Садржај

 • Шта је студио апартман: мало историје
 • Предности и мане планирања
 • Стил студио: како одабрати прави ентеријер за стан
 • Како направити студио апартман: савете за дизајнере

Стицање стана је одређена фаза у животу сваке особе. Не сви наслеђују стан, не сви могу купити велики и пространи стан одједном, тако да за многе младе људе, па чак и за брачне парове, мали студио апартман постаје идеална почетна опција. Али у ствари у овом стану је неопходно живети и, вероватно, не годину дана. Због тога је приоритет дизајн, пажљиви стил и удобност објеката. Дизајнери нуде стотине могућности за креирање модерног и удобног смештаја у студијским становима, треба се придржавати само заједничких принципа и фокусирати се на препоруке професионалаца.

Пространи и стилски студио апартман

Пространи и стилски студио апартман

Недостатак зидова чини стан страшан и простран

Недостатак зидова чини стан страшан и простран

Оригинална организација простора у студијском стану

Оригинална организација простора у студијском стану

Шта је студио апартман: мало историје

Заправо, концепт "студио апартман студио "може се сматрати прилично магловитим и нејасним, пошто ни у једном службеном документу оваква врста становања није дефинисана. Али уопће, ова фраза означава стан без унутрашњих партиција.

По први пут у грађевинској индустрији, говорећи о сличним становима у САД-у још у 20. вијеку КСКС вијека: тада је изградња била издвојена превеликим за ходнике, али премала за пуно подручје. Такви "псеудо-станови" одлучено је да се имплементирају без унутрашњег уређења, изолујући само купатило. Ова варијанта смештаја пала је на душу и ученике који гравитирају према свемиру и креативне личности које воле ваздух и светлост у соби, као и представници средње класе који су коначно могли да купе бар један мали, али свој дом. Постепено, студијски апартмани су престали да буду мали, а неке од просторија биле су посебно простране и пресељене у категорију елитног стамбеног простора: дво-ниво, са великим прозорима и завршном обрадом.

Двоетажни студио апартман

Двоетажни студио апартман

У нашој земљи, такви станови су почели да се појављују тек средином деведесетих - заједно са свим модерним, сипаним из Запада. У савременој Москви или Санкт Петербургу, студија нико није изненађен: овакав смештај је и даље популаран код студената, младих стручњака и боемијаца.

Компактно и функционално зонирање у стану

Компактан и функционалан зонирање у стану

Опечни зид визуелно одваја дневну собу из кухиње

Опечни зид визуелно одваја дневну собу од удобног и светла кухиња

Спаваћа соба се налази у низу

Спаваћа соба компактно лоциран у ниши

Предности и мане планирања

Изглед студијског стана који је један од најважнијих ставки: о томе како ће се компетентно и професионално изабрати, зависи од удобности живљења у стану у будућности. Студио апартмани, супротно јавном мњењу, нису сиви и досадни мали углови, погодни само за боравак непретенциозних студената. Данас се оваква врста стамбених јединица на тржишту понекад захтијева на тржишту, посебно у главним и великим градовима: то је због нижих трошкова студија, чак иу поређењу са стандардним једнособан стан.

Поред тога, студија у новим зградама - то је низ облика и распореда: могу се наћи варијанте једнособних и двоселних, правоугаоних и квадратних, са балконима и панорамским застаком.

Модеран дво-ниво апартмана

Модеран дво-ниво апартмана

Одвојено је потребно разликовати тип апартмана "а ла студио", који карактерише посебна изолована спаваћа соба и кухиња, у комбинацији са дневним боравком. Многи сматрају ову опцију компромисом и прихватљивијом за домаће потрошаче, а не спремни за смјелије експерименте у становима.

Једна од најупечатљивијих предности оваквог плана је следећа:

 • Студио апартман се одликује ширином простора: одсуство преграда чини визуелно велике чак и мале собе и ходнике. Студија се никада неће суочити са проблемом мале кухиње једноставно зато што у самој кухињи није ту, а кухињска јединица спојена у дневну собу може бити опремљена максималним комфором.
Собе у студијском стану немају границе и стога изгледају пространије

Собе у студијском стану немају границе и стога изгледају пространије

 • Студио апартман - функционална соба, јер се сваки слободан метар животног простора у њему користи уз пун повратак. Све празне нише испуњене су пространим плакарима, али стан не изгледа као складиште или ђубре за смеће.
Функционална организација складиштења ствари са зидним полицама

Функционална организација складиштења ствари са зидним полицама

 • Избор и слобода креативности је још један плус студија. Можете одабрати било који студио студио апартмана и добити апсолутно јединствени животни простор, допуњавајући га индивидуалним карактеристикама.
Урадите реконструкцију у студијском стану барем сваког дана

Урадите реконструкцију у студијском стану барем сваког дана

 • Спровести поправке, како глобалне тако и козметичке, у таквом стану не само једноставно и брзо, већ и неупотребљиво. Исто важи и за преуређење намјештаја: столица преуређена у другом углу може радикално промијенити лице стана.
Модерна адаптација у студијском стану

Модерна адаптација у студијском стану

Говорећи о недостацима оваквог становања, дизајнери бележе не само лабараторни и проблематични ентеријер студијског стана, већ и друге тренутке:

 • Дакле, у студијском стану је тешко додијелити појединачни угао за сваког становника, посебно ако има више од два.
 • Са карактеристичним укусима кухиње није у стању да се носи са чак и веома моћним модерним екстрактом, па се у неком тренутку мирис куване хране може проширити широм куће.
 • Због недостатка партиција, сваки звук у стану се чује у сваком углу: гледање телевизије или слушање музике је само у слушалицама, ако се неко одмара.
 • Да бисте створили идеалан простор за живот, не треба вам само пуно новца, већ и услуга професионалног дизајнера. Пропуштање стана-студија је врло једноставно, а неуспеси дизајна су видљивији него у традиционалном стамбеном објекту.

Полазећи од свих плуса и минуса, могуће је препоручити такав стан за поједине младе људе или само започети живот брака пара заједно. Апартман студио 30 квадрата - довољан животни простор за једну особу, али наизглед пространост престане да изгледа, чим се други станар појави у стану.

За зонирање апартмана можете користити облоге, полице, полице

За зонирање апартмана можете користити облоге, полице, полице

Све собе у студијском стану су комбиноване, спаваћа соба може бити додатно скривена иза завеса

Све собе у студијском стану су комбиноване, спаваћа соба може бити додатно скривена иза завеса

Велики прозори омогућавају сунчеву светлост у стану

Велики прозори омогућавају сунчеву светлост у стану

Стил студио: како одабрати прави ентеријер за стан

У тренутку када је срећни власник потребна избира дизајна студио апартмана, време је да се обратите професионалцима. Дизајнери сами запазе да је правилно планирање и размишљање простора у таквом стану кључ за успешно решење. Зонирање чак и мали студио апартман је одговоран и дуготрајан процес који би требало да се изврши било под надзором професионалца или му потпуно поверити.

У процесу унутрашњих експеримената треба обратити пажњу на такве технике:

 • Боја. За мале станове, то је начин расподјеле функционалних зона који се сматра оптималним, јер не захтева додатни рад и изгледа прилично практичан. Дизајнери саветују да се не плаше новог и покушају комбинације не само блиских, већ и контрастних боја.
Светле боје у студио апартману

Светле боје у студио апартману

Савет! Превише засићене или тамне нијансе у малом студију можда нису изврсна опција, већ прљава тачка која визуелно смањује величину собе.

 • Светло. Активни делови студија обично користе јака светла и многе изворе светлости: и лустери, и тачкаста светла, али у простору за рекреацију или спаваћој соби, распрострањено и мекано светло из једне или две зидне склоности је прихватљиво. Овај метод омогућава вам да истакнете зоне у стану и ставите нагласак на кључне детаље.
Добро осмишљено функционално освјетљење у стану

Добро осмишљено функционално освјетљење у стану

 • Материјал. Коришћење различитих материјала за завршну обраду кухиње, дневног боравка, спаваће собе и студија је идеалан пријем за зонирање студија. На пример, плочице на поду у кухињској зони и ламинат у главној соби. Истовремено, изузетно је важно одржавати хармонију и равнотежу: различите врсте материјала би требале одговарати боју или текстури.
За зидове различитих просторија коришћени су различити материјали за завршну обраду

За зидове различитих просторија коришћени су различити материјали за завршну обраду

 • Дизајн карактеристике. Разлике у плафону или поду могу бити одличан начин зонирања у студију. Вишеслојне структуре гипсане гипсане плоче на плафону не само да одвајају кухињу из дневне собе, већ и наглашавају детаље помоћу пажљивог спот осветљења. Али подне подијуме не уживају у истој широкој популарности у нашој земљи, дијелом због већ низих плафона и сложености инсталирања таквих структура.
Спаваћа соба и купатило налазе се на малој подигнутој платформи

Спаваћа соба и мало купатило налазе се на малом брду. Осветљење у купатилу дистрибуирано једнако.

Најчешће за студије изаберу резервисане стилове - минимализам или хи-тецх. Они омогућавају да простор буде не само модеран и атрактиван, већ и удобан. Али нико не забрањује коришћење елемента других стилова по правилу: на пример, да допуните собу лустером у стилу Арт Ноувеау или да поставите удобан кауч за земљу у простору дневне собе.

Савет! Мешање стилова може се сматрати једним од вредних опција за освежење унутрашњости студија: овај метод је доступан свима и омогућава стварање јединственог стана.

Мали и удобан студио апартман

Мали и удобан студио апартман

Унутрашњост апартмана је израђена у белим тоновима

Унутрашњост апартмана је израђена у белим тоновима

Светли обојени елементи разређују бели монофонијски ентеријер

Светли обојени елементи разређују бели монофонијски ентеријер

Како направити студио апартман: савете за дизајнере

 • Станови за поправке - процес је брз и узбудљив, а можете променити изглед вашег малог, али угодног стамбеног простора чак и са бојом за боју и четком за боју.
 • Власници студио апартмана треба припремити за одређене тешкоће у чишћењу. Често због недостатка пуног коридора, улична прашина и прљавштина улазе у главну собу, тако да дизајнери препоручују зонирање улаза бар са покретним преградама или ормарићима.
 • Оптимално рјешење у боји за стан оваквог изгледа су лагане нијансе: просторија чини простор лакшим и ваздушнијим. Беж, плава, жута, зелена - то је савршена гама за студио.
Кухиња у свијету апартману је украшена тамним бојама

Кухиња у свијету апартмана украшен тамним бојама

 • Намештај у студију треба да буде функционалан. За драга срца, банке или додирни пуффинс нису мјесто овдје, ако не испуњавају своју функцију. Модуларни или мултитаскарски намјештај је добродошао, јер вам омогућава коришћење простора са добробитом.
 • За визуелну експанзију студијског стана користе се огледала, стакло и друге сјајне површине. Испружен плафон, сјајни фарови кухињски сет, стаклени стол са кромним ногама, гардеробе за клизна врата са огледалима, постављање огледала на зидове - ево неколико приступачних и ефикасних начина да визуелно направите стан.
Светао и простран студио апартман

Светао и простран студио апартман

Модерна декорација малог стана

Модерна декорација малог стана

Китцхен Валл"утоплена" в небольшую нишу

Кухињски зид је "утопљен" у малој ниши

Студио апартман - видео

Студио апартман - фотографија

Шта је студио апартман: разумемо питање станова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 53