Балкон дизайн с хоризонтални щори

Балкон дизайн с хоризонтални щори

Как да решим кои блайндове са по-добри за балкона, ако пазарът е пълен с разнообразие от материали и модели? Какви са принципите и какво да обърнем специално внимание в този случай?

съдържание

 • Материали, използвани за производството на щори
 • Вертикални щори
 • Щори хоризонтални
 • Ролетни щори
 • Избор на щори. Какво да търся?

Първо, нека да определим какво са "щори на прозорци за балкон" и за какви са те? Това са т. Нар. Завеси, състоящи се от определен брой ламели, свързани помежду си, които могат да бъдат разположени вертикално или хоризонтално. Тези структури не пречат на постъпването на свеж въздух, но напълно предпазват стаята от проникването на горещи слънчеви лъчи. Монтирането на щори на балкона също ще помогне да се скриете от любопитни очи.

Балкон в жълто-зелени тонове

Балкон в жълто-зелени тонове

Уютен ъгъл за четене на балкона

Уютен ъгъл за четене на балкона

Щори от естествени материали

Щори от естествени материали

На материалите, от които се правят щорите, те се разделят на:

 • кърпа;
 • пластмаса;
 • алуминий;
 • дървесина.

По подреждането на ламелите щорите са:

 • хоризонтална;
 • вертикално.

Има Подвижен щори към балкона, които, благодарение на тяхната оригиналност, стават все по-търсени напоследък. За да разберете и да разберете кои са по-добре завесите на балкона, разгледайте по-подробно всички опции.

Просторна лоджия в бежови тонове

Просторна лоджия в бежови тонове

Ролетни щори - перфектното решение за балкон на слънчевата страна

Ролетни щори - перфектното решение за балкон на слънчевата страна

Щори от плат

Щори от плат

Материали, използвани за производството на щори

Пластична. Най-често срещаният вариант. Пластмасовите завеси на балкона са с удобен дизайн, достъпна цена и добро качество. Лесно се почистват, лесно и бързо се почистват.

Дървото. За по-голяма устойчивост на влага, дървените ламели се обработват предварително с лак. Щори от този материал имат специална дръжка, за да определят дължината. Тази опция е по-подходяща за малки балкони.

Кърпа. Полиестерът е по-предпочитан. Материалът е лесен за почистване и на практика не изгаря на слънце. Щори от полиестер имат дълъг експлоатационен живот.

Metal. Лесно за поддържане и евтини алуминиеви капаци към балкона са имунизирани срещу околната среда. Те са надеждни и практични.

Балкон с балкон

Балкон с балкон

Логията в сиво-сини тонове

Логията в сиво-сини тонове

Уютен диван за почивка + складово пространство

Уютен диван за почивка + складово пространство

Вертикални щори

Тези конструкции се състоят от пластмаса или алуминий корниз, контролен кабел, свързваща верига, тежести, бегачи и ламели. Ламелата може да бъде направена от всякакъв материал.

Вертикалните щори на балкона са фиксирани към стената или тавана с помощта на скоби. За това достатъчно е да пробиете 2-3 дупки. Старите ламели лесно преминават към нови. Методът на затваряне се избира по желание:

 • от дясно на ляво;
 • от центъра до страните;
 • от ляво на дясно.
Вертикални щори на балкона

Вертикални щори на балкона

Вертикалните ламели се сглобяват в акордеон и лесно се въртят около оста им. Мнението, че вертикалните щори са инсталирани главно в офис помещения, е погрешно.

Огромният избор от текстури, материали и цветови решения прави възможно да се украси всеки интериор с тези дизайни.

При избора на вертикални щори на балкона обърнете специално внимание на следните подробности:

 • корниз по-добре е да изберете алуминий. Тенденцията на деформацията на пластмасата може да доведе до повреда на целия механизъм.
 • Пластичната верига, с която вертикалните ленти са свързани в долната част, трябва да е само бяла. Пластмасата с жълтеникавост показва слабото си качество.
 • Всички пластмасови тежести се оказаха по-добри от всички останали. Те не ръждясат.
  Тези съоръжения ще бъдат отлична възможност за щори на балкона с плъзгащи се прозорци.
Вертикални жалузи - стилно решение за украса на балконската зона

Вертикални жалузи - стилно решение за украса на балконската зона

Щори хоризонтални

Огромни плюс хоризонтални щори на балкона - възможността да се монтират директно върху рамката на прозореца. В този случай те са много здрави за стъклото и не излизат дори когато прозорецът е отворен.

Многобройни ламели, свързани помежду си чрез закрепващи елементи, лесно се отварят и затварят, събират се в акордеона.

Хоризонтални щори имитация на дърво

Хоризонтални щори имитация на дърво

Основните предимства на хоризонталните завеси на балкона:

 • лесна и лесна грижа;
 • заемат малко пространство, без да намаляват визуално площта на помещението;
 • ако е необходимо, може да бъде прикрепен към горния наклон на отвора на прозореца, рамката на стената или прозореца.
Класически хоризонтални щори

Класически хоризонтални щори

Съвет! Ако инсталирате хоризонтални щори на всяка рамка на прозореца, можете да поставите цветя или други предмети върху прозореца и лесно да отваряте и затваряте прозорците.

Ролетни щори

Такива структури се състоят от специален вал, върху който тясно се навива плътно. Самият вал може да бъде прикрепен към рамката на прозореца, тавана или стената. Ролетните щори на балкона, монтирани директно върху крилото на прозореца, са много удобни и не пречат на затварянето или отварянето на рамката на прозореца.

Разнообразие от цветни нюанси и текстури от ролкови филтри позволяват да се създаде оригинален интериор на помещения. Щори могат да бъдат полупрозрачни или много плътни. Атрактивните, надеждни и удобни ролетни щори на балкона осигуряват комфорт и уют в стаята.

Механизмът на работа на ролетни щори

Механизмът на работа на ролетни щори

Това е важно! При избора на ролетни щори закупувайте такива конструкции, където валът с покритата с нея кърпа е скрит в кутията. В този случай кърпата ще бъде надеждно защитена от прах.

Ролетните щори правят терасата по-чиста

Ролетните щори правят терасата по-чиста

Избор на щори. Какво да търся?

 • Дължината на щорите на балкона с плъзгащи се рамки трябва да бъде малко по-малка от дължината на рамката (5-10 см).
 • При избора на конкретен модел е необходимо да обърнете внимание на ротационния механизъм. Неговите подвижни части не бива да кървят. Механизмът трябва да функционира гладко, създавайки само комфорт за ежедневна употреба.
 • Вертикалните щори от плат ще бъдат най-подходящата опция за пластмасови рамки. В този случай можете да затворите прозорци от всякакъв размер и лесно да регулирате нивото на осветление.
 • Необичайно грандиозните ролетни щори от различни цветове могат да доведат до големи разходи. Но те ще бъдат отлично решение за дълго време и за всякакви балкони.
 • Дължината на щорите не трябва да достига до пода. Тези дизайни спомагат успешно да спестят място и да създават комфорт в него. С такъв огромен асортимент можете да създадете най-ярките интериорни шедьоври.
Трапезария с прекрасен изглед към града

Трапезария с прекрасен изглед към града

Домашен офис на балкона

Домашен офис на балкона

Естествени тъкани, дърво и свежи цветя - създават специална атмосфера на балкона

Естествени тъкани, дърво и свежи цветя - създават специална атмосфера на балкона

Кои същите тези щори да инсталирате на балкона или лоджия? Отговорът е недвусмислен - всеки. Всичко зависи от вашия вкус. Има, разбира се, някои ограничения. Например:

 • Щори за закрепване на вратите са неподходящи на балкони с алуминиеви или плъзгащи се прозорци. В противен случай плъзгащите се рамки просто няма да се отворят и алуминиевите капаци не са инсталирани изобщо.
 • Хоризонталните щори могат да регулират пристигането на светлината. Те могат да бъдат повдигнати напълно - ако имате нужда от много светлина. И ако само завъртите ламелите, тогава се създава само малка светлина.
 • Вертикалните щори на балкона са подобни на традиционните завеси, тъй като затварят целия отвор на прозореца. Единственият недостатък на такива конструкции е, че за да се отвори прозорец, първо е необходимо да се отворят щорите. И когато затворите са отворени, щорите не могат да бъдат затворени.
 • Ролетните щори ще бъдат най-успешната опция за балкони, разположени на слънчевата страна. Една достатъчно дебела тъкан няма да премине през лъчите на слънцето. Ако слънчевата светлина е рядък посетител на балкона, по-добре е да изберете щори от полупрозрачна тъкан.
 • Интересен вариант за проектиране на евтин интериор на балкона ще бъде монтирането на пластмасови капаци на PVC дограма. Висококачествената пластмаса не се деформира, затова ще трае достатъчно дълго.
 • Дървените щори са перфектно съчетани с рамки от естествено дърво. По-малкото от тези проекти е сравнително висока цена.
 • Алуминиевите щори на балкона са светлоотразителни, огнеупорни и издръжливи. Но те са много "гърмят" при отварянето и затварянето.
Ъгъл на добро настроение

Ъгъл на добро настроение

Пейка на прозореца за любителите на книгите

Пейка на прозореца за любителите на книгите

Щори не само защитават балкона от ярките лъчи на слънцето, но и допринасят за създаването на уютна атмосфера, подчертават дизайна на стаята

Щори не само защитават балкона от ярките лъчи на слънцето, но и допринасят за създаването на уютна атмосфера, подчертават дизайна на стаята

Кои щори са по-добри за балкона? Преглед на опции, плюсове и минуси (35 снимки)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6