Металните нагреватели за кърпи са функционална класика за интериорен дизайн или таванско помещение

Металните нагреватели за кърпи са функционална класика за интериорен дизайн или таванско помещение

модерен баня се свързва не само със самата баня, душ кабина и мивка, но и малки детайли интериор, към който огледало, шкафчета, рафтове, кърпа топлина и други важни и полезни неща. Ще говорим за затопляне на кърпи, които днес не само не са загубили значение, но са станали още по-популярни.

Съдържание:

 • Функции на устройството
 • Видове нагрявани релси за кърпи
 • Използвани материали
 • Разнообразие от форми
 • Накратко за инсталацията
Луксозно покритие за злато - за истински естети

Луксозно покритие за злато - за истински естети

Съгласен съм, старата сушилня не изглежда добре в новото класически или хай-тек банята и следователно трябва да изберете правилните стойки за кърпи, като разгледате и оценявате предимствата и недостатъците на различните модели.


Съвети на експерта: Използвайте отопляемата шина за кърпи като елемент от интериора. Изглежда добре, когато нищо не е висящо. Ето защо, дори и на етапа на проектиране, препоръчвам ви да предоставите специална площ за сушене на дрехи. 


Функции на устройството

Сушилни за кърпи за баня - това е много повече от просто начин да изсушите кърпите. Това устройство е необходимо не само за кърпи или малки дрехи - поддържа благоприятен вътрешен климат, компенсира високата влажност и предотвратява появата на мухъл и гъбички.

Друга важна функция на това с появата на просто устройство - декоративен. Новият модел за затопляне на кърпата ще даде на интериора на банята естетичен външен вид и изчерпателност.

Класически модел от неръждаема стомана

Класически модел от неръждаема стомана

Стилен модел на топлината за кърпи под формата на закачалка

Стилен модел на топлината за кърпи под формата на закачалка

Творчески подход към интериорния дизайн

Творчески подход към интериорния дизайн

Видове нагрявани релси за кърпи

Съвременният пазар на санитарни продукти предлага следните видове затопляне на кърпи:

изглед описание дизайн
вода Най-популярен за днес, който функционира поради свързване към отоплителната система или захранването с топла вода. Такива модели имат естетически външен вид, леко се различават в зависимост от материала на производство, са надеждни при употреба, но имат редица недостатъци. Основният от тези недостатъци е зависимостта от наличието на топла вода или нагряване (на базата на вида на тръбата, към която е свързана сушилнята) и доста сложен процес на монтаж на конструкцията. Сушилня за кърпи за баня: 65+ стилни интериорни опции и дизайнерски съвети
електрически Тя работи на електричество, и следователно за нейното инсталиране не трябва да зададем на жилища офиса, за да прекъснете подаването на вода, и то не зависи от отопление и топла вода, което е огромно предимство. Въпреки това, недостатъци в това устройство също е доста: Първо, значително да се увеличи потреблението на енергия и следователно сметка за него, и второ, че е необходимо да се вземат на сериозно многото изисквания за електрически уреди в мокри помещения. Сушилня за кърпи за баня: 65+ стилни интериорни опции и дизайнерски съвети
комби Решава проблема с недостатъците на два вида нагреватели за кърпи, ви позволява да изберете най-удобния начин за отопление в конкретен случай. При наличието на топла вода или отопление, те работят от тези системи, а когато са изключени - от електричество. Недостатъкът на такива модели е тяхната висока цена и изпълнение на всички изисквания, наложени на единия и на втория вид устройства. Сушилня за кърпи за баня: 65+ стилни интериорни опции и дизайнерски съвети

Съвет! Когато избирате, не давайте предпочитание на внесените затоплящи кърпи само заради страната на производство. Повечето от тях не са предназначени за използване в нашата реалност, където водата в системата за захранване с гореща вода е агресивна среда поради насищането с кислород и съдържанието на примеси.

Стилен аксесоар за банята

Стилен аксесоар за банята

Медни тръби на интересно място ще служат като сушилня в банята

Удобно разположените медни тръби изпълняват ролята на загрята релса за хавлии

Използвани материали

вода сушилня произведени от различни материали, но най-популярните и практични от тях са признати неръждаема стомана. неръждаема стомана се отнася до вода кърпа nekapriznym изпълнения този начин лесно възприема промени в температурата и излагане на агресивна среда под формата на вода или гореща вода за отопление система.

 • Сушилните за кърпи от неръждаема стомана могат да бъдат боядисан, полиран или хромирани, която разширява своите декоративни функции за различни видове помещения.

Използва се и за производството на сушилни черна стомана, но това е опасно за водата, която обикновено тече в тръбите на жилищни сгради. Такъв материал може да се използва само в къщи, където е оборудвана отделна водоснабдителна система.

Съвет! Изкупуването на отопляема кърпа от черна стомана за типичен апартамент е целесъобразно да се избере двукръговата система с допълнителен топлообменник. Този дизайн на устройството ще го предпази от водата с примеси.

Друг от разглежданите материали - мед. Характеризира се с висока степен на топлопроводимост, без податливост на корозия, бързо нагряване, ниско тегло и лекота на сглобяване. Мед се използва в случай, че всички кабели са направени от този материал.

Абсолютно не е подходящ за повечето от нашите домове продукти от цветни метали. Те са силно засегнати от високите температури и съдържанието на метални съединения във водата. Такива нагреватели за кърпи се произвеждат в други страни и са предназначени за други условия.

Оригиналната идея за просторна стая

Оригиналната идея за просторна стая

Нестандартни материали за производството на устройството

Нестандартни материали за производството на устройството

Понякога медта се счита за материал за отопляеми релси за кърпи, но тези устройства също са по-подходящи за отоплителни системи в чужбина.

Важно! Тръбите от многоетажни къщи често изпитват спадове на налягането (водни чукове), които могат да достигнат 8-10 бара, а месинговите продукти не винаги могат да се справят с тях.

Те могат да бъдат инсталирани вили и крайградски къщи с индивидуална топлинна мощност, където налягането много рядко надхвърля знака от 3 бара. За типични Апартаменти Отоплителят с неръждаема нагреваема кърпа, който има работно налягане 10-15 bar, е по-подходящ.

Отделна сушилня, изработена от месинг

Отделна сушилня, изработена от месинг

Разнообразие от форми

Някои при избора са отблъснати единствено от външния вид на дизайна, въпреки че това не е правилно. За такива ценители на външна красота се предлагат няколко вида отоплители за кърпи:

 1. зигзаг (U-, S- или M-образна), която понякога се допълва по периметъра с по-голяма тръба;
 1. затоплена "стълба" за кърпи, представлявана от две вертикални тръби и няколко напречни греди (често допълнително оборудвани с рафт от релсите отгоре);
 1. отделните модели са проектирани като реални произведения на изкуството (под формата на растения, сложни геометрични форми и т.н.). Те изглеждат страхотно в интериорния дизайн, но най-често са изработени от материали с кратък живот.

Съвет! Когато избирате топлината за кърпи, помислете параметрите на вашата баня, по-специално площта на помещението. Ако банята е малка, добре е да се даде предпочитание на малка U- или М-образна тръба. И ако са просторни, можете да изберете "стълба" или вариант с рафт.

Класическо стълбище в малка стая

Класическо стълбище в малка стая

Необичайна форма в стил Арт Нуво

Необичайна форма в стил Арт Нуво

Серпентинова форма с остри ъгли

Серпентинова форма с остри ъгли

Най-често срещаният избор за днес е "Стълба", връзката на която може да бъде различна: долна, диагонална, странична. Най-подходящите проекти за комуникация в жилищни сгради - кърпата със странично свързване: водата преминава от лявата или дясната дъното на канала и излиза през горната порта на една и съща страна. При избора на странично загрята релса за хавлии е важно да се вземе предвид разстоянието между входа и изхода и диаметъра на захранващите тръби.

Съвет! Често се прави избор между стационарни или ротационни механизми. Тъй като ротационни пещи бързо да носят гумени пръстени, използвани като тюлени, експертите съветват да изберете модела, които са здраво прикрепени към стената и не се движат.

Стабилно и сигурно закрепване

Стабилно и сигурно закрепване

Бяла украса с отразяващи повърхности

Бяла украса с отразяващи повърхности

Накратко за инсталацията

Преди да закупите устройство, трябва да обърнете внимание на наличието на следните документи:

 1. технически паспорт на продукта;
 2. инструкции за инсталиране;
 3. сертификат за хигиена;
 4. препоръки за работа;
 5. гаранционен купон.

Монтирането на отопляем нагревател за кърпи включва няколко етапа: координация с Жек изключете захранването с гореща вода, демонтирайте старата конструкция, монтирайте кранове и джъмпери "bypass" (ако е необходимо), инсталирайте нова нагреваема решетка за хавлии и проверете нейното качество. Ако няма такова умение, по-добре е да се инструктира връзката на нагревателя за кърпи със специалистите. В квалифицирани ръце този процес ще отнеме не повече от 2-3 часа.

Рафтове за хавлии в минималистичен стил

Рафтове за хавлии в минималистичен стил

Изключителен интериор благодарение на оригиналната форма на сушилня за кърпи

Изключителен интериор благодарение на оригиналната форма на сушилня за кърпи

Класическата сушилня ще ви помогне да се фокусирате върху други декоративни елементи

Класическата сушилня ще ви помогне да се фокусирате върху други декоративни елементи

Социален акцент в интериора в стила на тавана

Juicy акцент в интериора в стила на таванско помещение

Всеки електротехник може да се справи с инсталирането на електрическа топлочервена кърпа, тъй като трябва само да го оправите стена. Има по-важни подготвителни мерки: избор от отдалечени места, вани, монтаж контакти с водоустойчива, нагревател за кърпи и заземителна връзка чрез RCD (защитно изключване).

Сушилня за кърпи за баня: 65+ стилни интериорни опции и дизайнерски съвети

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =