Tolstyanka je jedna od najčešćih biljaka u domovima i uredima

Tolstyanka - jedan od najčešćih biljaka u domovima i uredima

Svatko od nas vjerojatno je vidio ili čuo o zanimljivoj nepretencioznoj biljci koja se zove "Stablo novca". To je debela djevojka čiji sočni listovi privlače mnoge ljubavnike domaće biljke. Ali jeste li znali da to ne samo da voli oči sa zimzelenim sjajem, već također zna kako cvjetati? Predstavnik Tolstojanske obitelji, prekriven cvijećem, često izaziva veliko čuđenje među početkom biljnih uzgajivača. Zato se upoznajte: mršava žena u kući, izvanredno čudo.

sadržaj:

 • Vrste masnih cipela
 • Tolstyanka: Kućna njega
 • Bolesti masti i njihovo liječenje
 • Ah, koliko je smeđi seljak
 • Pravo "frizura"
 • Sreća, novac, fagot i feng shui
Masnoća ili redsula ima mnogo vrsta

Tolstyanka, ili redsula ima mnogo vrsta

Masno stablo savršeno će stati u vašu unutrašnjost

Masno stablo savršeno će stati u vašu unutrašnjost

Crassula"Corymbulosa" симметричной формы и ярким окрасом

Corymbulosa majica s simetričnim oblikom i svijetle boje

Crassula u unutrašnjosti dnevnog boravka, uređena u secesijskom stilu

Crassula u unutrašnjosti dnevnog boravka, uređena u secesijskom stilu

Tolstyanka: fotografije vrsta

Mini-stabla zanimljivo oživljava unutrašnjost svake sobe. Ponekad su pozvani sukulenti, ponekad je puzanje cvijeća. Jedno je očito: ljudi poput ovih biljaka. Tolstyanka ima više od 300 vrsta, smatra najpopularnije.

Crassula"Red Edge"

Masni crveni rub

Tolstyanka (vrste, fotografije)

 • oval - najčešći oblik masnog, odnosi se na rosule. Ova varijanta je poznata po bogatstvu sorti, ima lišće u obliku elipsa, blago crvenkasto na rubovima bez peteljica. Njihova dužina može doseći 5 cm, a širina - 2,5 cm, sama stabla često raste u veličini od 1 m. Razdoblja cvjetaju s ružičastim ili bijelim cvjetovima. Ponekad se ova vrsta masnog tkiva naziva srebrnima. Smatra se najnepretentnijim u skrbi.
Ovalna tadel s crvenim obrubom lišća

Ovalna tadel s crvenim obrubom lišća

Tolstayanka Oval ima mnogo sorti

Oyster muffin ima puno sorti

 • Stablo Tolstyanka ima duljinu do 1,5 m visine, listovi su sivi s crvenom trakom u obliku ruba. Lišće - do 8 cm duljine i širine 5 cm, cvjetati u malim bijelim cvjetovima, koje kasnije postaju malo ružičaste. U domaćim, sobnim uvjetima, drveta poput guste kože žena rijetko nam se svidi cvjetanjem, češće to je samo "mesnat" lišće, ali ako biljka biljka u zapadnom dijelu sobe, čudo se može dogoditi.
Mladi bush masno stablo

Mladi grmolik poput debelog drveta

 • Crassula Schmidt - grm s gustim listovima koji se razlikuju u obliku od drugih vrsta: oni imaju uži oblik i usmjereni su na krajeve. Imaju zelenu boju s sivim srebrnim premazom na vrhu i crvenkastu ispod, poput sramežljive djevojke. Cvjeta u crvenim kremenim bojama. Ova sorta najviše vole Europljani - ona se uzgaja kao godišnja vrsta, odbačena nakon cvjetanja, a onda su posađene nove osobe.
Crassula Schmidt s tankim dugim listovima

Crassula Schmidt s tankim dugim listovima

Sjajno cvjetanje Schmidtove ruule

Sjajno cvjetanje Schmidtove ruule

 • Crassula plauroid - biljka s tankim i šiljastim lišćem s još jednim redom sitnih malih lišća uz rub. Sklon je brzoj reprodukciji, brzo daje puno izbojaka, koji nakon nekoliko tjedana doslovno pada lonac. Cvjeta neprivlačno bijelo cvijeće malih dimenzija, savršeno podnosi boravak u sjeni, vrlo je lako za njegu. Često se koristi kao biljka koja pokriva višak tla u vrtovima, poput zelenih travnjaka. Također služi kao izvrsna prekrasna pozadina za ostalo cvijeće, dobiva zajedno sa svim vrstama biljaka.
Crassula plauniform vrlo se često koristi u dizajnu krajolika

Crassula plauniform se često koristi u dizajnu krajolika

Crassula plauroid

Crassula plauroid

 • Crassula stjenovita - Živeće vrste, koje se mogu protezati do 50 m duljine. Prozore su tanke s istim tankim plahtama s crvenom granicom uz rub. Na lišću sami možete primijetiti crvenkastu prevlaku, oni rastu u paru s uobičajenom stopljenom bazom. Crassula rock ponekad daje ružičasto malo cvijeće.
Grmovi rosule stijene izgledaju upravo šarmantni

Grmovi rosule stijene izgledaju šarmantno

 • Uskočio redsula - tanki puzavi listovi su obojani, oblikovani, suženi prema vrhu. Oni se razlikuju po mramornim bojama, ukupni ton je srebrno-zelena plus tamne mrlje. Cvjeta s bijelim cvjetovima oblika štitnjače.
Tolstyanka: sorte i tajne kompetentne skrbi za "novac stablo"

Crassula je točkicao

Cvatnja trska

Cvatnja trska

 • Četverosjedi redsula odnosi se na poluprube. Izbočine su tanke, imaju puno zračnih korijena, stabljike širene uzduž tla. Brzo "puzaju", ali također brzo umire, što zahtijeva periodično presađivanje dodatnih reznica.
Trostyanka tetrahedral zbog kapricioznosti nije bio vrlo popularan

Kvadrogeni trident brzo raste, ali također brzo umire. Potrebno joj je dodirivanje

Tolstyanka: Kućna njega

Čini se da ništa nije lakše nego držati nepretencioznu masnu ženu. Ali ona ima nekoliko značajki koje se mogu smatrati njezinom "Ahilom peta" i uništiti je za nekoliko dana. Unatoč činjenici da je briga za masnu ženu jednostavna, to zahtijeva disciplinu. Razmotrimo ključne točke.

zalijevanje

Nikad ne možete sipati sukulente, korijenski sustav se odmah trunu, a lijepi listovi počinju padati, a za par dana samo "ćelav", ostavljajući za sobom bujnu lišinu usamljenu golom stabljiku. To znači da je prije sadnje potrebno organizirati odvodnju i paziti da postoje rupe na dnu posude.

Tolstyanka zahtijeva pažljivu zalijevanje

Tolstyanka zahtijeva pažljivu zalijevanje

Savjet! Ako u loncu nema rupa, možete ih zapaliti crvenim noktom ili bušiti bušilicu.

Nema vode iz slavine! Mora se pažljivo filtrirati. Ako postoji samo voda iz slavine, onda mora biti barem jedan dan da ga brani.

Povremeno je potrebno prskati grliće rosule

Grmlje mora povremeno prskati

Tolstianka pije ne samo kroz korijene. Također zahtijeva veliko prskanje i brisanje listova. Svakodnevno je potrebno navodnjavati iz spreja, a jednom tjedno potrebna je obavezna kupka pod toplim tušem. Zimi, vodene procedure pod zalihama mogu se provoditi ne više od jednom mjesečno. U tom slučaju vlaga nikada ne smije pasti u tlo posude. Kako biti?

Savjet! Prije nego što se okupite debelim ženama, vrijedi pokriti tlo i lonac s paketom ili filmom s hranom odozdo.

Tolstianka nije osobito čudesna u skrbi i vrlo je popularna među cvjećarima

Tolstyanka nepretenciozan u skrbi i vrlo je popularan među cvjećarima

Uzgoj masne žene kod kuće može čak i početnik

Uzgoj masne žene kod kuće može čak i početnik

Vlažna ljepota ne treba odmah vratiti na mjesto, trebate mu dati vremena da dođete k sebi i dopustite da isprazni višak vode. Pažljivo pratite stanje tla u posudi prije zalijevanja i kupanja. Gornji sloj tla često se vrlo brzo osuši, ali ovo je varljivi trenutak. Ako malo koprimo, vidjet ćete da je doslovno nekoliko centimetara duboko u Zemlji još uvijek vlažan.

Važno! Zalijevanje biljke može biti ako je zemlja suha za dubine 4 cm!

Temperatura i rasvjeta

Mršava djevojka ne podnosi izravne zrake sunca

Mršava djevojka ne podnosi izravne zrake sunca

Bilo koja vrsta masnoća ne može podnijeti izravne zrake sunca, a optimalno stanje je polumjer i raspršeni ultraljubičasti (to su jugoistočni dijelovi prostorije). Ljeti temperatura ne smije biti veća od +25 ° C, zimi - +10 ° C, idealni optimalni od +15 do +20 °, stoga ne smije biti smješten blizu radijatora. Također, nemojte ga stavljati pod užasno sunce na gornjim policama balkon, ali se dobro osjeća na podu. Vrlo miran skroman, ne voli se nalaziti u debelim događajima i pokazati se.

Ako vam ova odvratna "djevojka" ne voli nešto, odmah će vas obavijestiti o tome. Prorezni prtljažnik, pad donjih lišća ukazuje na nacrt, kršenje režima temperature ili preljev. Uz metode iznimke, brzo pronađete i uklonite uzrok.

Crassula"Umbella"

Crassula Umbella

Ljeti možete uzeti rosulu na balkon, tamo će biti dovoljno udobna, osim svježeg zraka će imati koristi

Ljeti možete uzeti rosulu na balkon. Tu će biti dovoljno ugodno, osim toga, svjež zrak samo će imati koristi

Općenito, ova mirna biljka voli zlatnu sredinu i umjerenost: prozračivati, ali bez navoja, navlažiti, ali bez fanatizma. Jedina stvar koju kategorički ne može podnijeti jest prašina koja se mora ukloniti odmah nakon pojave.

Tlo i transplantacija

Crassula u ukrasu ukrasne ograde

Crassula u ukrasu ukrasne ograde

Dobro prilagođen teren za sve kaktusi - Sadrži sastojke od listova i pijeska, pijesak, pepel, humus, mrvica i glina u pravoj količini i omjeru. Ako ne uzgajate kaktuse, kupite tlo neutralnom reakcijom ili slabo kiselošću.

Transplantaciju treba izvesti dok rasti, nekoliko puta godišnje, lonac bi trebao biti više od prve za 5-7 cm.

Za sadnju limenki, potrebno je pravilno uzeti tlo

Za sadnju limenki, potrebno je pravilno uzeti tlo

Savjet! Budući da masnoća ima snažan korijen, prtljažnik brzo raste, vrijedno je kupiti teška keramičke posude, jer se lagana verzija plastike može prevrtati pod težinom postrojenja.

Bolesti masti i njihovo liječenje

Bez obzira na vrstu masne osobe koju imate, fotografije pod mikroskopom bilo kojeg od njih, koje predstavljaju zanemarene stanja za jasnoću, kažu da je glavni štetnik jedan ovdje - gljiva. To se može izbjeći nastanak sprečava prelijevanje, a ako je imao „grijeh”, potrebno je hitno ukloniti biljku s korijenom, posušite i presađuje na drugo tla i korijena za liječenje ove posebne antifungalna sastav. Takvi proizvodi se prodaju u bilo kojoj trgovini za vrtlare.

Manje uobičajene su "tri pratioca" - škamp, ​​bradavica ili crveni crv, koji se odmah odražava na proljetni oblik lišća: postaju smeđi ili bijeli. Kako bi se riješili nepoželjni predstavnici faune, moguće su posebna rješenja koja se prodaju u trgovinama za kućne biljke. Da ne biste pogriješili, možete snimiti fotografiju i zatražiti savjet od prodavatelja.

Oh, koliko je debela krmačica!

Tolstyanka: sorte i tajne kompetentne skrbi za "novac stablo"

Svijetle pupoljci od rosa

Idi na direktorije, opis svih najpopularnijih vrsta, mi razumijemo da je cvijet žad drvo - stvarno cvijet, čak i ako smo ga kod kuće s pogledom - zelenim drvetom. Botanija uvjerava da ovo nije mit, već stvarnost, pa zašto tako mršava žena tako rijetko cvjeta? Fotografije biljaka na pakiranjima iu zoološkim vrtovima jednostavno obiluju bijelim i ružičastim cvjetovima, a kod kuće godinama možemo čekati milost i nikada nećemo čekati.

Uz pravilnu njegu, štap će zasigurno ugoditi svojim cvjetanjem

Uz pravilnu njegu, štap će zasigurno ugoditi svojim cvjetanjem

Crassula"Falcata"

Crassula Falcata

Veličanstveni bijeli i ružičasti cvjetovi trske

Veličanstveni bijeli i ružičasti cvjetovi trske

To je samo pitanje brige. Uzgajivači tvrde da samo uz pravo osvjetljenje i stavljanje lonac na jugo-istoku i pravilno navodnjavanje sustav + obrišite mogu dobiti prestižni „raj”. Za veći uspjeh, strogo gospođo može biti "smireno" - da se hrane posebna gnojiva strogo prema priloženim uputama.

Pravo "frizura"

Povremeno je potrebno oblikovati krunu vašeg rosule

Povremeno je potrebno oblikovati krunu vašeg rosule

Prije ili kasnije obraslo masnoće zahtijeva stvaranje krune. Bijesne "vrtloge" moraju se izravnati, inače će na njenoj "glavi" biti kaotičan poremećaj. Na svakoj od grana ne bi smjelo biti više od četiri lišća, a ako se stvori suvišno potrebno je pratiti njihov izgled i pribiti ili ukloniti pincete u fazi formiranja novog bubrega. Kasnije je potrebno izrezati i obrasle vrhove. Za ravnomjeran rast krune, lonac mora biti okrenut tako da svi dijelovi padaju ravnomjerno ispod raspršenih zraka sunca.

Sreća, novac, fagot i feng shui

Vjeruje se da je "stablo novca" svjesno financijske situacije vlasnika i može privući dobrobit

Tolstyanka: fotografija - Uz feng shui, masna žena ima ljekovita svojstva: čisti zrak, ublažava stres i napetost, poboljšava mikroflore

Tolstyanka ima ljekovita svojstva - čisti zrak, ublažava stres i napetost

Jade se često naziva „drvo sreće”, „novac stablo”, i tako dalje. Za stanovnike naše geografske širine Crassula više „novac stablo”, jer njegovi listovi podsjećaju novca, pa čak i Kinezi primijetio u razvoju feng shui rituali, s ciljem privlačenja novca. Uvijek ne možemo pronaći kineske kovanice s četvrtastom rupom u sredini i crvenoj niti kako bi objesili nadražene "magnete" za privlačenje neizrecive bogatstva. No pamet je pronašao izlaz, a ne iz tog položaja! Glavna stvar je dobra skrb, a uvijek možemo zamijeniti pogrešne kovanice s potrebnim papirima, uvijanje mini-svitaka, plus za točnost i raspršivanje običnih sitnica. Glavna stvar u ovom poslu je vjera i prava poruka energije Cosmosu da ispuni želju.

Tolstyanka uobičajena nije obična! Ova dama s uravnoteženim karakterom razlikuje se od klasične ljepote bez pretjerivanja, nepretenciozna u svakodnevnom životu, ali zahtijeva disciplinu od svog gospodara. Ako slijedite jednostavna pravila skrbi, zadovoljit će vas ne samo prekrasnim cvjetovima, već i kao energetski kanal koji privlači materijalno blagostanje.

Tolstyanka: sorte i tajne kompetentne skrbi za “novac stablo”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2