Decembrist - svijetli i vrlo lijep cvijet

Decembrist - svijetli i vrlo lijep cvijet

„Decembrists” (cvijet) (skrb kod kuće, fotografije i značajke reprodukcije pojedinosti u nastavku) - popularni naziv Zigokaktus (više formalni naziv - shlyumberga) je s obzirom na vrijeme, što objašnjava njegovu cvatnje. Često možete sresti drugo ime - „Rozhdestvennik” (s obzirom na činjenicu da je cvjetanje pada na božićnih blagdana) ili „Varvarin boje” (cvjetnice počinje na dan sv Barbare, koji pada na 17. prosinca). Zigokaktus - epifitičan kaktus s ravnim, opuštenim, razgranatim stablima, s artikuliranom strukturom. Stablo zgloba može doseći duljinu do 3 cm, širinu od 1,5, a donji dio na rubovima može se postaviti u parovima od 2 do 4 zuba.

sadržaj

  • Njega, transplantacija i reprodukcija kod kuće
  • Decembrist: znakovi i uvjerenja

Cvjetovi se podsjećaju na sitna zvona koja imaju šiljaste latice. Prirodne boje cvijet - razne nijanse crvene, ali sada raširenih hibrida (a brigu za njih se ne razlikuje), s bijelim, narančasta, roza, žuta, pa čak i multi-boji pupova. Posebno slikovito izgledat će Decembrist u ukrasna posuda za cvijeće Preko prozorske ploče na pozadini mraz-bijele dizajne. Svojim svijetlim cvjetanjem želi omekšati hladnu okolinu, donoseći toplinu jakih boja na oštre zimske raspoloženje. No Decembrist nije samo atraktivan izvana, već i štiti od alergija, uklanja nesanicu i pomaže kod zajedničke mobilnosti.

Božić ne prestaje zadiviti raznolikost svojih boja

Božić ne prestaje zadiviti raznolikost svojih boja

Decembrist je jedna od rijetkih domaćih biljaka koje nas mogu cvjetati sve zimi

Decembrist je jedna od rijetkih domaćih biljaka koje nas mogu cvjetati sve zimi

Njega, transplantacija i reprodukcija kod kuće

Njega zygocactusa kod kuće nije uopće poput stvarnog uzgoja kaktusa, već se podudara s potrebama koje su nužne za obične (bjelogorične) biljke. Najviše govori primjer - Light ako „tradicionalni” kaktus je lako tolerirati sunčeve svjetlosti je decembrist ne izdrži intenzivne svjetlosti, pretjerano osvjetljenje može uzrokovati žutilo (kloroze) rubovi stabljike i ukupni spori rast. Schlumberberg je pogodan za svijetlo, ali malo zasjenjeno mjesto (istočni prozori), na zapadnoj i južnoj strani kuće, osobito ljeti, biljka mora biti malo zasjenjena.

Šankovi Buds of the Plainbergh

Šankovi Buds of the Plainbergh

Najzanimljiviji dio Božića je njegovo cvijeće

Najzanimljiviji dio Božića je njegovo cvijeće

temperatura

Briga cvijet uvelike olakšan činjenicom da se osjeća dovoljno dobro u širokom rasponu temperature - od 2 do 37 ° C, ali optimalne performanse kod kuće - 18-25 ° C, uz najudobniji temperaturi cvatnje - 18-20 ° С.

Razne nijanse Decembrista

Razne nijanse Decembrista

Dodatno oplodnje

Za gnojidbu gotovih gnojiva za succulents (kaktusi) su prikladni. Ako koristite gnojiva za ostale biljke, tada ih prije nanošenja morate razrijediti 2-3 puta od preporučene količine - u slučaju Decembrista bolje je podmazati nego pretjeranu količinu. U proljeće Decembrist se hrani jednom mjesečno, ljeti, tijekom aktivnog razdoblja vegetacije - 2 puta mjesečno, u rujnu, hranjenje se zaustavlja.

Cvijeće ostaje na stabljici dugo - jer proces otvaranja pupova nije brz
Lijepa meka ružičasta cvijeta

Lijepa meka ružičasta cvijeta

zalijevanje

Opravdavajući njihovu pripadnost sočanima, Decembrist može smireno prenijeti kratku sušu, ali u cjelini njegov sustav navodnjavanja ponavlja inherentni lišće. Vodite ga s mekom, dobro održavanom vodom koja ima sobnu temperaturu, dok se gornji sloj zemlje suši. Budući da je cvijet istinit pravilo "bolje je ne dodati više od izlijevanja", pri zaključavanju višak vlage supstrat, korijenski sustav, koji je općenito slabo razvijen, lako se trule.

Božić - vrlo nepretenciozna biljka

Božić - vrlo nepretenciozna biljka

No, whirligig vrlo pozitivno reagira na prskanje, vrlo je pogodan za vlažan zrak, obično za ovu vrstu tropskih kaktusa. Posebno će biti potrebno redovito prskati zimi, kada se zbog rada grijača i radijatora zrak u kući, a time i malo vodene pare, postaje potpuno suh.

Schlumberberg u unutrašnjosti

Schlumberberg u unutrašnjosti

Poticanje cvjetanja

Zygocactus se naziva "cvijet kratkog dana", jer polaganje cvjetnih pupova nastaje samo kada se dan danog svjetla smanjuje, uz istodobno smanjenje temperature. Zato je krajem rujna postrojenje stvoreno odmorišni način: postavljen je u neobloženu lagano osvijetljenu rasvjetu, zaustavlja se i značajno smanjuje zalijevanje. mirovanja traje oko 50 dana, nakon čega Zigokaktus vratio na uobičajenom mjestu (toplo i dobro-lit), obnavljanje navodnjavanje (detaljan proces video na kraju članka).

Zigokaktus izgleda lijepo na prozoru

Zigokaktus izgleda lijepo na prozoru

Savjet! Tijekom oblikovanja pupka, lonac s cvijetom nije moguće pomaknuti ili promijeniti položaj u odnosu na svjetlost - reagirajući na promjene, Decembrist može jednostavno odbaciti već stvorene pupoljke.

Spektakularno ružičasto cvijeće Decembrista

Spektakularno ružičasto cvijeće Decembrista

Obrezivanje i oblikovanje krune

Decembrist savršeno podnosi obrezivanje, iako je važnije za odrasle grmlje, mlade biljke ne trebaju - sama biljka, bez dodatne stimulacije, grane dobro. Ali obrezivanje cvijeta odraslih potiče rast mladih izbojaka, na kojima će se pojaviti cvjetovi, osim toga, pomaže jačanju stabljike, što može biti više od broja cvijeća.

Divan bijeli pupoljci whoresberga

Divan bijeli pupoljci whoresberga

Schlumberger"Буклеи"

Schlumberger "Booklets"

Međutim, upotreba izraza "obrezivanje" nije posve uobičajena, jer Decembrist je iskorijenjen, a najbolje je to učiniti nakon završetka cvatnje. Obično se na svakoj stabljici razdvajaju 1-2 segmenata, na kojima su prije toga već postojali cvjetovi. Određeno s točkom razdvajanja, dva prsta pričvrstite jednu ruku čvrsto stisnite donji segment stabljike, a drugo ručno - rotacijsko kretanje odvaja gornji dio pucanja. Istodobno je strogo zabranjeno rezanje segmenata, samo za odrezivanje!

Plucking ostavlja

Plucking ostavlja

Uz rezanje možete podesiti oblik krune, uklanjanje ružnih puca, to pomaže da se pomladiti biljka, koja se širi svoj život - uz pravilnu njegu može cvijet cvjeta oduševiti njihovi vlasnici 15-20 godina.

presađivanje

Mlade biljne kopije trebaju godišnju transplantaciju, a odrasli to trebaju mnogo rjeđe - svake 4-5 godine. Za cvijet je odabran niski, ali prilično široki lonac, jer Decembrist ima površinski korjenov sustav. Pokupiti blago kisele biljke tla, možete kupiti gotove potting tla za kaktus, a možete sami pripremiti kod kuće miješanjem plodnu, humus bogat, zemlju, list tlo i grubog pijeska u omjeru 1: 2: 1. Transplantacija Decembrista provodi se u posebno pripremljenom višeslojnom tlu. Prvi sloj je sustav odvodnje, za čiju organizaciju koriste čeličnu mrvicu ili ekspandiranu glinu. Tada je drugi sloj mješavina tla, treći drveni pepel ili aktivni ugljen.

Božićni cvijet je veličanstvena biljka kuća

Božićni cvijet je veličanstvena biljka kuća

Reprodukcija i cijepljenje

Najbolji način za reprodukciju zigokaktusa kod kuće - vagativ, način razmnožavanja. Najbolje je ponoviti nakon obrezivanja cvijeta, kada postoji mnogo dobrih materijala za razmnožavanje - 2-3 "ekstremne" segmente. Nakon što su bili odvojeni od grma, trebali biste dati nekoliko dana za sušenje rezanja. Nakon toga moraju se sletjeti na vlažnu zemlju i prekriti staklenom posudom (plastičnom bocom) kako bi stvorili potrebni efekt staklenika, a posuda se preraspodjeljuje na poluobru. Optimalna temperatura za kora da se korijen i reprodukcija je bila uspješna - 15-20 ° C, plus - redoviti zrak.

Zygocactus stabljika

Zygocactus stabljika

Sadnja reznica

Sadnja reznica

Neobičan način reprodukcije Decembrist - graft, koji vam omogućuje da dobijete vrlo neobičan oblik oblika - dobijete atraktivan, obilno cvjetanje visokog stabla. U ovom slučaju, kao korijen (tj. Biljka za koju se inokulira), možete koristiti gilocereus, pereskiyu, selenycereus ili peresokopsis.

Inokulacija Decembrist na Selenycereus

Inokulacija Decembrist na Selenycereus

Inokulacija Decembrista na periskopu

Inokulacija Decembrista na periskopu

S oštrim nožem izrezati vrh dionica, a ostatak od stabljike vrhu lagano cijepati i umetnite rezanje Zigokaktus (isto kao i za uzgoj u segmentu 2-3). Sve je to fiksno i vezano vunenim nitom. Kada inokulacija uzme korijen, vezanje se ukloni, a lišće treba ukloniti iz podloge. Kada se krunica Decembrista počne širiti, tako da se prtljažnik ne razbije, biljka mora biti vezana za određenu šipku.

Cijepljenje Zygocactus s mamac za uši

Cijepljenje Zygocactus s mamac za uši

Decembrist: znakovi i uvjerenja

Znakovi povezani s Decembristom su vrlo kontradiktorni. Smatra se dobrim ako je cvijet procurio na vrijeme - obećava dobrobit i profit za stanare kuće cijele iduće godine. Ako cvijeće cvjeta prije vremena, onda treba očekivati ​​povoljne promjene u životu. No odsutnost cvjetova, bolesti biljke ili njezinih smrtnih znakova tretiraju se izuzetno negativno - sve to predstavlja znak oštrog pogoršanja zdravlja nekog od stanara.

Postoji uvjerenje da kurve mogu odgovoriti na negativne emocije. Ako, unatoč pravilnoj njezi, zigokaktus se grebena i grebena, tada se u vašoj okolini pojavljuje osoba koja je zamišljala zlo ili je jednostavno ljut na vas. Bioenergetika tvrdi da je sposobna apsorbirati (neutralizirajući) negativnu energiju pa se preporuča instalirati u urede gdje je potrebno unaprijediti odnose između zaposlenika. Apsorbira energiju neprijateljstva i pretvara ga u energiju brige, ljubaznosti i nježnosti.

Sa svojim raznolikim bojama, Decembrist je zaslužio popularnost među amaterskim uzgajivačima

Sa svojim raznolikim bojama, Decembrist je zaslužio popularnost među amaterskim uzgajivačima

Cvjetni Decembrist osjeća energiju kojom je cudno

Cvjetni Decembrist osjeća energiju kojom je cudno

Osim toga, znakovi kažu da biljka osjeća energiju kojom se njeguje - razvija se slabo, u emocionalnoj izolaciji. Stoga se preporuča ne samo da se brine za njega s pozitivnim stavom, već čak i razgovarati. Usput, to je razlog zašto se preporučuje da ga ima u psihologu uredu - Decembrist stvara atmosferu povjerenja i otvorenosti.

Decembrist (zigokaktus): njegu, reprodukcija i kako potaknuti cvjetanje, pogledajte fotografije na video:

Decembrist (cvijet): njegu kod kuće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 43