Reka bentuk lorong simetri yang indah

Reka bentuk lorong simetri yang indah

Pilihan untuk bilik-bilik yang menghias hari ini begitu pelbagai sehingga mereka hanya dapat menyenangkan dan memukau. Salah satu penyelesaian bukan standard adalah cahaya panel di dinding. Ini adalah aksesori cerah asli untuk hiasan, yang tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak peduli.

 • Apakah panel cahaya di dinding?
 • Bidang penggunaan dan faedah
 • Elemen pencahayaan
 • Varian produk di pedalaman
 • Meletakkan panel cahaya
 • Kesimpulannya
Onyx dengan latar belakang kelihatan sangat mengagumkan

Onyx dengan latar belakang kelihatan sangat mengagumkan

Apakah panel cahaya di dinding?

Panel cahaya adalah imej yang diterangi sepanjang permukaan atau sebahagiannya. Gambar itu digunakan untuk kaca atau bahan lain yang tahan pemanasan dan tidak kehilangan sifatnya.

Bahagian dalaman bilik tidur dalam gaya gabungan

Bahagian dalaman bilik tidur dalam gaya gabungan

Teres kayu dengan pancutan air dan panel bercahaya

Teres kayu dengan pancutan air dan panel bercahaya

Penting! Dalam kes individu, tiada imej sedemikian, tetapi terdapat sorotan dengan cahaya. Ia menggunakan Cahaya jalur LED, Ia mampu membuat aksen tempatan dan mudah mengambil garis besar yang diperlukan.

Panel cahaya boleh menjadi reka bentuk yang lebih kompleks, di mana panel berasingan dengan tetap pada mereka LED. Pilihan sedemikian mungkin kelihatan seperti penuh cahaya dinding - Kecerahan cukup untuk ini.

Satu lagi spesies - kaca berwarna panel. Mereka mempunyai penampilan yang menarik dan mencipta kesan yang sangat terang dalam arti literal. Peningkatan persepsi visual akan dicapai jika anda menambah sebagai tambahan kepada cahaya utama di dalam beberapa lampu sepanjang perimeternya. Sorotan berwarna-warni akan menjadi hiasan yang sangat baik walaupun untuk yang paling banyak mudah dalam reka bentuk dinding.

Bidang penggunaan dan faedah

Sangat kerap panel cahaya dapat dilihat dalam hiasan tempat-tempat awam. Ini adalah kafe, restoran, pameran. Begitu juga, tanda-tanda pengiklanan sering dibuat.

Panel Abstrak dengan latar belakang LED

Panel Abstrak dengan latar belakang LED

Elemen dalaman ini kelihatan hebat dan menarik perhatian. Dengan berbuat demikian, dia visual mengembang ruang.

Kelebihan utama penggunaan di pedalaman:

 1. Keaslian hiasan, yang tidak digunakan begitu kerap.
 2. Kebolehpercayaan, kecekapan tenaga melalui penggunaan elemen LED.
 3. Estetika bilik.
 4. Kemudahan penyelenggaraan.

 5. Harga berpatutan.
 6. Pemilihan imej yang besar.

Elemen pencahayaan

Di panel cahaya boleh digunakan pilihan yang berbeza untuk elemen pencahayaan. Kesannya bergantung kepada apa yang digunakan. Pilihan:

 • Lampu memberikan cahaya yang tersebar, yang membantu menerangi semua elemen gambar secara sama rata, tanpa tempat terang atau tempat gelap.
Menghias perapian dengan panel hiasan dengan lampu

Menghias perapian dengan panel hiasan dengan lampu

Sofa kecil di bilik kebersihan

Sofa kecil di bilik kebersihan

 • Pita lebih baik digunakan sebagai pencahayaan tambahan. Jika dalam produk itu digunakan sebagai asas, maka penempatannya harus tanpa ketinggalan. Iaitu, pita diletakkan padat di seluruh permukaan. Perlu difahami bahawa dalam kes ini, cahaya boleh terlalu terang, jadi lebih baik memilih gambar nada meredam. Pita boleh menjadi warna yang berbeza, yang menghasilkan kesan hiasan tambahan.
 • Lampu dengan matriks. Terdapat banyak orang seperti di pasaran, jadi tidak ada masalah pilihan. Mereka juga ekonomi dan praktikal, seperti versi terdahulu.
Anda boleh membuat panel backlit dengan tangan anda sendiri atau membeli siap sedia

Anda boleh membuat panel backlit dengan tangan anda sendiri atau membeli siap sedia

Penting! Apabila memilih, perhatikan kebolehgunaan dan harga. Di samping itu, pilihan pencahayaan perlu sesuai untuk hiasan yang dipilih.

Varian produk di pedalaman

Bergantung pada lokasi panel cahaya boleh mempunyai pandangan yang berbeza dan membuat pelbagai kesan visual.

 1. Mereka boleh jadi landskap atau imej abstrak, mengatasi bentuk geometrik dan kesan yang sangat berbeza. Pilihan pilihan ini atau itu bergantung pada hiasan bilik dan gaya reka bentuk.
 2. Sering digunakan gambar dengan motif wira kuno, seni bina kuno, fotoprints, lukisan terkenal.

 3. Imej asal langkah-langkah menuju ke taman kelihatan asli. Dengan peletakan unsur-unsur pencahayaan yang betul, ia boleh membuat kesan tiga dimensi.
 4. Panel cahaya dalam warna cahaya dengan imej abstrak akan menjadi cahaya malam yang sangat baik dan sumber cahaya yang disenyapkan. Ini adalah benar bilik tidur.
 5. Produk sedemikian boleh diprogramkan untuk menghidupkan, kelipan memberikan kesan yang menenangkan dan santai.
 6. Bentuknya boleh berbeza - persegi, segi empat, bulatan, bujur, poligon. Terdapat model penting dan dipasang dari elemen individu.

Meletakkan panel cahaya

Lokasi unsur hiasan itu bukanlah tugas yang mudah, tetapi banyak orang boleh mengatasinya. Pilih satu atau pilihan lain yang perlu, berdasarkan tujuan fungsi bilik, dimensi, gaya yang dipilih.

Dewan masuk

Unsur seperti itu boleh diletakkan di mana-mana lorong, adalah penting hanya untuk mematuhi perkadaran. Apabila ia datang ke sebuah apartmen, maka pada dasarnya bilik ini bersaiz kecil, yang bermaksud bahawa hiasan itu sepatutnya seperti itu. Jika anda menggunakan elemen besar, maka ia dapat mengembangkan ruang, terutama jika anda dapat mencari imej tiga dimensi pergi ke jarak.

Cermin bulat yang besar dengan rak di pedalaman lorong

Cermin bulat yang besar dengan rak di pedalaman lorong

Kawasan rehat, terletak di teres

Kawasan rehat, terletak di teres

Dapur

Untuk dapur perlu menghiasi, yang akan mudah dicuci, dan dalam hal ini panel cahaya adalah apa yang anda perlukan. Tempat yang paling tepat adalah di atas kawasan makan. Selain fungsi hiasan, panel akan melaksanakan tugas pencahayaan.

Nasihat! Sekiranya ruang dibenarkan, lokasi di tapak dibenarkan apron dapur. Pilihan ini adalah asal dan praktikal.

Interior dapur dalam gaya minimalis

Interior dapur dalam gaya minimalis

 • Untuk dapur lebih baik memilih imej bertema - buah-buahan, sayur-sayuran, hidangan, makanan siap sedia.
Ruang tamu

Bilik ini adalah salah satu yang terbesar, jadi ada tempat untuk membersihkan dari segi reka bentuk. Berkenaan dengan penempatan, yang terbaik adalah meletakkan panel di dinding terbesar, di atas sofa, berhampiran tingkap.

Nasihat! Jika penamat warna asas neutral, ia dibenarkan menggunakan panel terang dan berwarna-warni dengan pencahayaan. Sekiranya warna begitu aktif, maka ia sepatutnya meletakkan neutral dalam warna cahaya. Hiasan anda boleh tempat dalam niche, jadi ia boleh disembunyikan dan dihiasi pada masa yang sama.

Ruang tamu yang digabungkan dengan ruang makan

Ruang tamu yang digabungkan dengan ruang makan

Dinding kandang dengan reka bentuk hiasan

Dinding kandang dengan reka bentuk hiasan

Nasihat! Cantik model modular, yang terdiri daripada 2-4 elemen dengan latar belakang berasingan bagi setiap.

Kesimpulannya

Panel cahaya semakin digunakan di pedalaman pangsapuri dan rumah persendirian. Kesannya adalah unik, kerana hiasan dalam kombinasi dengan cahaya mengubah bilik dengan cara yang paling indah.

Panel cahaya di dinding: pilihan pencahayaan asli untuk sebuah apartmen atau rumah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8