Stekloboi în baie: caracteristici de design, beneficii și îngrijire pentru ei

Steklooboi a apărut relativ recent, dar deja devine foarte popular

Steklooboi a apărut relativ recent, dar deja a devenit foarte popular

Baia Nu este doar un loc în care procedăm cu apă. Aici dimineata incepe cu spalare, primim o taxa de vivacitate, iar aici, cu dus sau o baie calda, ne pregatim pentru somn - ne spalam toate negativele primite pentru aceasta zi. De aceea, este important sa dati baie confortabil si sa o faceti cat mai confortabila. Piața modernă a materialelor de finisare oferă o gamă largă de produse care oferă confort și confort în orice cameră. Exemplu excelent - tapet de sticlă!

 • Ce este tapet din fibră de sticlă?
 • tipuri
 • Avantaje și dezavantaje
 • Alege materiale pentru baie
 • Tehnologie adezivă
 • concluzie
Ecranul din fibră de sticlă poate avea o textura diferită

Ecranul din fibră de sticlă poate avea o textura diferită

Ce este tapet din fibră de sticlă?

Acest material a apărut pe piață relativ recent, însă a dobândit deja mituri. Prin urmare, este foarte dificil pentru mulți să înțeleagă ce înseamnă această metodă de finisare. Vă vom ajuta să răspundeți la majoritatea întrebărilor.

Materialul pentru finisarea băii trebuie să fie rezistent la umezeală

Materialul pentru finisarea băii trebuie să fie rezistent la umezeală

Fibra de sticlă vă protejează pereții de aspectul fisurilor

Fibra de sticla va proteja peretii de aspectul fisurilor

 • fibra de sticla Este un tip de material de finisare, care se bazează pe fibre elastice subțiri, care se împletesc între ele și formează o singură țesătură.

O mare greșeală este compararea acestui material cu vata de sticlă, motiv pentru care majoritatea oamenilor refuză să o cumpere. Pe lângă consonanța numelui, ele nu au nimic în comun, deoarece diferite tipuri de fibre sunt utilizate pentru fabricare și pentru tapet acestea fac obiectul unui tratament special înainte de a deveni parte a pânzei. În consecință, spre deosebire de faimoasa izolație, acest material nu este numai durabil, ci și sigur.

Culoarea neagră în finisajul camerei igienice este o decizie foarte îndrăzneață

Culoarea neagră în decorarea camerei igienice - o decizie îndrăzneață

tipuri

În centrul tuturor fibrelor de sticlă se află aceeași fibră, însă, în funcție de metoda țesei, se obțin diferite tipuri de țesături. Până în prezent, există doar două grupuri de pânze:

 1. netedă (adesea numită "păianjen");
 2. de relief.
Exemple de texturi de tapet din fibră de sticlă

Exemple de texturi de tapet din fibră de sticlă

La nota! Ele au nu numai un aspect diferit, ci și un scop. "Web" are proprietăți de întărire și este proiectat pentru nivelarea suprafeței. Rețineți că această specie trebuie neapărat vopsită.

La rândul său, relieful este folosit pentru decorarea finală a interiorului. Al doilea tip poate diferi în aspectul său. Împingerea fibrelor folosind o varietate de tehnici vă permite să obțineți o varietate de modele deschise. Pe ele, dacă doriți, puteți aplica vopseaua. Cel mai bine este să luați în acest caz acrilic sau latex. Alegerea umbrei, precum și decizia unui design suplimentar al unei coperți, depinde de preferințele dvs. personale.

Avantaje și dezavantaje

După cum sa menționat deja, pilele de sticlă reprezintă un nou material pe piața materialelor de construcții, dar datorită unui mare număr de avantaje, ele câștigă rapid popularitate. Se pot distinge următoarele:

 1. Forța de aderență.
 2. Securitate.
 3. Durabilitate.
 4. Estetica.
Designul unei băi în stilul unui cheby-chic

Designul unei băi în stilul unui cheby-chic

Avantajele tapetului din fibră de sticlă

Avantajele tapetului din fibră de sticlă

Mobilier suspendat în baie

Mobilier suspendat în baie

Toate acestea se pot realiza datorită calității superioare și structurii speciale a fibrelor.

Fiți atenți! Un factor important este faptul că acest material este ignifug. Poate rezista la temperaturi ridicate, nu arde și nu emite un fum toxic toxic. De asemenea, este foarte simplu în întreținere și funcționare - nu se teme de umiditate, ceea ce îi permite să fie tratată cu apă, chiar dacă este necesar, cu ajutorul detergenților.

O varietate de texturi vă permite să le potriviți în orice stil interior. Dacă este necesar, puteți schimba periodic culoarea. Pe o coală puteți pune până la 20 de straturi de vopsea.

Pe tapet de fibra de sticla se poate aplica un numar imens de straturi de vopsea

Pe tapet de fibra de sticla pot fi aplicate mai multe straturi de vopsea

 • Dar au ziduri de sticlă și minusuri, principala lor fiind costul ridicat. Acest lucru se datorează complexității fabricării. În prezent, pe piață se află numai eșantioane importate, ceea ce mărește prețul nu numai pentru produsul în sine, ci și pentru adeziv.
 • Un alt dezavantaj este complexitatea instalării și chiar nu toți specialiștii pot face față acestui proces. Și serviciile profesioniștilor nu sunt, de asemenea, ieftine.

Dar, în ciuda tuturor dezavantajelor, încă nu trebuie să vă refuzați utilizarea unui astfel de finisaj, deoarece are mult mai multe avantaje. Și proprietățile sale speciale vă vor permite să economisiți bani pe reparații regulate.

Alege materiale pentru baie

Până în prezent, există un număr limitat de materiale de finisare care ar putea fi aplicate în baie. Acest lucru se datorează specificului utilizării sale, dar geamul din sticlă este relevant pentru astfel de materiale. După cum sa menționat deja mai sus, sticla este materia primă pentru fabricarea pânzei. Se topește într-un mod special, tragând în fir, din care după ce faci pânza. Acest lucru îi permite să îndeplinească toate criteriile și cerințele materialului de finisare pentru baie, și anume:

 • rezistența la umezeală;
Fibra de sticla are rezistenta excelenta la umiditate

Fibra de sticla are rezistenta excelenta la umiditate

 • simplitatea îngrijirii;
 • naturalețe;
 • putere.

Este demn de remarcat, Datorită prezenței porilor, acest material reduce probabilitatea manifestări ale ciupercilor și mucegaiului de la umezeală.

Tehnologie adezivă

După cum sa menționat deja mai sus, este dificil să se stabilească acest material chiar și pentru specialiști. Dar dacă sunteți încă încrezători în abilitățile dvs. și doriți să faceți acest lucru singur, trebuie să cumpărați tapet, clei și un astfel de set de instrumente:

 1. cilindru cu duza moale;
 2. spatula de cauciuc;
 3. ruleta;
 4. container pentru lipici.
Interiorul unei camere igienice într-un stil marin

Interiorul unei camere igienice într-un stil marin

Interiorul alb-negru în stilul Art Deco

Interiorul alb-negru în stilul Art Deco

În cazul în care intenționați să pictați, obțineți o pensulă și vopsea pe bază de apă.

Sfat! Aveți grijă la colorant a fost rezistente la umiditate.

Nu orice vopsea este potrivită pentru decorarea băii

Nu orice vopsea este potrivită pentru decorarea băii

Important! Înainte de a începe, pregătiți suprafața. Ar trebui să fie netedă, netedă și curată. Pentru aceasta, poate fi pre-tencuit și șters. Dupa aceea, pregatiti suprafata si lasati-o sa se usuce timp de 3 ore.

Apoi treceți la marcaj. Pentru a face acest lucru, trebuie să desenați diagonalele de-a lungul peretelui, punctul de intersecție al acestora va determina centrul pe care trebuie să navigați.

Pentru a fixa tapetul, este necesar să aplicați adeziv pe perete cu o rolă, apoi atașați o bucată de pânză tăiată. Pentru a scăpa de aerul din interior va permite alinierea, pentru care puteți utiliza o spatulă din cauciuc. Sub pictura de pânză trebuie să fie primate. Pentru aceasta se utilizează același adeziv ca și pentru fixare.

Îmbinarea corectă a articulațiilor

Îmbinarea corectă a articulațiilor

concluzie

Steklooboi este un nou material practic și atractiv, care este excelent pentru majoritatea camerelor și în special pentru baie. Este durabil, sigur și nu necesită întreținere complexă. Producătorii garantează serviciul materialului la 20 de ani.

Loading...