Луксозен интериор на външната каюта с балкон

Луксозен интериор на външната каюта с балкон

Яхтата не е само воден транспорт. За своите собственици може да стане пълноправно жилище за времето на престоя в пътуването. В зависимост от техническите характеристики на яхтата може да се използва както при пътувания на дълги разстояния, така и при пътувания на къси разстояния, така че е много важно да я оборудвате правилно. Пътниците трябва да се чувстват комфортно по време на пътуването, независимо от продължителността му.

 • функционалност
 • Довършителни материали
 • мебелировка
 • осветление
 • Техническо оборудване
 • заключение
Удобна почивка на моторна яхта

Удобна почивка на моторна яхта

Компаниите за корабостроене обикновено предлагат готови превозни средства от различни размери с вече оборудвания интериор на каютите, но можете да поръчате изграждането на яхта по индивидуален проект. За да се създаде, е необходимо да участват специалисти, които ще отговарят за техническата страна. А оборудване и избор на дизайн на помещения напълно зависи от вкуса на клиента.

Ако искате да разработите индивидуален интериор на каютите, трябва да имате предвид функциите, които ги отличават от обикновените стаи. За да изберете интериор, можете да нарисувате аналогия с малка стая.

Важно! В този случай е необходимо да се вземат под внимание характеристиките на кабините За разлика от стаите в жилищни сгради, те нямат правилни ъгли, равни на 90 °. Това пряко засяга функциите избор на довършителни материали и мебели.

При подреждането на яхтата е необходимо да се вземе предвид високата влажност и възможността за силно валцуване

При подреждането на яхтата е необходимо да се вземе предвид високата влажност и възможността за силно валцуване

функционалност

Днес корабостроителите предлагат яхти с абсолютно различни размери. Въпреки това, колкото по-големи са неговите размери, толкова по-висока е цената. В големите предмети няколко кабини са разположени на кораба, за да осигурят пълно човешко съществуване. Какво мога да направя, ако трябва да оборудвам малък модел на яхта за пълна къща?

В този случай, както в оформление на малки апартаменти, идеално пригодени приемане на зониране. За пълноценно съществуване на яхта човек трябва:

 1. Място за готвене и хранене.
 2. Стаята за поддържане на личната хигиена.
 3. Място за почивка и сън.
Регистрация на кабинковата спалня в стила на съвременната класика

Регистрация на спалня-кабина в стила на съвременната класика

Готварска зона с елегантен изглед към водата

Готварска зона с елегантен изглед към водата

Всичко това е напълно възможно да се постави на малка площ. В този случай си струва да се помни, че яхтата в повечето случаи е предназначена за отдих, така че интериорът трябва да бъде не само функционален, но и хармоничен.

Довършителни материали

Ако проектът включва използването на една кабина, можете да я разделите на функционални зони. За да направите това, трябва да изберете правилния материал за пиратите.

 • Както знаете, баня и място за поддържане на хигиената трябва да бъде напълно изолирано от другите помещения. Следователно, те трябва да бъдат разделени от пълна стена, докато заслужава да се използват материали, които не натоварват кораба. Това може да бъде дърво, пластмаса, гипскартон.
Дървото е най-разпространеният материал за интериорна декорация на яхта

Дървото е най-разпространеният материал за интериорна декорация на яхта

Завършване на тавана с PVC панели

Завършване на тавана с PVC панели

Съвет! Не забравяйте, че нивото на влажност в помещенията може да е по-високо от това в домовете. Този фактор трябва да се има предвид при избора на материал.

Как може украсяват банята и банята вътре, зависи от вашите предпочитания. За това може да се използва и лека, и евтина пластмаса, и масивна скъпа мрамор.

Броят на каютите трябва да бъде избран в зависимост от броя на бъдещите пътници. Желателно е местата за спане да са напълно отделени от общата зона за отдих. Но ако пространството не позволява това, те могат да бъдат комбинирани в една стая. Желателно е обаче в този случай визуално изберете всяка зона.

Към бележката! За довършване на кабините, като правило, се използва дърво, но при желание, както и финансови възможности, това могат да бъдат други материали.

мебелировка

Както вече споменахме по-горе, подреждането на кабината може да се сравни с малка стая, така че всяко нещо в интериора трябва да бъде възможно най-функционално. разумно да се използване на трансформируеми мебели. Сгъваеми маси, както и L-образни дивани и подобни модели ще се вписват перфектно в този интериор.

Важно! Трябва да се има предвид, че това превозно средство е в движение, така че е препоръчително да се използва вградени уреди и мебели.

осветление

Кабините се използват както през деня, така и през нощта. Ето защо е важно да ги оборудвате правилно с електрически уреди, които осигуряват светлина в тъмното, както и ако слънчевата светлина от илюминатора не е достатъчна.

Използването на елементи от стеамбук в дизайна на хола

Използването на елементи от стеамбук в дизайна на хола

Светлини за осветяване на палубите

Светлини за осветяване на палубите

Веднага е необходимо да се уточни, че дори и на най-големите яхти тромавите полилеи ще бъде неподходящо. Най-добре е да направите това които ще бъдат оборудвани с всяка зона отделно. Поради факта, че кабината има ниски тавани, не е практично да се инсталира общо осветление.

важно, така че да се увеличи ефективността на готвене и хранене. Мястото за релаксация също е полезно да бъде оборудвано със светлинно устройство, тъй като по време на пътуване може да искате да прочетете книга или да направите други неща, които обичате.

Във връзка с факта, че това е въпрос на превозно средство, е необходимо да се използват само стационарни вградени лампи. От съображения за сигурност изключете от списъка подови лампи, настолни лампи и така нататък.

Техническо оборудване

За да бъде яхтата функционална, максимално адаптирана за живеещите пътници, трябва да се погрижите за нейното техническо оборудване. Тя се състои в създаването на автономна водоснабдителна и електрическа система. Специално внимание трябва да се обърне на канализацията.

 • И сега в ред. За да създадете водоснабдителни системи е необходимо да има специален резервоар, който да се напълни с прясна вода и да се поднесе в банята, в банята и в кухнята. Ще имате нужда от тръби, за да обедините цялата система.

Основният източник на енергия, който ще осигури функционирането на всички електрически уреди в транспорта, трябва да стане генератор.

 

Генераторът ще осигури на вашия кораб електричество

Генераторът ще осигури на кораба електричество

Енергиен наблюдател на яхта, захранван от слънчева енергия

 • Канализационна система на яхтата е значително по-различна от аналога на сушата. Смесва се до специален резервоар, който се почиства само на разрешени места.

Важно! Замърсяването на свежи и морски води с фекални отпадъци се преследва от закона във всички страни.

Септичен резервоар с вградена помпа

Септичен резервоар с вградена помпа

заключение

Интериорната декорация на яхтата зависи от нейните размери, техническо оборудване, както и от финансовите Ви възможности, вкусове и предпочитания. За да бъде резултатът възможно най-функционален, следвайте тези правила:

 • материалите могат да бъдат както естествени, така и синтетични;
 • мебелите трябва да бъдат трансформируеми;
На малък плавателен съд всеки квадратен метър трябва да бъде правилно включен

На малък кораб всеки квадратен метър трябва да се използва правилно

 • избирам самостоятелна санитарна техника;
 • електрическите уреди трябва да са неподвижни.

Когато въвеждате нови елементи в интериора, консултирайте се със специалистите, отговарящи за техническото подреждане на транспорта.

Планираме интериора на яхтата: идеи за тенденции и функционални довършителни материали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2