Πολυτελή θέα στο παρτέρι, χάρη στον κλασικό σφυρήλατο φράκτη

Σφυρηλατημένο φράχτη υπογραμμίζει την πολυτέλεια των παρτέρια

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς όμορφο οικόπεδο χωρίς λουλούδια. Για να γίνουν πιο ελκυστικά θα επιτρέψει την περιφράξεις για παρτέρια και κρεβάτια, με τα οποία μπορείτε να παρέχετε ένα πρωτότυπο αισθητικό αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα, πωλείται ένα ευρύ φάσμα πορτών, ενώ παράλληλα μπορούν να κατασκευαστούν ανεξάρτητα.

Περιεχόμενα:

 • Ο σκοπός της περιφράξεως
 • Τύποι περίφραξης για τον κήπο
 • Τα πιο συνηθισμένα υλικά περίφραξης για κρεβάτια
 • Περιβάλλει τις παρτέρια με τα χέρια
 • Εναλλακτικά υλικά
Ολοκλήρωση περιφράξεων σκυροδέματος"диким" камнем

Τελειώνοντας το τσιμεντένιο φράκτη με μια "άγρια" πέτρα

Αρχικό φράχτη για ένα ψηλό κρεβάτι από σκουριασμένο μέταλλο

Αρχικό φράχτη για ένα ψηλό κρεβάτι από σκουριασμένο μέταλλο

Μινιατούρα παρτέρια, διακοσμημένα με πολύχρωμα κουτιά

Μινιατούρα παρτέρια, διακοσμημένα με πολύχρωμα κουτιά

Διακοσμητικά περίφραξη για ένα λουλούδι θα διακοσμήσει κάθε χώρο

Διακοσμητική περίφραξη ενός λουλουδιού θα διακοσμήσει οποιαδήποτε τοποθεσία

Ένα απλό και όμορφο φράχτη από φυσική πέτρα

Ένα απλό χαριτωμένο φράχτη από φυσική πέτρα

Ο σκοπός της περιφράξεως

Οι περιφράξεις κήπων για παρτέρια και κρεβάτια έχουν διάφορους σκοπούς, και το κύριο πράγμα είναι ο διαχωρισμός των φυτειών από έναν κοινό χώρο, ο οποίος σας επιτρέπει να σώσετε κομμάτια από τη ρύπανση από χερσαίες επιχωματώσεις, καθώς και την οπτική απομόνωση των ίδιων των κλινών σε ένα κοινό έδαφος. Μια άλλη λειτουργία της περίφραξης είναι αισθητική διακόσμηση των παρτέρια. Είναι ένα είδος χαρακτηριστικού που δίνει έμφαση στη συνολική σύνθεση.

Επιπλέον, η περίφραξη χρησιμοποιείται για την πρόληψη της ανάπτυξης του λουλουδιού, η οποία μπορεί να χαλάσει τη συνολική εμφάνιση της σύνθεσης. Ειδικά εδραιωμένα εμπόδια σάς επιτρέπουν να εμποδίζετε τις ρίζες των φυτών, μη επιτρέποντάς τους να σέρνουν πάνω από ένα συγκεκριμένο έδαφος.

Ανάλογα με τον σκοπό της εφαρμογής και τις λειτουργίες που εκτελούνται, οι φράχτες χωρίζονται σε διακοσμητικά (ύψος μέχρι 7 cm) και λειτουργικά (από 10 cm). Ο πρώτος τύπος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη διαίρεση του χώρου σε ορισμένες ζώνες.

Ο κύριος φράχτης των τούβλων θα ορίσει τη ζώνη του ανθισμένου κρεβατιού

Ο κύριος φράχτης των τούβλων θα ορίσει τη ζώνη του ανθισμένου κρεβατιού

Συμβουλές! ΣτοΤο ύψος του φράγματος εξαρτάται από το σκοπό του, καθώς και από τον τύπο των φυτών. Θα πρέπει να εκτελεί καλά τις προστατευτικές του λειτουργίες και ταυτόχρονα να ανοίγει μια ανασκόπηση των περιφραγμένων χρωμάτων.

Κομψή περίφραξη για χαμηλό λουλούδι

Κομψή περίφραξη για χαμηλό λουλούδι

Τύποι περίφραξης για τον κήπο

Πριν από την εγκατάσταση του φράχτη για το κρεβάτι λουλουδιών, θα πρέπει να καθορίσετε το σκοπό των κρεβατιών. Μπορεί να υπάρχουν φυτικές καλλιέργειες, ετήσιες ή πολυετή λουλούδια, καθώς και μερικές φυτεύσεις θάμνων. Επίσης, είναι απαραίτητο να αποφασιστεί η δομή της παρτέρας. Μπορεί να είναι σε ένα επίπεδο με τη συνολική ανακούφιση του χώρου ή να είναι ελαφρά ανυψωμένη. Αν μιλάμε για ανυψωμένα κρεβάτια, τότε φτάνουν σε σημαντικό ύψος πάνω από το επίπεδο του εδάφους του κοινού χώρου.

Σπίτι κήπο περιφραγμένο με ξύλινη σανίδα

Σπίτι κήπο περιφραγμένο με ξύλινη σανίδα

Ανάλογα με αυτό, επιλέξτε τον τύπο του φράχτη. Μπορούν να διαφέρουν στη μέθοδο εγκατάστασης:

 • αφαιρούμενο - τα φερέματα πρέπει να είναι ελαφριά, που μόνο για το χρόνο χρήσης του λουλουδιού κρεβάτι, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού?
 • Σταθερά τοποθετούνται στους χώρους μακροχρόνιας χρήσης της παρτέρας και είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά αντιολισθητικά υλικά, δεδομένου ότι βρίσκονται στον προορισμό όχι μόνο κατά τη χρήση του παρτέρι αλλά και εκτός εποχής.

Τα πιο συνηθισμένα υλικά περίφραξης για κρεβάτια

Εάν θέλετε να αγοράσετε περιφράξεις κήπου για κρεβάτια και κρεβάτια, τότε είναι απαραίτητο να αποφασίσετε ποιες από αυτές στην αγορά θα σας ταιριάζουν καλύτερα. Μέχρι σήμερα, το εύρος των πορτών για τα κρεβάτια είναι αρκετά υψηλό, και όλα αυτά μπορούν να βρεθούν τόσο στο κατάστημα ειδών οικιακής χρήσης, τόσο σε εξειδικευμένα όσο και σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Οι πιο συνηθισμένοι στην αγορά είναι οι εξής:

 • Πλαστικοί φράχτες για παρτέρια και κρεβάτια, που αποτελούνται από τμήματα που συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο φράχτη, έχουν ένα μικρό ύψος, διαφέρουν σε σχήμα και χρώμα, έχουν ειδικά πόδια για εγκατάσταση στο έδαφος.
 • φράχτη από σφυρήλατο σίδερο μπορεί να είναι διαφορετικού ύψους, κατάλληλο τόσο για την προστασία των παρτέριων όσο και για ολόκληρο τον μπροστινό κήπο.
Διακόσμηση μιας μικρής παρτέρι με τη μορφή ενός σφυρηλατημένου φράχτη

Διακόσμηση ενός μικρού λουλουδιού με τη μορφή ενός σφυρηλατημένου φράχτη

 • Το κράσπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα χρησιμοποιείται για περίφραξη ακίνητα παρτέρια, είναι χαμηλό, χαρακτηριστικό του είναι η αντίσταση στις αλλαγές θερμοκρασίας. Έχει διαφορετικές μορφές.
 • αγοράζουν πλαστικές περιφράξεις για κρεβάτια και κρεβάτια μπορούν επίσης να έχουν τη μορφή ταινίας, η οποία είναι σχεδιασμένη για χαμηλές φυτείες. Ανασκάπτεται βαθιά στο έδαφος και επιτρέπει τη δημιουργία φραγμού για την ανάπτυξη των λουλουδιών από τη ρίζα. Η ευέλικτη μορφή επιτρέπει την προστασία των παρτέρια ανεξάρτητα από τη μορφή τους.
 • Οι ξύλινοι φράχτες μπορούν να έχουν ελκυστική εμφάνιση και μορφή, διαφέρουν στο χρώμα και το ύψος. Αυτή είναι μια κλασική έκδοση της περίφραξης.
Χάρη στο ξύλινο φράχτη για το λουλούδι, τονίζεται η επίδραση της ακεραιότητας και της ενότητας του στυλ του χωριού

Χάρη στο ξύλινο φράχτη για το λουλούδι, τονίζεται η επίδραση της ακεραιότητας και της ενότητας του στυλ του χωριού

Τι είδους περιφράξεις για κρεβάτια και παρτέρια για να αγοράσετε, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας, δεδομένων των χαρακτηριστικών, της ποιότητας και των οφελών τους. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορείτε να κάνετε μια αγορά, μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας.

Συμβουλές! Εάν ο φράκτης δεν χρειάζεται να εκτελέσει προστατευτικές λειτουργίες και προορίζεται μόνο για την οριοθέτηση ενός τόπου, τότε είναι δυνατή η χρήση φυτών για το σκοπό αυτό, δημιουργώντας ένα μικρό αντιστάθμισμα. Για το σκοπό αυτό, είναι καλύτερο να επιλέξετε σύντομη, ετήσια και πολυετή φυτά θάμνων με φωτεινά χρώματα.

Ζωντανό μίνι φράχτη για ένα λουλούδι στο σπίτι

Ζωντανό μίνι φράχτη για ένα λουλούδι στο σπίτι

Περιβάλλει τις παρτέρια με τα χέρια

Θέλετε οι συνθέσεις του κήπου σας να φαίνονται μοναδικές χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα στο τοπίο; Φροντίστε να διακοσμήσετε τον κήπο μόνοι σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές και τεχνικές με τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε ξαπλώστρα και κρεβάτια με τα χέρια σας. Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

Ακριβώς όπως στην περίπτωση των αγορασθέντων συνόρων, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί αρχικά το επίπεδο της γης στο παρτέρι για να επιλέξετε το ύψος του φράχτη. Στη συνέχεια, επιλέγουμε το υλικό για την κατασκευή του φράχτη. Επιλέξτε τι είναι διαθέσιμο για εσάς. Μπορεί να είναι ξύλο, τούβλο, φυσική πέτρα ή άλλα υλικά.

Οι ξύλινοι φράχτες διαφέρουν ως προς το είδος του αρχικού ξύλου:

 • ιμάντες ·
 • κούτσουρα και δοκάρια.
 • καπλαμάδες;
 • ράβδων.
Περιφράκτης φράχτη για τον κήπο λουλούδι στον κήπο

Περιφράκτης φράχτη για τον κήπο λουλούδι στον κήπο

Συμβουλές! ΔΠροκειμένου οι περιφράξεις των παραπάνω υλικών να διαρκούν περισσότερο, πρέπει απαραίτητα να υποβάλλονται σε επεξεργασία με αντιδιαβρωτικά μέσα, τα οποία θα καταστήσουν το φράκτη πιο ανθεκτικό στην υγρασία, τις μεταβολές της θερμοκρασίας και θα αποτρέψει την πρόωρη εμφάνιση του μύκητα.

Ένα όμορφο και ελκυστικό φράχτη μικρών διαστάσεων από το φράχτη

Θαυμάσιο ελκυστικό μικρό φράχτη από το φράχτη

Από τα πηνία μπορείτε να φτιάξετε ένα φράχτη με το απαιτούμενο ύψος. Μπορεί να έχει οποιοδήποτε πρωτότυπο σχήμα που μπορεί να ληφθεί χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, σανίδες διαφορετικών μηκών ή διαφορετικές μεθόδους σύνδεσης σανίδων. Ένα τέτοιο κράσπεδο μπορεί να εγκατασταθεί στην επιφάνεια της γης, να το κάνει αν είναι απαραίτητο αποσυναρμολογούμενο και καθαρό στην εκτός εποχής.

Ένα λεγόμενο παλάτι δημιουργείται από κούτσουρα και δοκάρια. Είναι αλήθεια ότι, σε αντίθεση με το μεγάλης κλίμακας αναλογικό, οι κορυφές των κορμών για μικρές κατασκευές είναι καλύτερα αμβλείες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να ακονίσετε το κουτάλα. Αυτό εύκολα θα τα σφάξει βαθιά μέσα στο έδαφος, δημιουργώντας όχι μόνο ένα εξωτερικό φράκτη, το οποίο είναι μεγάλο για τα κρεβάτια πάνω από το επίπεδο του εδάφους, αλλά και ένα υπόγειο φράγμα για τα ριζικά συστήματα των φυτών.

Ξύλινο φράχτη - οικολογική και φυσική διακόσμηση του site σας

Ξύλινο φράχτη - μια φυσική, οικολογική διακόσμηση του site σας

Η σανίδα στερέωσης είναι επίσης ένα εξαιρετικό υλικό για περίφραξη. Με τη βοήθειά του μπορείτε να δημιουργήσετε παρτέρια με διάφορα σχήματα. Ιδιαίτερα δημοφιλής σήμερα είναι η δημιουργία πυραμιδικών συνθέσεων τριών ή περισσότερων επιπέδων. Οι δομές από τον πίνακα κρατούν τέλεια το έδαφος στα παρτέρια, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ψηλά κρεβάτια. Για να κατασκευαστεί η πυραμίδα, κατασκευάζονται πολλά παρτέρια του ίδιου σχήματος, αλλά με διαφορετικά μεγέθη και τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο ώστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους για τα φυτά.

Λουλούδι με τη μορφή πυραμίδας, κατασκευασμένο από τα χέρια του

Λουλούδι με τη μορφή πυραμίδας, κατασκευασμένο από τα χέρια του

Η χρήση ράβδων για περίφραξη ήταν γνωστή αρκετούς αιώνες πριν. Η ύφανση ταιριάζει απόλυτα στο σημερινό σχεδιασμός τοπίων σύγχρονων οικοπέδων. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύνορο λυγαριά για ένα λουλούδι τον εαυτό σας. Για να γίνει αυτό θα χρειαστείτε μικρούς μανταλάκια και ακόμη και κλαδιά αμπέλων ή ιτιές. Τα κλαδιά αυτών των φυτών είναι αρκετά ισχυρά, αλλά λυγίζουν πολύ καλά, γεγονός που απλοποιεί τη δουλειά. Για να δώσουν περισσότερη ευελιξία στους κλάδους, πρέπει να εμποτιστούν με ζεστό νερό και να εργαστούν μαζί τους πριν στεγνώσουν τα προμορφώματα.

Το Wattle είναι ένας κομψός φράκτης που μπορεί να ανυψωθεί σε οποιοδήποτε ύψος

Το Wattle είναι ένας κομψός φράκτης που μπορεί να ανυψωθεί σε οποιοδήποτε ύψος

Τα τούβλα από τούβλα έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, ύψος και χαρακτηριστικά. Για την προστασία των κλινών, το ύψος του οποίου συμπίπτει με το επίπεδο του εδάφους, δημιουργείται ένα μικρό περίπτερο. Σε αυτή την περίπτωση, ένα στρώμα από τούβλα χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί με οποιοδήποτε βολικό τρόπο: κάθετα, οριζόντια, αλλά και υπό γωνία, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία ενός σκελετού για το παρτέρι.

Αν είναι απαραίτητο να φράξει μια μεγάλη παρτέρι, τότε το τούβλο χωρά σε πολλά στρώματα. Για τα ανυψωμένα κρεβάτια σχηματίζεται ένας τοίχος χωρίς κενά. Κατά την ανέγερση μεγάλων περιφράξεων με ύψος 30 cm, ένα αβαθές θεμέλιο χύνεται κάτω από το τούβλο. Αυτό θα επιτρέψει στην ανεστραμμένη stenochke να συγκρατήσει σφιχτά και να δημιουργήσει ένα πρόσθετο φράγμα για το ριζικό σύστημα.

Τούβλο φράχτη για το λουλούδι με το αποτέλεσμα της γήρανσης

Τούβλο φράχτη για το λουλούδι με το αποτέλεσμα της γήρανσης

Για να διακοσμήσετε τα παρτέρια από ένα τούβλο είναι δυνατή, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές. Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε την επιφάνεια με σοβάτισμα με τσιμεντοκονίαμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε σχέδια με τα υπολείμματα πλακιδίων, κεραμικά ή γυάλινα σκεύη και άλλα υλικά, χρησιμοποιώντας μωσαϊκή τεχνική. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε την επίδραση της φυσικής πέτρας στη θάλασσα. Για να γίνει αυτό, εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα γύψου και, μέχρι να παγώσει, κάντε ένα αντίστοιχο σχέδιο ανακούφισης.

Η φυσική πέτρα φαίνεται υπέροχη σχεδιασμός τοπίου. Ως εκ τούτου, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία περίφραξης. Με τη βοήθεια της φυσικής πέτρας, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά σχήματα. Εάν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε πολλά στρώματα υλικού, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τα στοιχεία μαζί με τσιμεντοκονία ή ειδική κόλλα.

Εάν τα παραπάνω υλικά δεν βρίσκονται στο αγρόκτημα, τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα φράχτη για κρεβάτια και κρεβάτια με τα χέρια σας από αυτοσχέδια μέσα.

Αρμονικός συνδυασμός περιφράξεων από σκυρόδεμα και διακοσμητική πέτρα

Αρμονικός συνδυασμός περιφράξεων από σκυρόδεμα και διακοσμητική πέτρα

Περιφράξεις για κρεβάτια και κρεβάτια εναλλακτικών υλικών

Η δημιουργία συνθέσεων από αυτοσχέδια υλικά έχει πολλές θετικές πλευρές. Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι, φυσικά, την εξοικονόμηση χρημάτων, επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φράκτη χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα. Με τη σωστή προσέγγιση, τέτοιες δομές θα φαίνονται εντυπωσιακές και πρωτότυπες. Ταυτόχρονα, συμβάλλετε ιδιαιτέρως στην προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς να στέλνετε στοιχεία που έχουν υπηρετήσει στην καθημερινή ζωή σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Περίβλημα για κρεβάτια και κρεβάτια: Φτηνές και πολύ περίεργο φράχτη κατασκευασμένο από πλαστικές φιάλες

Φτηνός και πολύ περίεργος φράχτης από πλαστικά μπουκάλια

Δημιουργώντας φράκτες για παρτέρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • πλαστικές ή γυάλινες φιάλες.
 • κενά κουτιά.
 • παλιά πιάτα?
 • ελαστικά και πολλά άλλα.
Στο σπίτι οποιασδήποτε ερωμένης θα υπάρχουν πάντα υλικά για τη δημιουργία της αρχικής περίφραξης

Στο σπίτι οποιασδήποτε ερωμένης θα υπάρχουν πάντα υλικά για τη δημιουργία της αρχικής περίφραξης

Το σχήμα των λουλουδιών και οι επιλογές για την εγκατάσταση του φράγματος μπορούν να επιλεγούν κατά την κρίση σας, δείχνοντας μια φαντασία.

Συμβουλές! Για να διακοσμήσετε τα κρεβάτια κατά μήκος της διαδρομής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλάστρες με εσωτερικά λουλούδια, όπως π.χ. γεράνι, begonia, callas και άλλοι.

Περιφράξεις για κρεβάτια και κρεβάτια: 70+ πολυτελείς ιδέες που θα μεταμορφώσουν τον κήπο σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7