Beresklet - listopadne i zimzelene grmlje ili male stabla obitelji od breskve

Vreteno je listopadno ili zimzeleno grmlje, kao i male stabla obitelji breze-

Vreteno ima više od 200 vrsta i uglavnom se distribuira u sjevernoj hemisferi. Često se uzgaja kao ukrasna biljka, koja se koristi u dizajn krajolika za ukrašavanje ograde i alpskih slajdova, susret i sadržaj sobe.

sadržaj:

 • Opis stabla vretena
 • Osobitosti uzgoja i skrivanja breskve
 • Vrste i vrste vretena
 • Unutarnji izbor lišća vretena
 • Uređenje zemljišta
Bušotine vretena postale su popularne među vrtlarima i pejzažnim dizajnerima

Grmlje je popularno među vrtlara i krajolika dizajnera

Vreteno: lišće lišća vrha vretena izgleda divljenja

Izglavljeni listovi vretenice izgledaju divljenja

Pametno stablo ornamenta od vretena ukrasit će zemljište ne samo ljeti nego i jesen

Pametno drvo stabla vretena će ukrasiti zemljište ne samo ljeti već jeseni

Fortychule Fortychule"Emerald Gold"

Zabranjena karta Emerald Gold

Opis stabla vretena

Ponekad visina ove biljke doseže 4 m tamnozelene boje, Sjajno, ponekad s kremastim srebrnim mjestima u sredini. Cvijeće s neugodnim mirisom, prikupljaju se u cvjetovima, četkama. Voće otrovni plod, ostatak biljke, također, ne može se jesti. Možete vidjeti fotografiju svih vrsta vretena i opis na našoj web stranici.

Ako ste odabrali za svoje okućnica vretena, trebate znati da se sadnja događa u rano proljeće, ponekad u jesen. Nemojte zaboraviti pažljivo proučiti vreteno, saznati više o svojstvima sadnje, pogledajte fotografiju procesa. Voli se nalaziti u penumbri, tlo mora biti plodno, s dobrom propusnošću vode, lako. Važno je napomenuti da biljka raste vrlo široko, a ponekad i visoka, tako da treba biti postavljena daleko od drveća, osiguravajući dovoljnu udaljenost između grmlja i zgrada na mjestu. U sobi se sadi sorta lonci i kutije velikih dimenzija, ljeti ih je bolje ostaviti na ulici, a zimi je potrebno unijeti u kuću.

Vreteno s ružičastim listovima izgleda nevjerojatno

Vreteno s ružičastim listovima izgleda nevjerojatno!

Vreteno se može uzgajati u loncu

Vreteno se može uzgajati u loncu

Pripremite jama za sadnju biljaka unaprijed, tjedana do dva. Imajte na umu da je po volumenu 1,5 puta korijenski sustav sadnica. Na dnu produbljivanje izlije pijesak ili poseban sastav za drenažu, pokriti sloj kompost pomiješan sa zemljom, zatim niže sadnica biljke, širenje korijenje, preliti smjesu tla i kompost, lagano je utiskivanje. Ako će se služiti lišća vretena živica, posadite je bolje u jarak. Naravno, sadite biljke, sipajte ih i ne zaboravite to učiniti tijekom prvog tjedna.

Priprema jame za sadnju vretena

Priprema jame za sadnju vretena

Osobitosti uzgoja i skrivanja breskve

Ova biljka ne voli pretjeranu vlažnost koja može oštetiti svoje korijene. Stoga, ako obilato kiše, ne treba zalijevati. Ako nema oborina, po potrebi dodajte vretenu. Također morate zapamtiti da popustite tlo oko - barem tri puta tijekom sezone. Osim toga, potrebno je hraniti biljku dvaput tijekom sezone s mineralnim gnojivima i organskim.

Sadnja lišća vretena

Sadnja lišća vretena

Širite Forchun Emerald 'n' Gold

Mladi izbojci lišća vretena

Mladi izbojci lišća vretena

Možemo reći da vreteno stablo voli frizuru, stoga je vrijedno rezati češće. Da bi se oblikovala kruna, izrezuje se u rano proljeće ili kasnu jesen. Postoji nekoliko vrsta krunica u obliku - konusni, elipsoidni ili oblik stabla.

Bushovi vretena trebaju periodično rezanje

Bushovi vretena trebaju periodično rezanje

Malo uredno stablo vretena

Malo uredno stablo vretena

Nemojte zaboraviti na štetnike koji utječu na biljke: paukove grinje, lisne uši, gusjenice, hranu. Da biste dobili osloboditi od tih štetnika, morate tretirati vreteno s posebnim rješenjem. Bolest koju biljke trpe truli su debla ili praškastih plijesni. Za prevenciju, potrebno je tretirati vreteno s posebnim pripremama i izrezati pogođene dijelove postrojenja i spaliti ih.

Spider mite je vrlo opasno za vretena

Spider mite je vrlo opasno za vretena

Praščići

Praščići

Postoje neki načini razmnožavanja vretena: reznice, slojevi, sjemenke i grmlje. Saznajte mogućnosti za reprodukciju vretena, značajke sadnje i njege, fotografije se mogu vidjeti na web mjestu.

 • Ako se reprodukcija izvodi u slojevima, u proljeće je potrebno smanjiti izbojke biljke majke na tlo u posebnom utoru, pokrivajući ga tlom.
Princip množenja po slojevima

Princip množenja po slojevima

 • Za reprodukciju reznicama potrebno je odrezati vrh postrojenja ne mlađe od 5 godina. Nakon toga, stabljika je zasađena u mješavini treseta i pijeska, ostavljena u svjetlu hladno mjesto za ukorjenjivanje.
Načelo širenja propagacijom reznica

Načelo širenja propagacijom reznica

 • Po podjeli, pretežno se propagiraju patuljaste sorte. Pažljivo odsječen s glavnih izbojaka korijena s dijelom rizoma, rezultirajući dio zasadimo na prazno mjesto.
 • Sjeme vretena mora biti zasađeno u tlu u jesen, prekrivajući lišće ili slamu za zimu. Ako ipak odlučite da je posadite u proljeće, prethodno potopite sjeme nekoliko dana u vodi.
Reprodukcija vretena s vlastitim rukama neće biti osobito teška

Reprodukcija vretena s vlastitim rukama neće biti osobito teška

Vrste i vrste vretena

Vreteno ima više od 200 vrsta

Vreteno ima više od 200 vrsta

Postoji velika raznolikost vrsta i sorti ove biljke iu prirodi i kultiviranoj. Jedan od njih je zabrinutost Europski vreteno, Fotografija se može vidjeti dolje. Ova vrsta može biti grm ili predstavlja oblik stabla. Visina dostiže 2-5 m. Ljeti ima bogatu zelenu boju lišća. Cvjetovi su mali, prikupljeni u cvatu. Biljka počinje cvatu do kraja svibnja. Bliže jeseni među zelenim lišćem postoji višebojna ružičasta, narančasta, žuti, crvena, ponekad bijele i purpurna boja mrlje. Postoji čak i nekoliko boja na jednom listu. Za vrste europskog vretena, fotografija i opis koji se može vidjeti na našem web mjestu, možete uključiti: "Ed Cascade "," Nana "," Intermedia "," Pendula ".

Druga vrsta je letak vretena, slika je prikazana dolje. U prirodi se javlja i pojedinačno i u skupinama. Raste u stjenovitim područjima, u dolinama rijeka, među sjenovitim šumama. Može biti poput visine busha od 2,5 m, a drvo do 4 metra visine. Njegova glavna značajka je izgled koji je potreban u jesen. Tijekom tog razdoblja lišće biljke oslikane su u ružičastim, crvenim, narančastim i ljubičastim tonovima. Zbog ove značajke, grmovi su naširoko koristi u dizajn krajolika. Često se koristi za ukrašavanje vrtovi, travnjaci, parkova i vrtova. Cvjetovi vretena u proljeće u malim, običnim žutim cvjetovima. Zbog svojih neobičnih izbojaka ova je vrsta nazvana "krilatom".

Zmaj vene tijekom ljeta

Zmaj vene tijekom ljeta

Vreteno je krilo u jesen

Vreteno je krilo u jesen

Želio bih obratiti pozornost na drugu vrstu - vilica vretena, Fotografija se može vidjeti na mreži. U prirodnom okolišu, ova vrsta raste u Kini. Može se uzgajati u dovoljnim količinama. Lagano se razlikuje od drugih vrsta vretena. Ovaj puzav grm, povezan s evergreena. Često ga koriste za dizajnere stvaranje krajolika, Budući da lišće ima neobičnu boju, a grane se mogu prianjati na potporu, pletenjem. Visina može biti 60 cm. Boja lišća je češće dvobojna, može biti zelena, smaragdna, sa srebrnastim tonovima. Za našu regiju to je prilično egzotična biljka, ali nedavno dobiva popularnost i često se nalazi u vrtovima, na osobnim parcelama, u pejzažnom dizajnu.

Fortuneov vreteno zahvaljujući izgledu i nepretencioznosti postao je vrlo popularan

Predgovor o Forchunu zbog izgleda i nepretencioznosti postao je vrlo popularan

Unutarnji izbor lišća vretena

Posebna se pozornost treba posvetiti obliku vretena prostorije. Biljke držanja soba su poseban oblik vretena. Od širokog raspona breza kostura kod kuće, pronađu se samo dvije vrste: korijenje i japanski.

Od unutarnjih vrsta, japanski vreten je najpopularniji

Od unutarnjih vrsta, japanski vreten je najpopularniji

Unutarnji izbor lišća vretena

Unutarnji izbor lišća vretena

Ako govorimo o varijantama čuvanja soba, mogu biti kovrčavi ili u obliku stabla. Lišće na biljci može biti raznovrsno ili zeleno. Mali cvjetovi se skupljaju u cvjetovima bijele sjene. Da bi se osigurala dobra postojanje cvijeta u sobi, nužno je stvoriti određene uvjete za njegovu kultiviranost.

Razmotrite vreteno, prostiranje i njegu (pogledajte fotografiju u nastavku).

Glavni uvjeti za puni razvoj vretena:

 • Mjesto postrojenja. Kako biste osigurali dobru vegetaciju, trebate osvijetljeno mjesto, možete staviti vreteno na prozor pod izravnim zračenjima sunca. Međutim, on se osjeća dobro u polusjenici. Kao opcija - ljeti možete postaviti biljku na ulicu: balkon, lođa, u vrtu. Za zimu je doveo u sobu.
 • Režim temperature. Značaj biljke je nepretencioznost prema temperaturnom režimu: može rasti na + 5-10 ° C. Ako je soba zimi previsoka, može početi padati lišće.
Vreteno voli dobru rasvjetu i umjereno zalijevanje

Vreteno voli dobru rasvjetu i umjereno zalijevanje

Uz pravilnu njegu biljka će biti gusta i svijetle boje

Uz pravilnu njegu biljka će biti gusta i svijetle boje

 • Organizacija navodnjavanja. Vreteno u skrbi ne zahtijeva puno vlage. Pogotovo u zimskom razdoblju iznimno je rijetko da je voda, čime se sprječava isušivanje zemlje. Ljeti možete povećati količinu vode. Voliš prskanje.
 • Prizemlje. Odličan sastav mješavine za uzgoj biljke je korištenje humusa i zemljišta. Možete dodati pijesak, treset i travnjak.
Posebnu pozornost treba posvetiti izboru posebnog tla

Posebnu pozornost treba posvetiti izboru posebnog tla

 • Transplant. Mlada biljka mora biti transplantirana svake godine, odrasle - svake 3-4 godine u proljeće.
 • Gnojivo. Vreteno mora biti oplođeno gnojivima, organskim u proljeće i jesen, zimi to ne bi trebalo biti učinjeno.
 • Obrezivanje. Da biste stvorili lijep oblik, trebate redovito rezati vreteno. Slabi izbojci također bi trebali biti očišćeni s vremena na vrijeme. Kada obrezujete biljku, takve oblike krune možete dobiti kao loptu, konus, elipsa ili da oblikuju stablo u obliku bonsai.
Vrste oblika vretena također moraju biti obrezane

Vrste oblika vretena također moraju biti obrezane

 • Borba protiv bolesti. Karakteristična bolest ove biljne vrste je siva trulež. To često izaziva prekomjerna vlaga. Tu se možete boriti sušenjem prostorije i primjenom posebnih antiseptičkih rješenja.

Površina: fotografije primjera krajobraznog dizajna

Prisutnost velikog broja izvornih vrsta i sorti vretena može se široko koristiti pri stvaranju dekor kućanskih čestica. Može se upotrijebiti i pojedinačno i u skupnim kombinacijama s drugim biljkama. Vreteno vam omogućuje da stvorite oboje travnjaci, i minijaturne živica. Za upotrebu u skupnim skladbama obično se uzimaju velike raspršene uzorke.

Vreteno u ukrasu ukrasne ograde

Vreteno u ukrasu ukrasne ograde

Vreteno u pejzažnom dizalu nasipa

Vreteno u pejzažnom dizalu nasipa

Stupnjevi visokog rasta koriste se u pozadini kada stvaranje cvjetnjaka, Patuljci također ukrasiti cvjetne vrtove duž perimetra. Slabe biljke mogu se koristiti za izradu alpskih brda ili stijenama. Ponekad na mjestima gdje postoji puno sjene, zamijenite travnjak ili oblikuju rubnik na stazama koje sunce jako osvijetli.

Forcina vretena se često koristi za vertikalno vrtlarstvo

Ispravac se često koristi za vertikalni vrtlarstvo

Raznolikost "forchuna" može se koristiti za vrtlarstvo u vertikalnom smjeru. Da biste to učinili, mora se montirati na nosače. Često se koristi na balkonima, terasama i verandama. Može se posaditi pokraj prigušene crnogorične biljke, s patuljcima žutikovina ili pasa. Opcije korištenja spindleboarda u pejzažnom dizajnu su velika raznolikost, ovisno o dizajnerovom projektu, preferencijama kupca i općem rješenju stila okućnice.

Berezkin: pregled fotografija različitih vrsta i savjete o rasporedu krajolika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 65