Малка дневна в меки цветове

Малка дневна в меки цветове

Апартаментът е с площ от 38 квадратни метра. метровете на пръв поглед не изглеждат достатъчно просторни. обаче модерни материали, разнообразие от стилове и творчеството може да създаде малко райско пространство. Трябва само да планирате внимателно всеки метър, като обръщате внимание дори на незначителни подробности.

 • Оформление на помещението
 • Проектиран проект
 • райониране
 • Мебели и текстил
Интериор в модерен стил

Интериор в модерен стил

Оформление на помещението

за оформление на едностаен апартамент често изберете опцията комбинация от кухня и хол. Тази идея придоби популярност поради възможността да получите повече стаи: няма нужда да избирате между хол и спалня. Комбинацията е чудесен начин да получите и двете.

Буквално преди няколко години, на създаването на планирането не е отделено необходимото внимание и разработчиците предават същите типове апартаменти със същото разпределение на помещения и комуникации. В резултат на това трябваше да приспособим нашите навици и нужди към една единствена система. Днес планирането е възможността да получите апартамент "за себе си", защото поставянето на всяко парче мебели винаги е индивидуално. Удобство и красота - понятия, твърде субективни, които биха могли да бъдат игнорирани.

Пример за необичайно зониране на пространството

Пример за необичайно зониране на пространството

Тази област прави възможно успешното прилагане на различни идеи: студио апартамент, хол и спалня или дори две спални, ако има двойка с дете. един голям хол, съчетан с кухня, по-подходящ за мъжки бакалавър. Този дизайн обикновено се използва, ако собственикът не планира да прекарва времето си в печката. Дневната и спалнята са идеални за една двойка.

Съвет! Ако интериорът на апартамента е създаден за един или двама собственици, е по-добре да го направите комбинирана баня. В едно малко семейство подобно решение има някои предимства.

В по-просторна и функционална стая от 4 до 5 квадратни метра. m ще побере всичко, от което се нуждаете, и няма да бъде твърде претъпкан.

В духа на модернизма

В духа на модернизма

Съвет! Поставяне на работната площ във формата малък офис можете перфектно да организирате както в хола, така и в спалнята. Изборът зависи от личните предпочитания и от необходимостта да се пенсионирате компютърна маса.

Проектиран проект

Създаване на проект за проектиране е важен компонент на всеки ремонт. Съвременната компютърна програма има много повече функции, отколкото възможността да видите резултата в картината.

Важно! Проектът помага да се планира целият процес и да се следи точното му изпълнение: да се изчислят разходите, да се избира стила и да се вземат всички мебели.

Оформлението на обектите в апартамента е 38 квадратни метра. м.

Оформлението на обектите в апартамента е 38 квадратни метра. m

Разходите за създаване на стилен дизайн напълно зависят от избора на материали, защото разликата в цената за всеки строителен материал може да варира много съществено. Огромна роля играе и ремонтът. Създаването на интериор от нулата в нова сграда с грубо покритие изисква най-пълния проект. Докато малките промени в жилищния апартамент няма да станат глобални и толкова скъпи.

Съвет! Можете да използвате една от програмите, които се намират в интернет, и вижте 3D модела на проекта.

3D моделът ви дава възможност да разгледате напълно предложения интериор

3D моделът ви дава възможност да разгледате напълно предложения интериор

Основните задачи, които проектът изпълнява, са както следва:

 1. Създаване на схеми за изграждане или разрушаване прегради, стени с задължителен анализ на ергономията на движението през стаите.
 2. Подробно измерване на целия апартамент за изчисляване на материалите и изготвяне на план за последващи промени.
 3. Планиране на оформлението на комуникациите и окабеляването.
 4. Работа с довършителни материали, избор на стил и цветова схема.
 5. Избор на мебели, подреждане на всички декори, избор на аксесоари.

Съвет! За апартамент с малка площ е по-добре да изберете минималистични стилове - скандинавски, хай-тек или еклектизъм. Те отговарят на всички изисквания на модерния дизайн и изглеждат достатъчно стилни дори в малки помещения.

райониране

Повечето съвременни дизайнери успешно използват основната рецепция за създаване на интериор - зониране. Този метод е особено важен в едностайни апартаменти и студиа, когато е необходимо да се създадат функционални зони в една стая. Освен това, този метод ви позволява да изоставите вратата, която отнема ценни метри и стеснява пространството.

Най-често зонирането е условно и се осъществява чрез подреждане на мебели или използване на цветно пълнене. Изграждането на ненужни дялове за зониране абсолютно не се изисква, защото основната задача - разширете пространството, но не и да се намали. Този трик ще помогне да се направи още един малък апартамент по-функционален, запазвайки единния стил и комфортно настаняване.

Успешен пример за зониране с мебели

Успешен пример за зониране с мебели

Процесът на зониране започва с определянето на списъка с необходимите зони за собствениците:

 • коридор;
 • хол;
 • проучване;
 • зона за отдих;
 • трапезария;
 • кухня.

Важно! Списъкът се прави индивидуално, като се вземат предвид желанията и нуждите на домакините. Той може и трябва да бъде различен, защото има нужда от учебна стая за работа, а друга - място за йога. Основното е да определите сами колко зони се планират да бъдат поставени в апартамента и каква област е необходима, за да ги раздават.

Леките елементи са чудесни за разделяне на пространството

Леките елементи са чудесни за разделяне на пространството

Съвет! за ефективно зониране могат да бъдат използвани по различни начини: разделяне на пространството с мебели, цвят, декорация. Не е необходимо да се използва само една опция, те могат да се комбинират и комбинират, като се стремят към златната среда.

Мебели и текстил

Тенденцията все още остава светлинен тон, особено за апартаменти с малка площ. Колкото по-малко пространство, толкова повече трикове е необходимо за визуално разширяване на пространството. Не се страхувайте от прекомерната "стерилност" на белите стени, защото ярките детайли под формата на завеси, възглавници, картини и домашни растения могат ефективно да оживяват всеки интериор.

Мебелите са важни за създаването на интериор, а директната дестинация помага в зонирането на пространството. Споразумението по периметъра отдавна е изгубило своето значение.

Идеята! Една от най-успешните опции е отделянето на кухнята и трапезарията с помощта на маса за хранене или бар броячи. Спалнята от гостите може отлично да отдели високо гардероб. Това ще спести място и ще разшири района, като отразява светлината.

Ярките акценти създават настроение

Ярките акценти създават настроение

Изборът на текстил директно зависи от стила на апартамента. Например източните посоки могат да бъдат допълнени с течащи завеси, и Японски стил често създадени с помощта на бамбук сляп. Специално внимание трябва да се обърне на съхраняването на нещата, тъй като разстройството е в състояние да разваля външния вид дори и на най-модерните покрития.

Подреждането на модерна кухня изисква наличието на домакински уреди. В допълнение към стандартния комплект под формата на хладилник и плоча, съдомиялна машина, кафе машина и качулка. Без последното е особено трудно да има кухня, комбинирана с хол. С това оформление качулката е особено важна. За съхранение на кухненско оборудване ще бъде достатъчно рафтове и шкафове. По-добре е да изберете слушалки с гладка повърхност или матирано стъкло.

Съвет! В едностаен апартамент е по-добре да не се използват твърде контрастни или ярки цветови преходи. Също така, кардиналните разлики на различните завършвания ще работят срещу свободното пространство. По-добре е да се поведе Позициониране по по-неутрални начини, като завеси или полагане на пода килим.

Компактност и целесъобразност: ние създаваме интериорен дизайн на апартамент от 38 квадратни метра. m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 71