Деликатни лилави цветя

Деликатният люляк идеално се отличава с хармония с камъчетата

Enotera - ярка растителна култура, представена под формата на коренища. Тя е свързана със семейството kiprejnomu и се характеризира с невероятно красив цъфтеж. Височината понякога достига до метър или повече. топене цветя се случва привечер и се извършва толкова бързо, че човек може да наблюдава този процес. Има няколко разновидности на това растение. В тази статия ще се опитаме да обясним всичко за тази красота: нейното кацане, особеностите на грижите и много други.

 • Общо описание
 • Основни видове и сортове
 • Засаждане на цветя
 • композиране на разсад
 • Летни грижи
 • Интересни факти и приложения
Ярко жълто цвете в полето

Ярко жълто цвете в полето

Многогодишен бял цвят изглежда добре със сини цветя

Многогодишен бял цвят изглежда добре със синьо

Луксозно многогодишно бяло

Луксозна бяла многогодишна

Общо описание

Растението живее една или две години. Този род включва в състава си голям брой видове, чиято височина достига до 90 см. Това цвете е популярно известно като "нощна свещ" или "луна цвете". Родината му е в Централна Америка.

Плюс съдържанието е липсата на сериозни грижи изисквания, същото важи и за функциите на осветлението. Цъфтежът се случва дълго време през пролетния или летния период, има вид на специална чаша форма.

Луксозни многогодишни храстови видове

Многогодишни видове храсталаци

Тези цветя често украсяват алпийските хълмове

Честа декорация на алпийския хълм

Струва си да се даде предпочитание на лек тип пясъчна маса с киселинност до 7. Има вероятност за оцеляване на цветето в суха почва, докато материалът трябва да има добър дренаж. Успешен показател за развитието е редовното провеждане на напояване на почвата в горещия сезон. Ако цветята са започнали, те трябва да се поливат само при сухо време. Понякога растителният елемент се нуждае от висококачествено торене. През пролетното време е необходимо да се осигурят листни добавки под формата на оборски тор. По време на засаждането торовете могат да се увеличат в количество и разнообразие.

Нежно розови цветя изглеждат красиви в двора на частна къща

Деликатни розови пъпки в двора на частна къща

Ярки красиви цветя украсяват градината ви

Светли нюанси ще украсят всяка градина

Засаждането традиционно се извършва в есенно време. Enotera не е особено взискателна за температурния режим, но трябва да се придържате към индикатора при + 21 ° С. Семената се засаждат след няколко седмици (до 10) до замръзване, а след месец опитният сумьор ще види издънките. Ако първоначално растението беше поставено в контейнер, то е изкопано в откритата земя на същата дълбочина. Преди да се качат, е необходимо да се отървем от територията на плевелите, тъй като те затрудняват пълното развитие.

Важно е също създаването на подкрепа за завода. След процеса на цъфтене листата и стъблата се подрязват. Препоръчително е да направите това по време на образуването на семена, в противен случай има вероятност за разпространение на цветето градината. Компетентният подход към осъществяването на тези прости дейности ще постигне ефект в красотата и украсяване на вашия сайт.

Видове храсти

Видове храсти

Красиво многогодишно цвете може да се засади зад ограда у дома

Красивата многогодишна къща може да бъде засадена зад оградата у дома

Основни видове и сортове

Видът на засаждане и предприетите действия зависят от разнообразието на културата. И тъй като има доста от тях, си струва да се даде предпочитание на тези, които са най-малко причудливи по отношение на грижи.

 • двегодишната култура е високо растение с ярки лимонови цветя, които имат деликатен аромат;
 • Енотерата на Мисури е представена от красивите маломерни многогодишно цвете, с големи цветя;
 • Ароматното разнообразие действа като планинско растение, което цъфти с жълти цветя, които излъчват силен аромат;
 • храстов тип растения - зимно-устойчиви видове, отглеждащи под формата на високо храстово дърво;
 • Четириъгълната форма на растението също е дългогодишна и се отличава с изправен храст.

Това не е всички сортове, но на практика можете да се справите само с няколко разновидности. Някои от тях растат директно в природата, а някои култури играят декоративна роля на сайта.

Засаждане на цветя

Те имат повишени изисквания за състава на почвата, в който растат. Въз основа на този критерий се извършва грижата и засаждането. В същото време, съставът на почвата няма особен ефект върху развитието на това растение.

Струва си да обърнете специално внимание на дренажните и разхлабващи работи. След подготовката на подходящ засаден материал можете да започнете да засаждате и отглеждате. Основният източник на успешно градинарство в този случай е доброто осветление и пропускливостта на почвата.

Енотера ще цъфти луксозно, ако кацането се извършва на място, напълно осветено от слънчевите лъчи. Важна роля играе подходящата превръзка. Оплождането на земите в определена зона трябва да се извършва предварително. За това опитни лятни жители и камиони предпочитат хумуса и нитрофоните.

Тези цветя обичат изобилието на светлината

Нуждаете се от изобилие от светлина

Засаждане на многогодишни цветя в градината

Засаждане на трайна градина

Сеене на семената

През първата година се образуват розетки от листата. Процесът на цъфтене ще настъпи едва през втората година. Ето защо, по време на отглеждането на семена, производителите се опитват да се справят с трайни видове - храстови цветя. Поради малкия размер на семената е необходимо да се направи дълбочина от само 5 мм.

Красиви жълти цветя по пътя

Местоположение по протежение на пътя

композиране на разсад

Ако слизането се извършва в стайни условия, разсадите се изпращат на малки отоплителни лехи и това се прави през февруари, така че вече през май да останат на открито. Тази опция за засаждане ще гарантира, че изстрелва необходимото ниво на грижа. Възможно е цветята да се появят през същата година.

Също така характеристиката на завода е възможността за засаждане на части чрез разделяне. Като работен материал в този случай малките издънки растат около храсти, достигнали зряло състояние. За тях дупките са предварително изкопани и положени. Разстоянието между тях не трябва да е по-голямо от 50 см и не ги прави дълбоки. По същата схема целият процес продължава.

Отглеждане на разсад за засаждане

Отглеждане на разсад за засаждане

Летни грижи

Грижата за културата трябва да започне веднага щом бъде засадена. Първо, поливане на почвата състав се извършва, а след това цветята са умерено поливани. Трябва също така да премахнем плевелите и да направим малко разхлабване в самата почва. През есента е необходимо да се осигурят допълнителни грижи, така че цветът да е преминал подготовката за зимата. За това самият храст е отрязан и покрит със слой.

Интересни факти и приложения

Засаждането работи в търсенето, защото те позволяват украсяват градина или вила на вашия вкус, довеждайки го до съвършенство.

Също така, вечерната иглика се използва широко като лечебно лекарство, тя е част от различни лекарства. От него се приготвят бульони, които помагат да се справят със стомашните заболявания. Отвара е измиването на раните и натъртванията.

Като цяло, като се имат предвид неговите характеристики, си струва да се отбележи тяхното разнообразие. Това е възможността да украсите мястото и възможността да дадете добро здраве, във връзка с което растението не оставя никой безразличен и ви позволява да се насладите на вашите предимства за всички, които желаят. Друг плюс: той е непретенциозен и лесен за грижи, дори градинар-начинаещ може да се справи.

Тези красиви цветя също имат лечебни свойства

Тези цветя също имат лечебни свойства

Enotera или луна цвете: интересни факти от градинари, трикове за засаждане и грижи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2