Северният минимализъм: 60+ стилни интериора на баня в скандинавски стил

В интериора изглежда чудесно дърво

В интериора изглежда чудесно дърво

Чистото и светло пространство, искрящо с белота, е идеалното решение за дизайн на банята. Следователно, интересът към Скандинавски стил, което позволява комбиниране на комфорт и практичност, все още е от значение. Как да реализираме такъв проект и какво се изисква за това?

Съдържание:

  • Довършителни материали
  • ВиК и мебели
  • Декор и аксесоари
Дизайнът е украсен с сладки дървени ниши

Дизайнът е подчертан от стилни дървени ниши

Довършителни материали

Една от основните характеристики Скандинавски стил е наличието на просторна стая, в която се планират значителни промени. Минималното количество парчета мебели и аксесоари позволява да се получи характерна стилистика. Но не се отказвайте от предпочитанията си, ако зоната на банята е далеч от необходимия размер. В крайна сметка не е необходимо стриктно спазване на всички правила, дори и въвеждането на някои елементи от северния стил ще бъде подходящо.

Просторна баня с триъгълен покрив

Просторна баня с триъгълен покрив

Материалите за довършителни работи трябва да получат почти най-голямо внимание, защото придават на интериора индивидуалност и атмосфера. Специално място в дизайна на скандинавските страни е дадено дърво, без които няма нито един интериор. Тъй като характеристиките на климата в банята не позволяват употребата на дървесина в големи количества, тя трябва да играе допълнителна роля. За тези цели те са перфектни шкафчета, нощни шкафчета или маса.

Съвет! При висока влажност и малки размери на помещението е по-добре да изберете ламинирана ПДЧ.

Баня в червени цветове

Баня в червени цветове

Шестоъгълните плочки създават красив акцент

Шестоъгълните плочки създават грандиозен акцент

Най-практичният материал е плочките, особено след като огромният избор ви позволява да избирате всякаква текстура и външен вид. Отлично изглежда шестоъгълни плочки от светли цветове в комбинация с тъмния под. А плочки "под дървото" - това е чудесна имитация, която помага да се създаде необходимия антураж, без да се жертва практичност.

Въпреки огромния избор на цветове, модели и текстури, Струва си да се помни, че философията на скандинавския стил предполага известно сдържане и строгост в дизайна.

Малка, но уютна баня

Малка, но уютна баня

Съвет! Ако банята не е достатъчно просторна за изпълнението на скандинавския стил, можете да се откажете от банята, оставяйки само душ кабина. Стъклената му повърхност изглежда стилна, модерна и ви позволява да запишете всеки сантиметър от района.

ВиК и мебели

При избора на интериорни елементи е важно да се следва обща концепция, тъй като всеки елемент помага при създаването на необходимата стилистика. Основното правило на скандинавския стил е минималното количество мебели, което се отличава с неговата простота и ергономичност.

За положението на банята ще ви трябва:

  1. Бат. За този стил най-често се използва душ, но ваната може лесно да намери своето място. Елегантът изглежда овална, вдлъбнат в пода на специално създаден пиедестал. Баня в стила на SPA - това е отлично решение за просторни стаи.
  2. Тоалетна чиния. Най-успешният вариант е висящ дизайн, тъй като такъв компактен дизайн изглежда модерен.
  3. Мивката. Желателно е да останете на бял модел на проста форма, която не заема много място.
  4. Душ кабина. Ако има вана, душът не е необходим. Но ако искате и възможностите за поставяне на душ със стъклена преграда определено не е излишно.
  5. Кабинет или рафтове. Прости, прости "дървоподобни" структури без издълбани елементи.
  6. Смесители. За предпочитане е да се изберат модели от строги линии, без изваяни кранове и позлатено разпрашване. Традиционните форми, простотата на изпълнение и добрата ергономия са всичко необходимо за скандинавския стил.
  7. Стол или пейка. Наличието на стол в банята не е необходимо, но ако такъв обект е необходим, по-добре е да се изберат обикновени мебели от дърво, които хармонично се вписват в интериора.
Окачената тоалетна чиния изглежда стилна

Окачената тоалетна чиния изглежда стилна

Простата бяла черупка отлично подчертава стилистиката

Простата бяла черупка отлично подчертава стилистиката

Малка табуретка изглежда добре до овална вана

Малко дървено табуретка се комбинира с овална вана

Съвет! В малка тоалетна за съхранение на пералня напълно се вписват вградените конструкции. Ограничената област изисква специално внимание в организацията на пространството, тъй като всяка дреболия трябва да бъде правилно поставена.

Декор и аксесоари

Елементи на интериора за скандинавския интериор не е трудно, особено когато смятате, че в стаята е доминирана от бял цвят. Следователно, аксесоарите могат да бъдат в палитра, която съответства на стила или да се превърне в ярък акцент. Фенове на класическия студен интериор трябва да се придържат към сивото, светло синьо и кафява скала. И ако искате да разнообразите интериора, можете да добавите някои тъкани от ярко зелено, люляк или пясъчен цвят.

Цветните кърпички правят разнообразие в основната палитра

Цветните кърпички правят разнообразие в основната палитра

Ярката мат е много подходяща

Ярката мат е подходяща в банята

с изключение на килим и кърпи в банята са необходими огледало, който е важен детайл от интериора и трябва напълно да се съобрази с общата идея. Желателно е да изберете огледало с проста форма чиста рамка от дърво или напълно без рамка. Аксесоарите не трябва да бъдат тромави и претенциозни, а само строги и сбити модели.

Съвет! Кофата за боклук също не би трябвало да привлича внимание, така че е подходящ метален корпус с педал.

Огледало в дървена черна рамка

Огледало в дървена черна рамка

Дизайнерите се съветват да украсят банята със зелени, за да съживят малко интериора. На бял фон изглежда много ефективно стайни растения. И за тяхното местоположение е подходящ за почти всяко място.

Към бележката! Като правило, цветята се поставят до мивката или на рафта, ако растението се навива. В случаите, когато банята се намира на пиедестала, пот от цветя ще ви помогне да украсите околното пространство.

Цветята перфектно допълват декора

Цветята перфектно допълват декора

Съвет! Обърнете внимание на всеки детайл: сапунени чинии, дозатори за сапун, четки за чаши, държач за хартия трябва да бъдат внимателно подбрани и хармонично комбинирани с интериора, в противен случай стилът ще бъде прекъснат.

Loading...