Φωτεινό μοντέρνο εσωτερικό

Φωτεινό μοντέρνο εσωτερικό

Βελόνες για χιλιετίες δεν είναι μόνο μια χρήσιμη κατοχή, αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες, να χαλαρώσουν σε μια άνετη καρέκλα. Ένας από τους λαμπρότερους εκπροσώπους της χειροτεχνίας είναι οι Ιάπωνες συνονθύλευμα. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ανατολικής τεχνολογίας και του γιατί; συνονθύλευμα τόσο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο;

Περιεχόμενα:

 • Χαρακτηριστικά του ιαπωνικού στιλ
 • Ιδέες για τη δημιουργία ενός μωσαϊκού
 • Συμβουλές για αρχάριους
 • Μάστερ τάξη
Τσάντα με το στυλ του ιαπωνικού συνονθύλευμα

Τσάντα με το στυλ του ιαπωνικού συνονθύλευμα

Χαρακτηριστικά του ιαπωνικού στιλ

Η εμφάνιση ραμμάτων συνονθύλευμα συνδέεται με την ορθολογική χρήση κάθε εκατοστό του υφάσματος. Λόγω του υψηλού κόστους των υλικών, έπρεπε να σώσετε, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες. Τα απλά προϊόντα στο σπίτι είναι τόσο δημοφιλή με τους ανθρώπους που η τεχνική αυτή άρχισε να δίνει προσοχή στους διάσημους σχεδιαστές. Και ορισμένοι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν υφάσματα, παρόμοια με τα ράφια μαζί.

Υπνοδωμάτιο στην κλασική κατεύθυνση

Υπνοδωμάτιο σε κλασικό στιλ

 • Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι το συνονθύλευμα δεν προέρχεται από την Ιαπωνία, αλλά στην Αγγλία, το οποίο είναι σαφές από το ίδιο το όνομα. Ωστόσο, αυτό δεν καθιστά την ασιατική τεχνική λιγότερο ενδιαφέρουσα, καθώς οι βιοτεχνίες του Land of Rising Sun απορρόφησαν τα χαρακτηριστικά και τις παραδόσεις του λαού της. Αυτές οι διαφορές από το ράψιμο των αγγλικών ή των κινέζων συνονθύλευμα είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την ιαπωνική τεχνική.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Χρήση μεταξιού ως κύριου υφάσματος.
 2. υποχρεωτική διαθεσιμότητα της ιαπωνικής τεχνικής κεντήματος Sashiko.
 3. διακόσμηση προϊόντων με βούρτσες και περιθώρια.
 4. επικράτηση γεωμετρικά σχέδια, διακοσμητικά φυτών τοπικά τοπία.
 5. Χρησιμοποιήστε θέματα για μια γραμμή διαφορετικού χρώματος που ξεχωρίζει στο κύριο φόντο.
Χαριτωμένο μικρό πορτοφόλι

Χαριτωμένο μικρό πορτοφόλι

Αρχικό στήριγμα κυπέλλου

Αρχικό στήριγμα κυπέλλου

Η εξάπλωση του μωσαϊκού μεταξύ των Ιάπωνων οφειλόταν στην οικονομία της χώρας και στην απαγόρευση εισαγωγής υφασμάτων από την Κίνα. Οι περιορισμοί προκάλεσαν την ανάπτυξη της δικής της κλωστοϋφαντουργίας. Αρχικά από τα κομμάτια υφάσματος κατασκευάστηκαν ρούχα για μοναχούς. Όταν ένα μέρος της ενδυμασίας φθαρεί, τα μπαλώματα προστέθηκαν με τη μορφή μπαλωμάτων, και η βελονιά συνέβαλε στην εδραίωση του έργου. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η μέθοδος ραψίματος έχει εξελιχθεί σε εθνικό θησαυρό, μετατρέποντας από μια απλή λύση σε μια πραγματική τέχνη.

Ιδέες για τη δημιουργία ενός μωσαϊκού

Κυρίως Ιαπωνικά συνονθύλευμα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στο εσωτερικό σπίτι. Κουβέρτες κουκούλας, μαξιλάρια, οι πάγκοι και άλλα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα εξακολουθούν να ισχύουν. Στην Ιαπωνία μέχρι σήμερα, αυτή η δημοφιλής τεχνική χρησιμοποιείται για την κατασκευή ρούχων. Ταυτόχρονα, η αξία του είναι πολύ υψηλή, καθώς η χειρωνακτική εργασία ενός επαγγελματία είναι πάντα μοναδική.

Κομψή γυναικεία τσάντα

Κομψή γυναικεία τσάντα

Μαξιλάρια προς αυτή την κατεύθυνση θα προσελκύσουν πάντα την προσοχή

Το μαρκαδόρο με συνονθύλευμα θα προσελκύει πάντα την προσοχή

Όχι λιγότερο ενδιαφέρουσα μωροειδής εμφάνιση στις γυναικείες τσάντες ή στις καλλυντικές σακούλες. Κατά κανόνα, δημιουργείται από άλλο ύφασμα και μοιάζει με ελεύθερη ερμηνεία.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός! Περισσότερο εξωτικά είναι τα απρόσκοπτα συνονθύλευμα - ειδικά έργα ζωγραφικής, στη δημιουργία των οποίων η λειτουργία των χρωμάτων εκτελείται από το ύφασμα.

Ιαπωνική τεχνική kinesuiga - συνονθύλευμα χωρίς βελόνα

Συμβουλές! Ως εκπαίδευση για τον έλεγχο της τεχνικής συνονθύλευμα, συνιστάται να δοκιμάσετε τη συναρμολόγηση ενός απλού μπλοκ. Ίσα ορθογώνια, διακοσμημένα με εφαρμογή, θα είναι κατάλληλα για τη δημιουργία μιας τσάντας ή κουβέρτες.

Συμβουλές για αρχάριους

 • Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες συνονθύλευμα είναι η ικανότητα να διεισδύσει στην Ανατολική φιλοσοφία. Βασίζεται στην απίστευτη ηρεμία, χωρίς την οποία η επίπονη χειρωνακτική εργασία θα γίνει πραγματικό βασανισμό. Οι ενεργοί άνθρωποι με ενθουσιώδη ενέργεια είναι απίθανο να απολαύσουν τη μονότονη δουλειά, τη σχολαστική επεξεργασία των πιο μικρών λεπτομερειών.

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, πρέπει να μάθετε τους βασικούς κανόνες - τη δημιουργία μπλοκ, εφαρμογών και σχεδίων.

Μαξιλάρια παιδικού δωματίου

Μαξιλάρια παιδικού δωματίου

Έπιπλα σε απαλά χρώματα

Έπιπλα σε απαλά χρώματα

Patchwork - αυτό είναι αποκλειστικά χειρωνακτική εργασία, απαιτώντας καλή τεχνική. Εάν η αρχαία βελόνα δεν έχει τις δεξιότητες του χειροκίνητου ράψιμου, θα πρέπει να εξασκηθείτε λίγο. Ανώμαλες βελονιές, μη τήρηση ακριβών διαστημάτων, στροφές ή ραφές θα χαλάσουν σημαντικά την εμφάνιση του τελικού προϊόντος.

Συμβουλές! Εκτός από τις βασικές γνώσεις, θα πρέπει να καταλάβετε τις χαρακτηριστικές βελονιές - τις ράμματα που καλούνται "Sashiko" ("μπροστινή βελόνα"). Αυτή η γραμμή γίνεται με τη μορφή μιας διακεκομμένης γραμμής με τέλειες ραφές και κενά.

Ιαπωνική τεχνική κεντήματος Sashiko

Ιαπωνική τεχνική κεντήματος Sashiko

Παρά το γεγονός ότι το συνονθύλευμα αρχικά σήμαινε τη χρήση των άκρων του υπόλοιπου υφάσματος, η δημιουργία ενός πραγματικού μωσαϊκού απαιτεί μια ειδική αγορά. Το γεγονός είναι ότι το κύριο ύφασμα για εργασία είναι το μετάξι, το οποίο δεν υπάρχει σε κάθε σπίτι.

 • Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την ποιοτική εργασία με την ακριβή μεταφορά στιλιστικών στοιχείων είναι η χρήση του ίδιου πάχους και πυκνότητας υλικών. Διαφορετικά, το προϊόν θα καεί και θα σβήσει.
Μαξιλάρι διακοσμημένο με το στυλ της ιαπωνικής συνονθύλευμα

Μαξιλάρι στο στυλ του Ιαπωνικού συνονθύλευμα

Συμβουλές! Αρχικά, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε το χέρι σας σε ένα μικρό προϊόν, όπως ένα μακιγιάζ ή ένα καρφί. Πρώτον, θα πρέπει να δοκιμάσετε τον εαυτό σας για επιμονή και υπομονή και, δεύτερον, μια απροσδόκητη εμπειρία δίνεται ευκολότερη, αν δεν τσακώνονται τόσα πολλά υλικά.

Μάστερ τάξη

Για την πρώτη εμπειρία, η δημιουργία μιας καλλυντικής τσάντας είναι καλή: είναι μικρό σε μέγεθος και γίνεται πολύ απλά. Για την εργασία θα χρειαστούν κομμάτια διαφόρων υφασμάτων, τα οποία πρέπει να πλυθούν και να σιδερωθούν πριν προχωρήσετε στην κοπή.

 • Εκτός από το κύριο ύφασμα, είναι απαραίτητο να πάρετε ένα λεπτό sintepon, φερμουάρ, fleece και νήματα. Ως στολίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε διακοσμητικά στοιχεία που βρίσκονται στο σπίτι. Η απλούστερη επιλογή είναι κουμπιά, δαντέλες και πέρλες.
Μια μικρή καλλυντική τσάντα με πολύχρωμα σχέδια

Μια μικρή καλλυντική τσάντα με πολύχρωμα σχέδια

Για αρχάριους συνιστάται να σχεδιάσετε ένα σχέδιο σε χαρτί. Το οβάλ σε καλλυντικά σχήμα χωρίζεται σε πολλά διαφορετικά μέρη, έτσι ώστε το ύφασμα να αποτελείται από διαφορετικά κομμάτια ιστού. Αρκεί 4-5 στοιχεία.

Ας στραφούμε προς την εργασία βήμα προς βήμα:
 1. Από τα αποκόμματα κόβουμε τα κομμάτια σύμφωνα με το σχέδιο, χωρίς να ξεχνάμε να αφήνουμε τις απολαβές στις ραφές περίπου 5-6 cm.
 2. Ράψτε μεταξύ τους τις λεπτομέρειες που προκύπτουν και σιδερώστε τα με ένα σίδερο. Κόψτε την ουρά πίσω στους άλλους.
 3. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που προκύπτουν, κόψτε τα κολλημένα φύλλα και sintepon. Βάζοντας τα πάντα μαζί, ασφαλίστε με καρφίτσες για να διορθώσετε το αποτέλεσμα.
 4. Ράψτε όλα τα βελονιά και στη συνέχεια ράψτε το φερμουάρ.
 5. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση χρησιμοποιώντας εφαρμογές από άλλο ύφασμα. Μικρές λεπτομέρειες δημιουργούν το απαραίτητο οικόπεδο, το οποίο συμπληρώνεται με κουμπιά και κορδόνια.
 6. Ο αισθητικός είναι έτοιμος.

Συμβουλές! Όσο πιο μικρές λεπτομέρειες, τόσο πιο ευρύχωρο και ενδιαφέρον το προϊόν μοιάζει. Μπορείτε να ράψετε τα κουμπιά με ένα πανί, "τραβήξτε" το γρασίδι με ένα νήμα ή χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε διαθέσιμα διακοσμητικά στολίδια.

Ιαπωνικό συνονθύλευμα: συμβουλές για αρχάριους και βήμα-βήμα master classes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =