Dekorativni cvijet, koji ima najbogatiju paletu boja i luksuzni miris

Dekorativni cvijet, koji ima najbogatiju paletu boja i luksuzni miris

nijedan vrt ili zemljište ne čini bez ruža. Čak i najprikladniji poljoprivredni kamioni pretvaraju se u estetike i nužno biljku barem nekoliko grmova tih mirisnih ljepota. Međutim, bilo tko, čak i najmanji ružičnjak, karakteriziraju neodlučnosti i poteškoće u skrbi. U tom smislu, glavni uzgajivači prešli su sorte čaj ruže s opominjući i donio hibride - lijepe, ali otporne na prehladu i bolest.

sadržaj

 • vrste
 • Kako biljka?
 • briga
Takve vrste su mnogo hladnoće i otpornije na bolesti

Takve vrste su otporne na hladnoće i mnogo su otpornije na bolesti

vrste

Postoji mnogo vrsta čaj-hibridnih ruža. Razmotrite najpopularnije.

razred karakteristike
Peer Gynt Visoka postrojenja (do 90 cm) gustog grmlja. Odnosi se na rane sorte, odlikuju se elegantnim tankim trnjem i nevjerojatno gustom krunom.
Cvjetovi nisu heapni, veliki, zlatnožuti u boji na početku cvjetanja, do kraja latica stječu nježnu ružičastu boju.
Ova vrsta je obožavatelja dekoratora i cvjećara ne samo zbog ljepote već i zbog dugog cvjetanja. Ima jedan nedostatak - osobito sklon poraziti praškasti plijesni.
Dame de Coeur Velika biljka dugih 80-90 cm, otpornija na mraz od ostalih vrsta, otporna je na bolesti. Promjer cvijeća do 12 cm, oblik izduženog pupoljaka, podsjeća na zdjelu latica crvenkaste grimiza i baršuna, imaju slab, ali vrlo ugodan miris. Obrađeno za pojedinačno rezanje, te za uzgajalište grupnih skladbi.
Wendy Cussons Visina do 1 m, lišće je veliko, zeleno zasićeno brončanim preljevom. Ono se razlikuje u velikim polu-dvostrukim bojama u žućkasto-narančastim tonovima s nijansama bronce. Ova je sorta dobra za uzgoj početnika, jer se vrlo lako brinuti.
Valencia Najpopularnija sorta hibridnih čajnih ruža. High „bronca” grm oko 90 cm, sa snažnim i veličanstveni žuto-narančaste s promjerom do 13 cm. Široki potražnja među vrtlarima je uzrokovana ne samo ljepotu, ali i nevjerojatno jak miris zov.
Tequila Sunrise Kratka ljepota koja doseže visinu od 70 cm. Grm se sastoji od zelenog lišća s sjajnom zelenom bojom. Cvjetovi mirisaju i imaju zlatnu boju crvenom trakom. Biljka je otporna na bolesti.
Lucky Piece Vrtlari su ga voljeli zbog lijepog oblika i originalne boje latica - odozdo ružičasto-narančaste, od crvene-marelice.
Super zvijezda Visoki grm koji pripada dekorativnom, s cvjetovima srednjeg dimenzija tamne boje koralja ili marelice. Buds su sofi i mirisni. Postoji sklonost porazu praškastih plijesni.
La Francuska Ima jedinstvenu boju - odozdo svijetlo ružičasto, boja se mijenja u srebrnu rozu. Promjer cvijeta je 10 cm, varijante cvjetanja su različite - može zadovoljiti i pojedinačne pupoljke i cvjetove. Petali su gusti i spava, biljka je osobito otporna na mraz i nije sklona gljivičnim napadima. Grmlje se može postaviti u skupine.
Prima Ballerina To se odnosi na cvjetne ruže, visinu oko jednog metra, pupoljci polu-dvostrukog tipa s obliku konusa i jakom aromom.
Aleksandar Raznolikost s polu-dvostrukim crvenim cvjetovima razlikuje se od ostalih vrsta uspravnim prosijavanjem do 1,5 metra. Najbolja vrsta za rezanje.

Unatoč bogatstvu sorti, hibridi ruža čaja slični su metodama sadnje.

Kako biljka?

Izaberite pravo mjesto

Mjesto treba biti dobro osvijetljeno i zaštićeno od skica, a visoka razina podzemnih voda je također nedopustiva. Idealno mjesto je jugoistočno od vrta.

Savjet! Da bi se izbjegla nepotrebna izloženost ultraljubičastom svjetlu, uz grmlje ima smisla saditi male stabla. Oni će spasiti ruže od vjetra i istodobno osigurati potrebnu cirkulaciju zraka.

Masovno cvjetanje traje od lipnja do srpnja, a nakon kratkog odmora dolazi drugi val koji se nastavlja do kasne jeseni

Masovno cvjetanje nastavlja se u lipnju i srpnju, a nakon kratkog odmora dolazi drugi val, koji se nastavlja do kasne jeseni

Savjet! Tlo bi idealno trebalo biti lagano i plitko, ali također je moguće prilagoditi tlo ako je pravilno pripremljena. Da biste to učinili, potrebno je napraviti pijesak, kompost i pepel u "tešku" zemlju, a glina i humus morat će se previše "lagati".

Dopušteno je rasti u uvjetima otvorenog i zatvorenog tla, ovisno o klimatskim uvjetima u regiji

Dopušteno je rasti u uvjetima otvorenog i zatvorenog tla, ovisno o klimatskim uvjetima u regiji

Postupak sadnje

 1. Nakon pripreme tla, trebate malo pričekati dok ne postane toplo. Činjenica je da su naši hibridi nasljedni aristokrati koji ne mogu podnijeti hladnu zemlju. Poput kraljeva, oni će morati zagrijati.
 2. Grmlje biljaka najbolje je u proljeće, početkom svibnja - krajem travnja, ali u ožujku možete kupiti sadnice, glavna stvar je zadržati ih sve do slijetanja. Da biste to učinili, postavljeni su na zemlju i stavljeni na prozor, ali ih možete staviti u vlažni pijesak i "zatvoriti" u podrumu.
 3. Prije sadnje potrebno je odrezati korijenje i provjeriti boju sekcija, zdravi sadni materijal mora imati bijelu boju. Nakon obrezivanja sadnice se stave u vodu pola sata. Sada možete sletjeti.

Za to vam je potrebna:

 • Pripremljena voda za izlijevanje tla s tabletom - aktivatora rasta (mogu se kupiti u bilo kojoj trgovini za vrtlare).
 • Postavite korijenski sustav u jamu.
 • Pokopajte korijene, s vremena na vrijeme potresajući ružu i skupljajte zemlju oko budućeg grma.
 • sipati.
Završni proces će se smiriti kako bi se zaštitili niži pupoljci od hladnoće, vrućine i vjetra

Završni proces će se smiriti kako bi se zaštitili niži pupoljci od hladnoće, vrućine i vjetra

Savjet! Posađeno hibridi ne smiju nikada dopustiti da cvjetaju po prvi put poslije sadnje. Prvih 5 pupova hitno je slomljeno, inače korijenski sustav neće moći ojačati. Kad grm poraste za 50 cm, pupoljci se mogu dati slobodno.

Ne preporuča se istodobno odrezati više od dva cvijeta iz jednog grma, inače će biljka oslabjeti

Ne preporuča se istodobno odrezati više od dva cvijeta iz jednog grma, inače će biljka oslabjeti

briga

Važno! Samo besprijekorno pravo skrb nakon sadnje osigurat će zdravlje grma.

zalijevanje

Mlade grmlje treba zalijevati prilično često dok se zemlja suši, sazreli sadnice zahtijevaju rijetku, ali obilnu vodu. Voda iz slavine ne radi - sadrži previše soli i nečistoća. Možete uštedjeti kišnicu ili koristiti rastopljeni led.

Savjet! Za vodu to je tanak potok, nemoguće je pretpostaviti udar kapljica na lišće i cvijeće, može izazvati gljivične lezije.

obrezivanje

 • Uvijek je potrebno ukloniti pogođene ili smrznute dijelove, inače će se sve bolesti proširiti dalje u cijeloj biljci. U proljeće, kada pupoljci rastu do 0,8 cm, potrebno je smanjiti stabljika: premaloj vrsta lijevi bubreg 4 po dužini stabljike od 15 cm, a ostatak se uklanja, a za više razrede, ovi drugi likovi - 8 bubrega i dužina oko 30 cm.
 • U ljeto redovito odrezati sve izblijedjele cvijeće i na jesen će morati smanjiti sve mladice koje nisu dospjele, a oštećene dijelove.
Proljeće zahtijeva umjereno ili relativno snažno obrezivanje, ovisno o svojstvima sorata, budući da cvatu gotovo cijelo ljeto

Proljeće zahtijeva umjereno ili relativno snažno obrezivanje, ovisno o varietalnim svojstvima, jer hibridne ruže cvjetaju gotovo cijelo ljeto

Dodatno oplodnje

Hranite biljku tri puta. Proljetna prehrana potiče rast, ljeto vam omogućuje da se normalno prilagodite nakon procesa sadnje, a jesen vam omogućuje da akumulirate pravu količinu tvari za zimovanje.

Tijekom sezone potrebno je hraniti biljku mineralima koji sadrže fosfor, kalij i magnezij

Tijekom sezone potrebno je hraniti biljku mineralima koji sadrže fosfor, kalij i magnezij

bolest

Savjet! Najveći problem ruža hibridnog čaja je praškasta plijesan. Kao preventivna mjera, liječenje lišća s slabom otopinom običnog sladila u količini od 40 g po litri vode će raditi. To je učinjeno kada sadimo u proljeće.

Ako su cvjetovi bili pod utjecajem lisnih uši, stabljike i listovi se obrađuju sapunicom od izračuna komada prljavog sapuna po 10 litara vode. Ponekad je ovdje dodano i bujon pelina. Ako su štetnici tvrdoglavi i ne žele se povući, možete upotrijebiti kemiju kupnjom posebnih otrova u trgovini za vrtlare.

Čaj-hibridne ruže su drevni aristokrati, prisiljeni prilagoditi se teškim uvjetima stvarnosti. Oni su stekli stezanje karaktera i izgubili bivše zamke ženstvenih plemića. Uz pravilnu njegu i treba voditi brigu o tim cvijeće će vam otkriti svoju finu dušu, dati će neobičnu ljepotu, iznenađenje nježnost i podariti nezaboravan miris!

Tea-hibridne ruže: popularne sorte i kako se pravilno brinuti za upornim ljepotama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 39