Piața de astăzi este capabilă să satisfacă pe cumpărător diferite preferințe texturate, stilistice și financiare în alegerea covorului de podea

Piața de astăzi este capabilă să satisfacă cumpărătorul cu orice preferințe stilistice și financiare în alegerea unui covor

Odată ce strămoșii noștri au sculptat peșteri cu piei de animale. Odată cu apariția țesăturilor, podelele erau decorate cu covoare și plăci de podele de tip homepun. În interior modern tot mai des găsiți un covor, o acoperire practică și elegantă, care aduce căldură și confort de acasă. Ce ne oferă producătorii și cum să alegem alegerea?

Cuprins:

  • Tipuri de covor
  • Ce acoperire să alegeți pentru o casă: sfaturi de specialitate
  • Pro și contra
  • îngrijire
Transformarea interiorului cu stratul ales pe podea

Transformarea interiorului cu stratul ales pe podea

Tipuri de covoare

Coperta covorului pot fi atribuite celor din urmă covor, Cu toate acestea, mocheta moderna pentru casa are doua diferente semnificative: nu are un design monolit, finisat si este vandut in rulouri. Aceasta înseamnă că nu avem restricții stabilite, putem cumpăra orice dimensiune și potriviți capacul pentru orice configurație a podelei.

Producătorii clasifică produsele în funcție de compoziția materialului, lungimea și tipul de grămadă, metoda de fabricație. Pentru consumatori, este important să știm ce tipuri de covoare sunt produse. Luați în considerare.

tipuri caracteristicile
Covoare de covoare  cel mai scump și mai durabil fel. Ea este făcută prin aceeași tehnologie ca covorul, cu împletire de fire și noduri de legare. Baza este o țesătură de plasă. Acesta este de obicei utilizat pentru proiectarea camerelor de zi.
Covorul tufted ieftin și mai puțin rezistent la daune. Pe partea din față a buclei de bază sunt formate de aceeași lungime, din interior sunt fixate cu latex.
Fluture covor proiectate pentru băi. Produsele cu pilă sunt aplicate pe PVC cu ajutorul câmpului electrostatic și fixate. Covorul covorat este greu și foarte durabil.
Covoare pentru piercinguri este ideal pentru hoteluri, spitale, agenții guvernamentale, unde există o mișcare intensă a oamenilor. Acoperirea nu are o grămadă, este atașată la o garnitură de cauciuc și stinge bine sunetul.

Sfat! Luați notă de calitatea și proprietățile bazei covorului, astfel încât vă va fi mai ușor să determinați ce cameră să alegeți ce tip.

O combinație frumoasă de culori contrastante

Combinație eficientă de culori contrastante

Ce acoperire să alegeți pentru o casă: sfaturi de specialitate

Stanislav Okhlopkov, expert în domeniul pardoselilor, șeful direcției"FineFloor"

Stanislav Okhlopkov, expert pe pardoseli, manager de proiect, FineFloor

Pentru fiecare cameră din casă puteți alege tipul dvs. de acoperire. În acest caz, trebuie să țineți cont de faptul că covorul pentru casă poate fi natural și sintetic. Evident, pentru dormitor modern și materialele naturale preferate ale copiilor, iar camera de zi necesită atât naturalețea, cât și frumusețea exterioară. Nu uitați de stilul interior.

  • Covoarele elegante și durabile din lână vor decora atât camera de zi, cât și dormitorul. Materialele naturale ecologice sunt diferite funcția de auto-curățare, ceea ce îi permite să mențină un aspect frumos pentru o lungă perioadă de timp.

O asemenea acoperire este, de asemenea, sigură în ceea ce privește rezistență la foc. Lana nu arde cu flăcări deschise, se stinge repede. Mai mult, este capabil să absoarbă gazele nocive din substanțele chimice interne.

  • Un alt aspect natural este covor de podea din sisal. Fibrele covorului sunt obținute din frunzele agavei. Ele dau materialului forța extraordinară, dar le este frică de apă. Acest covor este recomandat pentru utilizarea în încăperi uscate.

La nota! Sisal este bine curățată, nu stochează energie electrică statistică și își păstrează frumusețea naturală.

Imitarea plăcilor de pardoseală cu un covor

Imitarea plăcilor de pardoseală cu un covor

Decoreaza cu o casa calda va ajuta covorul

Decorați și izolați casa va ajuta la covor

Sfat! Rețineți că paleta de acoperire nu diferă în ceea ce privește bogăția culorilor, de obicei toate nuanțele posibile gri și bej. Corectați-le cu schema de culori a interiorului dvs.

Covoare din grădiniță este mai bine să se ia o bază textilă. Nu dăunează copilului, este plăcut la atingere și poate rezista la spălare.

Forța se bazează pe

Atunci când alegeți un covor, atenție la materialul de bază. Dependența de rezistența și durata de viață a produsului. Pentru producătorii de bază utilizați mai multe materiale: iută, naturală și sintetică, pâslă, cauciuc și textile.

tipuri caracteristicile
Iute naturale ecologic, dar fibrele sale sunt șterse rapid, se teme de umiditate (se micsorează când este umed) și sunt putrezite.
Iuta sintetica este fabricat din polipropilenă, rezistent la apă, nu se "așeză", dar fibrele sunt atât de rigide încât dau zgârieturi pe laminat.
Baza cauciucului Este proiectat pentru acoperiri în zone comune, cu trafic mare. Arc și moale, acesta ține puternic impactul și se caracterizează prin rezistența la uzură sporită. De aceea, covorul pe baza de cauciuc poate fi folosit într-o baie spațioasă.
pâslă pentru baza, se ia o pâslă artificială obținută din propilenă. Păstrează căldura bine, dar se strică de umiditate.
Nuanțele neutre ale unei pardoseli permit alocarea altor elemente ale decorului

Nuanțele neutre ale unei pardoseli permit alocarea altor elemente ale decorului

Zonarea cu covor

Zonarea cu covor

Pro și contra

Rezumând revizuirea, vom sublinia principalele avantaje și dezavantaje ale covorului:

avantaje
convenabil de stabilire
proprietăți de absorbție acustică ridicată
conservarea căldurii
nu există restricții în dimensiune
rezistență la poluare
deficiențe
teama de umiditate (la unele specii)
pierderea de culoare atunci când este expusă la lumina directă a soarelui

Puteți vedea că există mai multe calități pozitive de covor decât cele negative. Prin urmare, putem spune că producătorii ne-au dat un înlocuitor de înaltă calitate, de înaltă calitate, pentru covoare și covoare.

Important! Cel mai important avantaj al unui covor este democratismul său izbitoare, este organic în orice stil. țară și Provence, etnicii și boghi, hi-tech, modern și clasic - mocheta moderna se potriveste usor cu cele mai rafinate si neobisnuite interioare.

Covor, așezat pe partea de sus a covorului - o soluție de design care merită atenție

Covorul, așezat pe covor, este o soluție de design care merită atenție

îngrijire

Pentru a îngriji în mod corespunzător covorul veți avea nevoie de un aspirator, de pulbere uscată și de petele de îndepărtare. Nu sugerăm să folosim toate acestea pentru toate tipurile de covoare.

Important! Dacă baza de iută este acoperită, curățarea umedă trebuie aruncată. Este mai bine să folosiți pulbere uscată și convențională aspirator.

Îngrijirea adecvată pentru covor ajută la păstrarea texturii sale pentru o perioadă lungă de timp

Îngrijirea adecvată pentru covor ajută la păstrarea texturii sale pentru o perioadă lungă de timp

Produsele fabricate din fibre naturale nu pot fi curățate adesea cu un aspirator. Faceți acest lucru o dată pe lună, la restul timpului, folosiți curățarea chimică. Când curățați umed covoarele sintetice nu o exagerați cu apă, atunci baza se poate exfolia și stratul se va deteriora. Evitarea petelor este dificilă, deci stocați-le cu dispozitive speciale de îndepărtare a petelor.

Sfat! Ați vărsat cafea sau vin pe covor? Ștergeți imediat vilii cu o cârpă, aplicați produsul și apoi tratați contaminarea cu un aspirator.

De asemenea, puteți utiliza o spumă de curățare pentru covoare. Aplicați spuma pe acoperire, așteptați să se înmuia și să se usuce, apoi scoateți-o cu un aspirator.

Sfat! Dacă vă decideți să curățați covorul cu mâna, alegeți o pensulă cu vilii moi. Acest lucru vă va ajuta să evitați șuierarea și deformarea buclelor de acoperire.

Suprafață decorativă într-un dormitor spațios

Suprafață decorativă într-un dormitor spațios

Combinația de pătrate colorate creează un interior luminos și plin de viață

Combinația de pătrate colorate creează un interior luminos și plin de viață

Acoperirea covoarelor: o prezentare generală a opțiunilor moderne și sfaturi pentru alegerea unei acoperiri perfecte la domiciliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1