Вентилационната система улеснява циркулацията на въздуха в помещението, както и бързото премахване на неприятните миризми от него

Вентилационната система насърчава циркулацията на въздуха в помещението, както и бързото премахване на неприятните миризми от него

За да се организира приток на чист въздух или качулка със специални климатични системи, Когато създавате отоплителни или вентилационни помещения, използвайте регулируеми вентилационни решетки.

 • Структурни характеристики 
 • Материали за производство
 • Разходи за вентилация 
 • Избираме правилно
 • монтиране 
Модерни класики във вътрешността на студио апартаменти

Модерни класики във вътрешността на студио апартаменти

Такива продукти са изработени от пластмаса или метал. Имат щори, които могат да се настройват по време на работа, което ви позволява да промените степента на въздушния поток. Ъгълът на жалузите може да се регулира и да създаде оптимална вентилация на помещението. Като декоративен елемент за проектиране на дупки, използвани решетка - Те изглеждат красиви и се вписват в всяко дизайнерско решение.

Местоположението може да бъде различно: те са монтирани както на стената, така и на тавана или на пода. В същото време, разположение може да бъде в или извън сградите.

Съвет! Най-оптималната опция е продуктите, при които щорите са регулирани в различни посоки.

Вентилационната решетка не позволява неприятни миризми да се върнат в стаята.

Има няколко вида структури за вентилационни отвори:

 1. продукти с регулируем или нерегулируем жалузи. По-удобно е да използвате първата опция, тъй като ви позволява да настроите посоката на въздушния поток, така че да се чувствате комфортно;
 2. инерционни решетки, които имат способността да се припокриват, ако въздухът спира да тече;
 3. по форма на продукта са кръгли или правоъгълни. Кръгът е по-ефективен в работата и правоъгълният е по-лесен за инсталиране.
Вентилационна решетка с електрическо задвижване

Вентилационна решетка с електрическо задвижване

Според метода на монтаж, вентилационните решетки са разделени на следните категории:

 • вътрешен (инсталирани на закрито). Изработен от материали с естетичен външен вид, но с по-мека структура, тъй като продуктът не трябва да издържа на тежки товари;
 • външен (инсталиран извън сградата). Изработени от материали, устойчиви на атмосферни явления, които имат голяма здравина. Най-често това е метал. Те се използват в частни сгради и осигуряват красив изглед към къщата;
 • всмукване (публикуван в вътрешни помещения).

Материали за производство

Най-често се използва за производството на такива продукти пластмаса, тъй като има редица предимства. Евтините разходи причиняват популярността на тези опции.

Към бележката! В допълнение, те се отличават с дългия си експлоатационен живот поради химическата пасивност на пластмасата.

Атрактивният външен вид и лесният монтаж ви позволяват да монтирате решетката навсякъде във вашия дом. От недостатъците може да се отбележи изгарянето на материала под влиянието на слънчева светлина.

Следващият вариант на вентилационните решетки е дървените продукти. Те изглеждат скъпи и красиви при всяко решение за интериорно проектиране, но те изискват грижата. Ако не следите решетката, срокът на експлоатация ще бъде кратък.

Дневна с кухненски бокс, в модерен стил

Дневна с кухненски бокс, в модерен стил

Най-трайната опция - метални решетки. Те често се използват за монтаж навън. От предимствата на този тип, може да се отбележи възможността за боядисване на продукти от всякакъв цвят. Покритието не само добавя естетични свойства, но и предпазва от корозия. Стоманените изделия могат да бъдат поръчани в нестандартни размери.

цена от

Цената на тези продукти е малко по-висока, отколкото при нерегулираните модели. Освен това, цената директно зависи от избрания материал за производство. Най-евтините са пластмасовите продукти, а металните модели са по-скъпи.

Можете да поръчате дизайнерска решетка за индивидуални размери, но ще трябва да платите голяма цена за това. Можете да купувате продукти както в специализирани строителни магазини, така и в Интернет.

Металните вентрили са особено силни

Металните вентилационни решетки са особено здрави

Съвременният пазар ще позволи да изберете най-подходящия модел: по размер, материал и изпълнение

Съвременният пазар ще позволи да изберете най-подходящия модел: по размер, материал и изпълнение

Избираме правилно

Изберете продуктите, от които се нуждаете, въз основа на структурните характеристики на структурата и вашите собствени предпочитания. Когато избирате, обърнете внимание на следните точки:

 1. рамкова конструкция. Колкото по-голяма е мрежата, толкова по-твърда е рамката, като се раздели мрежата на секции;
 2. формата на решетката. Можете да изберете кръгла или правоъгълна решетка - всичко зависи от вашия вкус;
 3. вид прикачен файл: този параметър трябва да се вземе предвид, за да не се налага да променяте или променяте закупените стоки в магазина;
 4. ако имате нужда декоративна решетка, тогава в този случай основното нещо е външността, а не функционалните качества.

Като се има предвид всички тези нюанси, можете да изберете продукти, които ще продължат дълго време и ще задоволят всички нужди на потребителя.

монтиране

Ако всичко е правилно изчислено и премислено, то няма да е трудно да инсталирате продуктите. Най-добре е да поставите вентилационни места на етапа на проектиране, защото ако направите вентилация след приключване на строителството, ще трябва да изрежете дупката под решетката.

Инсталиране на вентралната скара над пода

Монтиране на грила над пода

Монтажът на решетката за вентилация може да се извърши от собствените ръце

Монтажът на решетката за вентилация може да се извърши от собствените ръце

Съвет! Трябва да се внимава да поставите продукта в отвора. По-лесно се монтира метал, защото те са по-трудни за повреда.

Преди да започнете инсталацията, трябва да се отървете от мръсотия и прах във вентилационната тръба: това трябва да гарантира, че въртящият механизъм не е замърсен.

Почистване на тръбопроводите

Почистване на тръбопроводите

Вентилационната система трябва да се поддържа чиста и в добро състояние

Вентилационната система трябва да се поддържа чиста и в добро състояние

Сложност с избор и инсталация няма да възникне, ако разгледате всички горепосочени точки, но комфорта на ползване ще се почувствате веднага след началото на работата на системата.

Регулируеми вентилационни решетки: характеристики на конструкции, материали и монтаж

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − 83 =