Ασυνήθιστο εσωτερικό, στο οποίο είναι δύσκολο να προσανατολιστείς, πού είναι αυτό

Ασυνήθιστο εσωτερικό, στο οποίο είναι δύσκολο να πλοηγηθείς

Οι σύγχρονες τάσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό συνδέονται άρρηκτα με την ανάγκη επέκτασης του χώρου, αφού τα περισσότερα διαμερίσματα δεν μπορούν να καυχηθούν για επαρκή έκταση. Αναπτύξτε το δωμάτιο με την κατεδάφιση του τείχους δεν είναι πάντα δυνατή και αρκετά επίπονη. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την εργασία με τη βοήθεια οπτικών ψευδαισθήσεων, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πρωτότυπου εσωτερικού χώρου!

  • Trompley
  • Χρώματα ψευδαισθήσεις
  • Ψευδαισθήσεις ψευδαισθήσεων
  • Φως ψευδαισθήσεις
Μια ενδιαφέρουσα λύση χρώματος με τοίχους

Αποτελεσματική έγχρωμη λύση με τοίχους

Trompley

  • Επίδραση θρομβωμένο σε μετάφραση από τα γαλλικά δεν σημαίνει παρά μια οπτική ψευδαίσθηση, όταν δημιουργείται μια παραμόρφωση της πραγματικότητας. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, κάθε επίπεδη εικόνα μπορεί να μετατραπεί σε τρισδιάστατη εικόνα. Μια τέτοια παλιά υποδοχή όπως ο κόσμος δίνει πολλές ευκαιρίες, επιτρέποντάς σας να δείτε την προοπτική, όπου μόνο πρόσφατα η θέα στηριζόταν εναντίον ενός νεκρού τοίχου.

Η ψηφιακή εκτύπωση μπορεί να συμπληρώσει το δωμάτιο με οποιοδήποτε στοιχείο που λείπει: όρθιες καμάρες, να σχεδιάσετε ένα παράθυρο με υπέροχη θέα ή να το κάνετε συμβατική πόρτα σουίτα παλατιών.

Ενδιαφέρουσα διακόσμηση του διαδρόμου

Κομψή διακόσμηση του διαδρόμου

Ο ίδιος διάδρομος από μια άλλη γωνία

Ο ίδιος διάδρομος από μια άλλη γωνία

Ένα ενδιαφέρον γεγονός! Αν και γνωστή σε όλους από την παιδική ηλικία κέντρο Πάπα Carlo μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα πρώτα παραδείγματα των οπτικών ψευδαισθήσεων, η πατρότητα της τεχνολογίας «διαφημιστική εκστρατεία» στο εσωτερικό ανήκει σε έναν μαθητή του Ρέμπραντ - Ολλανδού ζωγράφου Hogstratenu.

Αφού επέλεξε για τον εαυτό του τον τρόπο να παίξει πραγματικές συνθέσεις στο διάστημα, έγραψε ζωγραφιές στο ύφος της θρόμβωσης και την ενεργή χρήση αυτής της τεχνικής όταν εργάζεστε σε σουίτες και ξαπλώστρες. Ωστόσο, είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένας πραγματικός εφευρέτης, καθώς ο ρεαλισμός στην τέχνη χρησιμοποιήθηκε ακόμα και στην αρχαιότητα.

Τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα που χρησιμοποιούνται στον εσωτερικό σχεδιασμό:

  • Απομιμήσεις. Τεράστια τη βιβλιοθήκη, πέτρινο τοίχο ή τούβλο τοιχοποιία τώρα πωλούνται σε κυλίνδρους. 3D τεχνολογία σας επιτρέπει να αγοράσετε οποιοδήποτε εσωτερικό χωρίς να ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα, επειδή το ραβδί στην επίπεδη εικόνα του τρύγου κορμών πολύ πιο εύκολο από ό, τι το πραγματικό σύνολο. Και φαίνονται πολύ ρεαλιστικοί.
  • Μάσκες. Μπανάλ πόρτα μπορεί να εκπλήξει τη λειτουργικότητά τους, αν το κάνετε μέρος του υπουργικού συμβουλίου ή μεταμφιεσμένος ως τοιχώματα, αφαιρώντας όλα τα καρέ.
Όμορφα ταπετσαρίες σε ένα μπάνιο

Όμορφα ταπετσαρίες σε ένα μπάνιο

Το χρώμα δίνει το μεγαλύτερο μέρος στον τοίχο

Το χρώμα δίνει το ογκώδες τοίχωμα

  • Οπτικές ψευδαισθήσεις. Εραστές pop art μπορεί να δημιουργήσει γοητευτικά κύματα, ζιγκ-ζαγκ ή σπείρες σε οποιοδήποτε επίπεδο. Τα στολίδια έχουν μια μοναδική δυνατότητα να δημιουργούν από ένα ίσιο τοίχο οποιαδήποτε γεωμετρική μορφή.
  • Τα έπιπλα είναι ένα χτύπημα. Ένα πλωτό κρεβάτι ή ένα τραπέζι στον αέρα θα γίνει μια διακόσμηση του εσωτερικού. Ένας μαλακός καναπές, που μοιάζει με μαρμάρινο βάθρο, μπορεί να κάνει μια πραγματική αίσθηση.
  • Fake decor. Falsh-τζάκι ή όχι δοκάρια Έχουν μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά μπορούν εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσουν ένα σπίτι σε ένα διαμέρισμα της πόλης.

Το λευκό χρώμα, η αφθονία του φωτός και οι καθρέφτες διπλασιάζουν το χώρο

Το λευκό χρώμα, η αφθονία του φωτός και οι καθρέφτες αυξάνουν οπτικά το χώρο κατά το ήμισυ

Φωτιστικό οροφής

Φωτιστικό οροφής

Χρώματα ψευδαισθήσεις

Η εργασία με την παλέτα χρωμάτων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του εσωτερικού σχεδιασμού. Βασικές γνώσεις των ιδιοτήτων κάθε σκιάς καθιστούν δυνατή την αποτελεσματική εφαρμογή όλων των διαθέσιμων τεχνικών στο σχεδιασμό του μέλλοντος του έργου. Και για να δουλέψετε με το χρώμα δεν απαιτούνται μεγάλα έξοδα, επειδή η συμβατική ταπετσαρία και το χρώμα μπορούν να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό, αλλάζοντας και τις τρεις διαστάσεις προς το καλύτερο.

Σε αυτό το σχέδιο χρώματος μπορούν να ζήσουν μόνο άτομα με καλή αιθουσαία συσκευή

Σε αυτό το σχέδιο χρώματος μπορούν να ζήσουν μόνο άτομα με καλή αιθουσαία συσκευή

Έχοντας ως αρχικό δείγμα ένα μικρό δωμάτιο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι προβάλλουν οπτικά τους τοίχους, επεκτείνοντας το χώρο. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται ελαφρώς κρύες αποχρώσεις - μαργαριτάρι, ανοιχτό πράσινο ή γκρι-μπλε χρώμα. Για τα μεγάλα δωμάτια, αντίθετα, είναι κατάλληλα βαθιά ζεστά και παστέλ χρώματα.

3D εφέ στο πάτωμα

3D εφέ στο πάτωμα

Επίσης, στο σχεδιασμό ενός μικρού δωματίου, θα πρέπει να αποφύγετε όλες τις σκούρες αποχρώσεις, όπως το μαύρο, το καφέ ή το κορεσμένο κόκκινο. Αλλά ουδέτερο γκρι και πράσινο δεν επηρεάζουν την αντίληψη του χώρου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σχεδιασμό όταν διακοσμούν ένα δωμάτιο μεσαίου μεγέθους.

Συμβουλές! Χρησιμοποιήστε μια κίτρινη σκιά για μια επένδυση δαπέδου θα κάνει το δωμάτιο πιο ηλιόλουστο. Ωστόσο, αυτό το πλεονέκτημα δημιουργεί οπτικά μια ασταθή υποστήριξη.

Ψευδαισθήσεις ψευδαισθήσεων

Για οπτική ψευδαίσθηση χρησιμοποιούνται συχνά οριζόντιες ή κάθετες γραμμές. Με τη βοήθεια των οριζόντιων ζωνών μπορείτε να τεντώσετε ελαφρά το δωμάτιο και οι κάθετες αυξάνουν το ύψος. Επομένως, όταν επιλέγετε μια συγκεκριμένη επιλογή, πρέπει να λάβετε υπόψη τα αρχικά δεδομένα.

Συμβουλές! Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εγκάρσιες γραμμές εάν οι οροφές είναι χαμηλές, καθώς η οροφή θα πέσει μαζί με έναν ευρύτερο χώρο.

Ενδιαφέρουσα σκάλα στον δεύτερο όροφο

Ενδιαφέρουσα σκάλα στον δεύτερο όροφο

Μικρά διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο, καθιστώντας το μεγαλύτερο. Ως εκ τούτου, τα μεγάλα έπιπλα και αξεσουάρ χρησιμοποιούνται μόνο στην κατάλληλη αίθουσα. Στο μικρό υπνοδωμάτιο Το τεράστιο κρεβάτι θα φαίνεται πολύ δυσκίνητο και θα σπάσει όλες τις πιθανές αναλογίες.

Συμβουλές! Εάν πρέπει να φτιάξετε ένα δωμάτιο ψηλότερα, μια εξαιρετική κεραμικό χρώμα ή χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο αντίθεσης.

Καθιστικό με ασυνήθιστη ογκομετρική επίδραση στον τοίχο

Καθιστικό με ασυνήθιστη ογκομετρική επίδραση στον τοίχο

Μια καλή συσκευή για τη δημιουργία μιας οπτικής ψευδαίσθησης είναι καθρέφτη. Λόγω της αντανακλαστικής λειτουργίας του, η επιφάνεια σβήνει τα όρια και ο κενός τοίχος μετατρέπεται σε απεριόριστο χώρο. Σχεδόν κάθε σχεδιαστής χρησιμοποιεί αυτό το τέχνασμα όταν σχεδιάζει μικρά δωμάτια.

Συμβουλές! Χρησιμοποιώντας μια εικόνα ή στολίδι στο ντεκόρ σας επιτρέπει επίσης να εργάζεστε με οπτική ψευδαίσθηση. Οι μεγάλες εικόνες πάντα μειώνουν οπτικά το δωμάτιο - φροντίστε να το λάβετε αυτό υπόψη κατά την τοποθέτηση του εσωτερικού χώρου.

Φως ψευδαισθήσεις

Η οπτική διόρθωση του χώρου θα βοηθήσει στη δημιουργία σωστά επιλεγμένο φωτισμό. Τα ενσωματωμένα φωτιστικά οροφής μπορούν να αυξήσουν οπτικά το ύψος του δωματίου και να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο κομψό σχέδιο. Δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσες τεχνικές η πραγματοποίηση μιας λαμπερής επιφάνειας, η χρήση καθρεφτών ή σημείο φωτός.

Ένα μικρό μπάνιο με τοξωτή οροφή

Ένα μικρό μπάνιο με τοξωτή οροφή

Συμβουλές! Για χαμηλές οροφές δεν συνιστάται να συσσωρεύονται οροφής πολλαπλών επιπέδων και πολύπλοκα σχέδια. Αξίζει επίσης να εγκαταλείψουμε τον μαζικό πολυέλαιο, ώστε να μην προσελκύουμε την προσοχή. Αρκεί να κρεμάσει τακτοποιημένο και ελαφρύ.

Ο φωτισμός αυτός αυξάνει την οροφή

Ο φωτισμός αυτός αυξάνει την οροφή

Ομοιόμορφος φωτισμός του τοίχου και των κάτω γωνιών με τη βοήθεια του μικρούς λαμπτήρες θα βοηθήσει την επέκταση του δωματίου. Εάν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί το αντίθετο αποτέλεσμα και να περιοριστεί το δωμάτιο, αρκεί να φωτιστούν οι άνω γωνίες.

Παράθυρο επίδραση στην οροφή

Παράθυρο επίδραση στην οροφή

Συμβουλές! Με τη βοήθεια του παιχνιδιού του φωτός, μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο φωτίζοντας τους τρεις τοίχους. Αν σκουρύνετε τον μακρινό τοίχο, θα έχετε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα και το πλάτος του ορθογώνιου δωματίου θα φαίνεται λίγο μεγαλύτερο. 

Ο χώρος χωρισμού σε βάρος του χρώματος προσθέτει όγκο στο χώρο

Η χωροθέτηση του χώρου λόγω του χρώματος δίνει χώρο τρεις διαστάσεις

Μην πιστεύετε στα μάτια σας: 60+ τεράστιες αντιλήψεις των οπτικών ψευδαισθήσεων στο εσωτερικό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1