Tamni strop - nestandardno rješenje u unutrašnjosti

Tamni strop - nestandardno rješenje u unutrašnjosti

Najuspješniji i relevantniji za dizajn stropa uvijek je bio bijela boja, ali tamno i crni strop u unutrašnjosti smatra se nečim izvanrednim. Postoji mišljenje da takva boja vrši pritisak na psihu i na sam prostor, što vizualno smanjuje sobu. Ako uzmemo u obzir standardnu ​​vrstu stanova, lišenog njegove visine, možemo pretpostaviti da ne biste trebali odabrati druga rješenja, osim svjetlosnih stropova. Međutim, stereotipi su otišli daleko, a sve predrasude nisu ništa drugo nego fikcija: kompetentna kombinacija rješenja će postići željeni učinak za kratko vrijeme.

 • Značajke zoniranja i ukrašavanja
 • Pravila i metode odabira
 • Izrada okvira
 • Kombinacija unutarnjih rješenja
 • Kombinacija gradnje u boji sa zidovima i podovima
 • Tamni strop i izvori svjetlosti
 • Dosljednost rješenja boja
 • Tamni strop u unutrašnjosti: savjeti
 • Izrada javnog prostora
 • Dekoracija stana u tamnoj boji
Tamni strop obojenog drveta u salonu kuće

Tamni strop obojenog drva u dnevnoj sobi kuće

Klasični interijer luksuzne ladanjske kuće. Drveni tamni strop, bijeli zidovi, mramorni stupovi i uklesani elementi u dekoru

Klasični interijer luksuzne ladanjske kuće. Drveni tamni strop, bijeli zidovi, mramorni stupovi i urezani elementi u dekoru

Značajke zoniranja i dizajn

Tamni strop potiče vizualno povećanje visine, jer nalikuje noćnom nebu koje ide u beskonačnost, do udaljenih dubina, i tako će se zamijetiti tamni stropni dizajn. Ti su proizvodi u savršenom skladu s unutarnjim rješenjima za spavaće sobe, budući da stvaraju određeno raspoloženje za odlazak u krevet. Ova opcija će privući ljude koji vole dnevni san i odmor. Sličnim dizajnom, prostorije vjerojatno neće biti dosadne ili se deprimirati. Međutim, izbor ovog dizajna obvezuje vlasnike stana da ne gube s općom unutrašnjosti.

Imitacija zvjezdanog neba na tamnom stropu s pozadinskim osvjetljenjem

Imitacija zvjezdanog neba na tamnom stropu s pozadinskim osvjetljenjem

Drvena strop tamne boje skladno se uklapa u kućni ormarić

Drvena strop tamne boje skladno se uklapa u kućni ured

Pravila i metode odabira

Kada se definiraju s opcijama, koje će biti dizajn tamne stropove unutar unutarnjeg rješenja, potrebno je uzeti u obzir nekoliko točaka.

Klasična spavaća soba u sivim tonovima: tamni strop, namještaj od žutog namještaja, sive zavjese i bijeli namještaj

Klasična spavaća soba u sive tonovex: tamni strop, presvlake od žutog namještaja, sive zavjese i bijeli namještaj

Visina sobe nakon činjenice

Izrada izbora za ne preveliku i neu visoku sobu, rizik nećete dobiti ono što ste ranije očekivali. Ovu ideju možete ozbiljno uzeti u obzir samo u slučaju visine struktura koje su dostigle najmanje 250 cm. Dakle ovdje postoji jednostavna tehnika: što je veći dizajn stropova, to je tamnije moguće rješenjem boje. Ako je visina prostora 3-3,5 m, tada čak i bojanje ugljena neće uzrokovati neugodan pritisak. Važnu ulogu ima sklad boja rješenja namještaja i dodatnih ukrasa.

Tamni strop i panoramski prozori u kuhinji seoske kuće

Tamni strop i panoramski prozori na kuhinja u prizemlju

Kako nijanse utječu na cjelokupni stil?

Hladni tonovi pridonose brzom stvaranju nebeskog neba noću. Ova će rješenja vizualno povećati parametre visine u svakoj sobi. Iz te grupe možete uzeti u obzir nekoliko rješenja za nijansu, koja će u svakom scenariju izgledati elegantno i originalno:

 • siva;
 • plava;
 • plavo-crna;
 • plava;
 • tirkiz;
 • grafit.
Tamni strop u unutrašnjosti: bogata plava strop harmonizira se sa namještajem u tonu i kontrasta s bijelim zidovima

Zasićena plava strop harmonizira se s namještajem u tonu i kontrasta s bijelim zidovima

Topli tonovi obično imaju poseban pristup promatraču, tako smeđ stropna struktura može se znatno smanjiti. Iz toga se može zaključiti da je ovo rješenje relevantno za optimalni parametar visine u sobi. Ako vam to ne brine, možete ignorirati ovaj fenomen i započeti nove pokuse. Usput, smeđa strop od drva, iako izgleda niska, ali soba sa svojom pomoći postaje ugodnija. Stablo je stablo, stvara mir, grije i podiže raspoloženje u bilo koje doba godine.

Drvena strop i kamin u knjižnici seoske kuće - primjer coziness i spokoj

Drvena strop i kamin u knjižnici zemlja kuća - uzorak udobnosti i tišine

Savjet! Postoji uobičajeno mišljenje da je strop ove boje bolji izbor u sjajnom dizajnu, jer pridonosi izravnavanju ukupnog utjecaja boje. U mnogim vrstama interijera takav proizvod stvara učinak agresije.

Izrada okvira

Da bi zidovi bili malo veći, potrebno je osigurati tamu strop konstrukcija okvir svjetlosti. To će omogućiti da se razvije rubnik u boji zidova, koji će biti u izrazitom kontrastu stropa i dati joj poseban izgled. Svjetlosna sjenila vizualno će povećati njihovu visinu i neće dopustiti da se strop "pada" ispod vrijednosti. S obzirom na tamnu stropu u unutrašnjosti (foto), možete biti sigurni da postoji mnogo rješenja koja će stvoriti sve najatraktivnije. Živi primjer je izbor u korist originalnog okvira, koji će vam sigurno odgovarati.

Vizualno odvajanje tamnog stropa i svjetlosnih zidova s ​​bijelim okvirom u dječjoj sobi

Vizualno odjeljivanje tamnih stropova i svjetlosnih zidova s ​​bijelim okvirom u dječja soba

Okvir tamne boje za originalni strop

Ako je soba dovoljno visoka, a vaš je glavni zadatak učiniti ga vizualno nižim, trebate prihvatiti prijam, suprotno prethodnom. Potrebno je voditi brigu da "izgradi" strop na zidovima i stvori određeni rubnik.

Kombinacija unutarnjih rješenja

Ako nema želje da se pribjegnemo otežanim pokusima, moguće je dati prednost shema s dvije boje. Ove web stranice tradicionalno će se izvoditi zoniranje funkcija. Na primjer, ako odaberete tamnu podlogu na stropu pravokutnog oblika, može istaknuti neka područja u kuhinji ili u dnevnoj sobi. Ovisno o korištenim materijalima, dvoslojni strop obično se kombinira.

mrak protežu strop u unutrašnjosti sa svijetlim bojama umetaka - originalno rješenje za one koji vole kombinirati nekoliko stilova i harmoničnih boja u jednu cjelinu.

Kombinacija drvenih stropova i bijelih umetaka u kuhinji

Kombinacija drvenih stropova i bijelih umetaka u kuhinji

Kombinacija gradnje u boji sa zidovima i podovima

Ovdje možete pronaći obilje kombinacija i brojna rješenja. U ovoj odluci zidovi se najbolje čuvaju neutralni ton. Podovi se mogu izvesti u tamnoj sjeni, a ako želite ili promijenite svoj um, kasnije je možete postaviti na pod tepih svijetla boja - bež, slonovača, krema. Ako soba ima svjetlosni ton, a zbog velikih prozorskih projekcija na sunčanoj strani, neki se elementi mogu izvesti u tamnoj boji. To će omogućiti igru ​​različitih nijansi u bilo kojoj vrsti sobe.

Savjet! U gornjem interijeru, važno je strogo promatrati činjenicu da Namještaj je bio lagan, Takvi kontrasti su hitno potrebni. Ako u unutrašnjosti ima mnogo elemenata koji se spajaju u jedno mjesto u boji, vrlo će malo zanimati vrlo malo ljudi.

Drvena strop i pod su dopunjeni namještajem u smeđim nijansama. Kontrast se stvara reflektiranjem i bijelim zidovima

Drvena strop i pod su dopunjeni namještajem u smeđim nijansama. Kontrast se stvara reflektiranjem i bijelim zidovima

Tamni strop i izvori svjetlosti

Za razliku od bijelih tonova i slično, tamni elementi pridonose apsorpciji svjetlosti. Stoga se morate pripremiti za činjenicu da, koristeći obilje crnih ili smeđih površina u unutrašnjosti prostorije, riskiramo da dobijete sumornu sobu. Ovaj učinak može spasiti električna rasvjeta, koji moraju biti prisutni u velikim količinama. Posebnu ulogu igra dodatni izvori svjetlosti.

Savjet! Dekoracija prozora ne bi trebalo stvoriti poteškoće za dnevno svjetlo. Odabirom tamnog stropa odaberite prozor prozirni veo. Ako je moguće, prozore možete ostaviti u "nedirnutom" obliku bez zavjesa - takva čistoća svjetlom će djelovati kao prekrasan ukras.

Kovane lampe u duhu romantizma s svjetiljkama za svijeće, visokim bijelim zidovima i tamnim stropom s drvenim gredama podsjećaju na dvorac zemlje

Kovane lampe u duhu romantizma s svijećama, visokim bijelim zidovima i tamnim stropom drvene grede podsjećaju na dvorac zemlje

Dosljednost rješenja boja

Strop - površina u svakoj sobi, koja nužno mora biti u skladu s ostalim unutarnjim rješenjima. Dakle, ako se cijela soba zadrži smeđa ljestvica, takav strop će izgledati smiješno i može pokvariti cijelu sliku.

Ne postoji hitna potreba za rješavanjem boja stropne površine u pojedinim detaljima, ali postoji potreba za njegovim organskim ispreplitanjem u zajedničkoj paleti bez proturječja. Na primjer, uspješna primjena crnog stropova u sobi napravljenoj u sivo bijela kombinacija boja. To je zbog činjenice da su sve prisutne nijanse relevantne za zajedničku akromatsku obitelj.

Izvršavanje strop u ton s namještajem i dekor soba: korištenje drva stvaranje posebne šik u zemlji kuća

Izvršavanje strop u ton s namještajem i dekor soba: korištenje drva stvaranje posebne šik u zemlji kuća

Vrh u tamnosivoj boji prikladan je za bilo koju atmosferu. Ako postoji želja, rješenje boje može imati vezu na ton poda, na mekani kutak ili na countertop. Tamni pod i strop u unutrašnjosti obično stvaraju jedinstveni skladni ansambl. Ako želite, možete promijeniti situaciju nakon nekoliko godina. No, kako pokazuje praksa, ljudi koji su odabrali takvu kombinaciju, rijetko su to odbijali.

Kompetentna kombinacija tamnoplava u unutrašnjosti: strop, zavjese i ukrasni pribor za jelo

Kompetentna kombinacija tamnoplava u unutrašnjosti: strop, zavjese i ukrasni pribor za jelo

Tamni strop u unutrašnjosti: savjeti

Razvili smo mit o tome da crni i tamni stropovi zapravo pridonose opuštanju i udobnosti doma, ako odaberete prave elemente. Ali postoji nekoliko nijansi koje su poželjne da se uzmu u obzir u procesu oblikovanja interijera.

Tamni strop, lagani zidovi i veliki prozori u ljetnoj kući za odmor

Tamni strop, svjetlosni zidovi i veliki prozori u ljetna terasa

Savjeti u slučaju da su stropovi niski

S malom visinom stropne strukture, nije potrebno promatrati ujednačenost teksture elemenata. To je više korisno preferirati zoniranje prostora odabirom jednog od elemenata u crnoj boji.

Sjajni tamni stropovi i lagani zidovi dodati će prostor i osjećaje slobode u svaku sobu s niskim stropovima

Sjajni tamni stropovi i lagani zidovi dodati će prostor i osjećaje slobode u svaku sobu s niskim stropovima

Važnu ulogu ima odabir odgovarajućeg materijala. Ako postoji potreba za vizualnim širenjem prostora i podizanjem stropne strukture, možete dati prednost sjajni platno.

mrak sjajan strop u unutrašnjosti će dati toplinu i opću teksturu.

Tamni lakirani strop reflektira svjetlost i vizualno povećava prostor

Tamni lakirani strop reflektira svjetlost i vizualno povećava prostor

Savjeti za ljubitelje udobnosti

U području primjene takvi dizajni su gotovo neograničeni, ali ponekad ovaj trik radi besprijekorno. Na primjer, ako postoji potreba za stvaranjem komore za pacifiranje komore u spavaonici, možete odabrati strop u čokoladnoj hladovini.

Smeđi strop u spavaćoj sobi

Smeđi strop u spavaćoj sobi

Za konzervativce

 • Za one koji ne podržavaju eksperimentalna rješenja, stil All Black, koji preuzima crne zidne površine i odgovarajući strop, postat će stvarna mogućnost.
 • U smislu dizajnerskog prostora je ograničenje: poželjno je da ne preferiraju tamne stropove u prostoriji za djecu jer su djeca previše osjetljiva na cvijeće.

Savjet! Dobro je i prikladno izgledati tamno-smeđe strop u unutrašnjosti, što će jednostavno i jednostavno napraviti stil minimalistički, ali istodobno ugodno i kompletno.

Dnevni boravak u tamnim bojama: prevlast prirodnih materijala u uređenju kuće-chalet

Dnevni boravak u tamnim bojama: prevladavanje prirodnih materijala u cilju kuća Chalet

Izrada javnog prostora

Tamni se stropovi često aktivno koriste u okviru javnog zoniranja i stvaranja stila u društvenim institucijama - tim odlukama kafeterija, restorana, hoteli, kino dvorane, noćni klubovi. To je zbog prisutnosti vitraž u takvim prostorima, tako da postoji dovoljno osvjetljenja za punu slobodu kreativnosti dizajna.

Dekoracija stana u tamnoj boji

Ako je riječ o životnim prostorima, preporučuje se kombinirati tamnu boju stropova s ​​rješenjima u boji svjetlosti - zidovima, podovima, dizajnom namještaja.

 • U uskoj sobi s prozorom u području krajnjeg zida bolje je napustiti takve stropove;
 • Unutar prostorije s velikim prozorom može doći do viška prirodnog svjetla, što će zahtijevati zamračivanje unutrašnjosti.

Dakle, unutrašnjost spavaće sobe (tamna strop), kao i dnevni boravak, kuhinja, dječja soba - sve će to biti prikladno ako pravilno kombinirate stilove s osnovnim rješenjima boja.

Tamni strop u unutrašnjosti: 80 luksuznih i strogih opcija dizajna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 25