Scabiosa поради красотата си е любимото на много опитни цветари

Скабиоса поради красотата си - любим на много опитни цветари

Скабиоса, особеностите на засаждането и грижите, за които ще бъдат обсъдени в тази статия, е специално растение, което изисква индивидуален подход към отглеждането. В тази връзка е необходима компетентна организация за напояване, торене, осветление, възпроизводство и ландшафтен дизайн.

Съдържание:

 • Сортове и видове скабиоса
 • Рационално засаждане на растителна култура
 • Как рационално да се грижим за растенията
 • Възпроизвеждане на scabiosa и неговите признаци
 • Основните заболявания на растението
 • Характеристики на взаимодействието с други култури
Скабиозата е много красиво и непретенциозно растение

Скабиоса - непретенциозно растение

Скабиоса има красиви цветя с приятен аромат

Скабиоса има красиви цветя с приятен аромат

Скабиоса пъпки с жълт цвят изглеждат страхотно

Скабиоса пъпки с жълт цвят изглеждат страхотно

Красиво цвете на скабиоса с остри венчелистчета

Красиво цвете на скабиоса с остри венчелистчета

Какво може да даде дома и обекта още повече радост, топлина и светлина, сякаш не оригинални цветни композиции, израснали със собствените си ръце? Този материал ще разгледа трайни култури от скабиози, свързани с рода и вида на храстови тревисти растения. Да се ​​съхранява такава интересна красота, като scabbio, засаждане и напускане - първото нещо, което трябва да знаете. Помислете за традиционните почитани сортове и няколко снимки, за да имате представа какво да се сблъскате.

Сортове и видове скабиоса

Сухи scabiosa цветя за интериорен декор

Сухи scabiosa цветя за интериорен декор

Scabiosa в дизайна на ландшафтния дизайн

Scabiosa в дизайна на ландшафтния дизайн

Този цвят традиционно е пряко свързан със семейството на невероятните култури, поради което понякога може да достигне един метър дължина. Елементът е снабден с изправени стъбла или разклонени клони. Листовки - изпъкнали, леко разделени. Почти всички видове от тази култура имат съцветия, които се събират в пакети (те са много плътни, което придава външния вид на културата цветен външен вид). Той расте в умерени климатични условия, а самата растителност се намира в природата в сто разновидности, а лъвският дял се извежда чрез изкуствени средства.

Градинарите и ботанистите разграничават няколко от най-разпространените разновидности на тази култура:

 1. Гълъб растение действа като планинска цветна култура и рядко се среща в природни условия. Този вид растение обича влажна почва, така че расте предимно в близост до бреговете на реки, потоци, тревни площи. Стволовите клетки имат малко разклонение нагоре, а листата са с продълговати форми. Разцветът на тази култура започва през юли и продължава до края на първия есенсен месец.

  Scabbio гълъб

  Scabbio гълъб

 2. Кавказката култура понякога изненадва с цветовата си палитра. Представители на този клас могат да имат пурпурен, бял, лилав тон и цъфтеж традиционно трае дълго време. Диаметърът на цветята е 7 см. Поради дългия период на цъфтеж този растителен сорт е приложим в района ландшафтен дизайн и друг външен дизайн.
  Кавказката скббибиоза в бял цвят

  Кавказката скббибиоза в бял цвят

  Кавказката скабиоза има много големи красиви цветя

  Кавказката скабиоза има много големи красиви цветя

 3. Scabiosa с листа, като зърнени култури, е привлекателен и спиращ дъха вид. Тези растения могат да бъдат представени в белезникави или синкави тонове. Този тип култура се умножава чрез сеитба на семена.
Скабиозата на зърнените култури изглежда много интересно

Скабиозата на зърнените култури изглежда много интересно

Ако искате да растат разновидности на неговата страна, трябва да даде приоритет на определени видове култури като laheroza, фея, "Blauer Mond".

Scabiosa: засаждане и грижи за растението

Скабиоса удря разнообразие от сортове

Скабиоса удря разнообразие от сортове

Нищо няма да привлече вниманието ви, а очите на вашите съседи ще ви харесат като страхотна култура на скуби. Приземяването и поддръжката на открито - дори и за средния потребител е най-простата задача, защото не изисква много усилия. За растеж е достатъчно отворена слънчева светлина част, а почвата трябва да бъде избран внимателно, тъй като е възможно да се избегнат трудностите с които започват корени и последващите сортове цъфтящи. Като оптимален вариант, вековните градинари препоръчват да се избере варовитна почва, която съдържа голям брой хранителни вещества.

За отглеждането на скабиоса е необходимо да се избере правилната почва

За култивирането на скабиоса е необходимо да изберете подходящата почва

Малки кълнове от Скабиоса

Малки кълнове от Скабиоса

Важно е да знаете! Заводът има огромни рискове от фатален изход, ако е засаден в прекалено кисела среда.

Контрастна комбинация от различни видове цветя в градината на селски имот

Контрастна комбинация от различни видове цветя в градината на селски имот

Семена за покълване се въвеждат в почвата на индекс за малка дълбочина и това се случва приблизително през април. В този случай, производителят трябва да знае, че е важно да се спазват границите на около 45 см, а между редовете, за да се запази 40 см. След засаждането се случи, почвата трябва да бъде добре хидратирана, допълнителни семена трябва да бъдат покрити със слой от компост. Преди кацане директно в условията на почвата от открит тип, е възможно да се постави чакъл, тор или хумус в почвата.

Как рационално да се грижим за растенията

Лесно е да се грижите за този тип култура, лесно можете да се справите с тази задача. Скабиоса - непретенциозна култура и следователно лесно и лесно се справя със студа и периодите на суша. За да се гарантира добър растеж и развитие на растенията, собственикът трябва да се придържа към няколко прости правила за грижи и да се грижи за редовния прием на влага за издънки и корени. Водата трябва да бъде с високо качество, редовността на напояването зависи от специфичното поведение на растението.

Подобно на много други растения, Scabiosa обича умерено поливане

Подобно на много други растения, Scabiosa обича умерено поливане

Плюс културата е и фактът, че може да бъде трансплантиран по всяко време. За растението ви хареса с красивите си цветя, е необходимо редовно да отрежете избледнелите пъпки. Освен това тази процедура ще бъде отлична превенция на саморазрушаващия се цвят. Събирането на семена може да се извърши само ако се достигне пълен матуритет, което се наблюдава в есенно време.

Характеристики на торенето и горното превръзка на почвата

Луксозен пъзел на кавказката скабиоза

Луксозен пъзел на кавказката скабиоза

Цветята Scabiosa често се използват за украса на интериора

Цветята Scabiosa често се използват за украса на интериора

Процесът на отглеждане трябва непременно да бъде придружен от различен вид торене. Това обикновено се прави в момента, когато кореновата система е напълно развита. Традиционно градинарите използват течни торове, разтворими в течности за пиене. При попълване е необходимо да се спазва пропорцията: 20 g тор на квадратен метър от участъка. Отличителна черта на тези растения е моменталната реакция на приложеното торене, поради което винаги е необходимо да се спазват необходимите пропорции.

За да може вашето растение да ви зарадва с цъфтежа, то трябва периодично да се хранят

За растението е щастлив с цъфтежа си, той трябва периодично да се хранят

По традиция се избират фосфатно-калиеви торове, което увеличава размера на пъпките и наситените цъфтежи. Така че, многогодишно скуба, засаждане и грижи, за които са достатъчно прости, действа като интересна растителна култура. Това непременно ще изисква известно внимание и усилия, но в замяна ще даде възможност да го възхищаваме през топлия сезон.

Възпроизвеждане на scabiosa и неговите признаци

Има три основни метода на възпроизвеждане на тази култура:

 • сеитба на семена, при която събирането се извършва чрез процеса на цъфтеж и засаждането в почвата се извършва в средата на пролетта, докато е необходимо да се направят подходящи вдлъбнатини;
Скабиозни семена

Скабиозни семена

 • разделянето на коренището е предвидено за някои растителни видове, т.е. те се изкопават през пролетта и се получават добре от почвата;
 • разсадът е идеален за онези времена, когато е време за засаждане, а в района, в който живеете, все още е студено.
Отглеждане на разсад на скробиоза

Отглеждане на разсад на скробиоза

Важно е да знаете! Бъдете бдителни и внимателни: съществува висок риск от размножаване на растенията с разсад, което води до вероятност за повишена чувствителност към механичната паша.

Основните заболявания на растението

Пример за брашнеста мана по лист

Пример за брашнеста мана по лист

Характерна особеност на растението е, че той не възприема всички видове болести и вредители. Ако изливате твърде много, има шанс за разлагане на корените и появата на гъбичките, което може да доведе до смърт. Когато се сблъска с такъв проблем, е необходимо спешно да се намали изобилието от поливане, както и да се проведе пълно лечение с фунгициди. Най-често цветята трябва да са изправени пред проблеми и да страдат от брашнеста мана. Тя причинява белезникаво покритие върху елементите на листата, така че растението постепенно избледнява. За лечение в тази ситуация си заслужава да се даде предпочитание на препарати на базата на сяра.

Характеристики на взаимодействието с други култури

Скабиоса изглежда красиво в комбинация с други растения

Скабиоса изглежда красиво с други растения

Никой няма да остане безразличен, виждайки колко прекрасно цъфтят тези цветя. И ако гарантирате тяхната комбинация с други цветя, можете да получите оригинално, светло цветно легло. Такива комбинации ще могат да украсят пространството с присъствието си и да реализират оригиналните идеи. Синьо и бяло цветята ще ви зарадват още повече, ако ги съчетаете с бял морски бряг. Кавказките подаръци ще бъдат в хармония с представителите на селските цветни лехи. Оригиналните цветя изглеждат като букети. И дори в сватбени композиции!

Scabiosa стана много популярна сред ландшафтните дизайнери

Scabiosa стана много популярна сред ландшафтните дизайнери

Декориране на цветни лехи с помощта на scabiosa

Декориране на цветни лехи с помощта на scabiosa

По този начин цветът на Скабиос, засаждането и грижата за които са съвсем прости, е предназначен да угоди на домакините със силата и красотата на тяхното цъфтене. Не без причина, в която често се използва ландшафтен дизайн. Scabiosa играе важна роля при създаването на оригинална екстериорна живопис и в смесено цветно легло може да се използва за създаване на цяло алпийски хълм.

Скабиоса: засаждане и козметика: Декор на градината пътека с лилави цветя scabiosa

Декор на градинска пътека с лилави цъфтящи цветя

Scabiosa: приземяване, грижа и всички фини нюанси на приложение в ландшафтния дизайн от професионалисти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 11 =