Mala cvjetnjaka uz ogradu

Male kompozicije uz ogradu

Nedavno je postao hitan ukrasiti vaše stranice s cvjetnim vrtovima, cvjetnjaka i Alpine slajdovi. sve, vrt koristi se za slobodno vrijeme, tako da site treba izgledati dobro njegovan i molim te oko. za stvarajući prekrasan cvjetni krevet Možete koristiti prirodne materijale, na primjer, kamenje će izgledati dobro. No, da biste dobili željeni učinak, morate znati neke od nijansi i značajki izbora materijala.

 • Osnovna pravila
 • Formiranje cvjetnjaka
 • Kako stvoriti kameni cvjetnjak?
 • Razlike od rock vrtova ili rockeriesa
 • Izbor biljaka
 • Kako se brinuti?
Stvaranje rubnika s gromadama

Stvaranje rubnika s gromadama

Elegantan dizajn krajolika

Elegantan dizajn krajolika

Šljunak mora često se koristi za ukrašavanje cvjetnjaka

Šljunak mora često se koristi za ukrašavanje cvjetnjaka

Granica morskog kamena položena u tri reda

Granica morskog kamena položena u tri reda 

Osnovna pravila

Prilikom izrade cvjetnjaka nije potrebno koristiti kamenje slične oblika i veličine. Kombinacija različitih vrsta može stvoriti izvorni naglasak, međutim generalno rješenje stilova cijelog web mjesta mora se održavati. Postoje opće metode:

 • Za postavljanje cvjetnog vrta potrebno je, tako da se nije pomicao i zadovoljan okom. Možete odabrati mjesto u središtu stranice ili uz praznu zid;
Kameni kreveti ponovno dobivaju popularnost

Ovaj dizajn ponovno dobiva popularnost

Prostrani vrt s ukrasnim stazama

Prostrani vrt s ukrasnim stazama

 • pokupiti vegetacija je, s obzirom slične uvjete za zdrav život i cvatnje, neki od njih poput sjene, drugi ne može, bez sunčevih zraka;
 • Razmotrite potrebu za vodom, kao i veličini i drugim svojstvima biljaka;
 • Lakše je stvoriti veliki cvjetni krevet od nekoliko malih, ali broj i izgled ovise o dizajnerska rješenja za cijeli vrt.
Kaskadno cvjetni vrt

Kaskadno cvjetni vrt

Stropni cvjetnjak može se zamijeniti ljetnikovac, ako ga stavite u sredinu vrta. Mali i svijetli ukrasite mjesto u blizini ograda i neće spriječiti šetnju ili aktivnu rekreaciju.

Formiranje cvjetnjaka

Da biste napravili cvjetnjak, možete koristiti različite materijale. Može biti sljedeće opcije:

 • Porozna struktura vapnenca određuje njegovu upotrebu. Pukotine su napunjene zemljom i nakon toga posađene biljke. Alge i mahovina dobro se ponašaju na njemu.
 • Zbog ukrasnog izgleda za krevete često se koristi bazalt.
Dekorativni cvjetni krevet iz jednog komada kamena

Dekorativni cvjetni krevet iz jednog komada kamena

 • Kvarcit ima veliku paletu boja i glatku površinu. On je sposoban uliti u sunce, što izgleda vrlo lijepo.
 • Pješčenjak ima mnogo nijansi od sive do crvene boje. Ali vrijedi razmotriti trenutak kada je kamen kratkovidan.
 • Sposobnost škriljevca za slojevanje na ploče se koristi u stvaranje krajolika. Može biti zeleno, plavo i čak ljubičasto.
Žuto cvijeće će dati svjetlost vašem krajoliku

Žuto cvijeće će dati krajoliku svjetlinu

 • Tuff se odnosi na vapnenačke stijene, s kojima su posađene tkanje i biljke za pokrivanje zemlje.
 • Unatoč lijepom izgledu, granit se rijetko koristi za stvaranje cvjetnog vrta, jer može kiseliti tlo.
 • Akumulacija zaobljenog oblika kamenja različitih veličina, pretvorenih vodom, zove se šljunak.
Šljunak pomažu u dizajnu vašeg vrta neodoljivim

Šljunak je učinkovit ukrasni element za vrt

 • Ukrasni kamen dolomita postat će ornament svakog vrta.
 •  za Ograda cvjetnjaka često koristi bijelu ili crvenu opeku.
Granice cvjetnjaka od cigle

Granice cvjetnjaka od cigle

za stvaranje cvjetnjaka možete uzeti nekoliko velikih kamenja, oko njih staviti manje primjerke. Osim toga, potrebni su dodatni materijali. Odvodnja će omogućiti šljunak, pijesak ili lomljen kamen. Mulching je potreban za stvaranje udobnosti za biljke, a može se dobiti i treset ili kore drveća.

Kako stvoriti kameni cvjetnjak?

Jedna od mogućnosti je stvoriti cvjetnjak, koji je ukrašen kamenom granicom, ali visoki, čvrsti cvjetni kreveti izgledaju čvrste. Da biste to učinili, položite nekoliko slojeva kamenja na željenu visinu zida.

Početak zgrade dolazi iz podruma. Pomoću spona i klinova pronađite buduće cvjetnjak. Na obodu treba kopati jarak dubine 30 cm, širinu treba odgovarati veličini materijala. Možete ukloniti sloj zemlje kroz cvjetni krevet. Na dnu skloništa jarka ruberoid ili polietilenski film, na čijem vrhu počinju nalijevati betonski temelj.

Izgradnja cvjetnjaka bez temelja

Izgradnja bez temelja

Slamanje kamenja

polaganje

Kada se temelje potpuno osuše, možete početi polaganje kamena. Za stvaranje cvjetnog vrta na konkretnoj osnovi nije preduvjet. Jarak se može polagati geotekstilom i trećim se prekriti pijeskom na kojem se postavljaju najveće gromade.

Nepravilni oblik prirodnog kamena uzrokuje složenost stylinga. Očekivanja će morati biti napunjena zemljom, koja mora biti čvrsto upakirana. Kada su kamenje polovice iz rova, to je osnova dizajna.

Pogrešan oblik prirodnog kamena učinit će vašu zgradu izvornijim

Neispravan oblik prirodnog kamena učinit će vašu izvedbu izvornom

Dalje za zidanje koristite rješenje. Ako je cvjetnjak podignut na betonskoj podlozi, napravite rupe za drenažu. Otopina se nanosi iznutra kako bi zadržala efekt suhog ziđa. Kada se cement osuši, brtvilo se raspršuje po površini. Sprječava pojavu pukotina u zglobovima.

Nakon 7-10 dana, kada se otopina posve solidifrira, možete nastaviti ispunjavati unutrašnjost zgrade, tj. Ispuniti tlo na kojem se biljke sadi.

Na visini do 60 cm možete položiti redove ziđa na suho. U tom slučaju morate pažljivo odabrati kamenje u obliku da biste smanjili praznine između njih.

Razlike od rock vrtova ili rockeriesa

Sretni rocker učinit će vaš site neodoljivim

Rockary - složeni sastav kamena i biljaka

rubnici Nemojte zahtijevati skrupulozan odabir materijala, za razliku od Alpine slajdovi. Osim toga rock vrt To bi trebalo nalikovati planinskom terenu i sastojati od biljaka s dobro razvijenim korijenima. Za cvjetnjak, izbor biljaka je besplatan, pod uvjetom da se pridržavaju gore navedenih pravila.

Žuto cvijeće će vam pomoći da se riješite depresije

Žuto cvijeće će vam pomoći da se riješite depresije

Prekrasna sastava s morskih šljunka

Spektakularne skladbe s morskih šljunka

za kamenjarima potrebna je pasmina različitih veličina, osim toga, ona se uklapa simetrično i prirodno. Cvjetni vrt je položen u skladu s pravilima geometrije - točno.

Izbor biljaka

Alissum će ne samo ukrasiti vaš vrt, već ga i ispuniti ugodnom aromom

Alissum će ne samo ukrasiti vaš vrt, već ga i ispuniti ugodnom aromom

Treba imati na umu da se visoki biljci trebaju nalaziti u sredini, a niski na rubovima cvjetnog aranžmana. Na podignutim cvjetnim krevetima biljke su bolje i veličanstvene. Prirodne tkanine brže se zagrijavaju i odlaze na toplinu noću. Osim toga, oni su u stanju zadržati vlagu i postupno ga vratiti, hranjenje biljaka.

Ovaj način sadnje ograničava biljke od insekata i štetnika. Da bi sastav izgledao organskim i lijepim, morate pažljivo razmisliti o dizajnu, trebao bi uzeti u obzir:

 • kombinacija palete, oblika i visine postrojenja;
 • isti uvjeti za održavanje;
 • vrijeme cvjetanja.
Luksuzni vrt egzotičnih biljaka

Luksuzni vrt egzotičnih biljaka

Kako se brinuti?

Unatoč raznolikosti prirodnih materijala i razlika u površinskim mogućnostima, zagađenje, oborina i sunčano zatopljenje ne mogu se izbjeći, budući da se struktura nalazi na otvorenom.

Da materijal ne apsorbira prljavštinu i vlagu, može se tretirati s hidrofobnim spojevima, koji su posebno razvijeni u tu svrhu. Impregnirano s takvim tvarima, površina postaje jača, a njegova boja postaje svjetlija i zasićena.

Izrada krajolikog dizajna na vašoj web-lokaciji, potrebno je razumjeti da ćete za atraktivan izgled trebati pravodobnu i redovitu njegu.

Cvjetne cvjetnice od kamena za vrt: najbolje ideje i savjeti o dekorima krajolika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 4 =