Camera de zi cu home cinema și proiector

Camera de zi cu home cinema și proiector

Alegerea proiectoarelor pentru un home theater, mulți sunt interesați de modul cum să o faceți corect. Încă de la începutul secolului trecut, cinematografia a devenit o parte indispensabilă a vieții fiecărei persoane. În primul rând, oamenii au putut echipa sistemul home theater cu ajutorul lui televizoarele mici, Acum toată lumea are ocazia creați un adevărat cinematograf la domiciliu. Proiectorii vin în ajutorul lor, deoarece vă permit să creați o imagine la scară largă în orice locație.

Cuprins:

 • Tipuri și caracteristici ale proiectoarelor
 • Caracteristicile imaginii
 • Echilibru și calitate
 • Rezoluția și claritatea imaginii
 • Plasarea proiectorului
 • constatări
Proiectorul de înaltă calitate pentru home theater garantează plăcerea de vizionare

Proiectorul de înaltă calitate pentru home theater garantează plăcerea de vizionare

Proiector convenabil care se ascunde în tavan

Proiector convenabil care se ascunde în tavan

Pentru ca ecranul home cinema să fie plăcut pentru ochi, este important să acordați atenție caracteristicilor proiectorului în faza de selecție. Există mulți factori care influențează calitatea acestui dispozitiv într-un fel sau altul. De asemenea, este important să selectați cu atenție locația proiectorului și, de asemenea, să o instalați corect.

Tipuri și caracteristici ale proiectoarelor

Fiecare magazin oferă în cataloagele sale cele mai bune proiectoare pentru home theater, dar o astfel de varietate complică alegerea. Pentru ca proiectorul să vă mulțumească mult timp, este important să acordați atenție caracteristicilor sale principale. La astfel de caracteristici ale dispozitivelor este necesar să se poarte condiții de utilizare, luminozitate, contrast și set de alte caracteristici.

În primul rând, trebuie remarcat faptul că proiectoarele sunt de două tipuri: pentru uz casnic și birou. Al doilea tip de dispozitiv este mai puțin complicat decât primul. Are o greutate mică și este conceput pentru prezentări. Proiectorii de la domiciliu vă permit să demonstrați un videoclip cu o mulțime de expansiune, și unele modele includ Funcția 3D. De asemenea, atunci când alegeți un proiector pentru uz casnic, este important să acordați atenție nivelului maxim de zgomot al dispozitivului în timpul lucrului, deoarece bâzâitul și zgomotul unor dispozitive pot strica impresia de a viziona orice film.

Interior în stil loft cu un proiector fixat pe tavan

Interior în stil loft cu un proiector fixat pe tavan

Proiector pentru home theater într-un living mic

Proiector pentru home theater într-un living mic

În plus față de aceste caracteristici, ar trebui luate în considerare multe alte caracteristici ale proiectorului:

 • caracteristicile imaginii;
 • balansul de culoare;
 • rezoluție și claritate.

Fiecare dintre caracteristici afectează într-o oarecare măsură confortul vizionării și eficiența sistemului home theater.

Cameră interioară de tip eclectic cu proiector

Cameră interioară de tip eclectic cu proiector

Proiector pentru uz casnic într-o cameră de zi modernă

Proiector pentru uz casnic într-o cameră de zi modernă

Caracteristicile imaginii

Luminozitatea și contrastul sunt caracteristicile principale ale oricărui proiector. În plus, aceștia ar trebui să acorde atenție și predării culorilor. Aceste caracteristici afectează percepția publicului prin film. Prea contrast sau, dimpotrivă, o imagine palidă cauzează disconfort și numai armonie de culoare va da rezultatul dorit. Cel mai bun proiector pentru un home theater trebuie să aibă un contrast ridicat și o calitate bună a redării culorilor. Deoarece la domiciliu spectacolele de film sunt ținute în întuneric, nu este nevoie de luminozitate ridicată a imaginii proiectate de dispozitiv.

Pentru a determina luminozitatea proiectorului, trebuie să acordați atenție fluxului de lumină. Această caracteristică indică puterea luminii aparatului. Cei mai buni proiectoare pentru un home theater trebuie să aibă un mod de luminozitate "Cinema" sau "Natural", deoarece vă permite să demonstrați maxim imaginea în camere întunecate. Prin urmare, pentru a viziona filme în întuneric, merită să alegeți dispozitive cu o luminozitate de cel mult 1500 de lumeni, iar pentru camere bine luminate este necesar să selectați dispozitive cu luminozitate de câteva ori mai mare.

Cei mai buni proiectoare au un mod special"Кино"

Cele mai bune proiectoare au un mod special "Cinema"

Calitatea imaginii depinde de proiector

Calitatea imaginii depinde de proiector

Există două tipuri de proiectoare care sunt împărțite în funcție de capacitatea lor de a percepe și de a transmite culoarea albă. Primul tip este o matrice, iar al doilea este o matrice matriceală. Proiectorul cu o singură matrice este mai puțin puternic, astfel încât imaginea din performanță pare palidă și slabă. În ceea ce privește dispozitivul cu trei matrice, este capabil să împartă culoarea albă în trei imagini spectrale, astfel încât să transmită o imagine mai clară.

Sfat! Raportul dintre saturația albului și saturația negrului este în mod obișnuit numit contrast. Această caracteristică este una dintre cele mai importante și merită atenție la revizuirea diferitelor modele de dispozitive. La proiectoarele de acasă, această caracteristică indică precizia imaginii, precum și corespondența dintre culoarea reprezentată pe proiecție și cea reală.

Interior luminos și elegant, cu un proiector deasupra ferestrei

Interior luminos și elegant, cu un proiector deasupra ferestrei

Stilul rustic al livingului cu un proiector care se ascunde în tavan

Stilul rustic al livingului cu un proiector care se ascunde în tavan

Echilibru și calitate

Caracteristicile contrastului și luminozității ar trebui să aibă cel mai eficient raport. Deoarece vizionarea filmelor are loc în camere întunecate, în primul rând este important să alegeți un contrast ridicat al proiectorului. În ceea ce privește luminozitatea, pentru casă se va ajunge și la 2 000 lm.

Calitatea imaginii este exact acea caracteristică observată în timpul achiziționării proiectorului. Este important ca la vizionarea filmului imaginea să fie armonioasă, iar culorile imaginii să corespundă cu cele reale. Indicatorii principali ai calității imaginii includ gama de culori, acoperirea culorilor și balansul de alb.

Calitatea imaginii este cel mai important parametru atunci când cumpărați un proiector

Calitatea imaginii este cel mai important parametru atunci când cumpărați un proiector

Proiectorul de calitate are o gamă de culori suficient de largă

Proiectorul de calitate are o gamă largă de culori

spectru de culoare ar trebui să fie suficient de larg pentru a demonstra fiecare culoare în formă reală. Toate obiectele întunecate nu ar trebui să se transforme în pete negre, iar culorile luminoase nu ar trebui să se îmbină într-o imagine transparentă. Uneori poate fi obținută corectă predarea culorii prin ajustarea manuală a culorilor care sunt convenabile pentru ochiul privitorului. Acoperirea culorii este caracterizată de saturația imaginii. În timpul testării înainte de vânzare a proiectoarelor, se ia în considerare abilitatea aparatului de a demonstra corect culorile albastre, verzi și roșii. Acoperirea, cum ar fi luminozitatea, poate fi ajustată prin alegerea celui mai confortabil nivel pentru saturația ochilor. În ceea ce privește balansul de alb, este temperatura de culoare a imaginii. Această caracteristică vă permite să determinați cât de rece va fi imaginea.

În mod ideal, se consideră că proiecția, care are culori cât mai apropiate de cele naturale. În alte situații, imaginea rece devine albăstrui și caldă - galben și chiar roșu. Această imagine este puțin percepută de spectator.

Cameră confortabilă pentru vizionarea filmelor

Cameră confortabilă pentru vizionarea filmelor

Camera de zi în stil high-tech cu un proiector în tavan

Camera de zi în stil high-tech cu un proiector în tavan

Rezoluția și claritatea imaginii

În fiecare an, dezvoltarea tehnologiei oferă omenirii o imagine nouă și mai realistă în fotografie și video. Alegerea unui film pentru vizionarea la domiciliu, multe opri la moda modernă de înaltă calitate, Blue-Ray și Full HD. De asemenea, multe clipuri moderne au o calitate de 4K, care este izbitoare în detaliu și realism. Aceste metrici video determină cât de puternic ar trebui să fie proiectorul.

În plus, trebuie remarcat faptul că extinderea ecranului are propriul raport de aspect special și fix al ecranului. Această caracteristică afectează și percepția vizuală a imaginii.

Optoma HD91 1080p LED proiector pentru sisteme de home theater

Optoma HD91 1080p - Proiector LED pentru sisteme de home theater

Sfat! Selectarea unui proiector home pentru a viziona filme în format complet HD, merită acordată atenție dispozitivului cu o extindere minimă de 1920 × 1080. Datorită tehnologiilor moderne, producătorii au reușit să creeze proiectori care să transforme videoclipul în 4K de la complet HD, care vă permite să contemplați filme în extinderea de 4096 × 2160.

Proiectoarele moderne cu multe funcții suplimentare au, de asemenea, un preț destul de ridicat. Dacă nu intenționați să vizionați în mod constant filme în format 4K sau 3D, atunci dispozitivele scumpe vor deveni o pierdere de bani. De aceea, înainte de a cumpăra, merită luate în considerare toate detaliile, precum și posibilele utilizări ale proiectorului.

Plasarea proiectorului

Nu toată lumea are posibilitatea de a aloca o cameră specială pentru un home theater. De aceea chiar și cel mai bun proiector pentru un home theater nu va funcționa la putere maximă, dacă nu este instalat corect. Calitatea imaginii depinde în mod direct de măsura care caracterizează raportul dintre distanța dintre ecran și proiector la lățimea existentă a ecranului.

Astfel, cu ajutorul acestei caracteristici a dispozitivului este posibil să se determine de la ce distanță dimensiunea imaginii dorite va fi proiectată într-un mod calitativ.

Este de remarcat faptul că proiectoarele cu raport de 2: 1 sunt capabile să proiecteze o imagine cu o lățime de 2 metri de la o distanță de 4 metri. Spațiile de birouri au adesea o mulțime de spațiu și, de asemenea, sunt eliberate de detaliile inutile ale decorului, care pot interfera cu proiecția. Acasă, unde este adesea imposibil să alocați o cameră separată pentru un proiector, este important să alegeți distanța potrivită. În prezent, există trei tipuri de proiectoare care se disting prin lungimea focalizării:

 • -Se concentreze lung;
 • cursă scurtă;
 • ultra-scurt focus.
Plasarea proiectorului sub tavan într-un studio luminos

Plasarea proiectorului sub tavan într-un studio luminos

Camera de zi în stil scandinav, cu home cinema și proiector

Camera de zi în stil scandinav, cu home cinema și proiector

În consecință, cu cât dimensiunea focalizării este mai mică, cu atât distanța mai mică este necesară pentru ca proiectorul să proiecteze corect imaginea. Cu cât cifra este mai mică în dispozitiv, cu atât este mai scumpă. Prin urmare, dacă nu se poate aloca o cantitate mare de fonduri pentru proiector ultrakorotkofokusny ar trebui să aleagă pentru un astfel de dispozitiv de mărimea unui cameră mare în care calea proiecției nu vor fi plasate obiecte decorative.

Plasarea proiectorului este de asemenea fixă ​​sau portabilă. În cazul în care casă există spațiu pentru vizionarea permanentă a filmelor pe proiector, atunci cea mai bună este o plasare fixă. Tot ce este necesar este să alegeți distanța corectă față de ecran și să fixați dispozitivul. La modelele mai scumpe, plasarea imaginilor poate fi controlată independent de la distanță, fără a mișca dispozitivul în sine. Dacă proiectorul este portabil, puteți regla imaginea schimbând poziția dispozitivului în sine.

Proiectoare pentru home cinema: un dormitor cu un proiector, ascuns într-un dulap

Dormitor cu un proiector ascuns într-un dulap

Lift pentru proiector în interiorul mediteranean

Lift pentru proiector în interiorul mediteranean

Proiectoare pentru home theater. constatări

Datorită dezvoltării rapide a tehnologiilor moderne, oricine poate organiza o prezentare de neuitat a filmelor la domiciliu. "Care proiector este mai bun pentru un home theater?" - mulți oameni care doresc să creeze un cinematograf în casa lor cred că. Pentru ca alegerea dispozitivului să fie corectă, merită să examinați în detaliu caracteristicile fiecărui model. Dar, mai întâi, trebuie să determinați locația proiectorului în care cameră. Pe aceasta depinde ce ar trebui să fie puterea dispozitivului și cât de bine va proiecta o imagine în condițiile existente.

În cazul în care casa trebuie să echipeze un cinematograf cu drepturi depline nu numai cu cinema clasic, ci și cu filme în 3D, merită să alegeți nu doar accesorii accesorii, dar și modelul corect al proiectorului.

De asemenea, este necesar să aveți grija de îngrijirea corespunzătoare a proiectorului. Mai întâi de toate, este necesar să urmărim lucrarea lămpi. Cea mai bună soluție pentru funcționarea lor este proiectarea filtrelor, care împiedică intrarea prafului în părțile interne ale dispozitivului. Puteți curăța filtrul de praf acasă și îl puteți curăța la fiecare trei luni.

Dacă doriți să vedeți pe ecran o imagine de calitate care să nu fie inferioară nimic din cinematograf, atunci trebuie să acordați atenție modelelor scumpe de înaltă calitate. Dar este important de remarcat faptul că mulți producători măresc costul proiectoarelor prin adăugarea de caracteristici inutile. Prin urmare, înainte de a cumpăra un proiector, este necesar să decideți care dintre funcțiile sale sunt necesare pentru dvs. și care sunt doar o adăugare suplimentară.

Cele mai bune proiectoare pentru home theater: revizuirea și compararea modelelor populare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1