Modernisme terang

Modernisme terang

Apa persatuan biasanya menyebabkan buaian? Tidak dinafikan, ini adalah laut, resort eksotik yang mewah, pantai tropika, koktail kelapa di tangan anda ... Rehat yang bahagia! Tetapi jika tingkap musim sejuk, salji dan sejuk yang dahsyat, dan sehingga percutian yang lama ditunggu-tunggu masih jauh, anda boleh mengaturkan diri anda berehat di realiti bandar, melengkapkan buaian yang dikehendaki dalam pangsapuri!

 • Ciri-ciri Berguna
 • Jenis
 • Tempat yang sesuai untuk katil yang luar biasa
 • Idea asal
 • Gaya dan reka bentuk
Penyelesaian ruang tamu asal

Penyelesaian ruang tamu asal

Fungsi berguna tempat tidur buaian

Hammock adalah aksesori mudah, berfungsi dan tidak standard yang kelihatan baik dacha, dan dalam taman, dan dalam dalaman sebuah rumah persendirian, dan dalam pangsapuri biasa. Walaupun pada musim gugur dan malam musim sejuk yang suram, ia akan mengingatkan anda tentang musim panas, matahari dan kehangatan, ia sangat baik untuk tidur, duduk dengan selesa di tempat tidur gantung di bawah hangat karpet, atau hanya berbaring dengan secawan teh panas atau koko.

Mengambil tidur, membaca buku kegemaran anda atau hanya berbaring - tempat tidur buaian sesuai untuk relaksasi sedemikian lebih daripada yang lain perabot di dalam rumah.

Kepada nota! Dan ia membantu untuk melegakan semua otot badan, kerana pengukuran yang diukur menenangkan sistem saraf. "Tempat tidur yang digantung" juga sebaik mungkin untuk mengamalkan yoga anti-graviti.

Secara umum, tempat tidur buaian adalah sangat penting untuk peningkatan kesihatan keseluruhan!

Hebat untuk gaya moden

Hammock - "kismis" yang menakjubkan dengan gaya moden

Betul mengetahui! Para saintis telah membuktikan bahawa tidur siang di hammock menggalakkan tidur yang lebih cepat, istirahat penuh dan pemulihan kuasa walaupun selama kira-kira 45 minit!

Untuk rehat yang lembut

"Katil menggantung" untuk penginapan yang menyenangkan

Nada yang ketat

Nada ketat dalaman moden

Adakah anda berfikir bahawa untuk membeli tempat tidur buaian di sebuah rumah atau apartmen anda perlu mempunyai royalti sebenar? Tidak! Anda boleh membelinya di sebuah apartmen dan selesakan tempatnya ruang tamu kecil. Kerana tempat tidur gantung mempunyai beberapa kelebihan:

 1. dia mudah alih. Jika untuk pemasangan sofa atau kabinet anda memerlukan tempat tetap di dalam bilik, maka "katil gantung" tidak memerlukannya. Hammock boleh digantung hanya apabila diperlukan. Ia dipasang pada siling atau dinding bertentangan dan, jika perlu, ia mudah dikeluarkan dan menyembunyikan dalam kabinet;
 2. cahaya dan padat, jadi ia tidak mengambil banyak ruang untuk menyimpannya;
 3. ekonomi. Hammock yang betul-betul dipadankan atau, lebih baik, sepasang buaian boleh benar-benar menggantikan sofa atau kerusi dan dengan itu menjimatkan perbelanjaan tambahan pada pembelian perabot;
 4. praktikal tidak memerlukan penjagaan dan mudah dibasuh dalam konvensional mesin basuh.
Gaya loteng yang menarik

Hammock di gaya loteng lounge

Akan melengkapkan dalaman warna

"Hanging bed" akan menjadi detail terang dari reka bentuk bilik

Satu lagi sebab mengapa anda perlu menggantung buaian di rumah adalah rupa yang bergaya. Hammocks hari ini adalah trend. Dari plot taman, tapak perkhemahan dan teres mereka berpindah ke rumah persendirian, pangsapuri dan tegas ditubuhkan di sana. Oleh itu, lebih kerap buaian dijumpai di bilik kanak-kanak, dalam bilik tidur, pada balkoni dan loggias, di atas teres dan juga di dalamnya pejabat dan pejabat - dalam satu perkataan, di mana ia menyenangkan jiwa. Perkara utama ialah memilih "katil yang digantung" yang betul.

Akan membantu memanaskan cuaca sejuk

Hammock akan membantu memanaskan cuaca sejuk

Jenis tempat tidur gantung

Sebuah tempat tidur gantung dalam bentuk terbentangnya bukanlah sekeping perabot terkecil untuk sebuah rumah atau apartmen. Untuk penggunaannya yang selesa perlu memperuntukkan ruang, tetapi juga tidak dikontraindikasikan untuk ruang kecil - anda hanya perlu memilih pilihan yang paling sesuai.

Terdapat buaian reka bentuk yang berbeza:

 1. Bilah yang luas dengan tegangan diikat tegar;
 2. Model lembut tanpa rangka, yang mempunyai kemunculan kain sempit panjang;
 3. buaian - Model sedentari, yang dilampirkan hanya ke siling.
Bagi pencinta yang luar biasa

Bagi pencinta yang luar biasa

Variasi yang selesa

Variasi yang selesa

Tidak ada yang berlebihan

Tidak ada yang berlebihan

"Katil yang ditangguhkan" dibahagikan kepada jenis saiz: dari model kecil untuk kanak-kanak untuk buaian, yang boleh memuatkan hanya dua orang dewasa. Selain itu, tempat tidur gantung dikelaskan mengikut kegunaannya. Oleh itu, ada alat khas untuk berehat dan tidur, dan ada juga yang mudah dibaca (mereka mempunyai belakang) dan juga bekerja di komputer.

Sesetengah spesies di sepanjang pinggir kanvas itu sendiri mempunyai sisipan kayu atau logam. Tempat tidur gantung tersebut lebih stabil, baik diregangkan dan tidak goyah.

Penting! Model sedemikian tidak sesuai untuk keluarga dengan kanak-kanak - risiko peningkatan kecederaan. Dalam kes ini, lebih baik membeli pembinaan yang lebih lembut, tanpa bar kayu.

Hammock mewujudkan ruang tambahan untuk berehat

Hammock mewujudkan ruang tambahan untuk berehat

Hammocks dibahagikan mengikut bahan pembuatan ke beberapa jenis:

 1. tradisional bahan rotan;
 2. Kolombia - yang diperbuat daripada lianas atau agaves;
 3. Kapas Brazil;
 4. Afrika - model rapi kasar hem;
 5. Mexico diperbuat daripada bahan sintetik.

Ini bukan semua jenis tempat tidur gantung - ada model menarik lain yang boleh mengubah mana-mana bilik.

Gaya eklektik yang indah

Gaya eklektik yang indah

Tempat yang sesuai untuk katil yang luar biasa

Selalunya, tempat tidur gantung digunakan untuk mengatur tempat untuk berehat: balkoni, loggia, anjung, teres, lantai mansard. Tetapi baru-baru ini, pereka mula memohon menggantung "katil" dan "kerusi" sebagai unsur hiasan dalaman bilik tidur atau ruang tamu. Tempat tidur yang selesa akan berfungsi sebagai tempat untuk TV atau perapian, menghiburkan tetamu dan menubuhkan perbualan yang tenang.

Pembinaan sedemikian akan sangat sesuai bilik kanak-kanak, akan menggembirakan kanak-kanak itu dan memberikannya tempat yang paling selesa untuk berehat.

Kepada nota! Hammock ditangguhkan di apartmen - ini adalah mencari sebenar untuk ibu bapa: ia boleh digunakan sebagai seesaw, sebagai tempat di mana anda boleh menyembunyikan, serta sebagai sudut yang selesa untuk kanak-kanak, di mana anda boleh bersara, berfikir atau bermain. 

Bergaya dan selesa

Bergaya dan selesa

Nasihat! Kanak-kanak di bawah umur 10 tahun dinasihatkan supaya menggunakan papan tempat tidur di bawah pengawasan ibu bapa mereka.

Kerusi Hammock akan menemui tempatnya bilik remaja, seorang pelajar, seorang yang kreatif dan seorang pencinta buku. Aksesori sedemikian akan membawa "semangat" yang cerah ke kawasan pedalaman dan akan memberikan keselesaan dan kelonggaran pemilik. Selalunya di syarikat-syarikat besar menguruskan tempat bagi pekerja untuk berehat, di mana anda juga boleh berjumpa dengan buaian. Mereka lebih kecil dan berkhidmat untuk berehat pendek dan bersantai.

Sesuai untuk berehat

Kelonggaran yang sempurna

Idea asal

Versi mudah melengkapkan tempat tidur gantung adalah ketika rumah memiliki besi tempat tidur loteng. Kemudian letakkan peranti ini tidak sukar. Bingkai katil logam dengan mudah menahan apa-apa berat badan, ia mempunyai bar tebal, di mana tali boleh menggantung buaian.

Kepada nota! Sebagai contoh, di Decathlon, tempat tidur buaian mudah yang terikat di mana-mana, berharga 1,000 Rubel dan boleh bertahan walaupun dewasa yang berat sehingga 100 kg. Perkara utama adalah tidak untuk melompat di dalamnya.

Seperti yang dapat anda lihat, walaupun dalam pangsapuri kecil anda boleh melampirkan buaian!

Kecantikan dan keselesaan

Kecantikan dan keselesaan

Penyelesaian yang berjaya

Penyelesaian yang berjaya

Gaya dan reka bentuk

Jika kita bercakap tentang reka bentuk, maka tempat tidur gantung adalah sesuai untuk hampir semua gaya reka bentuk dalaman: marin, Mediterranean, gaya provensi, negara, loteng, ekostilu dan lain-lain.

Kepada nota! Dalam dalaman klasik dan di bilik dalam gaya barok, Hammocks akan kelihatan agak tidak sesuai.

Untuk mencipta reka bentuk yang harmoni, anda boleh memilih model buaian warna dan corak yang sesuai dengan bahan yang berbeza. Jadi, adalah wajar untuk memilih bukan sahaja warna buaian itu sendiri, tetapi juga, jika dikehendaki, menghiasi struktur gantungnya dalam gaya dan skim warna, yang akan sesuai dengan pedalaman anda. Anda boleh memilih tali atau tali yang berbeza, menghiasi tempat pengancing mereka ke dinding atau siling, mencipta bar mendatar mendatar dari "kotak gantung", pilih objek hiasan sekitar dengan betul. Dan kemudian buaian anda akan menjadi unsur asal pedalaman, menekankan keperibadian pemiliknya.

Hammock di apartmen: mewujudkan suasana pantai Caribbean dengan kos yang minimum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 41