί ανά πάσα στιγμή. Αυτή η τεχνική σάς επιτρέπει να κλείσετε τα παρτέρια του κενού, αν υπάρχουν.

Αναπαραγωγή

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε έναν όμορφο θάμνο του Matrixaria, μεταξύ των οποίων είναι η διαίρεση του θάμνου, τα μοσχεύματα, η καλλιέργεια των σπόρων.

Διαίρεση του θάμνου

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται για ιδιαίτερα πολύτιμα είδη, όπου είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται με ακρίβεια η εμφάνιση του φυτού, τα ποικιλιακά του χαρακτηριστικά. Για μεμονωμένα είδη, αυτή η διαδικασία είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, καθώς ο θάμνος εκτείνεται ταχέως και σταματάει τόσο ενεργά να ανθίσει. Ένα άλλο πρόβλημα που σχετίζεται με αυτό είναι η συγκράτηση του εδάφους.

Συμβουλές! Η βέλτιστη περίοδος για τη διαίρεση του δακτυλίου είναι το τέλος της ενεργού ανθοφορίας. Τα φυτά που χωρίστηκαν στο τέλος του καλοκαιριού, καταφέρνουν να προετοιμαστούν για το χειμώνα και να ενισχυθούν.

Μπορείτε να το διαιρέσετε υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα φύλλων. Με αυτή την μέθοδο αναπαραγωγής κατά την περίοδο της άνοιξης, είναι απαραίτητο να κόβουμε νεοσχηματισμένα μπουμπούκια, καθώς μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο ολόκληρου του δακτυλίου.

Λευκό feverfew σε ένα δοχείο

Λευκό feverfew σε ένα δοχείο

Συμβουλές! Όταν διαιρείτε έναν θάμνο και φύτεψετε ένα νέο φυτό, δεν πρέπει να σφίξετε το έδαφος από τις ρίζες - αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία προσαρμογής στη νέα θέση.

Κοπή

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται επίσης για τις πολύτιμες ποικιλίες. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Επιλεγμένοι θάμνοι κόβονται σε μοσχεύματα - αυτοί είναι νέοι βλαστοί που πηγαίνουν από τη ρίζα. Τα μοσχεύματα φύτευσης πρέπει να εκτελούνται σε καλά ενυδατωμένο χώμα σε χώρο όπου δεν υπάρχει πολύ φως και ρεύματα.

Συμβουλές! Είναι επιθυμητό να καλύπτονται με ένα μη υφασμένο υλικό από πάνω, αλλά μόνο για να περάσει το φως.

Η διαδικασία της ριζοβολίας θα συμβεί μετά από 2-3 εβδομάδες, μετά την οποία τα φυτά μπορούν να μεταμοσχευθούν στο ανοικτό έδαφος.

Αναπαραγωγή με τη βοήθεια σπόρων

Αναπαραγωγή με τη βοήθεια σπόρων

Καλλιέργεια από σπόρους

Οι σπόροι Matrix διατηρούν την ικανότητα βλάστησης τους για 3 χρόνια μετά τη συγκομιδή. Φυτεύονται σε δενδρύλλια σε κουτιά το φθινόπωρο του χειμώνα. Βαθιά τους δεν υπερβαίνει το 1 cm, η απόσταση μεταξύ τους είναι 2-3 cm, και αν σπείρετε πιο κοντά, θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή.

Σημαντικό! Χρόνος από τη στιγμή που οι σπόροι πρέπει να αρδεύονται, η υπερβολική ξήρανση είναι απαράδεκτη. Προκειμένου να αποκλειστεί η επέκταση των βλαστών, πρέπει να μεταφερθούν για μικρό χρονικό διάστημα σε πιο δροσερό και ελαφρύτερο μέρος.

Συμπέρασμα

Ένα τέτοιο φυτό ως matricaria, δεν είναι δύσκολο να αναπτυχθεί, και μια τέτοια διαδικασία είναι δυνατή ακόμη και για έναν αρχάριο ανθοπωλείο. Αφήστε αυτό το θάμνο να σας ευχαριστεί και τους άλλους με την ομορφιά του!

Αξία ολοκλήρωση του κρεβατιού σας: matricaria και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια του

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 62