Digabungkan dengan dapur ruang tamu - penyelesaian terbaik untuk sebuah apartmen dan sebuah rumah negara

Digabungkan dengan dapur ruang tamu - penyelesaian terbaik untuk sebuah apartmen dan sebuah rumah negara

Reka bentuk dapur, digabungkan dengan ruang tamu, yang telah rak bar, Adakah pilihan yang selamat untuk pangsapuri dan rumah dengan parameter kawasan apa pun. Buka layari mewujudkan keadaan hidup yang selesa di bilik dapur yang luas. Ini sebabnya, mungkin, asal dan reka bentuk dapur yang berpatutan, digabungkan dengan ruang tamu: foto dengan kaunter bar bentuk asal dan perabot perumahan yang luar biasa menarik perhatian ramai peminat "ruang terbuka".

Kandungan:

 • Kelebihan ruang dapur yang digabungkan 
 • Pilih susun atur
 • Gaya dan idea reka bentuk untuk ruang dapur
 • Peraturan zon ruang
 • Reka bentuk dapur: nasihat pakar mengenai kelengkapan
Interior dalaman hitam dan putih dapur moden

Interior dalaman hitam dan putih dapur moden

Kelebihan ruang dapur yang digabungkan

Dapur, digabungkan dengan ruang tamu, adalah mudah untuk operasi, seperti di sini anda boleh bergerak dengan bebas, menggabungkan rehat dengan makanan, memelihara kanak-kanak kecil memandang semasa pelbagai tugas rumah tangga. Perancangan terbuka adalah relevan untuk penduduk pangsapuri kecil-Khrushchev dan rumah dengan jumlah bilik yang tidak mencukupi untuk mengatur bilik makan ergonomik, ruang untuk memasak dan dewan luas yang selesa.

Dapur padat, dipisahkan oleh kaunter bar

Dapur padat, dipisahkan oleh kaunter bar

Gabungan dapur dan ruang tamu akan mewujudkan ruang yang paling mudah, diperibadikan untuk setiap penyewa rumah. Di wilayah yang besar, anda boleh menyedari pelbagai idea:

 1. Menguruskan kawasan bar yang selesa, digunakan semasa pesta rumah, makan malam romantis, atau tempat makan tambahan.
 2. Pasang set dapur jenis pulau, membolehkan persekitaran yang selesa untuk menyediakan sarapan atau makan malam, kerana semua alat dapur dan alat memasak yang diperlukan terletak di modul yang terletak di lengan panjang.
 3. Untuk menghias ruang makan selaras dengan kehendak dan kehendak individu - untuk mengatur kumpulan makan secara besar-besaran dengan semangat klasik atau set perabot pereka, yang dibuat mengikut perkataan terbaru dalam fesyen dalaman.
 4. Memudahkan ruang tamu peribadi yang disediakan, teknik, butiran persekitaran, yang mempunyai kelonggaran dan rehat yang maksimum.
 5. Sediakan kawasan perwakilan yang efektif di dalam dewan, yang menyumbang kepada keselesaan dan bersantai yang menarik dengan tetamu.
Tajuk Ciri-ciri Harga: Foto
Bar Bar Unit Bramante
Beli Sekarang
Bahan: Kayu / MDF; Warna: hitam;
diperbuat daripada kayu hitam dengan kesan penuaan; Di dalamnya ada rak; Dimensi (HxWxD): 101 x 190 x 50 cm.
199 360 Rubles. Reka bentuk bilik dapur yang digabungkan dengan kaunter bar: pilihan susun atur, gaya dan 70 + idea untuk inspirasi
Bar counter Eichholtz Grimaldi
Beli Sekarang
Pengilang: EICHHOLTZ (Belanda); Warna: hitam; Bahan: MDF; Saiz: 104.0 x 120.0 x 48.0 sm. 108 588 gosok. Reka bentuk bilik dapur yang digabungkan dengan kaunter bar: pilihan susun atur, gaya dan 70 + idea untuk inspirasi
Bar counter MT 1638
Beli Sekarang
Pengeluar: MT; Bahan: MDF hitam; Sokongan logam, 50mm dia.; Saiz: 120 x 40 x 104 cm; Pengeluaran - Taiwan (China); Berat: 26.9 kg. 13175 gosok. Reka bentuk bilik dapur yang digabungkan dengan kaunter bar: pilihan susun atur, gaya dan 70 + idea untuk inspirasi
Bar counter TT Andrea
Beli Sekarang
Pengeluar: TT; Bahan: Rotan; Warna: walnut antik; Dimensi (HxWxD): 100 x 146 x 51 cm 32690 gosok. Reka bentuk bilik dapur yang digabungkan dengan kaunter bar: pilihan susun atur, gaya dan 70 + idea untuk inspirasi
Bar alat Arthunter
Beli Sekarang
Jenama: Arthunter; Bahan: kayu, logam; Saiz rak: 170 x 80 x 45 cm. 41 000 gosok. Reka bentuk bilik dapur yang digabungkan dengan kaunter bar: pilihan susun atur, gaya dan 70 + idea untuk inspirasi

Reka bentuk ruang tamu dapur bergaya dengan kaunter bar akan menjimatkan masa dan usaha semasa mengadakan pertemuan dengan rakan atau saudara-mara, kerana ketiadaan partisi di bilik yang luas tidak menghalang pergerakan bebas ketika melayani meja makan, menghidangkan hidangan dan koktel.

Nasihat! Untuk memilih susun atur dapur dengan betul, digabungkan dengan ruang tamu, anda perlukan buat projek reka bentuk berdasarkan keperluan dan keinginan setiap penyewa. Di ruang terbuka harus diletakkan rincian keadaan, sesuai dengan selera estetik dari setiap anggota keluarga.

Pilih susun atur untuk studio dapur

Foto reka bentuk dapur, digabungkan dengan ruang tamu, memberi inspirasi pembangunan semula apartmen berskala besar, Ia menyusahkan dari sudut pandangan ergonomi ruang, terhad oleh sekatan. Sebelum keputusan untuk merobohkan dinding antara bilik-bilik di bangunan pangsapuri adalah perlu menyelaraskan tindakan mereka dengan perumahan dan perkhidmatan komunal, Memandangkan pemusnahan sokongan beban boleh menyebabkan kemusnahan bangunan. Setelah menerima pelan apartmen dikemas kini dengan perubahan yang ditunjukkan dalam pasport teknikal, anda boleh meneruskan pembangunan semula perumahan.

Untuk memudahkan pencarian penyelesaian perancangan yang paling sesuai, perlu jelas menentukan tugas-tugas fungsi ruang besar dapur dan ruang tamu:

 1. Bagi peminat untuk menjalankan eksperimen kulinari dan mengejutkan dengan hidangan yang luar biasa, bahagian bilik di singa harus diperuntukkan ke zon memasak, ketuhar pelbagai fungsi, tiga dimensi tudung, luas a hob, peralatan dapur profesional dan format yang besar countertop.
 2. Kepada para penyokong tradisi untuk menguruskan makan malam keluarga dengan tempat duduk jangka panjang dan perbualan tentang hari yang diluluskan, penting untuk memberi perhatian khusus organisasi tempat untuk makan - Pilih perabot yang selesa yang membolehkan anda menukar kedudukan badan.
 3. Untuk peminat bersantai dengan buku atau menonton filem, penting untuk melengkapkan yang kecil perpustakaan rumah dengan tempat yang terang dan mudah dibaca, untuk cinephiles - untuk mengeluarkan pawagam dengan sistem multimedia multi-fungsi yang mudah digunakan.
 4. Bagi mereka yang ingin menganjurkan rumah, akuarium kecil atau gimnasium, adalah penting untuk memilih tempat yang betul pemasangan di pedalaman perapian, akuarium, dinding Sweden atau simulator.
Dapur yang bergaya digabungkan dengan ruang tamu yang selesa

Dapur yang bergaya digabungkan dengan ruang tamu yang selesa

Mebel perabot dapur dengan warna kelabu akan membantu untuk menekankan gaya kontemporari

Facade perabot dapur dengan warna kelabu berkesan menekankan gaya Kontemporari

Dapur-studio dengan kaunter bar dan ruang tamu yang selesa harus memenuhi keperluan peribadi setiap penyewa apartmen, untuk menyediakan semua keselesaan. Susun atur rumah atau apartmen yang terbuka harus memberi peluang kepada ahli isi rumah untuk bersara di zon keselesaan peribadi pada bila-bila masa yang dikehendaki. Oleh itu, sangat penting untuk berfikir tentang memasang partisyen padat, pintu kaca gelongsor atau gunakan skrin hiasan pada roda.

Nasihat! Pemisahan mudah alih akan membolehkan anda bersara dan membuang diri dari orang lain pada bila-bila masa. Skrin lipatan tidak mengambil banyak ruang di dalam bilik dan akan membolehkan anda dengan cepat menganjurkan zon keselesaan peribadi di dapur / ruang tamu pelan terbuka.

Sekatan kecil untuk memisahkan kawasan memasak

Sekatan kecil untuk memisahkan kawasan memasak

Gaya dan idea reka bentuk untuk ruang dapur

Reka bentuk dan gambar pangsapuri yang dihias bergaya dengan susunan model studio begitu berbeza dengan cara reka bentuk, yang sangat sukar untuk menghentikan pilihan pada pilihan tertentu. Idea-idea yang luar biasa dari pereka mulia akan membantu anda memilih yang optimum dapur dalaman dengan kaunter bar:

Minimalisme

Dalam ruang dengan ciri-ciri minimalisme setiap perincian persekitaran mesti melaksanakan fungsi tertentu: bertanggungjawab terhadap organisasi tempat makan, tempat yang sesuai untuk memasak dan rekreasi.

Nasihat! Kaunter bar di dalaman dapur minimalis-ruang tamu secara serentak boleh menjalankan beberapa tugas rumah tangga - untuk bertindak sebagai simpanan hidangan dan meja makan. Untuk melakukan ini, anda mesti memilih model dengan pengganti yang dilengkapi dengan lapang curbstones atau laci.

Untuk mengelilingi kaunter bar pelbagai fungsi, ia perlu laconic najis bar daripada polimer telus. Kit perabot sedemikian akan menjimatkan ruang dengan tidak perlu melengkapkan ruang makan. Tambahan organik perabot padat akan set dapur dan teknologi embedded moden.

Di ruang terbuka di kawasan tetamu akan kelihatan secara organik sofa lurus dengan pelapis yang menyerupai tekstur fasad alat dengar, dan countertop kaunter bar.

Kaki perabot kaca akan membantu menjadikan bilik lebih luas

Kaki perabot kaca membuat bilik itu lebih luas

Interior dapur dengan bar dalam gaya minimalis

Interior dapur dengan bar dalam gaya minimalis

Loteng

Di ruang tamu dapur, memaparkan estetika loteng, pemasangan penyambungan barangan dalaman yang tidak remeh dan kaca panorama. Susun atur terbuka yang paling mengesankan reka bentuk hala kebebasan ini. urbanisme Industrial disampaikan oleh dinding bata, paip bolong dirangka, organik bergema dengan simbol-simbol yang digunakan keselesaan - pendiangan gas dan kerusi kulit, dipasang di ruang tamu.

Idea ini! Sebagai pemisah kawasan fungsi untuk dapur dalam gaya loteng Tangga spiral dan tiang konkrit dengan trim kasar boleh bertindak.

Memilih untuk loteng, sebahagian besar daripada premis yang akan digunakan untuk susunan rekreasi swasta dan tetamu, dibentangkan dalam bentuk pelbagai sofa dengan bentuk geometri biasa, kedai luar biasa dengan bersandarkan tinggi, kerusi rehat rotan atau wayar hiasan.

Moden

Dapur kecil, digabungkan dengan ruang tamu, semangat kemodenan membolehkan anda melaksanakan sebarang penyelesaian reka bentuk kreatif, sama ada pemasangannya alat dengar dapur digantung dengan pencahayaan, kaunter bar dengan akuarium yang dibina di bawah tanah, atau digantung dari kerusi siling dalam bentuk hemisfera. Moden mengalu-alukan penggunaan produk perabot yang tidak remeh, barang kemas dan jentera.

Nasihat! Untuk menjimatkan ruang di kawasan dapur, adalah berfaedah untuk memasang kaunter bar dua peringkat dengan meja utama yang boleh ditarik sebagai meja makan.

Di ruang tamu adalah dinasihatkan untuk memasang kumpulan sofa padat dengan rak terbina dalam, gerai surat khabar, meja lipat untuk kemudahan makan makanan di hadapan TV atau meletakkan alat.

Untuk melaksanakan penyelesaian perancangan asal, anda perlu menilai keupayaan teknikal bilik dengan munasabah, kerana perabot kelantangan dan lekapan akan kelihatan lengis di ruang tamu dapur kecil, dan teknologi padat akan hilang dalam gambar besar-format dalaman pedalaman. Perkadaran kawasan dapur yang digabungkan dengan ruang tamu adalah penting untuk diperhatikan apabila mereka bentuk reka bentuk.

Adalah sihat untuk menilai kesesuaian rupa perumahan untuk idea-idea peribadi dan harapan 3D-visualisasi pedalaman akan membantu, yang mana anda boleh membuat diri anda dalam salah satu yang mudah untuk mengurus program reka bentuk dalaman - PRO100, Google Sketchup atau Sweet Home 3D.

Nasihat! Untuk menentukan pilihan perabot yang optimum, palet warna, penamat, draping dan hiasan dapur-ruang tamu yang anda perlukan untuk membuat beberapa model 3D-visualisasi pedalaman. Apabila membandingkan variasi dalam pengaturan perumahan, adalah mungkin untuk mengenal pasti kekurangan pada masa yang tepat, membuat penyelarasan dan mengenal pasti kelebihan projek reka bentuk.

Peraturan zon ruang dapur dan ruang tamu

Dapur besar dan kecil dengan kaunter bar tidak dapat difikirkan tanpa membahagikan ruang menjadi kawasan berfungsi. Sebagai pembatas tempat untuk memasak, makan, kawasan lounge wakil dan swasta boleh dibuat barangan perabot, hiasan dan tekstil, bahan penamat dan peralatan lampu.

Berdiri bar ditetapkan pada garis sempadan antara kawasan memasak dan ruang makan. Di atas adalah perlu untuk memasang satu siri peralatan lampu dengan warna bentuk memanjang. Masakan di tempat kerja mestilah dinyalakan dengan baik menggunakan lampu yang kuat dan terang.

Bar counter - salah satu cara ruang zon

Bar counter - salah satu cara ruang zon

Studio pangsapuri Zonasi dengan ketinggian lantai yang berbeza

Studio pangsapuri Zonasi dengan ketinggian lantai yang berbeza

Ruang makan boleh dibezakan dengan meletakkan di tingkat lantai yang dibangkitkan. Lantai dua tingkat adalah teknik biasa untuk memodelkan ruang tiga dimensi. Tingkat lantai yang berbeza dipotong dengan warna yang berbeza penutup lantai untuk memvisualisasikan ruang makan.

Nasihat! Pisahkan ruang makan dari kawasan memasak dengan menggunakan partition padat plastik lutsinar dalam bentuk bermasalah. Di rak-rak secara organik akan terdapat koleksi hidangan bersiar-siar atau objek bergaya hiasan: pasu, kuih muih atau candlesticks.

Ruang tamu dari dapur boleh dipisahkan dengan bantuan pemasangan pencahayaan serba boleh. Di zon memasak, cahaya intensif dan cahaya sempit disambut, dan di tempat-tempat berehat - terkelupas dan bertaburan. Sebenarnya, sebagai pemisah ruang, gunakan pemasangan gerbang, Konsep reka bentuk yang dipilih.

Di ruang tamu dapur moden, sesuai untuk memasang gerbang plasterboard dengan lampu LED terbina dalam, dan di bilik dengan estetika gaya kolonial, vintaj atau provensi - Pembinaan palsu, terikat houseplants kerinting.

Kemasan yang berbeza dari siling dapur dan ruang tamu akan membantu secara visual memisahkan mereka daripada satu sama lain

Kemasan yang berbeza dari siling dapur dan ruang tamu akan membantu secara visual memisahkan mereka daripada satu sama lain

Nasihat! Untuk zon ruang, barang-barang dalaman yang besar yang melakukan fungsi ergonomik atau estetik sangat baik. Dalam peranan alat pemodelan ini boleh datang bukan sahaja kaunter bar atau partition kaca, tetapi juga pendirian bunga, rak buku dan juga piano besar dengan jamuan makan malam.

Reka bentuk dapur dengan kaunter bar: nasihat pakar mengenai penyediaan

Reka bentuk bilik dapur yang digabungkan dengan kaunter bar: pilihan susun atur, gaya dan 70 + idea untuk inspirasi

Pemilihan rak bar, set dapur, sofa dan ruang makan - satu peringkat penting dalam susunan dapur, digabungkan dengan ruang tamu. Dari perabot bergantung kepada perasaan selesa di bilik pelan terbuka. Oleh itu, adalah penting untuk mempertimbangkan kriteria utama untuk memilih produk perabot dan bahan penamat:

 1. Pintu dan laci set dapur perlu dilengkapi dengan penutup pintu berkualiti tinggi dengan panduan roller, yang bertanggungjawab untuk pengendalian bahagian-bahagian perabot yang tenang. Persoalan kalis bunyi sangat penting untuk bilik dapur dari jenis studio.
 2. Ekzos mesti dilengkapi dengan motor berkuasa tinggi, memandangkan aliran udara di dalam bilik itu bergantung secara langsung kepada daya tahannya. Ia sepatutnya mengasingkan bau yang datang dari masakan yang berbeza semasa memasak.
 3. Penutup lantai harus mempunyai kekuatan dan ketahanan yang tinggi. Di kawasan dapur, perlu membersihkan lantai jubin atau linoleum kalis air, dan di bahagian ruang tamu anda boleh menggunakan salutan dalam bentuk parket, lamina atau permaidani.
 4. Upholsteri perabot tidak boleh menyerap bau sekitarnya dan memerlukan penjagaan yang halus.
 5. Untuk kemudahan pergerakan perabot di atas premis tanpa dinding, adalah perlu untuk memberi keutamaan meja kopi, kerusi, sofa dan kaki pada roda dengan penyumbat.

Kebanyakan gambar yang menunjukkan penyelesaian reka bentuk yang tidak remeh untuk susunan pangsapuri pelan terbuka diwakili oleh bilik dapur moden. Bilik-bilik yang selesa, dilengkapi dengan perabot ergonomik, selesai dengan plaster hiasan, plaster panel dinding dengan hiasan yang luar biasa dan bahan penamat moden yang lain - semua ini menyebabkan para penonton mengagumi keinginan yang tidak dapat ditahan untuk mengatur pembangunan semula kardinal di rumah.

Kekasih ruang akan menghargai rasa kebebasan di pedalaman dapur, digabungkan dengan ruang tamu. Penduduk pangsapuri kecil selamanya melupakan ketidakselesaan yang dialami di bilik dengan saiz yang sederhana di kawasan itu. Di dapur pelan terbuka, persepsi persekitaran berubah sepenuhnya. Ia mudah dari sudut pandangan ergonomi ruang, sebanyak mungkin tepu dengan cahaya semulajadi dan udara segar.

Gabungan tempat makan dan memasak dengan meja dua tingkat di dapur kecil

Gabungan tempat makan dan memasak dengan meja dua tingkat di dapur kecil

Reka bentuk bilik dapur yang digabungkan dengan kaunter bar: pilihan susun atur, gaya dan 70 + idea untuk inspirasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 86