Colțuri cu atenție ale placajului plafonului

Colțuri cu atenție ale placajului plafonului

Instalarea unei placi de plafon este finalul atingerii, dând, în general, caracterul complet și integritatea superioară decoratiuni interioare. Acest detaliu nu numai că face camera plăcută din punct de vedere estetic, dar, de asemenea, face posibilă ascunderea lacunelor tehnice lăsate în mod special datorită caracteristicilor de extindere termică ale materialelor de finisare. Cu o ușurință de instalare destul de generală, un detaliu - îmbinări la colț, provoacă cea mai mare dificultate. Dacă nu este executat corect, acesta nu va arăta numai străin și neatractiv în contextul general, ci va strica impresia generală favorabilă a reparației.

 • Plăci de tavan: cum se face corect unghiul de andocare
 • Atașați colțurile cu un scaun
 • Unghiuri de tăiere cu marcare

Cum să tăiați unghiul plafonului și să vă alăturați corect placii de pliere - uitați-vă la videoclip:

Plafonul de plimbare: cum se face corect unghiul de andocare?

Mai întâi de toate, rezolvarea problemei este la fel mâinile proprii Corectarea corectă a colțurilor tavan plafon - pot fi evitate prin achizitionarea unei accesorii speciale - elemente de colt. Astăzi, puteți alege elementele de colț pentru orice tip de conexiune - atât externă cât și internă - în colț pur și simplu introduceți capetele filetelor extreme (plinte).

Aceasta este cea mai simplă opțiune, care, pe de o parte, oferă o îmbinare de colț de calitate, pe de altă parte - nu necesită abilități serioase și vă permite să faceți instalarea fără pierderi de timp.

Plafoane de tavan - decorațiuni decorative ale camerei

Plafoane de tavan - decorațiuni decorative ale camerei

Stofă albă de plafon împotriva zidurilor și tavanelor albe

Stofă albă de plafon împotriva zidurilor și tavanelor albe

Plutonul trece chiar sub linia plafonului de-a lungul interfeței care se învecinează cu tapetul

Plutonul trece chiar sub linia plafonului de-a lungul interfeței care se învecinează cu tapetul

Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibilă ridicarea unui element de colț care să se potrivească stilistic sub plăcile existente. În acest caz, va trebui să tăiați marginea plăcilor de sine pe un anumit unghi, ceea ce va asigura o fixare netedă și strânsă a fileurilor una la cealaltă.

În acest caz, tăierea poate fi făcută în două moduri:

 1. cu ajutorul unui scaun - un instrument de șablon special
 2. manual după marcarea printr-o metodă specifică

Atașați colțurile cu un scaun

 • Scaunul - instrumentul tâmplarului, care permite tăierea diferitelor materiale, care ulterior sunt planificate să fie montate împreună în unghi drept.

Există două modele principale ale scaunului:

Scaun simplu - o tavă din lemn (din plastic), are niște fante verticale în pereți, în care se introduce un ferăstrău. Acest design vă permite să efectuați cu precizie tăierea verticală a jgheabului la un unghi de 90 sau 45 de grade. În plus, este convenabil să lucrați cu un astfel de scaun, deoarece este posibilă menținerea unui ferăstrău nu numai cu o tăietură verticală, ci și cu o înclinare de 45 de grade a pânzei.

Scaun simplu

Scaun simplu

Scaun cu mecanism pivotant - un instrument profesionist, vă permite să fixați lama de ferăstrău în orice unghi dorit. Dacă scaunul obișnuit este adecvat doar pentru tăierea plăcilor de pliere pentru a se uni într-un unghi drept, atunci cu un mecanism rotativ - pentru montare sub orice unghi.

Scaun cu mecanism pivotant

Scaun cu mecanism pivotant

Ordine de filetare:
 1. atașați fileul la locația instalației planificate și măsurați
 2. deasupra soclului (cel care va fi aplicat pe tavan) pentru a pune pe partea de jos, în partea de jos a plintei - prizhametsya stuslo perete
 3. tăiați plinta, fără probleme și fără împingeri ascuțite, la un unghi de 45 de grade. Tăierea ar trebui făcută cu un ferăstrău cu un dinte mic (optim - un ferăstrău pentru metal) sau cu un cuțit. Un dinte mare va mușca materialul, în special spuma cu structura sa poroasă - fundul va deveni neuniform, cu chips-uri
 4. În mod similar, operațiunea se efectuează cu o placă de placă adiacentă - numai tăierea este făcută într-un alt slot sub 45 de grade
 5. Aplicați placile de prindere la locul lipirii planificate și alegeți unghiul optim de îmbinare. Dacă este necesar, planul de tăiere poate fi corectat cu un cuțit ascuțit pentru a obține o potrivire cât mai exactă.

Sfat! Dacă este nevoie ca un filet să se taie de o parte - colțul exterior și, pe de altă parte, cel interior, mai întâi tăiați elementul mai complex - colțul interior.

Ordinea de tăiere a fileurilor adiacente pentru unghiuri interne și externe:

Decuparea fileurilor adiacente

Decuparea fileurilor adiacente

Sfat! Tăietura mai exacte pot fi obținute prin efectuarea de o reducere simultană a două pervaze Șipcile. Din moment ce în ceea ce privește reciproc plinte despicați o imagine în oglindă, plinta poate fi pliat ambele laturile interioare ale reciproc și ferm fixat în caseta Mitre, după care țineți pur și simplu o tăietură la un unghi de 45 de grade.

Unghiul neted și neted de la pardoseala din bucătărie

Unghiul neted și neted de la pieptenele din bucătărie

Colțurile plintelor sunt decorate cu ajutorul unui scaun

Colțurile plintelor sunt decorate cu ajutorul unui scaun

Tăiați bagheta cu un scaun

Tăiați bagheta cu un scaun

Unghiuri de tăiere cu marcare

Dacă nu există scaun, atunci aceasta nu este o scuză pentru a renunța, există o metodă care vă permite să obțineți un rezultat bun, trebuie doar să fiți atenți și corecți. Mai întâi de toate, este necesar să se taie acele laturi în care plintele vor fi unite, strict sub 90 de grade.

După aceea, luați plintul și aplicați-l pe perete în modul în care este planificat să îl montați. Acordați atenție - cu exactitate, capătul tăiat este presat strâns pe un perete. Acum trageți o linie cu un creion:

Desenați o linie pe care se va lipi plinta

Desenați o linie pe care se va lipi plinta

Luăm cel de-al doilea pilon și repetăm ​​exact toate operațiunile, dar pe de altă parte:

Amplasarea în planșeu pe cealaltă parte

Amplasarea în planșeu pe cealaltă parte

Ne aflăm pe punctul de tavan al intersecției celor două linii - acesta va fi locul de îmbinare a panourilor. Acum indicăm acest punct pe fiecare dintre fille:

Transferul punctului de intersecție a liniilor pe plin

Transferul punctului de intersecție a liniilor pe plin

Linia care va trece de la punctul de intersecție transferat la marginea opusă a plintei - aceasta este linia de tăiere necesară. Cu un cuțit ascuțit (un fișier pentru metal), în mod clar, dar fără o presiune puternică, efectuăm o tăietură. Ne alăturăm plăcii de pliere în colț, alegând poziția optimă, dacă este necesar - am tăiat colțurile cu un cuțit:

Unghi obținut prin marcare

Unghi obținut prin marcare

Dacă unghiul este indirect, lucrarea devine complicată, dar nu prea mult. Doar măsurați valoarea exactă, împărțiți-o la jumătate și obțineți valoarea necesară pentru a marca tăierea plintei. De exemplu, unghiul este de 76 de grade, avem nevoie pentru a aduce tăiere la un unghi de 38 de grade. În acest caz, este mai bine să țineți tăietura inițială la un unghi de 40 de grade, iar apoi la punctul de andocare este posibil să reglați unghiul cu un cuțit.

Din păcate, chiar și cu lucrarea cea mai precisă și scrupulos comportament s-ar putea găsi că unghiul nu sa dovedit foarte buna si precisa - a peretelui nu este complet netedă, unghiul nu este destul de drept, probabil, prin materialul de tăiere poate deforma oarecum sub presare. Prin urmare, unghiul poate avea un lumen pentru andocare linii sau pe fetele au apărut urme de lovituri - se pare dezordonată și inestetică.

Sfat! Acest lucru poate fi corectat prin utilizarea materialului de etanșare - trebuie doar să completați urme de lovituri și crevasele permit materialului de etanșare să se usuce bine si apoi se taie excesul cu un cuțit noduli - și arată plăcut la ochi din nou.

Rafturile netede ale jaluzelelor pot fi tăiate fără ajutorul unui scaun

Rafturile netede ale jaluzelelor pot fi tăiate fără ajutorul unui scaun

Un unghi îngust în cameră format prin marcare

Un unghi îngust în cameră format prin marcare

Aspectul va ajuta la tăierea plintei cu ușurință și fără probleme

Aspectul va ajuta la tăierea plintei cu ușurință și fără probleme

Plafonul de fund: cum să faceți unghiul frumos și neted

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 17