Atmosfera romantică a bucătăriei chic-chic

Atmosfera romantică a bucătăriei chic-chic

strict clasic, rece hi-tech sau artă modern deja nimeni nu este surprins, asa ca daca vrei sa aduci in casa o poveste de dragoste, originalitate si simplitate, atunci bucataria în stilul shebbie-chic exact ceea ce aveți nevoie. Un astfel de interior îi va multumi pe fiecare gazdă care petrece mult timp pregătindu-și mâncarea, pentru că gătirea într-o atmosferă plăcută este mai plăcută decât dublarea. Iubitorii de acasă vor aprecia, de asemenea, ambianța elegantă pentru un confort uimitor, care oferă o schemă de culoare caldă, o atmosferă sofisticată și decor elegant. Ceea ce este atrăgător este ascuns sub numele neobișnuit de șebbie-chic și de ce acest stil este cel mai potrivit pentru decorarea bucătăriei într-o casă de țară și într-un apartament normal? Totul este simplu: potențialul creativ nelimitat, non-trivialitatea, posibilitatea de a crea un interior exclusiv cu ajutorul celor mai simple lucruri va ajuta orice bucătărie să fie confortabilă, funcțională și fabulos frumoasă.

Cuprins:

 • Un astfel de chic atractiv chic
 • Bucătărie cheby-chic
 • trăsături caracteristice
 • zonare
 • Finisaje și culori
 • accesorii
Culorile shebbi-chic sunt dominate de nuanțe pastelate și materiale naturale

Culorile shebbi-chic sunt dominate de nuanțe pastelate și materiale naturale

Mobilier moale și lămpi de epocă în bucătăria chic-chic

Mobilier moale și lămpi de epocă în bucătăria chic-chic

Mobilier de epocă cu culori deschise, scaune cu placare florală și mâncăruri luminoase în bucătăria chic-chic

Mobilier de epocă cu culori deschise, scaune cu placare florală și mâncăruri luminoase în bucătăria chic-chic

Un astfel de chic atractiv chic

Stilul Shebbi-chic este încă foarte tânăr, dar deja a supus mulți cu rafinamentul său, atingând eleganța și atmosfera inimitabilă. Această tendință a apărut puțin mai mult de 20 de ani în urmă în Marea Britanie, mai exact, a crescut într-un stil independent din pasiunea lui Rachel Asheville pentru a da o viață nouă găsită pe piața purici mobilier vechi. Interesele britanicilor l-au găsit pe admiratori, ridicând stilul shebi-chic la vârful designului Olympus. Denumirea literalmente se traduce ca "un șchiopăt ciudat", un "lux ciudat".

Bucătărie în stilul shebbie-chic: decorul roz de pereți și tavan, candelabru, coperți colorate pe scaune și setul de bucătării bej

Bucătărie în stilul shebbie-chic: decorul roz de pereți și tavan, candelabru, coperți colorate pe scaune și setul de bucătării bej

Toate elementele situația este în deplină concordanță cu acest lucru: un lux, dar reținut, texturi mut roasă, textile și mobilier de epocă, recent decorate, cu caracteristici noi, mai moderne. Acest stil a devenit una dintre cele mai populare și recunoscute tendințe în designul interior modern.

Camera de zi, dormitor, sala de mese sau bucatarie în stilul cheby-chic ... Interioarele nenumărate de fotografii oferă un număr imens de opțiuni pentru proiectarea oricărui spațiu. Nu există practic nici o restricție, toată lumea își va putea crea propriul mediu unic, plin de confort, căldură, istorie, cu personalitate și caracter.

Consiliu: interioarele în stilul shebbie-chic sunt ușoare, elegante, originale. Ele sunt la fel de potrivite pentru o tânără și un cuplu solid, o familie mare și mireni care tocmai au început să construiască o nouă viață.

Stilul cheby-chic se potrivește bine în interiorul unei bucătării moderne moderne

Stilul cheby-chic se potrivește bine în interiorul unei bucătării moderne moderne

Chebbi creat pentru romantici, artiști și vizionari care apreciază confortul și căldura de acasă, demonstrând în același timp deschis gustul său impecabil și simț al stilului, nu se tem de a elibera imaginația și de a crea ceva nou din vechi bine uitate.

Bucătărie cheby-chic

bucătărie este în mod tradițional considerat un teritoriu feminin, deci atunci când proiectați această cameră în vederea prioritară a hostessului. Fiecare femeie dorește să creeze un mediu confortabil pentru ea însăși, care este la fel de potrivit pentru gătit, cină de familie sau întâlniri spirituale cu prietene. Dar este destul de dificil să-i mulțumim pe toată lumea, pentru că nu numai gusturile și interesele diferă, ci și vârsta, statutul social și personajele.

Zonă de luat masa în bucătăria elegantă, în apropiere de fereastră

Zonă de luat masa în bucătăria elegantă, în apropiere de fereastră

Stilul Shebbie-chic în interiorul bucătăriei va fi o solutie ideala, pentru ca este multifata, unica, potrivita pentru doamne de toate varstele. Într-o astfel de bucătărie se va simți confortabilă ca o mamă respectabilă a familiei și o femeie de vârstă mijlocie care adesea găzduiește oaspeți sau o doamnă foarte tânără care începe să învețe artele culinare și relațiile de familie.

Separat, este demn de remarcat faptul că este destul de ușor să creați o bucătărie în stil chebie-chic cu mâinile tale. Nu este necesar să cumpărați mobilier antic scump, deși mulți au scaune vechi, mese, dulapuri, dulapuri, care pot fi reînviate și decorate într-un mod nou. De asemenea, finisarea nu necesită cheltuieli de capital. Exfoliați tencuiala sau vopseaua, podeaua din lemn șters cu timpul? Nu contează! Aceste neajunsuri ale reparațiilor se vor transforma în trăsături caracteristice ale stilului shebbi-chic, bătându-le în interior, completate cu accesorii spectaculoase.

Interpretarea moderna a bucatariei asezate in stilul shebbie-chic

Interpretarea moderna a bucatariei asezate in stilul shebbie-chic

Consiliu: nu se grăbesc să arunce porțelan sovietic ori: ceainice, boluri de zahăr, cani, farfurii, farfurii pentru supa cu flori si platou de aur perfect pentru stilul Shabby-chic.

trăsături caracteristice

Principala caracteristică a stilului cheby-chic, mai exact, baza sa este folosirea lucrurilor vechi, oferindu-le un sunet nou. În interiorul ar trebui să fie un număr minim de obiecte, a căror apariție demonstrează clar noutatea lor. Dacă este necesar, suprafața mobilierului, a pereților, a podelei și a accesoriilor în mod artificial îmbătrânesc, oferindu-le un aspect șubred, văzând.

Designul ar trebui să transmită caracterul erei trecute, farmecul său, dar să răspundă pe deplin nevoilor omului modern.

Bucătărie modernă cheby-chic în culoarea verde și albă

Bucătărie modernă cheby-chic în culoarea verde și albă

Printre caracteristicile caracteristice stilului cheby-chic se poate remarca:

 • Abundența de suprafețe vechi, lucruri, accesorii din trecut.
 • Luminozitatea și strălucirea interiorului, obținute prin utilizarea lui culori strălucitoare în decor, mobilier elegant, textile moi, linii curgatoare.
 • Forme complexe și ornamente care rezonează organic între ele pe diferite mobilier, stabilind ritmul interiorului.
 • Un minim de lucruri noi, texturi și obiecte moderne.
 • Principalul accent este pus pe Hand-made, în plus, acest lucru este valabil și pentru ambele modificări ale mobilierului, și pereți de perete, broderie.

Consiliu: dacă mezaninul a fost stocat de mult timp inutil Corpuri, mobilier, poze, figurinele care și-au pierdut aspectul în timp, uzate sau decolorate, este timpul să le aducem și să le folosim pentru a decora bucătăria în stilul shebbie-chic. Defectele minore, crăpăturile sau scuffs nu sunt defecte, ci dau lucrurile un fel de elemente foarte preferate.

În bucătăria chicului elegant, pot fi găsite accesorii de la mezanine vechi: statuete, lămpi decorative, vase, șervețele strălucitoare

În bucătăria chicului elegant, pot fi găsite accesorii de la mezanine vechi: statuete, lămpi decorative, vase, șervețele strălucitoare

Shebbi-chic nu necesită suprafețe ideale, dar este important să cunoașteți simțul proporției atunci când proiectați interiorul. Dacă o exagerați, puteți obține rezultatul greșit, care a fost conceput. În special, dacă totul este "șubred", atunci se poate simți că interiorul este într-adevăr prea vechi, sărac, chiar fără gust și necesită reparații urgente.

Foarte des bucătării în stil țară și provence, shabby chic, vintage sau retro sunt similare în design. În fiecare caz, designul presupune utilizarea elementelor de proiectare vechi. Dar principala diferență dintre shebbii este o abordare specială a următoarelor detalii.

Zonarea spațiilor.

 • Alegerea materialelor de finisare potrivite, soluții color și combinația lor între ele.
 • Alegerea mobilierului potrivit și locația sa ulterioară în locurile potrivite.
 • Aranjarea accentelor cu ajutorul accesorii, calcularea atentă a numărului acestora și localizarea plasării acestora.
Shebbie-chic în albastru pastel: mobilier antic, ferestre mari și vase de porțelan ca decor

Shebbi-chic în albastru pastel: mobilier antic, ferestre mari și vase de porțelan ca decor

zonare

Principiul principal zonarea bucătăriei în stilul shebbie-chic - o selecție clară și separarea fiecărei zone. Locurile de muncă, hrana și odihna trebuie să fie separate unul de celălalt prin împărțirea glisantelor, ecran, grătare decorative. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că este destul de dificil să alegeți aparatele potrivite pentru uz casnic, care sunt complet potrivite pentru proiectare.

Consiliu: din suprafețe strălucitoare și din oțel inoxidabil, este mai bine să refuzați în favoarea stratului de email. Mulți producători de aparate de uz casnic oferă colecții adecvate. De exemplu, pentru o tehnică ciobănesc în stilul Provence este perfectă.

În cazul în care tehnica este făcută într-un stil de epocă, atunci nu puteți folosi partiții, creând un spațiu deschis, mai ales dacă bucătăria este mică și aglomerația nu merită.

Consiliu: Puteți ascunde aparatele de uz casnic sub fațade set de bucătărie, care este mult mai ușor de a conferi un aspect în vârstă artificială.

Zonarea spațiului deschis poate fi realizată prin folosirea diferitelor materiale de finisare, prin combinarea lor între ele, precum și prin folosirea unor culori diferite.

Merită menționat, în mod special, zonarea unităților comune în apartamente de tip studio. De exemplu, bucătărie-cameră de zi în stilul shebbie-chic pot fi împărțite în zone funcționale cu mobilier, de exemplu, un grup de mese sau o canapea, și insula bucătăriei. Este foarte simplu să împărțiți spațiul cu compartimente textile, care este ușor de schimbat și de extins după cum este necesar. O astfel de perdea este cea mai ușor de făcut din aceeași țesătură ca cea folosită ferestre perdele.

Separarea zonelor din bucătăria elegantă cu ajutorul unei mese

Separarea zonelor din bucătăria elegantă cu ajutorul unei mese

Finisaje și culori

Alegerea unei scheme de culori pentru bucătărie în stilul shebbie-chic, trebuie să vă opriți lumina clasica si pastel:

 1. Culorile principale sunt clare, extrem de neutre. Ele creează un fundal, asigură prezența luminii în bucătărie. Opțiuni optime - bej, lapte, smântână, perlă, cafea cu lapte, pulbere. În astfel de nuanțe pictate pereți, pardoseli, mobilier de bază.
 2. Accente de culoare - suplimentează și diluează designul de bază, o revigorează, dă dinamică și dispoziție. Dar nici accentele nu ar trebui să fie prea strălucitoare și să țipă. Opțiuni optime - nuanțe pătate roșu, restrâns albastru, moale galben, mlastina, ciocolata. Culorile luminoase vor fi potrivite pentru accesorii, lămpi, piese individuale de mobilier și textile.

Culorile închise pentru chic sunt inacceptabile. Interiorul ar trebui să se dovedească a fi blând, fără greutate, orice accent ascuțit va strica toata impresia.

Interiorul bucătăriei parfumat - un amestec de nuanțe de culoare albă și pastel roz

Interiorul bucătăriei parfumat - un amestec de nuanțe de culoare albă și pastel roz

Decoratiuni de perete

pentru finisarea pereților de bucătărie în stilul shebbie-chic puteți folosi:

 • vopsea - o soluție clasică, în care toți pereții sunt vopsite în alb. Pentru bucătărie ar trebui să alegeți formulările care vor rezista la curățarea repetată umedă.
 • tapet - poate fi țesături luminoase, cu ornament discret stins sub formă de benzi, flori și antic de bun venit, ca o textură estompate, pictură frumoasă. O opțiune bună ar fi tapetul textil sau imitația acestora.
 • Tencuiala decorativa - vă va ajuta să creați o acoperire pe pereți cu o textura aspru, precum și diferite efecte (chips-uri, crăpături, scuffs etc.). Nu este necesară alinierea tencuielii, ceea ce va facilita foarte mult lucrul, dacă repararea se face de unul singur. În loc de tencuială, puteți folosi imagini de fundal care să le imite textura și, de asemenea, să le combinați cu alte materiale.
 • Placi ceramice - Ideal pentru finisarea zonei de lucru. Placile pot fi la fel de monofonice, daca peretii principali au un model si un ornament. Acestea din urmă ar trebui să corespundă cu designul general, de exemplu, plăcile în stil retro cu modele geometrice abstracte, motivele florale vor arăta bine. Este potrivit să combinați o țiglă de nuanțe contrastante, așezându-o într-un model de șah.
Decorare de perete cu dale ceramice în alb

Decorare de perete cu dale ceramice în alb

Pardoseala

perfect bucătărie podea Shebbie-chic - din lemn și lumină. Și poate fi o placă largă sau parchet compozit. În orice caz, este necesar să se aibă grijă ca podeaua a avut următoarea operație :. parcele roasă, colorat inegale, etc Mulți producători oferă lor parchet laminat și colecții, care este pre-vârstă. Dacă podeaua este plasat pe bord, are sens să-l acopere cu un compus ușor nuanțat, care tratează în mod selectiv pânză după uscare, și apoi acoperite cu un lac mat.

Podeaua albă din bucătărie îi va face să strălucească și mai mult

Podeaua albă din bucătărie îi va face să strălucească și mai mult

Alternativ, puteți utiliza linoleum, dar trebuie să se potrivească vizual cu aspectul exterior al bucătăriei.

În zona de lucru, puteți puneți dale pe podea, care ar trebui, de asemenea, să fie ușor îmbătrânită. Arata efectiv combinatii de culori contrastante si stil de diagonala.

Consiliu: plintă pentru o astfel de bucătărie este mai bine pentru a alege ridicat și plat, de exemplu, din PVC, ele pot fi, de asemenea, decorate, acoperite cu vopsea cu efectul corespunzător.

Un plus spectaculos în interiorul bucătăriei chic-chic va fi covor, care vor adăuga confort și căldură. Covorul este cel mai bun pentru a alege scame fără scame, cu un ornament clasic persan sau de sine. Ștergând pe covor, franjuri neuniforme, umbra decolorată nu va strica aspectul.

plafon

Cea mai bună modalitate este de a decora plafonul în bucătărie cu un cheby-chic cu ajutorul stucoformare. Nu ar trebui să fie prea pretențioasă, ar trebui să se acorde prioritate ornamentelor simple și formelor reținute.

Consiliu: cornise și rozete de stuc va arăta mai spectaculos dacă este acoperit cu un strat de aur, care, de asemenea, devine vechi.

Plafonul în sine poate fi la fel de simplu ca și albul gips-carton, tencuit sau mat tensionare, precum și modelat. O soluție excelentă pentru bucătărie cu tavane înalte va atrage după sine o imagine care să imite anticul picturi murale. Imagini similare pot fi tipărite pe un plafon întins, creând vizual un efect frescă complet.

Tavan unic de culoare deschisă în bucătăria chicului elegant

Tavan unic de culoare deschisă în bucătăria chicului elegant

mobilier

Mobilierul chebbi-chic în bucătărie ar trebui să reflecte spiritul antichității, așa că este mai bine să abandonați imediat opțiunile moderne și să găsiți mobilier de epocă. Chiar și exemplul de producție de cea mai bună calitate nu poate fi comparat cu un obiect vechi modificat, cu farmec unic.

Elegant antic scaune cu spate ornamentate și picioare sculptate, rotunde sau ovale surround, masiv sculptat si decor, un bufet masiv de feluri de mâncare - toate acestea vor ajuta pentru a crea o atmosferă unică în bucătărie de lux și o stare de spirit romantică.

Mobilă chebbi-chic în bucătărie ar trebui să fie ales excepțional de lumină. Dacă există un bufet de lemn vechi, atunci este cel mai rezonabil să-l pictezi în alb, poate ușor tonifiat în bej, cremă, menta sau albastru pal.

Consiliu:  Articole decorative pe mobilier (fațade sculptate, basoreliefuri, etc.) pot fi acoperite cu aurit, apoi șlefuite, creând un aspect uzat.

bucătărie mobilier tapitat de asemenea, ar trebui să fie ușoare, dar, pe lângă textilele monofonice, este necesar să se utilizeze țesături cu ornamente florale, dungate sau cu modele de jacquard.

Mobilierul neclintit al nuanțelor albe reflectă spiritul antichității

Mobilierul neclintit al nuanțelor albe reflectă spiritul antichității

decorare

Decor chebby-chic pentru bucătărie accentuează ușurința, aerisirea și atmosfera romantică. Sunt binevenite diferite desene pe pereți, plafoane, fațade de mobilier. Cele mai comune motive sunt plantele, florile. Ele pot fi completate cu imagini de îngeri, păsări etc. Aceste desene pot fi ușor aplicate independent, folosind șabloane, aur sau argint, precum și alte nuanțe. Decorarea originală se poate face prin tehnica decupajului, folosind imagini vechi, imagini de flori, păsări, margele, panglici, aurire.

Accesoriile luminate de pe un set de bucătărie bej arata proaspăt

Accesoriile luminate de pe un set de bucătărie bej arata proaspăt

Consiliu: orice decor creat de sine este recomandat pentru a efectua, îmbătrânirea rezultatului cu ajutorul pieilor sau a compușilor speciali.

Creat manual, ornamentul nu va arăta doar original, ci, de asemenea, completează perfect întregul interior, adăugând adâncime la acesta. Dar totul merită să cunoască măsura, un decor similar este bun, atunci când nu este atât de mult, altfel designul se va dovedi a fi prea simplist, copilăresc, dulce.

Picturile cu motive florale sau obiecte de uz casnic în tehnica decupajului se vor potrivi în interiorul bucătăriei chedio-chic

Picturile cu motive florale sau obiecte de uz casnic în tehnica decupajului se vor potrivi în interiorul bucătăriei chedio-chic

În plus față de desene, pot fi suplimentate cu mobilier, lămpi, rafturi pandantive diferite de margele vechi, lanturi, tacâmuri decorate și așa mai departe. Dar, asigurați-vă că acestea nu interferează cu fluxul de lucru decoratiuni.

Bucătărie în stil cheby-chic: accesorii

Este accesoriu care formează interiorul final, umple-l cu o atmosferă caracteristică și confort. Toate accesoriile de bucătărie cheby-chic pot fi împărțite în mai multe grupuri:

 1. Textile.
 2. Corpuri.
 3. Elemente decorative și vase.
Decorarea bucătăriei chic cheb cu plăci pe pereți, picturi, cuști de epocă, aranjamente florale

Decorarea bucătăriei chic cheb cu plăci pe pereți, picturi, cuști de epocă, aranjamente florale

textil

În bucătărie, în stilul cheby-chic, trebuie să existe o mulțime de elemente textile, ele să facă camera familiară, confortabilă, să umple interiorul cu căldură și armonie. Țesăturile ar trebui să fie naturale, suficient de dense, texturate, dar în nici un caz să nu fie luminoase sau atrăgătoare.

Mai întâi ar trebui să alegi perdele în bucătărie în stilul shebbie-chic. Perdelele sunt cele mai bune din dens lenjerie de pat, care poate fi monofonic sau cu un ornament vegetativ discret, dungat, neted sau texturate. Stofele pe perdele ar trebui să fie o mulțime, astfel încât să fie posibil să se formeze pliuri moi, flounces. Nu va arăta mai puțin spectaculos jaluzele romane din material textil translucid care transmite lumina. În orice caz, perdelele ar trebui să fie ușoare și ușoare, pot fi completate cu accesorii spectaculoase: perii de epocă, cornișe în stil antic, aerisite lambrequins și altele.

Nuanțele de lamberkens în bucătărie

Perdele de flori de lambrequins în bucătărie

Printre altele, textilele pentru bucătăria cheby-chic ar trebui notate:

 • Lingoul de masă este cel mai bun dublu (albul de zăpadă superior, partea de jos a țesăturii modelate).
 • Șervețele în tonul unei fețe de masă sau a unei scânduri, decorarea bufetului, spatele scaunelor.
 • Prosoape cu broderie manuală.
 • Perne decorative cu ornament, ciucuri, broderie.
Textilele din bucătărie sunt întotdeauna potrivite: prosoape colorate, perne moi sau scaune sunt foarte atmosferice

Textilele din bucătărie sunt întotdeauna potrivite: prosoape colorate, perne moi sau scaune sunt foarte atmosferice

Corpuri

Iluminatul artificial în bucătărie în stilul cheby-chic nu ar trebui să aibă limite ascuțite. Lumina puternică este adecvată numai în zona de lucru. În centrul bucătăriei este de a atârna un spectaculos candelabru cu pandantive de cristal care vor oferi o lumină uniformă deasupra capului cu strălucire reflectată de fatetele de sticlă.

Candelabru cu elemente de agățat oferă o lumină puternică peste zona de luat masa

Candelabru cu elemente de agățat oferă o lumină puternică peste zona de luat masa

În plus față de candelabru, merită să oferiți câteva sconțuri de perete, care se vor potrivi în stil. De exemplu, sconces în formă sfeșnic sau sfeșnice, fără acoperișuri, dar decorat cu 1-2 pandantive la fel ca pe un candelabru.

Poți să ridici un candelabru și un perete cu un minim de pandantive, dar cu țesături de țesături, care au un ornament spectaculos. Astfel de lămpi vor crea un iluminat plăcut și plăcut.

Elemente decorative și vase

Vesela, în special cea care este expusă în bufet și care servește ca parte a designului, ar trebui să reflecte esența stilului shebbi-chic. Seturi sau seturi din porțelan cu modele florale atingeți, detaliile elegante vor arăta bine. În zona de lucru, puteți să vă așezați pe paranteze niște ustensile din cupru (scoote, sotejniki), într-un dulap deschis, puneți un ceainic antic, samovar etc.

Un atribut important al bucătăriei este șeful chic - vechi, care poate deveni un element de decor

Un atribut important al bucătăriei este șeful chic - vechi, care poate deveni un element de decor

Caracterul interiorului este evidențiat de diverse antichități, de exemplu, oglindă sau picturi în cadre sculptate, un ceas de perete cu o față de ceas uzată, frumos floral oale sau vase, porțelan figurine.

bucătărie în stilul shebbi-chic: designul bucătăriei chic cheb: ceas antic, mobilier vintage de culori deschise, oglindă și vază de flori

Decorarea bucătăriei chic-chic: ceas antic, mobilier de epocă de culori deschise, oglindă și vază de flori

În funcție de umplere, bucătăria în stilul cheby-chic poate arăta simplă sau luxoasă, dar în orice caz va fi unică, unică, cucerind la prima vedere caracteristicile sale și farmecul.

Bucătărie în stilul shebbie-chic: un lux de epocă pentru cunoscători de confort și 80 de interioare confortabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 26 =