Baie combinată cu o ușă simbolică de design

Baie combinată cu o ușă simbolică de design

În trecutul recent, aproape nimeni nu era interesat de ceea ce este interior de baie, deoarece consumatorii doar îngrijorat de dimensiunea camerei. În lumea modernă, situația sa schimbat. Dacă o persoană dorește să cumpere o casă, atunci ar trebui să acorde atenție nu numai numărului de camere, ci și propriului lor aspect și design. Baia modernă și funcțională a încetat deja să fie un lux și a devenit o necesitate pentru confortul vieții și, prin urmare, proiectele de proiectare a băilor au fost în mare cerere.

Cuprins:

 • Proiecte de proiectare a băilor: ce trebuie luat în considerare?
 • 10 sfaturi pentru dezvoltarea bai mici de la designerul Olga Kondratova
 • Baie de iluminat
 • Design pentru o baie cu o suprafata de 4 mp.
 • Cum sa dati o baie de 6 mp?
 • Ce este un proiect de proiectare gata?
 • Idei pentru extinderea spațiului
Baie îngustă în stil eclectic

Baie îngustă în stil eclectic

Proiecte de proiectare a băilor: ce trebuie luat în considerare?

Această cameră, cu care oamenii moderni încep și termină ziua, așa că atunci când proiectați designul băii, totul este luat în considerare.

Sfat! accesorii, iluminat, tehnica sanitara, Finisarea - acestea sunt punctele principale pe care trebuie să le acordați atenție la proiectarea unui proiect de baie.

Chiar dacă baie are o zonă mică, este aranjat în așa fel încât să devină convenabil și frumos conceput pentru toată lumea. Această cameră poate fi în același stil cu restul, și poate radical diferită.

10 sfaturi pentru dezvoltarea bai mici de la Olga Kondratova

Proiecte de proiectare a băilor: o prezentare generală a opțiunilor de baie elegante și sfaturi utile de designer

Olga Kondratova - designer, fondator interiorul studioului.

Din anul 2001, studioul de design sa specializat cu succes în interioare de apartamente, case, case de țară și spații publice.

 

 1. Forma ideală a camerei este dreptunghiulară;
 2. Baia combinată este întotdeauna mai bună;
 3. Instalarea este ideală pentru băi mici. Alegeți întotdeauna o secundă între vasul toaletei și vasul toaletei cu instalația;
 4. Nu vă fie frică să faceți o baie în nișă;
 5. Un loc bun pentru o mașină de spălat - sub blat;
 6. Dușul greoi - în trecut;
 7. Uita de colțuri - este irelevantă;
 8. Simmetria arată întotdeauna elegantă;
 9. Soluții alternative - o garanție a confortului: un duș igienic va înlocui complet bideaua și veți avea spațiu suplimentar;
 10. Utilizați șina încălzită pentru prosoape ca element al interiorului. Arată bine când nu se află nimic pe el. Prin urmare, chiar și la etapa de proiectare, vă recomandăm să furnizați o zonă specială pentru uscarea hainei.

Sursa: Inmyroom

O baie în stil etno cu cabină de duș, dotată deasupra băii

O baie în stil etnic, cu cabină de duș echipată deasupra băii

Clasicele genului

Pentru înregistrare o baie în stilul unui clasic cel mai adesea alegeți dale de marmură și mobilier din piatră naturală sau marmură, în timp ce ornamentarea pe ele este de obicei identică. Gama de culori este diversă. Tencuiala venețiană, imitând materiale naturale, va da o originalitate și un farmec unic într-o cameră care are o suprafață mare, iar într-o mică va arăta ridicol.

Baie clasică în alb cu piept de sertar din lemn

Baie clasică în alb cu piept de sertar din lemn

Tara - eleganta rustica

Se presupune că se folosesc materiale naturale și obiecte făcute de mână. Mobilierul din lemn trebuie tratat cu un compus special pentru rezistența la umiditate. Stilul retro va ajuta la crearea unei atmosfere de antichitate.

Sfat! Alegeți mobilierul din lumină sau brun și mahonul. Mai mult accentuați stilul unei varietăți de obiecte antice asociate cu baia.

Proiectele de proiectare a băilor în stilul țării sunt una dintre cele mai confortabile

Proiectele de proiectare a băilor în stilul țării sunt una dintre cele mai confortabile

O baie mică în stil țară la mansardă

O baie mică în stil țară la mansardă

Stilul etnic

Sfat! Pereți și un obloane de tavan o piatră maro sau gri sau un copac. Prezența materialelor naturale este obligatorie.

Cel mai adesea bai mici, astfel încât acestea nu se potrivesc cele mai multe stiluri, dar puteți folosi serviciul și pentru un design gratuit design baie. Expertul se va gândi cum să echipeze spațiile pentru a menține funcționalitatea și pentru a crea confort.

Stilul etnic al băii cu materiale naturale de finisare

Etnicitatea unei băi cu materiale de finisaj natural

Baie de iluminat

Se acceptă în general că în această cameră o lumină puternică este o necesitate. Înainte de a instala sursele de lumină, trebuie să vă gândiți la locația și aspectul acestora, subliniind designul. Dispozitivele de iluminat nu trebuie să se teamă de umiditate, temperaturi ridicate și fum.

Sfat! Cea mai bună opțiune - lumini de halogen, acestea îndeplinesc toate cerințele și sunt foarte economice în consumul de energie electrică. Soluția este deosebit de reușită pentru a instala corpuri de iluminat într-un tavan fals.

Mai multe tipuri de iluminat vor crea confort și se vor adapta la mediul potrivit

Mai multe tipuri de iluminat vor crea confort și se vor adapta la mediul potrivit

Luminile dimensionale din baie pot spori vizual spațiul

Luminile dimensionale din baie pot spori vizual spațiul

 • Pentru a crea o atmosferă intimă, baia este decorată iluminat decorativ. Luminatoarele mobile, care se rotesc în diferite direcții, modifică intensitatea fluxului luminos, au parametri tehnici mari și simulează efectul luminos chiar și în baie mică. Există o opțiune, va atrage pe cei care iubesc soluții neobișnuite, pentru a instala corpuri de iluminat în podea.
 • Nu mai puțin element important baie este o oglindă. lui pot fi înconjurate din toate părțile de corpuri de iluminat, atunci fața va fi luminată uniform, iar lumina nu o va distorsiona.
Varietate de surse de lumină în baie în stil loft

Varietate de surse de lumină în baie în stil loft

Lampă separată pentru baie și oglindă

Lampă separată pentru baie și oglindă

Proiectare Baie 4 mp.

În clădirile cu mai multe apartamente ale unui stoc de locuințe vechi, aceasta este zona standard a unei băi, pe care ar trebui să se potrivească cabină de duș sau baie, toaletă de toaletă și coajă. Cu un layout de succes, poate exista încă spațiu liber.

Regulile pentru proiectarea băilor într-o zonă mică:
În decor sunt folosite doar culori deschise.
Ar trebui să existe mai multe corpuri de iluminat.
Prezența oglinzilor este o condiție prealabilă.
Atunci când utilizați sticlă, este de preferat să alegeți unul transparent.
Cantitate minimă de mobilier.
Baie compactă de 4 mp

Baie compactă de 4 mp

Există mai multe modalități de a maximiza spațiul băii.
 1. Ca o opțiune, instalați un vas de toaletă consola, rezervorul este amplasat în perete, economisind astfel 25-30 cm spațiu util.
 2. nișă pentru sistemele de alimentare cu apă va permite eliberarea unui spațiu pentru depozitarea detergenților sau a hârtiei igienice.
 3. Pentru a elibera peretele sub instalarea băii, uneori ușa se mișcă.
 4. Unii oameni preferă să curățească cada și pentru a pune o cabină de duș. Astfel, spațiul suplimentar este eliberat, care este folosit la discreția gazdei.
 5. Puteți crea rafturi deschise pentru prosoape și halate de baie sau dulapuri închise  pentru detergenți.
Dispozitivele sanitare suspendate și lipsa de baie vor face camera mult mai spațioasă

Dispozitivele sanitare suspendate și lipsa de baie vor face camera mult mai spațioasă

Metode de finisare

Pentru a tăia calitativ un mic spațiu de baie, utilizați plăci ceramice sau mozaic. Este țiglă este în interacțiune constantă cu umiditate, este rezistent la temperaturi diferite, fiabile și relativ optime în cost.

La nota! Singurul dezavantaj este costul ridicat al instalării.

Modelul mozaic pe perete într-o baie modernă

Modelul mozaic pe perete într-o baie modernă

 • Placi "Metro" - cele mai populare pentru ziua de azi. Aceste plăci dreptunghiulare sub formă de zidărie contrastează de obicei cu mistria întunecată.
O combinație frumoasă de nuanțe contrastante

O combinație frumoasă de nuanțe contrastante

O varietate de vopsea în baie în stil eclectic

O varietate de vopsea în baie în stil eclectic

 • Porțelan - matrițe ceramice de o suprafață mare. Demnitatea sa în cel mai scurt timp de instalare și lipsa unei cantități mari de deșeuri. În unele băi, podeaua și pereții sunt finisate cu aceeași culoare și granit ceramic de dimensiune.
Utilizarea gresiei din porțelan în finisajul băii

Utilizarea gresiei din porțelan în finisajul băii

 • mozaic - material rezistent la îndoire, nu mai rău decât matrițele ceramice. De asemenea, nu este afectată de schimbări de umiditate și temperatură ridicate. Mozaicul va decora suprafețele rotunde, sub formă de arcuri, nișă sau proeminențe.

Albastru deschis mozaic va da lumina cameră de transparență, va da răcoare și confort. Un mozaic este produs sub formă de blocuri cu așchii mici. Acest lucru accelerează foarte mult procesul de placare.

La nota! Un efect special produce un model "pixel" - o combinație de mai multe nuanțe de aceeași culoare în diferite variante. Mozaicul poate decora elementele individuale ale camerei: un loc aproape de oglindă sau coajă, zonă pentru proceduri sanitare și igienice.

Colorarea clasică alb-negru a băii folosind mozaic

Colorarea clasică alb-negru a băii folosind mozaic

Cum sa dati o baie de 6 mp?

Pentru o zonă mică, aveți nevoie de o utilizare rezonabilă și economică a locului, adică un aspect în care vor fi doar lucrurile cele mai necesare.

Sfat! WC și cămară, dacă este în apropiere, este de dorit să se combine pentru a plasa tot ce este necesar.

6 mp m. - o zonă relativ mare și cu o abordare corectă și competentă, luând în considerare toate nuanțele și cerințele, puteți crea o adevărată capodoperă de gândire de design din baie!

Baie suculenta, animata de plante de casa

Baie suculenta, animata de plante de casa

Alegeți culoarea potrivită

 1. Pentru a crește vizibil camera, trebuie să utilizați o cameră albă, pastel sau schema de culori neutre.
 2. Lămpile suport pentru periuțe de dinți, încălzitoare pentru prosoape, cârlige de culoare neobișnuită conferă originalității camerei. Culorile uniforme poartă ochii, astfel încât acestea pot fi combinate.
 3. Stratul lucios de întindere va face camera mai spațioasă, cel puțin vizual. Placile pe pereti sunt, de asemenea, alese netede.
 4. Aplicație din plăci de mozaic dați vivacitatea camerei mici.
 5. Insulele de mozaic de tonuri moi, așezate lângă chiuvetă și deasupra băii, vor da originalitate.
 6. Placa de pardoseală este așezată în diagonală, dacă visezi să crești spațiul mic al camerei. Podeaua este așezată cu o faianță ușor mai închisă decât celelalte suprafețe.

Alegerea mobilierului

De asemenea, un punct foarte important în proiectarea băii. Culoarea vestiarelor trebuie să se potrivească cu schema de culori a pereților. Alegeți numai cele mai necesare, pentru a nu aglomera un spațiu deja strâns.

Sfat! Cutie cu creioane ingustă, rafturi înguste cu uși în oglindă - soluția ideală în acest caz. Sertarele și rafturile din creion vă permit să stocați multe lucruri necesare.

Dulap compact compact într-o cameră mică

Dulap compact compact într-o cameră mică

Alegerea ingineriei sanitare

 • Pentru a elibera spațiul maxim în cameră, setați agățat sau colț sanitar. Spațiul sub toaletă și bideu este gratuit, ceea ce facilitează foarte mult curățarea.
 • Este dificil să instalați o baie de volum mare într-o zonă mică, deci soluția cea mai bună va fi pentru a instala o cabină de duș.
 • Pentru a economisi spațiu, o mașină de spălat este așezată sub chiuvetă. În acest caz, zona cofrajului trebuie să fie mai mare decât zona mașinii. În plus, scurgerea carcasei trebuie să fie în spate.

Lumină și oglinzi

Oglinzile mari pot mări vizual o zonă mică. Tavanul oglinzii poate face minuni - dă camerei un lux unic și face din baie mai multe ori mai mare. Sarcina principală a iluminatului este de a crea confort în cameră și de a oferi plăcere.

Sfat! Creșteți iluminarea camerei în jurul perimetrului tavanului. Lumina de fundal poate fi instalată sub oglinzi și rafturi de sticlă - acest truc face, de asemenea, un spațiu mai larg.

Imaginea de fundal reflectorizantă va ajuta la distribuirea uniformă a iluminării în jurul camerei

Imaginea de fundal reflectorizantă va ajuta la distribuirea uniformă a iluminării în jurul camerei

Design de baie finalizat

 • Desene, schițe, liste, estimări pentru achiziționarea de materiale - acesta este cel care include un design - un proiect realizat de un specialist care pe hârtie enumeră cerințele care trebuie îndeplinite într-o ordine clară. Documentul descrie stilul camerei, ceea ce este necesar să evidențieze și să se ascundă, să marcheze punctele necesare pentru conectarea punctelor de vânzare, a locurilor pentru mobilier și articole sanitare.
Zonă de baie dedicată cu arc de lemn neobișnuit

Zonă de baie dedicată cu arc de lemn neobișnuit

Important! Atunci când proiectați interiorul băii, trebuie să faceți un plan de lucru, unde să enumerați succesiunea acțiunilor și utilizarea materialelor. Dimensiunile tuturor planelor sunt fixate pe hârtie pentru a simplifica calcularea fondurilor.

Avantajul proiectului finit al proiectului este acela că este suficient să îl aducem la magazinul de construcții, iar specialistul va selecta cu ușurință o colecție de mobilier necesar sau un set de obiecte sanitare.

Baie cu duș și toaletă suspendată

Baie cu duș și toaletă suspendată

Idei pentru extinderea spațiului

Dacă doriți, într-o baie mică găsiți o mulțime de locuri pentru a stoca diverse obiecte necesare.

 1. Deasupra ușii și în jurul acesteia, sunt echipate rafturi și rafturi pentru șampoane, geluri și alte detergenți.
 2. încăpător mezanin din plastic va găsi un loc pe tavan.
 3. Rafturile rafturi din oțel inoxidabil se vor potrivi în colțul de deasupra băii.
 4. Ecranul de sub baie juca perfect rolul unei dulapuri, în care sunt stocate produse chimice de uz casnic.
 5. Un dulap suspendat cu chiuveta va ascunde tevile și va deschide spațiul.
 6. Ușile pot fi alunecoase sau deschise spre exterior, pentru aceasta este necesar să se depășească buclele.
Peretele lung alb, cu o oglindă instalată vizavi, extinde camera

Peretele lung alb, cu oglinda instalată vizual, extinde camera

Băi luminoase în plăci lucioase și cu rafturi mici încorporate

Băi luminoase în plăci lucioase și cu rafturi mici încorporate

Greseli frecvente la elaborarea designului pentru baie

 • Foarte adesea spațiul necesar este aglomerat de mobilier, pentru a evita această eroare, este necesar în loc de bideu și o toaletă, alegeți un dispozitiv combinat; puneți fie o baie, fie un duș; un caz creion, în loc de mai multe noptiere.
Mobilierul din nișă vă permite să vă mișcați liber în baie

Mobilierul din nișă vă permite să vă mișcați liber în baie

 • Fotografia poate să arate plafoane negre mari și pereți maro, dar este mai bine să nu-și asume riscuri, mai ales într-o baie mică. ridicol combinații de culori pot strica chiar și interiorul cel mai atent.
Combinație luxoasă de alb și violet într-o baie clasică

Combinație luxoasă de alb și violet într-o baie clasică

 • Este foarte important să adere la un anumit stil și să nu se amestece incongruent. Lumina ar trebui să curgă din diferite surse, de exemplu, de la o lampă pe tavan și de la mai multe spoturi de lumină. Toate sursele trebuie să fie incluse separat.
Zidul de sticlă practic invizibil care separă camera de duș va ajuta la mărirea vizuală a încăperii

Zidul de sticlă practic invizibil care separă camera de duș va ajuta la mărirea vizuală a încăperii

 • Pentru a evita situațiile traumatice, așezați o pardoseală netedă pe podea și o nervură cu înveliș anti-alunecare.
 • Plafonul este mai bine să se facă stretching, pentru că este capabil să salveze de la un inundații masive de sus. O puncție imperceptibilă a suprafeței și a apei acumulate în tavan este redusă.
Baie în tonuri de mare

Baie în tonuri de mare

 • Când cumpărați cantitatea potrivită de plăci, este mai bine să luați puțin mai mult decât apoi pentru a cumpăra dibluri lipsă, care ar putea să nu fie disponibile.
 • Nu salvați pe mixere - alegeți mărcile de calitate și mărci dovedite!
Baie modernă în stil național

Baie modernă în stil național

O cameră spațioasă pentru o baie în stil loft cu decor de perete mozaic

O cameră spațioasă pentru o baie în stil loft cu decor de perete mozaic

În cele din urmă, rețineți că dacă doriți ca baia dvs. să fie irezistibilă, indiferent de numărul de metri pătrați, încredințați elaborarea proiectelor de design specialiștilor. Acestea vor lua în considerare toate nuanțele, calcula corect numărul de plăci, consultați la alegerea instalațiilor sanitare.

O baie mică în stilul unui chic-chic

O baie mică în stilul unui chic-chic

Un proiect de succes al proiectului de baie va ajuta la a face clădirea cât mai confortabilă

Un proiect de succes al proiectului de baie va ajuta la a face clădirea cât mai confortabilă

Decorare originală de perete într-o baie non-standard

Decorare originală de perete într-o baie non-standard

cu

Proiecte de proiectare a băilor: o prezentare generală a opțiunilor de baie elegante și sfaturi utile de designer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =