Lepa tropska podoba glavne sobe

Spektakularna tropska podoba glavne sobe

Preoblikovati dnevno sobo v notranjosti 18 kvadratnih metrov. m - preprosta naloga, tudi za začetnika oblikovalca, kar lahko vidimo s pogledom na fotorealizacije v članku. To je dokaj skupna velikost "sprednje" sobe v sovjetskih hišah (včasih se lahko spreminja in zmanjša na 16 kvadratnih metrov). To dnevna soba Ne moremo imenovati prostorno, vendar pa njegovi parametri zadostujejo za sprejemanje vseh potrebnih funkcionalnih in dekorativnih predmetov.

 • Nasveti za oblikovalca Albert Hadley za popolno dnevno sobo
 • Okrasimo površino
 • Splošna priporočila
 • Soba z več funkcijami
Kombinacija več stilov naredi prostor zanimiv in edinstven

Kombinacija več stilov naredi prostor originalen, edinstven

Notranjost dnevne sobe 18 m² M. metrov: pregled trendnih idej in TOP-6 nasvetov dekoraterja Albertja Hadleya

Nasvetovalec Albert Hadley za popolno dnevno sobo:

 1. Ne pustite brez nadzorovanih stropov. So najbolj zanemarjeni prostor v sobi.
 2. Oblikovanje določi tudi kakovost svetlobe in sence, in Pravilna osvetlitev je zelo pomembna... Včasih se osvetlitev fotografira dobro, vendar ni vedno primerna za udobno življenje in lahko izgleda komercialno. Ko poskušamo osvetliti sobo, je naš cilj, da se znebimo obupa, da imamo dovolj luči, da se počutimo srečno.
 3. Pozabite projekte. Namestite pohištvo, kjer je najbolj udobno in bo videti bolje.
 4. Atmosfera bež. Juha je, to je slonovine, to je smetana, kamen, toast, to je kapučino. To je čarobno.
 5. Oblikovanje in dekoracija - ne gre za krajino, to ni zaradi lepih slik za revije. Notranjost, resnično o ustvarjanju kakovosti življenja, lepote, ki hrani dušo.
 6. Naj bo vaš dom čim udobnejši in privlačnejši, kolikor je mogoče ... Moralo bi biti več življenja kot nakit.

Pomembno ohranila zlato sredino: ne preobremenitve notranjost nepotrebnih podrobnosti, struženje sobo v nered temni sobi, vendar hkrati, da se v njem vse funkcionalne elemente, ki omogočajo, da pokličete na območje, ki bo urejena dnevna soba - prostor za sprejem in druženje s prijatelji.

Okrasimo površino

Da bi razumeli, kako pravilno oblikovati notranjost dnevne sobe 16-18 kvadratnih metrov. m, upoštevamo vse površine v stopnjah:

 • Strop. V Ljubljani Hruščov in prsi stene so majhne, ​​tako da ena od prednostnih nalog oblikovalca - vizualno bi se zgornja meja: višja v sobo, tako da je videti bolj prostorno, več. To dilemo rešujemo s pomočjo barvne sheme in osvetlitev ozadja.
 • Stropna površina bi morala biti najlažja cona (v primerjavi s stenami in nadstropji). Lahko uporabite raztegne sijoče materiale: odsev na takšno pokritost bo odsev svetlobe napolnil prostor z zrakom in ga naredil neboleč, prostoren.
 • Ko izberete svetlobne naprave Ne ustavi se masivni modeli lestenec in jih postavite v osrednji del: s tem znižate višino celotne notranjosti, tudi s pravilno uporabo barve in teksturo površin. Popolna osvetlitev - žarometi, Stoji v zgornjem delu stene okrog oboda prostora.

 • Stene. Načrtovanje sten, kot strop, je priporočljivo, da prenese v svetlih barvah. Površinski premaz mora čim bolj delovati, da se razširi prostor - brez jasnih, velikih in nasičenih barvnih vzorcev in temnih, kar zmanjša površino barv.
 • Lahko uporabite svetlobni kontrastni vzorci s črtami: Navpično - dodajte višino, vodoravno - razširite stene.
Horizontalne proge bodo pripomogle k razširitvi prostora

Horizontalne črte bodo pomagale vizualno razširiti prostor

Dekorativne palice, ki se nahajajo vertikalno vizualno dvig stropa

Dekorativne palice, ki se nahajajo navpično, vizualno dvignite stropno linijo

Nasvet! Če želite ločiti in poglobiti določeno območje, temen ali kontrastni premaz na eni steni, vendar ne več. V tem primeru je površina sama (z ozadjem, slikanjem) ali stranskim prostorom popolnoma pokrita z odprtim ohišjem (ta oblika omogoča povečanje uporabne površine za shranjevanje).

 • Opravljanje popravil v dnevni sobi 16-18 kvadratnih metrov. m, predstavljam, kakšna naj bi bila končna postavitev. Mogoče je smiselno Kombinirajte hodnik in sobe, območje zoniranja ni stene z vrati, ampak lažji in preglednejši (lahko so mobilni) modeli: zavese kroglic, drsna zaslon, bar števec z niše in tako naprej.
Transparentno"лапша" разделит смежные комнаты

Transparentne "rezanci" bodo razdelile sosednje prostore

Postelja v niši lahko prihranite prostor za dnevno sobo

Dvoposteljna soba v niši bo prihranila prostor za dnevno sobo

 • Paul. Priporočljivo je, da izberete enakomerno in svetlo prevleko, na primer, posnemajo lesene površine: takšen nadstropje bo poudaril prijetno vzdušje doma. Če ima stanovanje odprto razporeditev, uporabite skupen prostor za celotno območje talna obloga. S kombiniranjem več sob na ta način boste še razširili meje prostora.

Splošna priporočila

Ampak, če ne načrtujete velikega preoblikovanja, se vizualno preobrazite zasnova sobe je 18 kvadratnih metrov. m lahko uporabite naslednje trike:

 • Veliko vlogo igra ureditev in količina pohištva. Ne obremenjujte notranjosti z velikimi zaprtimi omarami in strukturami. Najboljša možnost - mehki setkava miza in nekaj odprtih police.
 • To se morda zdi paradoksalno, ampak vse kose pohištva je treba nameniti ne preveč blizu, vendar na neki razdalji od stene - pozabi na varčevanje z vsako rezervno centimeter. Torej ne boste "stisnili" notranjost okrog oboda in vizualno dodali prostore na celotnem območju.
Kontrastno pohištvo, ki se nahaja v središču sobe

Kontrastirano pohištvo v središču sobe

Dekoracija prostora za sprejem v eklektičnem slogu

Prijava sobe za sprejem v eklektičnem stilu

Nasvet! Poskusite uporabiti majhno dnevno sobo preoblikovanje modelov pohištva: jedilna miza, obrniti s svetlobnim gibanjem svoje roke v majhno stojalo za revije, zložljive zofe in tako naprej.

 • Klasična nihajna vrata so bolje zamenjati drsne konstrukcije, ne zahteva prostega prostora za neovirano gibanje listov.
 • Mala dnevna soba (od 16 do 18 kvadratnih metrov) bo zahtevala določeno slogovno zasnovo. Optimalna zasnova - moderne lakonske smeri (na primer, visokotehnološki) z minimalnim pohištvom in okrasnimi predmeti. Lahko poskusite s slogom moderno, za katere so značilne ljubek, podolgovate in zaokrožene črte; z romantičnim kmečkim ali toplim naravni ekostil.
Elegantna koča v deželi

Elegantna koča v deželi

 • Vsekakor vredno opustiti težka, bogata dekor klasike. Zasnova prostora v tem slogu zahteva prisotnost masivnega lesenega pohištva, temno lesene plošče ali štukature in težka, z bogatim okrasjem tekstilnih ansamblov. Če želite prilagoditi vse te podrobnosti v eni majhni dnevni sobi brez žrtvovanja njenih dimenzij, ne bo uspelo.
 • Odprtje okna mora ostati čim bolj odprto - napolniti celoten prostor s svetlobo, pri čemer ne pušča temnih območij in območij. Če opravite popravilo, lahko spremenite konfiguracijo okna, razširi svoja obrisa na tla ali celo na steno.

 • Za dekor izberite svetle prosojne lahke materiale. Če obstaja potreba po zaščiti pred svetlim soncem, dopolnite ansambel rolete ali zložljive zavese iz gostega materiala zavese.
 • Uporaba ogledal in steklenih površin. Ti vam omogočajo, da dosežete zanimive vizualne učinke, ki popolnoma spremenijo konture prostora.
Neoklasicizem z obilico ogromnih ogledal

Neoklasicizem z obilico ogromnih ogledal

Težke zavese v svetlih barvah ustvarijo občutek lahkotnosti in nežnosti

Težke zavese v svetlih barvah ustvarijo občutek lahkotnosti in nežnosti

Ustvarjalni pristop k gotskemu slogu

Ustvarjalni pristop k gotskemu slogu

Soba z več funkcijami

Ampak včasih oblikovalci naloga ni zgolj povečati območje majhen (16-18 kvadratnih metrov.) Prostoru, ampak tudi združiti dve sobi v eno, tako, da je območje za sprejem naselju - spalnico.

V tem primeru bo odločilni dejavnik postavitev apartmaja. V 18-metrski salon polna zakonska postelja ni uspelo.

Nasvet! V tem primeru bodo morali biti zadovoljni z enim delom mehke slušalke, ki bo prevzela funkcijo sedežev za goste in sedenje (razgrniti).

Bolj zapletene možnosti - skrivanje v steni ali podijske konstrukcije. Toda te zamisli bodo zahtevale globalno preoblikovanje, kjer "majhna kri" in preureditev pohištva ne morete storiti. Toda s pravilnim pristopom boste dobili dve transformacijski sobi v enem: ko je postelja zložena, se prostor za sestanke s prijatelji osvobodi, razširjeni dizajn pa bo notranjost dnevne sobe spremenil v prijeten in udoben prostor v spalnici.

V 18-metrski sobi lahko poskusite razdelitev dnevne sobe iz spalnice v enem majhnem prostoru. Preden začnete popravljati, upoštevajte naslednja priporočila:

 • Sleeper ne sme biti blizu vhoda ali v bližini prehod, idealna možnost - Alcove ali prostor v bližini okna.
 • V spalnici je potrebna določena zasebnost in izolacija. Ampak, ker velikost prostora vam ne omogoča namestitve temeljnih predelnih sten od tal do stropa, lahko notranjost razdelite drsne konstrukcije (zavese, zaslon) ali preko police, ki bo delovala kot dodaten dekorativni element.
Transparentna pregrada se odlično prilega notranjosti majhne sobe

Transparentna pregrada se odlično prilega notranjosti majhne sobe

Zložljiva postelja je odlična ideja za studio apartma možnost

Zložljiva postelja je odlična ideja za studio apartma možnost

Dve sosednji sobi na 18 kvadratkih

Dve sosednji sobi na 18 kvadratkih

Seveda ne boste mogli urediti vseh lastnosti dnevne sobe in spalnice v eni sobi, tako notranjost je veliko preprostejša in bolj asketična kot dve ločeni polnopravni sobi. Ampak s pravilnim ustvarjalnim pristopom, bo videti nič manj domače, toplo in udobno. In s pomočjo dekorativnih predmetov, svetle barvne naglasi Zasnova bo pridobila lastne značilnosti in značaj "

Notranjost dnevne sobe 18 m² M. metrov: pregled trendnih idej in TOP-6 nasvetov dekoraterja Albertja Hadleya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 52