Северни минимализам: 60+ стилски ентеријер купатила у скандинавском стилу

Мало дрво проширење изгледа одлично у унутрашњости

Мало дрво проширење изгледа одлично у унутрашњости

Чист и светао простор, блистав с белином, идеално је решење за дизајн купатила. Стога, интересовање Скандинавски стил, омогућавајући комбинацију удобности и практичности, и даље је релевантно. Како имплементирати такав пројекат и шта је потребно за ово?

Садржај:

  • Завршни материјали
  • Водовод и намештај
  • Декор и додатна опрема
Дизајн је украшен слатким дрвеним нишама

Дизајн је наглашен стилским дрвеним нишама

Завршни материјали

Једна од главних карактеристика Скандинавски стил је доступност простране просторије у којој се планирају значајне промјене. Минимална количина комада намештаја и прибора омогућава примање карактеристичне стилистике. Али немојте одустати од својих жеља, ако је површина купатила далеко од потребне величине. На крају крајева, строго поштовање свих правила није неопходно, чак и увођење одређених елемената сјеверног стила ће бити одговарајуће.

Пространо купатило са троугластим кровом

Пространо купатило са троугластим кровом

Материјали за завршну обраду треба дати скоро најближе пажњу, јер дају унутрашњости појединца и атмосферу. Посебно место у дизајну скандинавских земаља је дата дрво, без којих нема јединственог ентеријера. Будући да карактеристике купатила не дозвољавају употребу дрвета у великим количинама, требало би да игра додатну улогу. У ове сврхе су савршени ормарића, ноћни стол или стол.

Савет! Код велике влажности и малих димензија собе боље је изабрати ламинирана иверица.

Купатила у црвеним бојама

Купатила у црвеним бојама

Шестоугаоне плочице креирају предиван акцент

Шестоугаоне плочице стварају спектакуларан акценат

Најрелевантнији материјал је плочица, нарочито зато што велики избор вам омогућава да изаберете било коју текстуру и изглед. Одлично изгледа хексагоналне плочице светлих боја у комбинацији са тамни под. А дрвене плочице - ово је дивна имитација, помажући стварању потребне пратње, без жртвовања практичности.

Упркос великом избору боја, обрасци и текстуре, Вриједно је запамтити да скандинавски стил филозофије претпоставља одређену рестраинт и строгост у дизајну.

Мало али удобно купатило

Мало али удобно купатило

Савет! Ако купатило није довољно пространо за имплементацију скандинавског стила, можете напустити купатило, остављајући само туш кабина. Стаклена површина изгледа елегантно, модерно и омогућава вам да сачувате сваки центиметар површине.

Водовод и намештај

Приликом избора предмета унутрашњости важно је пратити општи концепт, јер сваки елемент помаже у стварању потребне стилистике. Главно правило скандинавског стила је минимална количина намештаја, која се одликују једноставношћу и ергономијом.

За ситуацију у купатилу биће вам потребно:

  1. Батх. За овај стил, кориштење туша је најчешће, али кад може лако пронаћи своје мјесто. Елегантан изглед овалног облика, уграђен у под специјално створеног постоља. Купка у стилу СПА - ово је одлично решење за простране собе.
  2. Тоалетна посуда. Најуспешнија опција је дизајнерски дизајн, јер такав компактни дизајн изгледа модерно.
  3. Судопера. Пожељно је остати на белом моделу једноставне форме који не заузима много простора.
  4. Туш кабина. Ако постоји купка, туш није потребан. Али, ако желите, и могућности постављања туш кабине са стакленом преградом дефинитивно није сувишно.
  5. Кабинет или полице. Једноставне, једноставне "структуре попут дрвета" без уклесаних елемената.
  6. Миксери. Пожељно је одабрати моделе строгих линија, без уклесаних дизалица и позлаћеног спутера. Традиционалне форме, једноставно извршење и добра ергономија су све што је потребно за скандинавски стил.
  7. Столица или клупа. Присуство столице у купатилу није неопходно, али ако је такав предмет неопходан, боље је изабрати једноставно намештај од дрвета који се хармонично уклапа у унутрашњост.
Суспендед ВЦ шкољка изгледа елегантно

Суспендед ВЦ шкољка изгледа елегантно

Једноставна бела шкољка савршено наглашава стилистику

Једноставна бела шкољка савршено наглашава стилистику

Мала столица изгледа добро поред овалне каде

Мала дрвена столица комбинована је са овалном кадом

Савет! У малом купатилу за чување перила савршено се уклапају у уграђене структуре. Ограничено подручје захтева посебну пажњу у организацији простора, јер свака ситница мора бити правилно постављена.

Декор и додатна опрема

Елементи декора за скандинавски ентеријер нису тежак, поготово када размислите о томе у просторији доминира бела боја. Због тога, прибор може бити у палети која одговара стилу или постаје сјајан акценат. Вентилатори класичног хладног ентеријера треба да се држе сиве, светло плава и смеђа скала. И ако желите да диверзификујете унутрашњост, можете додати и текстил светле зелене боје, лаванда или боје песка.

Шарене ручке чине сорту у главној палети

Шарене ручке чине сорту у главној палети

Светло мат је веома прикладно

Свијетла мат је одговарајућа у купаоници

Осим патоснице и пешкири у купатилу су неопходни огледало, што је важан детаљ ентеријера и мора у потпуности бити у складу са општом идејом. Пожељно је одабрати огледало једноставне форме уредан оквир израђен од дрвета или потпуно без рама. Додатак не би требало да буде отежан и претенциозан, само стриктан и концизан модел.

Савет! Канта за смеће такође не би требало да привуче пажњу, тако да је метално кућиште са педалом погодно.

Огледало у дрвеном црном оквиру

Огледало у дрвеном црном оквиру

Дизајнерима се препоручује да украшавају купатило зеленилом како би мало поправили унутрашњост. На белој позадини врло ефектно изгледају затворене биљке. А за њихову локацију погодан је скоро свако место.

У напомену! По правилу, цвијеће се налази поред умиваоника или на полици, уколико се биљка кравље. У оним случајевима где се купа налази на пиједесталу, лонац цвијећа ће помоћи украшавању околног простора.

Цвеће савршено допуњују декор

Цвеће савршено допуњују декор

Савет! Обратите пажњу на сваки детаљ: сапунице, диспензери за сапун, четке за наочаре, држач за папир треба пажљиво одабрати и складно комбиновати са ентеријером, иначе ће се стил сломити.

Loading...