Стеклобои у купатилу: карактеристике, погодности и бриге за њих

Стеклообои се појавио релативно недавно, али већ постаје веома популаран

Стеклообои се појавио релативно недавно, али је већ постао веома популаран

Купатило Није само место где водимо процедуре за воду. Овдје јутро почиње прањем, добијамо задужбину живота, а овдје са тушем или топлом купком припремамо се за спавање - ми опранимо све негативне примљене за дан. Стога је важно удобно опремање купатила и учинити га што удобнијим. Модерно тржиште завршних материјала нуди широк спектар производа који пружају комфор и удобност у било којој просторији. Одличан пример - стаклена тапета!

 • Шта је стакло од фибергласа?
 • Врсте
 • Предности и мане
 • Изаберите материјал за купатило
 • Адхезивна технологија
 • Закључак
Позадина од стаклопластике може имати другачију текстуру

Позадина од стаклопластике може имати другачију текстуру

Шта је стакло од фибергласа?

Овај материјал се појавио на тржишту релативно недавно, али је већ стекао митове. Због тога је за многе врло тешко да разумеју шта представља овај начин завршетка. Помоћи ћемо вам одговорити на већину питања.

Материјал за завршну обраду купатила мора бити отпоран на влагу

Материјал за завршну обраду купатила мора бити отпоран на влагу

Фибергласс штити ваше зидове од појаве пукотина

Стаклопластика штити зидове од појаве пукотина

 • Зидни папир Је врста завршног материјала који се заснива на танким еластичним влакнима, преплетајући једни са другима и састављавајући појединачно тканине.

Велика грешка је упоређивање овог материјала са стакленом вуном, због чега већина људи то одбија. Поред сагласности имена, уствари немају ништа заједничко, пошто се за производњу користе различите врсте влакана, а за Валлпаперс они се подвргавају посебном третману пре него што постану део платна. Сходно томе, за разлику од познате изолације, овај материјал није само издржљив, већ и сигуран.

Црна боја у завршној просторији за хигијену је врло храбра одлука

Црна боја у декорацији хигијенске собе - храброст одлуке

Врсте

У срцу свих фибергласа је исто влакно, али у зависности од методе ткања добијају се различите врсте тканина. До данас постоје само две групе платна:

 1. глатко (често се зове "спидервеб");
 2. рељеф.
Примери текстура позадине од фибергласа

Примери текстура позадине од фибергласа

У напомену! Не само да имају другачији изглед, већ и сврху. "Веб" има ојачавајућа својства и дизајниран је за нивелацију површине. Имајте на уму да је ова врста нужно обојена.

Заузврат, рељеф се користи за завршни украс унутрашњости. Други тип може се разликовати по свом изгледу. Преплитање влакана употребом различитих техника омогућава вам да добијете различите начине рада на отвореном простору. На њима, ако желите, можете нанијети боју. Најбоље је у овом случају да се узме акрил или латекс. Избор сенке, као и одлука додатног дизајна поклопца, зависи од ваших личних жеља.

Предности и мане

Као што је већ речено, стаклене шипови су нови материјал на тржишту грађевинског материјала, али због великог броја предности, они брзо постају популарнији. Од њих се може разликовати:

 1. Снага.
 2. Сигурност.
 3. Трајност.
 4. Естетика.
Дизајн купатила у стилу цхеби-цхиц-а

Дизајн купатила у стилу цхеби-цхиц-а

Предности фибергласс позадине

Предности фибергласс позадине

Спуштени намјештај у купатилу

Спуштени намјештај у купатилу

Све ово се може постићи захваљујући висококвалитетној и специјалној структури влакана.

Обрати пажњу! Важан фактор је тај што је материјал отпоран на ватру. Може издржати високе температуре, не гори и не емитује отровни токсични дим. Такође је врло једноставно у одржавању и раду - не плаши се влаге, што омогућава да се третира са водом, чак и ако је потребно са употребом детерџената.

Разноврсне текстуре омогућавају вам да их уклапате у било који стил унутрашњости. Ако је потребно, можете периодично променити боју. На једном листу можете ставити до 20 слојева боје.

На тапету од стаклопластике може се нанијети огроман број слојева боје

На тапету од стаклопластике могу се нанети многи слојеви боје

 • Али имају стаклене зидове и минусе, чији је главни трошак. То је због сложености производње. Данас су на тржишту увезени само узорци, што повећава цијену не само за сам производ, већ и за лепак.
 • Још један недостатак је сложеност инсталације, па чак ни сви стручњаци не могу да се суоче са овим процесом. И услуге професионалаца такође нису јефтине.

Али упркос свим недостацима, и даље не би требало да одбијете употребу таквог завршетка, јер има много више предности. А његова посебна својства ће вам омогућити уштеду новца на редовним поправкама.

Изаберите материјал за купатило

До данас је ограничен број завршне материјале који се могу применити у купатилу. Ово је због специфичности његове употребе, али стаклени панели су релевантни за такве материјале. Као што је већ речено, стакло је сировина за израду тканине. Растепа се на посебан начин, вучећи у навој, одакле је након израде платна. То му омогућава да испуњава све критерије и захтеве завршног материјала за купатило, и то:

 • отпорност на влагу;
Фибергласс има изузетну отпорност на влагу

Фибергласс има изузетну отпорност на влагу

 • једноставност бриге;
 • природност;
 • снага.

Вреди напоменути, Због присуства поре, овај материјал смањује вјероватноћу манифестације гљивица и плесни од влаге.

Адхезивна технологија

Као што је већ поменуто, тешко је успоставити овај материјал и за стручњаке. Али ако сте и даље уверени у своје способности и желите да то учините сами, морате купити позадину, лепак и такав скуп алата:

 1. ваљак са меканом млазницом;
 2. гумена лопатица;
 3. рулета;
 4. контејнер за лепак.
Унутрашњост хигијенске собе у морском стилу

Унутрашњост хигијенске собе у морском стилу

Црно-бели ентеријер у стилу Арт Децо

Црно-бели ентеријер у стилу Арт Децо

У случају да намеравате да обојите, узмите четкицу и боју на воденој основи.

Савет! Обратите пажњу на боју је отпорна на влагу.

Није свака боја погодна за декорацију купатила

Није свака боја погодна за декорацију купатила

Важно! Пре почетка, припремите површину. Треба да буде глатка, глатка и чиста. Због тога се може пребрисати и обрисати. После тога, приметујте површину и оставите да се осуши 3 сата.

Затим идите на ознаку. Да бисте то урадили, потребно је да цртате дијагонале дуж зида, тачка њиховог раскрснице ће одредити центар на којем морате да се крећете.

Да бисте причврстили позадину, неопходно је нанети лепак на зид помоћу ваљка, а затим причврстити посекоту тканине. Да бисте се ослободили ваздуха унутра ће вам омогућити поравнање, за које можете користити гумену лопатицу. Под сликањем платна мора бити припремљен. За ово, исто лепило се користи као за причвршћивање.

Правилно спајање зглобова

Правилно спајање зглобова

Закључак

Стеклообои је нови практични и атрактивни материјал који је одличан за већину соба, а посебно за купатило. Трајан је, сигуран и не захтева комплексно одржавање. Произвођачи гарантују услугу материјала до 20 година.

Loading...