Klasszikus, félköríves konzol a kivágott lábakon

Klasszikus félkör alakú konzol faragott lábakon

Kompakt, funkcionális, könnyű és stílusos konzol a folyosón minden szigorú klasszikus és buja barokk a modern minimalizmus és sokoldalú eklektikus. Egyszerű, de esztétikus megjelenéshez konzol táblázat sok lehetőséget rejtenek el, így a tervezők hajlandóak ezt a tartozékot használni, nem mindig csak a folyosókra korlátozva. A modern konzol a folyosón képes átalakítani a belső tér, így finomabbá, könnyedé, kifejezőbbé teszi. Ezenkívül mindenféle aprósághoz és dekorációs cikkhez kényelmes standként szolgál. A gyártók által kínált fajta közül könnyedén kiválaszthat egy konzolasztalot, amely tökéletesen illeszkedik a tervezett folyosótervhez vagy bármely más helyiséghez, és ha akarod, akkor mindig készítheti el magának, vagy megrendelheti a szakemberek kizárólagos termékeit. A gyári minőségű vagy kézi munka mindenki számára személyes preferencia, de minden esetben a konzolt helyesen kell kiválasztani, a szoba méretének és jövőbeli stílusának megfelelően.

Tartalom:

 • Egy kis történelem
 • Sokoldalú konzol
 • Tervezés és méretek
 • Konzolok típusai
 • Konzol előnyei
 • Konzol a folyosó belsejében
 • Színes oldat
Funkcionális keskeny asztal a folyosón egy tükör tetején

Funkcionális keskeny asztal a folyosón egy tükör tetején

Fehér konzol természetes anyagból

Fehér konzol természetes anyagból

Fa kivágott asztal a folyosón stílusban cheby elegáns

Fa faragott asztal a folyosón stílusban egy cheby-elegáns

A konzol arany alsó részének gyönyörű kombinációja, egy fekete asztallapú mérlegek formájában

A konzol aranyozott fenekének gyönyörű kombinációja, egy fekete asztallapú mérlegek formájában

Szokatlan kiegészítő a folyosóhoz fából készült gerendákból álló konzol formájában

Szokatlan kiegészítő a folyosóhoz fából készült gerendákból álló konzol formájában

Egy kis történelem

Ma mindenki megvásárolhat egy konzolt a folyosón, de ha ez a belső tér csak a palotákban és a nagyközönség szalonjaiban található meg. A divatban konzolos asztalok belépett a barokk korszakba, nevezetesen a XIV. Lajos uralkodása alatt, melyet a luxus iránti túlzott vágya tudott. Kiváló konzolok ritka fa, díszített finom cérna, aranyozással és festéssel gyorsan áttért Versailles belső teréből az egész francia nemesség otthonába, és onnan már Európa-szerte elterjedt. Ma a XVII-XVIII. Századi kabinetgyártók munkái. a nagy múzeumok büszkesége, díszítik a királyi paloták gyűjteményeit, álmok tárgyául szolgálnak minden művészi és régiségek ismerőse számára.

Luxus vintage konzol fekete-fehér csarnokban

Luxus vintage konzol fekete-fehér csarnokban

A világ iparosításának korában a konzolasztalok, méghozzá furcsa módon, még mindig olyan népszerűek, bár szerényebbek a végrehajtási verziókban. Ilyen kompakt tartozék Nem szűnt meg a luxusszimbólum, de nem vesztette el a bűbáj és a funkcionalitást, annak köszönhetően, hogy mit lehet tekinteni bármilyen belső teret, és nem korlátozódik az üresjárat barokkára.

A tágas folyosón a művészettörténeti stílusú fiókos asztal

Asztali fiókok Art Deco stílus egy tágas folyosón

Sokoldalú konzol

Konzol a bejárat - klasszikus, amely az évek során nem veszíti el a népszerűséget, csak a megjelenését változtatja meg, az idő és a divat követelményei alapján. Az ilyen bútorok valóban univerzálisnak tekinthetők. A tervezés során végtelen sokféle változata van, és a kompakt méretek lehetővé teszik a konzol komplett fiókjainak és asztalainak elhagyását, amit a tulajdonosok különösen értékelik kis apartmanok.

Kivágott fa és üveg elegáns kombinációja

A faragott fa és üveg elegáns kombinációja

A folyosó konzolja különböző anyagokból készülhet:

 • fa vagy utánzata (forgácslap, MDF stb.);
 • kovácsolt vagy polírozott fém;
 • kiváló minőségű műanyag;
 • természetes vagy mesterséges kő;
 • üveg.
A konzol fém vázát tökéletesen ötvözik az üveg tetejével

A konzol fém vázát tökéletesen ötvözik az üveg tetejével

Vannak mindenféle kombinált termék, például fa vagy üveg tetején kovácsolt lábakkal.

Egy hosszú asztal a keleti motívumok folyosójában

Egy hosszú asztal a keleti motívumok folyosójában

A konzolok bármilyen színben festhetők, lakonikus kialakításúak vagy buja díszek, faragványok formájában, festmények, behatolások stb.

Szokatlan formája a konzol, vonzza a szemet

Szokatlan formája a konzol, vonzza a szemet

Tipp nagy népszerűség élvezte konzol előszoba tükör, váz ebből van egy hasonlít vagy kombájn stílus bejegyzés.

Finomított tandem asztal és tükrök egy kis előcsarnokban

Finomított tandem asztal és tükrök egy kis előcsarnokban

A konzolba szervesen illeszkedik a folyosó belsejébe, kiegészíthető egy tükörrel, kép, egy széklet vagy egy pár székek, és az asztal felső szintje felett 1-2 lámpa (asztali vagy fal). Egy ilyen keret kényelmesebbé teszi a szobát, kényelmesebbé teszi.

A folyosó tengerparti stílusa hangsúlyozza a bútorok és kiegészítők homok- és tengeri árnyalatait

A folyosó strand stílusa aláhúzva homok és tengeri árnyalatok bútorok és kiegészítők

Tervezés és méretek

A konzol egy keskeny és hosszúkás polc-pult, amelynek négy vagy két lába van. A második esetben az asztallap hátulja közvetlenül a falhoz van rögzítve. Vannak változatok a konzol asztalok egyik lábát vagy nélkülük egyáltalán. A szokásos polcról az utóbbit olyan kecses állók különböztetik meg, amelyek rögzítik a falat.

Konzol Provence-ban, gyönyörű kivágásokkal

Konzol a Provence stílusban gyönyörű faragott kellékekkel

A klasszikus konzol félkör alakú, amelyet az ugyanazon név építészeti eleméből örökölt, amely az épület kiálló részeinek támogatását szolgálja.

Klasszikus, félköríves konzol egy lábbal

Klasszikus, félköríves konzol egy lábbal

A hagyományos konzolos asztal mindig kicsi a szélességben, és a hossz bármely lehet. A hátsó rész a falhoz van rögzítve, és a további stabilitást egy pár elülső lábak biztosítják. Ez a design nagy súlyt tud támasztani, ami fontos, ha erre támaszkodik tükör vagy a konzolt különböző tárgyak állványaként használják.

Keskeny asztal a természetes kő folyosójában

Keskeny asztal a természetes kő folyosójában

tanácstervezés állvány hogy fal nem különböző mobilitásezért ha gyakran előfordul permutációaz jobb fizet figyelem létrák modell.

Hordozható konzol modell a folyosóra

Hordozható konzol modell a folyosóra

A konzol magassága a folyosón rendszerint 70 és 110 cm között mozog, míg a magasabb modellek nem dekoratív funkciót alkalmaznak, mint praktikusak. És az alacsony változatok (70-85 cm) kiegészíthetők bankettek, hogy kényelmes volt ülni.

A konzol kis multifunkcionális változata egy kis előcsarnokban

A konzol kis multifunkcionális változata egy kis előcsarnokban

Konzolok típusai

A folyosón lévő konzol kétféleképpen osztható meg:

 • Funkcionális - ez a konzol is kiegészíthető fiókokkal, polcokkal, oldalsó szekrénnyel, amely még inkább funkcionálisvá teszi a tartozékot, lehetővé teszi egy kis terem területének ésszerű használatát. A funkcionális konzol kialakítása a folyosón gyakran egyszerű, felesleges díszítő elemek nélkül. Hasonló bútorokat használnak, ha a folyosó nem kívánja nehezebb fiókosládával vagy még egyet öltözőszekrény. A funkcionális konzol szerepet játszhat öltözködés vagy egy dohányzóasztal, amely lehetővé teszi nem csak a hall, hanem az is nappali vagy hálószoba. Álljon, mint egy konzol a folyosón olcsó, de nagyon tisztességesnek tűnnek.
Praktikus és tágas konzol a folyosón, szekrényekkel

Praktikus és tágas konzol a folyosón, szekrényekkel

 • Az ilyen jellegű díszítő konzol kompaktabb, egyszerű kialakítású és gyakran használatos, ha üres helyet (falikapu, partíció, keskeny fal) kell kitöltenie. A dekoratív konzol kialakítása általában azért van megtervezve, hogy az asztal maga a belső dísz. Az ilyen konzolt nem használják a dolgok tárolására, de dekorációval rendelkeznek körülötte vagy körülvázák virágokkal, képkeretek, asztali lámpák, gyertyatartók - a kompozíció folyamatosan változtatható, hozzáadva a dinamika előcsarnokának belsejébe). Kiegészíti a dekoratív konzolt nagy tükör vagy gyönyörű falióra, elegáns hangszóró vagy magas szék, ugyanabban a stílusban díszítve. A díszítő konzol költsége nagymértékben függ az anyagtól és a teljesítmény minőségétől. Gyakran az ilyen termékek rendelésre készülnek, ami növeli az árat, de megéri a konzolasztal manuális munkáját és egyediségét.
A terem stílusos és világos dekorációja a konzollal

A terem stílusos és világos dekorációja a konzollal

tanács! C segítség konzol a hall tudsz elrejt akkumulátor vagy idétlen sok falak.

Jó ötlet az akkumulátor elrejtése a konzol elhelyezésével a folyosón

Jó ötlet az akkumulátor elrejtése a konzol elhelyezésével a folyosón

Konzol előnyei

A folyosó konzoljának nyilvánvaló előnyei a következők:

 • Kompakt méretek, amelyeknek köszönhetően az asztalt bárhol el lehet helyezni értékes mérők elvesztése nélkül. A folyosón lévő keskeny konzol nem befolyásolja a szoba szélességét, ugyanakkor sokkal funkcionálisabb és esztétikusabbá teszi. A "kényelmetlen" zónák közelében lehet, sőt, lépcsőház, a hosszú fal mentén keskeny folyosó, az üres helyet gyönyörűvé és funkcionálisvá alakítva.
Az üveg konzol szinte láthatatlan, és helyet foglal el egy keskeny folyosón

Az üveg konzol szinte láthatatlan, és kis helyet foglal el egy keskeny folyosón

 • Stílusos és sokoldalú kialakítás, melynek köszönhetően könnyű választani a megfelelő megoldást bármilyen helyzetben. A táblák különböző anyagokból készülhetnek, egyszerű vagy exkluzív kivitelben, különbözőek a kialakításban, alakban.
Dekoratív keskeny asztal különböző típusú fa

Dekoratív keskeny asztal különböző típusú fa

 • Használat kényelme - a konzol a folyosón hozzáadja a helyiség funkcionalitását, segítve a szükséges dolgokat anélkül, hogy több helyet foglalna el. Néhány modell fiókokkal, polcokkal rendelkezik. A konzolasztal felett egy funkcionális objektumot, például egy tükör, kis fogas, polc, házvezetőnő és így tovább: a konzol alatt, lőállás vagy puff, nem szabad belépni a lakás fő részébe.
Egy jól megválasztott hely a konzol számára helyet takarít meg

Egy jól megválasztott hely a konzol számára helyet takarít meg

 • A konzolasztalok segítenek a területek hathatós határolásában stúdió apartmanok, ahol valójában nincs külön folyosó. A bejárati területet egy konzol kijelölheti, az ajtó mellé vagy a kanapé hátsó falához kell helyezni.
Egy szép sarok egy asztallal és egy puff a folyosón

Egy szép sarok egy asztallal és egy puff a folyosón

 • A konzol segítségével a folyosó belsejét harmonikusabbá teheti, esztétika hozzáadásával.
A konzol az üvegből szinte összeolvad a padló tükörével

A konzol az üvegből szinte összeolvad a padló tükörével

tanács! Ne habozzon kombájn különféle anyagok, például, még egyszerű konzolos táblázat a festett faipari lesz hatékonyan néz a kombinációja a tükör a faragott váz, egy széken a fényes kárpitosmunka és szüret táblázat lámpa.

Egy antik fém részlet + fa egyedi légkört teremt a szobában

Egy antik fém részlet + fa egyedi légkört teremt a szobában

Konzol a folyosó belsejében

A folyosón egy nem feltétlen helyszínről egy stílusos folytatásra, pontosabban egy lakás kezdetére fordítható, elegendő a megfelelő konzol kiválasztása.

A konzol kiválasztása a csarnok általános stílusán alapul:

 • Klasszikus belső tér kiegészíti az elegáns lábakkal, polírozott vagy faragott polcokkal ellátott fából készült konzolt. A színtartomány semleges, modern természetes árnyalatú fa, valamint klasszikus fekete-fehér gamma. Helyes aranyozás, patina, fém kivitelben. Az optimális alakzatok négyszögletesek és félkör alakúak, szigorú geometriával és visszafogott dekorációval rendelkeznek. A konzol felett érdemes egy klasszikus keretben vagy egy tükrön lógni kép, összpontosítva ezekre a témákra.
A sötét fából készült konzol nagyszerűen jelenik meg a klasszikus stílus belsejében

A sötét fából készült konzol nagyszerűen jelenik meg a klasszikus stílus belsejében

 • Modern stílusokhoz, például minimalizmus, hi-tech vagy skandináv, Szükséges egy egyszerű, geometrikus alakú konzol választása, amelynek sima felső és lakonikus kialakítása nem megfelelő finomságokkal. Az ilyen konzolos asztalok további funkcionális rekeszekkel is felszerelhetők. A színséma visszatartó, egyszerű színek, egyszínűek. Anyagok - könnyű fa, króm, üveg, műanyag.
A konzol korlátos, tiszta vonala a modern folyosón

A konzol korlátos, tiszta vonala a modern folyosón

 • Bejárati csarnok, díszítve Szecessziós, kiegészíti a konzol egy telített színű sima formák. asztallap lehet félkör alakú, sima lábakkal, téglalap alakú, faragott vagy hajlított. A dobozokon lehetnek gyönyörű kiegészítők, amelyek különböző fémekből készültek, beágyazással, medálokkal stb. Szükséges egy ilyen tompás konzol egy látványos keretben történő kiegészítése. Az anyagoktól jobb, ha figyelni kell a fa, az üveg és a kovácsolás. Színek - fekete-fehér hangok, fényes felületek fényes felületét (piros, fukszia, ibolya, barna).
A modern, modern stílusú modern stílus hangsúlyozza a bútorok formáját a folyosón

Bútor formák a folyosón hangsúlyozzák modern modern stílusban

 • A szüreti, retro és Provence A konzol textilbetétekkel választható ki gobelin, jacquard borítóval vagy fülbevalókkal a széleken. A színskála világos, semleges. A dekoráció használható fa, kovácsolás, megfelelő aranyozás vagy patináció, festés.
Luxus konzol természetes fehér kőből vintage stílusban

Luxus konzol természetes fehér kőből vintage stílusban

 • neoklasszikus, elegáns sikkes és eklekticizmus a folyosón kiegészíthető egy klasszikus konzol, de eredeti kivitelben, például mesterségesen idősebb modellekben vagy nem szabványos, élénk színekkel festve. Kivételes szerelvények (kristályok, színes üvegbetétek, dekoratív zsinór) és elegáns formájú lábak lesznek megfelelőek. Az ilyen konzolokat szobrocskákkal, dekoratív lámpákkal vagy gyertyatartókkal, virágkompozíciókkal, gyönyörű dobozokkal kell kiegészíteni.
Az előcsarnok stílusa a cheby elegáns egy szép faragott tükör perem és egy régi keskeny asztal

A folyosón egy shebbie-elegáns stílusú, gyönyörű faragott tükörkerettel és egy régi keskeny asztallal

Tipp konzol képes lesz az alapítvány a szimmetrikus belső hallha fél ő tesz ugyanaz tárgyak (vázák, padló lámpák, székek, szobor).

Fából készült konzol közepes magasságban egy tágas folyosón

Fából készült konzol közepes magasságban egy tágas folyosón

Konzol a folyosón. Színes megoldás kiválasztása

A folyosó konzoljának színének összhangban kell lennie a helyzet többi részével. Ne válasszon sötét lehetőségeket, ha a helyiség mérete kicsi, akkor jobb, ha világos, fényes vagy üveges felületeken marad.

A klasszikus fehér szín minden stílusban harmonikusan néz ki

A klasszikus fehér szín minden stílusban harmonikusan néz ki

A folyosó belsejének felfrissítése érdekében megvásárolhat egy élénk színű konzolt, amely semleges árnyalatokkal kombinálva a célból előnyös lesz, ha önmagára koncentrál, és nem egyszerre uralkodik a szerény méret miatt.

Expresszív világos konzol szekrényekkel, szinte a folyosó teljes falán

Expresszív világos konzol szekrényekkel, szinte a folyosó teljes falán

Az univerzális lehetőségek közül az egyik a fehér konzol, a folyosón pedig az általános színsémától függetlenül elhelyezhető. A fehér konzol újraélesíti a túl sötét belsőséget, megkönnyíti. Világos kialakítása a folyosón, egy ilyen konzol asztal egyensúlyt, hogy jobban harmonikus. A pasztelltartomány díszítését is szervesen kiegészítik egy fehér tartozékkal, amely óvatosan hangsúlyozza önmagát, amely a kompozíció központjaként szolgál. A fehér konzol jól néz ki neoklasszikus belső tér, szüret, Provence, minimalizmus, modernség.

Színes kiegészítők tökéletesen kombinálva a könnyű bútorokkal

Színes kiegészítők tökéletesen kombinálva a könnyű bútorokkal

Fa vagy furnérozott konzolok furnér, lehetnek mindenféle természetes árnyalatok, vagy színesek, fényesen festettek. A színes megoldás kiválasztása a fából készült konzolhoz a folyosó stílusán alapul. Természetes árnyalatok alkalmasak a hagyományos belső, etnikai vagy eco-stílusú, skandináv (csak világos tónusok), faház.

Egy gyönyörű tükör, ugyanabból a könnyű fából készült konzolból

Gyönyörű faragott tükör, ugyanabból a könnyű fából készült konzolból

Nagyon lenyűgöző konzol fekete, matt vagy fényes (polírozott vagy lakkozott), "kopott" hatással bír. Ebben az esetben a fekete szín fényes akcentussal jelenik meg, ezért érdemes egyensúlyozni a fényfalakat, 1-2 telített árnyalatot (citrom, fukszia, piros, kék). A fekete konzol jól kiegészíti a folyosót tetőtéri stílus, modernizmus, minimalizmus.

Fekete fényes asztal egy hagyományos stílusú teremhez

Fekete fényes asztal egy hagyományos stílusú teremhez

A konzol egyedisége a hall nehéz túlbecsülni, mert ez a bútor lehetővé teszi a legmerészebb tervezési ötletek megvalósítását. Érdemes megvásárolni egy ilyen tartozékot a házához, mert nem sok helyet foglal el, de jelentősen megnöveli a folyosó funkcionalitását, növeli a dinamikat, a kifinomultságot és segít a sikeres stílus kialakításában. És ha a különböző fajta és nem találja meg a megfelelő modellt, akkor a konzolasztal függetlenül, díszítve az ízlését.

Konzol a csarnokban: alacsony funkcionális asztal kis fülkéből

Alacsony funkcionalitású faasztal kis fiókokkal

Konzol a csarnokban: 80+ szecessziós, birodalmi, Shebi-elegáns és minimalista modellek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =