Тамни плафон - нестандардно решење у унутрашњости

Тамни плафон - нестандардно решење у унутрашњости

Најуспешнији и релевантнији за дизајн плафона је одувек био бела боја, али тамно и црни плафон у унутрашњости сматра се нешто необично. Постоји мишљење да таква боја врши неки притисак на психу и на сам простор, што чини простор визуелно нижим. Ако узмемо у обзир стандардни тип стана, који је лишен његове висине, онда можемо претпоставити да не би требало да изаберете друга решења, осим светлих плафона. Међутим, стереотипи су отишли ​​далеко, а све предрасуде нису ништа друго до фикција: компетентна комбинација решења ће постићи жељени ефекат за кратко време.

 • Карактеристике зонирања и декорације
 • Правила и методе избора
 • Изум из оквира
 • Комбинација унутрашњих решења
 • Комбинација градње у боји са зидовима и подовима
 • Тамни плафон и извори светлости
 • Конзистентност боја решења
 • Тамни плафон у унутрашњости: савети
 • Дизајн јавног простора
 • Декорација стана у тамној боји
Тамни плафон лакираног дрвета у дневном боравку у сеоској кући

Мрачни плафон сликаног дрвета у дневној соби једне сеоске куће

Класичан ентеријер луксузне сеоске куће. Дрвени тамни плафон, бели зидови, степенице од мермера и уклесани елементи у декор

Класичан ентеријер луксузне сеоске куће. Дрвени тамни таван, бели зидови, мраморне степенице и уклесани елементи у декору

Зонинг функције и дизајн

Мрачни плафон промовише визуелно повећање висине, јер он подсећа на ноћно небо које иде до бесконачности, до удаљених дубина, и на тај начин ће се осјетити тамни дизајн плафона. Ови производи су у савршеној хармонији са унутрашњим решењима за спаваће собе, јер стварају извесно расположење за одлазак у кревет. Ова опција ће се допасти људима који преферирају спавање и одмор у дневном боравку. Са сличним дизајном, мало је вероватно да ће се просторије досудити или бити депресивни. Међутим, избор овог дизајна обавезује власнике стана да не изгубе са општим ентеријером.

Имитација звезданог неба на тамном плафону са позадинским осветљењем

Имитација звезданог неба на тамном плафону са позадинским осветљењем

Дрвени плафон тамног боја хармонично се уклапа у кућни ормар

Дрвени плафон тамног боја хармонично се уклапа кућна канцеларија

Правила и методе избора

Када дефинишете опцијама, што ће бити тамни дизајн плафона унутар унутрашњег решења, потребно је узети у обзир неколико тачака.

Класична спаваћа соба у сивим тоновима: тамни плафон, жути намештај, три сиве завесе и бели намештај

Класична спаваћа соба у сиве тоновек: тамни плафон, жуто тапацирање намештаја, сиве завесе и бели намештај

Висина собе након чињенице

Ако изаберете не превелику и не тако високу собу, ризикујете да не добијете оно што сте раније очекивали. Може се озбиљно узети у обзир ова идеја само у случају висине структура која је достигла најмање 250 цм. То јест, постоји једноставна техника овде: што је већи дизајн плафона, тамније може бити рјешење боје. Ако је висина простора 3-3,5 м, онда чак и бојење боје угља неће изазвати неугодан притисак. Важну улогу игра хармонија боја решења намештаја и додатног украса.

Тамни плафон и панорамски прозори у кухињи сеоске куће

Мрачни плафон и панорамски прозори на кухиње у кући

Како нијансе утичу на укупни стил?

Хладни тонови доприносе брзом стварању неба без ноћи ноћу. Ово решење ће визуелно повећати параметре висине у било којој просторији. Из ове групе можете узети у обзир неколико решења за нијансу која ће у сваком сценарију изгледати елегантно и оригинално:

 • сива;
 • плаво;
 • плаво-црна;
 • цијан;
 • тиркизна;
 • графит.
Тамни плафон у унутрашњости: богати плави таваник хармонично се меша са намештајем у тону и контраста са белим зидовима

Засићени плави таван складно комбинује са намјештајем у тону и контраста са белим зидовима

Топли тонови обично имају посебан приступ посматрачу, тако да браон плафонска конструкција се може значајно спустити. Из овога се може закључити да је ово решење релевантно за оптимални параметар висине у просторији. Ако вас ово не брине, можете игнорисати овај феномен и започети нове експерименте. Иначе, браон плафон израђен од дрвета, иако се чини да је ниско, али соба са њеном помоћи постаје све пријатније. Дрво је дрво, ствара мир, гори и подиже расположење у било које доба године.

Дрвени таваница и камин у библиотеци једне сеоске куће - пример удобности и спокојства

Дрвени строп и камин у библиотеци сеоска кућа - узорак удобности и тишине

Савет! Постоји уобичајено увјерење да је плафон ове боје боље одабрати сјајним дизајном, јер доприноси изједначавању укупног утјецаја боје. У многим врстама ентеријера, такав производ ствара ефекат агресије.

Изум из оквира

Да би зидови били мало већи, неопходно је обезбедити таму плафонска конструкција оквир у светлосном тону. Ово ће омогућити да се развије ивичњак у боји зидова, који ће бити у израженом контрасту са плафоном и дати му посебан изглед. Решења светлих сенки ће визуелно повећати висину и неће дозволити да плафон "падне" испод вредности. С обзиром на тамни плафон у унутрашњости (фотографија), можете бити сигурни да постоји много решења које ће створити све најатрактивније. Живописан пример је избор у корист првобитног оквира који вам сигурно одговара.

Визуелно одвајање тамног плафона и светлих зидова са белим рамом у дечијој соби

Визуелно одвајање тамног плафона и светлих зидова са белим рамом дечија соба

Оквир тамне боје за оригинални плафон

Ако је соба довољно висока и ваш главни задатак је да се визуелно смањи, потребно је да примите пријем, супротно од претходног. Неопходно је водити рачуна о "изградњи" плафона на зидовима и стварању одређеног ивичњака.

Комбинација унутрашњих решења

Ако нема жеље да се прибегавамо грубим експериментима, могуће је дати предност двобојна схема. Ове локације ће се традиционално изводити зонинг функција. На пример, ако изаберете тамни подметач на плафону са правоугаоним облику, може се истакнути неке области у кухињи или у дневној соби. У зависности од материјала који се користе, двоструки таван се обично комбинује.

Дарк растегнути плафон у унутрашњости са светлим бојама уметака - оригинално решење за оне који воле да комбинују неколико стилова и хармоније боја у једну целину.

Комбинација дрвеног плафона и бијелих уметака у кухињи

Комбинација дрвеног плафона и бијелих уметака у кухињи

Комбинација градње у боји са зидовима и подовима

Овде можете пронаћи мноштво комбинација и бројних решења. У овој одлуци, зидови се најбоље држе неутрални тон. Подове се могу изводити у тамној нијанси, а ако желите или промените мишљење, можете га касније поставити на под тепих светле боје - беж, Слоноваче, крем. Ако соба има светлосни тон, онда због великих прозора на сунчаној страни, неки елементи могу се извршити тамном бојом. Ово ће обезбедити игру различитих нијанси боја у било којој врсти собе.

Савет! У горњем унутрашњости, важно је строго посматрати чињеницу да намештај је био лаган, Такви контрасти су хитно потребни. Ако у унутрашњости има пуно елемената који се спајају у једно боје, то ће бити мало интересантно за врло мало људи.

Дрвени строп и под се допуњују намештајем у смеђим нијансама. Контраст је створен спотовима и белим зидовима

Дрвени строп и под се допуњују намештајем у смеђим нијансама. Контраст је створен спотовима и белим зидовима

Тамни плафон и извори светлости

За разлику од белих тонова и слично, тамни елементи доприносе апсорпцији светлости. Стога морате се припремити за чињеницу да, користећи обиље црних или браон површина у унутрашњости собе, ризикујете да добијете мрачну собу. Овај ефекат може да уштеди електрично осветљење, који мора бити присутан у великим количинама. Посебну улогу игра додатни извори светлости.

Савет! Декорација прозора не би требало да стварају тешкоће за дневну светлост. Избором тамног плафона изаберите прозор транспарентан вео. Ако је могуће, можете да оставите прозоре у "обријаним" облицима без завеса - таква чистоћа са светлом ће деловати као лепа декорација.

Коване лампе у духу романтизма са лампама свећа, високим бијелим зидовима и тамним плафонима са дрвеним гредама личи на замак у земљи

Коване лампе у духу романтизма са свећама, високим бијелим зидовима и тамним плафоном дрвене греде на лицу места

Конзистентност боја решења

Плафон - површина у било којој просторији, која мора бити у складу са остатком унутрашњих решења. Дакле, ако је читава просторија одржана смеђа скала, такав плафон ће изгледати смешно и може покварити целу слику.

Нема хитна потреба за површину плоче шеме боја је поновљено у неким детаљима, али постоји потреба за то органски уткана у укупном палете са одсуством противречности. На пример, успјешна примјена црног плафона у соби направљеној у сиво-бело комбинација боја. Ово је због чињенице да су све нијансе релевантне за заједничку ахроматску породицу.

Извођење плафона у тону са намјештајем и декором собе: кориштење дрвета стварајући посебан шик у дому

Извођење плафона у тону са намјештајем и декором собе: кориштење дрвета стварајући посебан шик у дому

Врх у тамно сивој боји биће погодан за сваку атмосферу. Ако постоји жеља, решење боје може имати везу са тоном пода, на мекани угао или до цоунтертоп. Тамни под и плафон у унутрашњости обично стварају јединствени хармоничан ансамбл. Ако желите, можете променити ситуацију након неколико година. Али, како показује пракса, људи који су одабрали такву комбинацију, ретко су то одбили.

Компетентна комбинација тамно плаве боје у унутрашњости: плафон, завесе и декоративни посуђе

Компетентна комбинација тамно плаве боје у унутрашњости: плафон, завесе и декоративни посуђе

Тамни плафон у унутрашњости: савети

Открили смо мит да црни и тамни дизајн плафона стварно доприносе опуштању и удобности куће, ако одаберете праве елементе. Али постоје неколико нијанси које су пожељне да се узму у обзир у процесу дизајна ентеријера.

Мрачни плафон, светлосни зидови и велики прозори у летњој кући за одмор

Мрачни плафон, светлосни зидови и велики прозори у летња тераса

Савети у случају да су плафони ниски

Са малом висином плафонске конструкције, није потребно посматрати униформност текстуре елемената. Више је погодно да преферира зонирање простора избором једног од елемената у црној боји.

Сјајни тамни плафони и светлосни зидови дају простор и осећај слободе у било којој просторији са малим плафонима

Сјајни тамни плафони и светлосни зидови дају простор и осећај слободе у било којој просторији са малим плафонима

Важна улога се даје одабиру одговарајућег материјала. Ако постоји потреба за визуелном експанзијом простора и подизањем плафонске структуре, можете дати предност сјајно платно.

Дарк сјајни плафон у унутрашњости дати топлину и општу текстуру.

Тамни лакирани плафон рефлектира светлост и чини простор визуелно вишим

Тамни лакирани плафон рефлектира светлост и чини простор визуелно вишим

Савети за познаваоце комфора

У области примене, такви дизајни су готово неограничени, али понекад овај трик ради без икаквог начина. На пример, ако постоји потреба да се у спаваоници створите комора за пацификацију коморе, можете одабрати таван у чоколадној нијанси.

Браон плафон у спаваћој соби

Браон плафон у спаваћој соби

За конзервативце

 • За не-присталице експерименталних решења, стил све црне боје, који претпоставља црне зидне површине и одговарајући плафон, постаће стварна опција.
 • Што се тиче дизајна соба је простор ограничење: није препоручљиво дати предност у тамној плафон просторије за децу, јер деца су претерано осетљив на боје.

Савет! Добро је и прикладно је изгледати тамно браон плафон у унутрашњости, што ће учинити стил једноставан и минималистички, али истовремено удобан и потпун.

Дневна соба у тамним бојама: преовлађивање природних материјала у декорацији куће-брвнаре

Дневна соба у тамним бојама: доминација природних материјала у завршници куће-брвнаре

Дизајн јавног простора

Тамни плафони се често активно користе у оквиру јавног зонирања и креирају стил у друштвеним институцијама - кроз ове одлуке кафетерије, ресторани, хотели, кино дворане, ноћни клубови. Ово је због присуства витраж у таквим просторијама, тако да постоји довољно освјетљења за потпуну слободу креативности дизајна.

Декорација стана у тамној боји

Ако је реч о животним простором, препоручује се комбинација тамне боје плафона с светлосним решењима - зидовима, подовима, дизајном намештаја.

 • У уској соби са прозору у пределу крајњег зида боље је напустити такве плафоне;
 • У просторији са великим прозором може доћи до вишка природног светла, што ће захтијевати затамњење унутрашњости.

Дакле, унутрашњост спаваће собе (тамни плафон), као и соба за састанке, кухиња, дечија соба - све ово ће бити одговарајуће ако правилно комбинујете стилове са основним решењима у боји.

Тамни плафон у унутрашњости: 80 луксузних и строгих могућности дизајна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2