За ярки впечатления

Идеален за ярки впечатления

В живота ни аудио и видео оборудване отдавна и непосредствено се превръща в незаменим атрибут на релаксация, комфорт и приятно забавление. И ако през 80-90 години е преносим касетофон и свързан със стар телевизия видео плейър, като че ли е нещо невероятно, че в днешния свят, всеки от нас иска къщата, за да се насладите на високо качество на звук и музика с гмуркане главата в вълнуващия блокбъстър, пълен с специални ефекти и компютърна графика. Сега, когато се появи добра техника с отлични характеристики, проблемът за избора домашно кино може да реши и бившите любители на музиката от 80-те години и модерната младеж.

  • Какво е система за домашно кино?
  • Какво да търся?
  • Изберете производител
Модерен стил

Модерен стил в дизайна на филмовата зона

Какво е система за домашно кино?

Под системата за домашно кино се разбира комплекс от многофункционално оборудване, предназначено за прехвърляне на видео изображения на екрана на монитора, както и звукови колони, амплитудни устройства и друго оборудване. Такъв набор от устройства ви позволява да получите не само качествено изображение на изображението на монитора и да постигнете висококачествен звук, но и да създадете "ефект на присъствие" дори в малка стая.

Удобна релаксация

Удобна релаксация

Днес придобиването и инсталирането на домашно кино в апартамент или Частната къща е начин да се организира пълен развлекателен център в жилищен район. Такава система е идеално подходяща за гледане на филми в семейството, приятелски мнения за спортни програми, качествено слушане на концерти и др.

Уютна почивка

Уютна почивка

Основните компоненти на системата за домашно кино са:

DVD плейър Аудио декодер AV приемник, предназначен да преобразува цифров сигнал в аналогов Усилвател и акустика със субуфер Телевизор (течен кристал или плазма)

Важно! Акустичната система в домашното кино е основният й компонент. Поради това при закупуването на такова оборудване е важно да изберете правилните източници на звук и в същото време да ги поставите правилно около стаята. Важен компонент на системата за домашно кино също е дисплеят.

Отлично решение в светли цветове

Отлично решение в светли цветове

Страхотна комбинация с национален стил

Страхотна комбинация с национален стил

Съвет! Дори и с nНевъзможно е да се постигне удобно видео и аудио възпроизвеждане на филми, ако диагоналът на дисплея е по-малък от 20 инча. Следователно мониторът трябва да е най-малко 32 инча.

За голяма компания

За голяма компания

Дисплеят се намира в средата на стаята, а високоговорителите се намират на едно и също разстояние и един от друг и от аудиторията, като задните високоговорители са по-добре поставени на ниво над главата. И говорителите могат да бъдат под, таван и вградени. Последният вариант е най-оптималният, защото дава естествен звук.

Какво да търся?

Независимо дали избирате домашно кино е реалистично, ако знаете параметрите на стаята, в която ще бъде инсталирана системата, какви технически характеристики са важни за вас, кой бюджет е разпределен. Но за да изберете най-доброто от възможностите на устройството и неговата съвместимост с друго оборудване: компютър, Wi-Fi, FM и т.н. Така лесно и лесно можете да намерите най-добрата опция.

Оригинален дизайн

Оригинален дизайн

Какви характеристики и параметри трябва да обърна внимание при закупуването на домашно кино?

особеност Кои показатели са оптимални? Какви са влиянията?
Консумирана мощност В зависимост от зоната на стаята, в която ще бъде инсталирана системата за домашно кино, нейният капацитет може да бъде от 60 до 150 W Колкото по-висока е номиналната мощност на системата на високоговорителите, толкова по-добро е качеството на възпроизвеждания звук
Тип играч Има DVD плейър и Blu-ray плейър. Първият може да възпроизвежда филми от дискове с размер до 8 GB, а вторият ви позволява да гледате видео файлове с високо качество, като записвате файлове на капацитивен оптичен диск до 50 GB От този индикатор зависи от качеството на възпроизведеното изображение
Поддържани формати AVCHD, BD (Blu-rayDisc), MKV, MPEG4, DLNA или всички заедно Типът поддържан формат за запис на файлове зависи от качеството на възпроизвеждането на звук и изображение
импеданс Системата за домашно кино и усилвателят трябва да работят при същите стойности на съпротивлението. Ето защо, ако импедансът на високоговорителите е по-нисък от този на усилвателя, звукът ще бъде изкривен по време на възпроизвеждане. Този параметър трябва да се има предвид, когато свързвате високоговорителите към външен усилвател
чувствителност Зависи от параметъра на импеданса Чувствителността на акустиката зависи от нейния звуков обем на възпроизвеждане
честота Този индикатор трябва да бъде в обхвата 16-20 kHz Колкото по-широк е този обхват, толкова по-наситен е звукът
Свързване с плейъра Кабелен или безжичен Лесна употреба и естетически вид на оборудването
AV приемник Оптималната стойност е 256 kHz Повлиява качеството на звука
интерфейси Тип вход / изход: HDMI, S-Video,
Коаксиален, оптичен, компонентен, композитен, линеен, микрофон и др.
От този индикатор зависи от функционалността на системата за високоговорители и възможността за нейното съвместно съществуване с други технически устройства
Стилен минимализъм

Стилен минимализъм

Не забравяйте! Колкото по-високи са техническите характеристики на даден модел домашно кино, толкова по-добре неговите възможности, толкова по-високи са разходите за системата.

Когато избирате домашно кино и акустична система, трябва да обърнете специално внимание на техния външен вид, цвят и дизайн, защото те ще бъдат незаменими подробности за околния интериор от дълго време. Освен това, разгледайте зоната на стаята, в която ще бъде инсталирана киното. И със закупуването на система за над 150 w говорител се грижи за допълнителна шумоизолация на стените, тавана и пода на помещението, което също се подобри качеството на възпроизведената звука.

Пълно кино в мазето

Пълно кино в мазето

Дневна в класически стил

Дневна в класически стил

Необичайна идея

Необичайна идея

Изберете производител

Марката на домашно кино не е най-важният фактор, но трябва да се има предвид при избора на такова оборудване. От производителя зависи не само качеството на монтажа на устройствата, но и цената на целия комплект.

Сред най-бюджетните модели на домашно кино са продуктите на марките Supra и Logitech. Производителите на акустични системи използват основни и бюджетни материали, които понякога оказват влияние върху качеството на звука и изображението.

Модел от Logitech

Модел от Logitech

Страхотен Samsung

Страхотен Samsung

LG изненади

LG изненади

Най-доброто качество на сглобяване, изображение и звук, както и достъпна цена, са домашните театри на Samsung, LG, Panasonic, Sony и Yamaha. Стоките на тези търговски марки са представени в широк асортимент, който позволява избор на акустична система за всичките й изисквания.

Съвет! Система за домашно кино на това ниво са по-подходящи за гледане на филм, както и тези, които обичат да слушат музика, трябва да се обърне внимание на други, по-скъпи производители, например, Bose, JBL, Кантон, и така нататък.

Домашно кино от Panasonic

Домашно кино от Panasonic

В допълнение, има домашни кина от луксозния клас, които са насочени към ценителите на необичаен дизайн. Такива са устройствата на марката Loewe. Но при закупуването на такива домашно кино е възможно да се плащат за външен вид, но не и за качеството на работата.

Уникален Loewe

Уникален Loewe

Как да изберем домашно кино: какво трябва да знаете преди да купите и как да не направите грешка с избора?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =