Dormitorul frumos decorat în culori liniștitoare

Dormitorul frumos decorat în culori liniștitoare

În cele mai moderne interioare, de regulă, nu acordați atenția cuvenită Decorarea tavanelor, crezând în mod eronat că un aranjament special îl face invizibil. Dar, dacă acordați atenție interiorului palatelor sau catedralelor, puteți înțelege că un astfel de aspect elegant nu ar putea arăta organic și complet fără un plafon. Este bolta camerei care este coroana creației care uimește și admiră în jur.

 • Avantajele unui decor de plafon
 • Variante de modele
 • Modalități de aplicare a decorării ornamentale
Tavan luxos cu mulaje de ipsos

Tavan luxos cu mulaje de ipsos

Avantajele unui decor de plafon

Orice finisaj, cu excepția componentei vizuale, are un anumit avantaj. diferit tipuri de ornamente și modele sunt una dintre cele mai vechi modalități de decorare. Fiecare desen avea un anumit sens, reflectând un mesaj religios, filosofic sau decorativ.

Designerii moderni în designul interior se îndreaptă adesea spre ornamente, ceea ce este facilitată de o serie de motive. Cu ajutorul decorului plafonului, puteți regla plafoanele și elevațiile curbate. Și o dată popular decor în formă de ghips are proprietatea de rupere, care necesită sprijin suplimentar sub formă de structuri suspendate.

Proiectarea unei sali de mese în stil clasic

Proiectarea unei sali de mese în stil clasic

Interiorul apartamentului studio în stil Art Nouveau

Interiorul apartamentului studio în stil Art Nouveau

Pictura în artă ajută la evidențierea nivelului ridicat al premiselor, exprimă dorința de frumusețe. Datorită tiparelor, cea mai obișnuită suprafață a plafonului dobândește un aspect interesant, volumetric și foarte fațetat. Nu este întotdeauna posibilă construirea unei structuri complexe agățate din mai multe niveluri. În astfel de cazuri, nu abandonați ornamentul, acoperind tavanul cu vopsea albă obișnuită. Există multe opțiuni atunci când suprafața non-ideală poate fi ajustată, iar deficiențele existente sunt transformate într-o "evidențiere" a designului.

Sfat! Nu uitați de stilul interiorului. Dacă selectați corect un ornament, orice stil oriental va deveni mai ușor de recunoscut, va fi adăugat în mod armonios. Nu mai puțin spectaculoase pe tavan arata damasc, abstractizare sau modele geometrice.

Cifrele pot servi drept element de contrast sau pot contribui la expansiunea vizuală a spațiului cu ajutorul tehnologiilor 3D. Datorită ornamentelor, este ușor să compensați lipsa iluminării prin alegerea unei compoziții ușoare și aerisite.

Sfat! Nu puneți un model pe întregul tavan al camerei, este mult mai eficient să plasați imaginea într-un cerc, dreptunghi sau oval. Pentru a completa ansamblul cu ajutorul dispozitivelor de iluminat, creați o compoziție interesantă.

Variante de modele pentru un plafon

Până în prezent, există o mare selecție de modele diferite pentru decor plafon. Cele mai populare sunt:

 • Articole figurine, din spumă (diferă în funcție de greutate, disponibilitate și ușurință de instalare).
 • Cifre din gips-carton. Cele mai multe ori sunt sub formă de modele sculptate sau au forma stucoformare.
Micile accente luminoase vor ajuta la diluarea interiorului alb-negru

Micile accente luminoase vor ajuta la diluarea interiorului alb-negru

Panouri color cu un model pentru decor plafon

Panouri color cu un model pentru decor plafon

 • șablon, care arată grozav pe o suprafață plată, monofonică, permițându-vă să decorați orice parte a tavanului cu un desen, în timp ce acesta poate fi ușor realizat cu mâinile tale din carton obișnuit.
 • iluminat - aceasta este o modalitate foarte bună de a obține o varietate de modele. Poți folosi spoturi de lumină sau aranjați iluminarea între tavanul principal și tensiunea.
 • Tavan cu vopsea specială vă permite să lucrați cu aproape orice suprafață, puteți aplica un model pe lemn, gips carton, tavan stretch și obișnuit vopsea acrilică.

Designerii adesea combină mai multe opțiuni, creând o adevărată capodoperă. Cele mai comune idei de design sunt utilizarea în formă de construcții cu iluminare. Astfel, iluminatul ajută la îmbunătățirea efectului vizual și atrage atenția asupra tavanului.

Sfat! Cu ajutorul ornamentului plafonului, puteți efectua zonare. De exemplu, separați zonele funcționale ale bucătăriei de camera de zi.

Separarea zonei de bucătărie prin pictarea tavanului

Separarea zonei de bucătărie prin pictarea tavanului

Designul magnific al sala de mese, în stilul cheby-chic

Designul magnific al sala de mese, în stilul cheby-chic

Modalități de aplicare a decorării ornamentale

Alegerea modelelor și a materialelor poate fi complet diferită, de la desene simple până la structuri complexe de pandantive. Dar, pentru ca implementarea să se dovedească calitativă, va fi necesar să se desfășoare activități pregătitoare.

 1. Mai întâi trebuie să îndepărtați suprafața veche, ștergerea imaginii de fundal, vopsea sau alt finisaj disponibil.
 2. După aceea, puteți trece la grund pentru a egaliza defectele mici, finisând stadiul de lucru prin frecarea suprafeței cu șmirghel.
 3. Pe plafonul finit aplică chit, și după ce se usucă - vopsea.

Cele mai simple tipuri de modele, disponibile chiar și pentru maeștrii fără talent artistic, sunt modele geometrice. Pentru a desena un model, puteți folosi un desen pe hârtie sau utilizați o bandă de vopsea. Pentru a face acest lucru, trebuie să o fixați pe tavan, să aplicați peste vopsea și apoi să îndepărtați, lăsând imaginea în locul benzii.

La nota! Sunt considerate ornamente mai complexe aplicarea stencil, modelul său ar trebui să fie cumpărat sau fabricat în avans. Fixându-l la tavan, puteți pulveriza vopseaua din cutie sau vopseaua cu o rolă, apoi scoateți-o.

În plus, există câteva moduri mai accesibile și mai simple de a aplica ornamente. De exemplu, o rolă de textură vă permite să obțineți orice imagine într-o singură lovitură. De asemenea, magazinele de construcții oferă o ofertă specială Timbre și autocolante pe hârtie adezivă.

Sfat! Protejați ornamentul de efectele luminii solare vă va ajuta să puneți mai multe straturi de lac acrilic. Deci, imaginea nu se estompează și va plăcea proprietarului timp de mulți ani.

Modele și desene pentru plafon: opțiuni de design 60+ și idei simple de decor prin mâinile tale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 79 =