Дебел зелен"ковер" с яркими цветами украсит ваш сад

Един гъст зелен килим с ярки цветове ще украси вашата градина

Ipomea е тревисто растение, което се среща както сред едногодишни и трайни видове. Това е къдрава пълзящо растение с тръбни цветя. Родината на цветята се смята за Америка, но сутринната слава често се среща в тропиците, в субтропиците, както и в нашите региони.

Съдържание:

  • Обхват на приложение
  • вид
  • Култивиране правилно
  • Как да се грижим за растение?
Едногодишното тъкачно цвете отдавна е любимото на градинарите

Едногодишно плетено цвете - любим на градинарите

Големи листа и цветя са невероятно украсени над входа

Големи листа и цветя - грандиозно украшение на входа на къщата

Бързо растящото растение изисква внимателно поливане с минерални торове

Бързо растящото растение изисква внимателно поливане с минерални торове

Красива озеленяване с помощта на цъфтящи растения-лиани

Озеленяване с цъфтящи пълзящи растения

Засадете растението със семена, които го засяват в ранна пролет на земята. Ако задачата е да получите цъфтящи храсти колкото е възможно по-рано, тогава е необходимо да растете предварително на разсад. Трябва да внимаваме да се трансплантира в почвата, тъй като тази сутрин славата не харесва този процес. Засадете го на слънце, но също и на сенчести места, също е добро. Колко декоративни растения, Лиана се нуждае от торене с торове.

Обхват на приложение

Активно нараства през лятото. Добре е да се върти подкрепа за ландшафтен дизайн. Като лекарство растението не се прилага. Корените, които са подобни на клубените обаче, имат биологично активни вещества и могат да се ядат. Напомнят на сладки картофи.

Бързо растящо лопата, обвито около всякакви стъпала по пътя

Бързо растящ лопат, като се върти всяка опора по пътя

Притежавайки гъста зеленина, растението може да създаде сянка в него лятна беседка или тераса. Също така помага да се скрие малко пространство от външни изгледи и слънчеви лъчи. Често с помощта на Ipomoea украсяват изсушените дървета или грозните стълбове. Освен това е възможно да го поставите в кутии балкона или лоджия.

Оригиналният декор на дърветата се дължи на изкачващата се лоза

Оригиналният декор на дърветата се дължи на изкачващата се лоза

Лесно се комбинира с различни катерене растения: кампсис, хмел, бръшлян или диви грозде. Тя изглежда добре в комбинация с дървета. Можете да създадете ефект на цъфтящо дърво, ако изпълнявате издънките на сутрешната слава на клон. Необичайно ще изглежда като близка лиана лампи от ковано желязо. Можете да украсите стената на висока сграда или ниска сграда.

Плътната зеленина ще ви помогне да създадете сянка на лятната тераса

Плътната зеленина ще ви помогне да създадете сянка на лятната тераса

Друг метод на проектиране е създаването на сводест вход към градина, остъклени със сутрешна слава. В допълнение към естетическия ефект, добавяте аромат, който разпространява цветята. Дизайнерите често засаждат лози в градината вази. За тази цел върху вазата се изгражда телена рамка, наподобяваща букет цветя. Станцията за катерене ще го покрие и ще имате истински букет от живи цветя. Особено красива изглежда зелена трева.

Цветна украса на входната врата

Цветна украса на входната врата

Често прилагайте ipomeyu Алпийско влакче. Благодарение на непретенциозността си и способността си да расте бързо, тя се е превърнала в един от популярните цветове, използвани при проектирането на домашни парцели. Дизайнерите съчетават лиана с различни цъфтящи растения, и създава с помощта си декоративен акцент.

Озеленяването на територията на къщата ще освежи сочните нюанси на алпийския завод

Озеленяването на територията на къщата ще освежи сочните нюанси на алпийския завод

вид

Най-често има род, който има името на сутрешната слава на сладкия картоф. Тя е представена от повече от 500 вида. Само 25 вида се използват в цветарството. Развъдчиците постоянно работят за получаване на нови хибридни сортове растения, така че през годините има разнообразие от възможности и цветове.

Разнообразието от сладки картофи е устойчиво с липса на влага в земята

Разнообразието от сладки картофи е устойчиво на липса на влага в земята

Един от най-често използваните видове в градините е следният:

  • Трицветни - растение с разклонени стъбла на височина пет метра. Има големи листа и събрани цветя от син цвят с три тона. Този вид също е класифициран като червено-синьо.
  • Небесно синьо този сорт се разтваря преди останалите. През целия ден цветята се превръщат в слънце. Дълго време цъфти до първата слана.
  • Ipomea of ​​Kairo - Има гъста листа с много цветя, която превръща растението в зелено килим.

  • Нийл - се отнася до многогодишни растения. Има различен цвят от червен и розов до син и виолетов.
  • Purple - Лиана, която е 8 м. Тя има огромни лилави цветя, събрани на няколко парчета. То може да бъде розово, лилаво и червено.
  • Lunnolflowing - може да нарасне до 3-6 м височина. Цветята в диаметър достигат 12 см. Този вид растение може да се размножава не само от семена, но и от изходи.

Култивиране правилно

Това растение отличава най-бързия период, през който расте, като се опакова около всяка подкрепа, която ще срещне по пътя си. Няма специални условия за живот, той расте добре редовно поливане. Цветята се отварят от ранната сутрин, а след вечерята наблизо и само в дните, когато слънцето е облачно и не е достатъчно, те могат да се харесат на окото през целия ден. Това се дължи на силната чувствителност на растението към покритие на.

Правилните условия за засаждане на семена или разсад на открито ще ви позволят да се насладите на цъфтежа за дълго време

Правилните условия за засаждане на семена или разсад на открито ще ви позволят да се насладите на цъфтежа за дълго време

За разсад семената се засаждат в саксии през март. Преди да бъдат понижени в почвата, е необходимо да се накисва за един ден за подуване във водата. Можете да пробиете игла. Гърдите се появяват след 10 дни. През целия период на отглеждане на разсад, той трябва да бъде трансплантиран няколко пъти в големи саксии.

Необходимо е да се спаси един пръст от земя, в противен случай кълнянето ще умре, тъй като сутрешната слава не харесва процеса на трансплантация. За да ускорите растежа, дайте подкрепа, на която растението ще може да се навива. Това ще опрости засаждането на разсад в земята, в противен случай рискувате да разкъсате развалените стъбла.

Засаждането на разсад се извършва при температура от +20 ... + 22 ° C на слънчево място

Засаждането на разсад се извършва при температура от + 20-22 ° С на слънчево място

Ако използвате семена за разплод, в началото на май те се засаждат на открито 3 парчета на кладенец. По-добре е първо да ги покълнете.

Мястото за цветята трябва да бъде избрано по-малко ветровито, защото крехките стъбла могат да бъдат повредени от силни пориви. Растението харесва свободната почва. Най-добре е Ипомое да се разтоварва в края на май или началото на юни, когато времето се е установило и не се очаква замръзване.

Големият цъфтеж на растението ще продължи до първите слани

Големият цъфтеж на растението ще продължи до първите слани

Как да се грижим?

Важен момент е необходимостта подкрепа. Тя може да бъде тел или решетка, както и дървесни стволове, полюси или огради.

Ipomea не харесва сушата, но не толерира твърде много вода, така че редовно поливане е необходимо, но влагата не трябва да застане под лиана. В допълнение към поливането, трябва редовно да захранвате цветето с минерални торове - това ще осигури изобилие от цъфтеж и ще го удължи.

Ковано варовиково тъкане в градината

Кована подкрепа за тъкане на лиана в градината

Основните вредители от сутрешната слава са листни въшки и акари. Ако има жълти петна по листата, това е поражение на листни въшки. След откриването на такъв вредител е необходимо лозата да се третира със специален агент - инсектицид.

Акари паяк не са не по-малко опасни вредители. Тя се характеризира с появата на листа на тънка мрежа и точки. Можете да се борите с пръскането на растението със студена вода.

Сред болестите могат да се разграничат гъбични лезии. Най-често, лечението със специални препарати ще помогне да се отървете от болестта, можете също да премахнете най-горния слой на земята. Ако лозата е изпреварила вирусно заболяване и няма да бъде излекувана, растението ще трябва да бъде изгорено, за да се избегне разпространението на болестта.

Прилагайки тъкачество, можете да създадете кътче за вашето бебе

С помощта на тъкачество можете да създадете кътче за вашето бебе

Използвайте въображението си - и ще видите много места в него крайградска зона, където можете да качите красива сутрешна слава. Но растението ще може да задоволи цъфтежа си само през лятото. При първите настинки умира, защото има слаба устойчивост на ниски температури на въздуха.

Ipomea: тайни за култивиране на субтропическа красота в нашите географски ширини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3