Functionality Scandinavia di pedalaman dapur

Functionality Scandinavia di pedalaman dapur

Barang dari rangkaian perdagangan IKEA secara tradisinya dianggap mampu dan berkualiti, termasuk perabot dan set dapur. Yang terakhir dibezakan oleh keprihatinan dan kemodenan reka bentuk, kehalusan garis-garis, dan oleh itu secara organik sesuai ke dalam pedalaman moden. Bagaimana cara menggunakan perabot Sweden untuk memikirkan dapur kecil anda sendiri dan tanpa bantuan pereka yang diundang - mari kita fikirkan cara melakukannya bersama-sama!

Kandungan

 • Beberapa perkataan mengenai pengeluar
 • Skim warna kelabu
 • Keistimewaan dapur daripada jenama
 • Kelebihan dan kekurangan
 • Pelaksanaan di pedalaman
Perabut laktik dan praktikal dalam warna pastel

Perabut laktik dan praktikal dalam warna pastel

Beberapa perkataan mengenai pengeluar

Jenama Ikea telah diketahui sejak tahun 1943 dan masih tidak kehilangan populariti. Beliau mula bekerja di Sweden dan pada masa ini adalah pemimpin pengeluaran dapur dalam segmen belanjawan pasaran. Dalam alat dengar ini bersatu bersama:

 • Ketersediaan untuk pengguna.
 • Kebolehpercayaan.
 • Fungsi.
 • Pendekatan kompleks.

Penting! Antara ciri utama kedai di bawah jenama terkenal ialah peluang untuk membeli bukan sahaja suka loker atau countertop, tetapi juga kertas dinding, peralatan dapur, penutup lantai, yang harmoni kelihatan sama dengan kelengkapan bilik ini.

Permukaan berkilat licin akan membantu meningkatkan ruang dapur secara visual

Permukaan berkilat licin akan membantu meningkatkan ruang dapur secara visual

Pada masa ini, pelbagai dapur kelabu Ikea tidak begitu besar, tetapi jika anda perlu memilih warna sedemikian rupa untuk fasad, maka masih dilakukan.

Skim warna kelabu

Warna di atas dibentangkan dalam sistem modular "Knoxhult" - siap sedia dapur dengan puncak meja, kotak, tenggelam dan pengadun. Alat dengar dihantar dalam bentuk disassembled, tetapi kit mengandungi semua yang anda perlukan untuk pemasangan. Terdapat konfigurasi yang berlainan, masing-masing, dengan kapasiti berlainan dan bilangan berengsel dan almari lantai. Juga patut melihat dengan lebih dekat penguasa-penguasa "Sektion" dan «Bodbyn».

Antara kualiti pengguna yang penting:

 1. Keupayaan untuk menyesuaikan ketinggian disebabkan oleh kehadiran kaki, yang boleh dipintal atau dibongkar.
 2. Bahagian depan loker dan laci ditutup dengan melamina yang tahan lama. Bahan ini menyediakan penyelenggaraan mudah, rintangan calar. Terima kasih kepada ini, ia akan kelihatan seperti yang baru untuk masa yang lama dan membuat pemilik gembira.
 3. Perhimpunan dan penyesuaian pintu yang mudah kerana kemampuan untuk menyesuaikan gelung dalam ketinggian, kedalaman, lebar.
 4. Pembukaan loker boleh sama ada kanan atau kiri.
 5. Semua Kotak dilengkapi dengan mekanisme untuk berjalan lancar.
Perabot kecil ditetapkan untuk apartmen - studio

Set perabot kecil untuk sebuah apartmen-apartmen

Penting! Kedai-kedai ini mempunyai set kepala lengkap dengan dapur, hud, mengendalikan. Semasa membeli set lengkap hanya terdiri daripada loker, sink dan kren, semua rehat diperlukan untuk mendapatkan secara berasingan.

Dapur model ditetapkan dalam gaya klasik

Dapur model ditetapkan dalam gaya klasik

Harga alat dengar bergantung pada saiznya: lebih banyak loker, lebih mahal. Penguasa dalam satu gaya dieksekusi: tidak perlu risau, bahawa loker baru akan kelihatan asing.

Kepada nota! Menariknya, dalam barisan produk modular ini dibentangkan untuk dijual unsur-unsur individu - kedua-dua lantai dan dinding. Hal ini memungkinkan untuk menambah premis dengan yang baru. sistem penyimpanan.

Keistimewaan dapur daripada jenama

Suite-suite dapur mempunyai banyak ciri. Antara yang telah dikenalpasti oleh pengguna, anda boleh menentukan perkara berikut:

 1. Facades dicipta oleh teknologi tanpa bingkai. Pada masa yang sama, papan serat kekuatan tinggi digunakan. Dalam kehidupan sehari-hari ia dipanggil pecahan halus-dispersed atau MDF.
 2. Pintu dipasang dengan injap khas dan ukiran - ini memastikan kebolehpercayaan dan kekuatan struktur.
 3. Lebih dari MDF ditutup dengan venir atau melamin, yang menjamin perlindungan yang boleh dipercayai dari fasad terhadap kerosakan yang berkaitan dengan masa.
 4. Terdapat pelbagai pengikat dan sistem untuk laci. Mereka dibuat secara eksklusif untuk jenama perabot. Dengan menggunakan sistem khas, pembukaan dan penutupan adalah mudah, dalam satu gerakan.
 5. Kaki plastik yang kuat, yang boleh menahan sehingga setengah tan.
Estetika dan fungsi - tugas utama pengilang

Estetika dan fungsi - tugas utama pengilang

Penting! Satu lagi ciri dapur adalah ukuran dan kedalaman yang standard, yang memudahkan pemasangannya dapur kecil bangunan pangsapuri.

Perabot yang bergaya dan selesa untuk dapur kecil

Perabot yang bergaya dan selesa untuk dapur kecil

Kelebihan dan kekurangan

Dapur kelabu dan lain-lain pengeluaran IKEA mempunyai beberapa sisi positif dan negatif.

Faedah Kelemahan
Berkualiti tinggi digunakan dalam pembuatan bahan. Kesemua mereka disahkan dan memenuhi piawaian pengeluaran perabot. Gaya masakan - minimalism. Bukan semua orang suka ini. Walaupun berkaitan dengan kefungsian dan daya tahan, sesetengah pengguna masih enggan membeli alat dengar itu.
Panjang umur perabot disebabkan oleh reka bentuk yang dipikirkan dengan baik. Biasa, dapat dikenali, yang juga tidak dikehendaki oleh semua orang. Dalam beberapa cara, anda boleh membetulkan semua ini dengan mengorbankan banyak aksesori. Walau bagaimanapun, untuk membuat ruang dalaman yang unik dengan dapur IKEA mungkin tidak akan berfungsi, kerana semuanya adalah standard.
Semua butiran sesuai dengan saiz dan lubang untuk mereka, jadi perhimpunan diri tidak akan menjadi masalah. Saiz standard, dalam satu tangan, kelebihan, dan sebaliknya, masalah untuk dapur tidak standard, ia tidak akan berfungsi untuk bilik tertentu.
Reka bentuk yang bergaya dari set membolehkan mereka untuk sempurna dipadankan dengan perkakas rumah. Ujung, yang ujungnya terpaku, cukup nipis, ia kelihatan lebih semula jadi, tetapi kurang tahan lama, mungkin ada masalah yang berkaitan dengan air.
Perabot adalah standard, yang memudahkan pemilihan modul untuk satu set dapur yang unik untuk memenuhi keperluan mereka. Tidak ada pengikat khas pada kabinet dinding. Kerana perabot itu dilampirkan, boleh dikatakan, selama-lamanya. Di satu pihak, ia mudah, kerana anda tidak perlu risau bahawa loker akan jatuh atau bergerak. Sebaliknya, ini tidak termasuk kemungkinan menyusun semula perabot di dapur.
Di laman web pengeluar, mungkin membuat perabot anda sendiri dengan mempertimbangkan keputusan reka bentuk jenama. Ia boleh diisi kerana mudah, dan tidak memilih set standard. Pengguna mempunyai aduan mengenai kualiti bahan dan dapur secara umum, kerana jangka hayat mereka jauh daripada apa yang dikatakan pengeluar, terutamanya untuk produk kelas ekonomi.
Perhimpunan dan pemasangan mudah. Dan sekiranya tidak ada masa untuk ini, terdapat perkhidmatan pemasangan dari pakar syarikat. Terlalu rapat dengan dinding, tanpa sebarang jurang.

Contoh baru perabot dapur membawa idea dualisme Sweden: pertapaan dalam reka bentuk dengan kepraktisan maksimum

Contoh baru perabot dapur membawa idea dualisme Sweden: pertapaan dalam reka bentuk dengan kepraktisan maksimum

Dapur kelabu IKEA: model popular dan pilihan reka bentuk dalaman

Pelaksanaan di pedalaman

Walaupun kelemahan dapur IKEA, namun banyak yang memilih sendiri dan tidak kalah, kerana mengatakan bahawa kualiti perabot dari pengeluar lain adalah ultra-tinggi - anda tidak boleh. Untuk memastikan bahawa anda set dapur menjadi sesuai dan mudah, ia sepatutnya ditempatkan di pedalaman.

Penyelesaian optimum untuk kawasan sudut untuk ruang dapur

Penyelesaian optimum untuk kawasan sudut untuk ruang dapur

Antara pilihan:

 1. Sudut - penyelesaian yang sangat baik untuk bilik-bilik kecil, memandangkan ia memerlukan ruang yang minimum.
 2. Linear - pilihan ini adalah yang paling biasa, kerana ia berbeza dalam kesederhanaan lokasi loker. Kerana kesederhanaan memasak di dapur, anda boleh serentak dua orang. Sesuai untuk dapur memanjang sempit.
 3. Selari - dalam kes ini, kawasan kerja akan terletak bertentangan antara satu sama lain. Begitu mungkin untuk memasang hanya di dalam bilik yang cukup besar, tetapi perlu diingat bahawa antara "garisan" mesti ada jarak sekurang-kurangnya 1-1.5 m.

Kesimpulannya

Dapur IKEA dalam warna kelabu adalah penyelesaian yang sepenuhnya asli untuk mengatur ruang untuk memasak. Fon kepala alat dengar akan dapat menahan banyak, tetapi masih dengan perabot harus ditangani dengan hati-hati.

Dapur kelabu IKEA: model popular dan pilihan reka bentuk dalaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =