Uz malu kvadraturu, bolje je odabrati svijetle boje

Uz malu kvadraturu, bolje je odabrati svijetle boje

Zadatak postavljanja dvije sasvim različite funkcionalne zone u jednom prostoru nije baš lako, ali je sasvim inkarnabilan. Razmislite o nekim od dizajnerskih trikova za spavaća soba i dnevni boravak u 17 četvornih kilometara. U ovom slučaju nema toliko mnogo mjesta, ali je sasvim realno staviti ovdje ono što vam treba. Štoviše, može izgledati elegantno, moderno i istodobno pružiti utjehu vlasnicima.

 • Boja i namještaj
 • Trenuci za razmatranje: mišljenja dizajnera
 • Zoniranje prije svega
 • Pravo mjesto za krevet
 • Funkcionalnost i jedinstvo
 • rasvjeta
 • zaključak
Moderno rješenje interijera u stilu potkrovlja

Moderno rješenje interijera u stilu potkrovlja

Boja i namještaj

Ove dvije važne točke trebaju se pomno razmotriti posebno pažljivo. Iz njihovog točnog odabira ovisi o ukupnom dojmu sobe, pogodnosti. Počnimo s tim paleta boja. Bez obzira tko može reći, 17 četvornih metara m je mala soba, a s obzirom da je povjerena dvostrukom funkcionalnom zadatku, paleta je još teže podići.

 • Važno je zapamtiti jednu stvar: Svjetle boje su okosnica malih prostora. Oni će ga proširiti i učiniti ga udobnim za percepciju. No svijetle kontrastne kombinacije vizualno uske, smanjuju prostor.
Bijela boja vizualno povećava površinu

Bijela boja vizualno povećava površinu

Ali to ne znači da će biti neophodno postojati cijelo vrijeme bež zidova i bijeli stropovi, sasvim je moguće primijeniti svijetle akcente u namještaju, tekstilima. U ekstremnim slučajevima, zid možete objesiti izvornu sliku.

Važno! Čak i zidovi mogu biti ukrašeni na originalan način, ali morate koristiti razrijeđene, izblijedjele boje. To može biti purpurna boja, žuti i čak crvena boja.

Kada nema puno prostora, bolje je da ne odaberete prostran namještaj

Kada nema puno prostora, bolje je odabrati namještaj namibozdkuyu

Soba mora imati namještaj. Među najvažnijim:

 1. Krevet, može biti i kauč.
 2. ormar ili s ladicama.
 3. Noćni stol ili niskog stola.
Krevet u blizini prozora odvaja veliki ogledalo

Krevet u blizini prozora odvaja veliki ogledalo

Najvažnija stvar pri odabiru nije dopustiti nered, inače će biti neugodno biti u takvoj sobi. Namještaj treba biti lagan, višenamjenski. Posebnu pozornost treba posvetiti Kutne komplete su ormarići, vitrine, ladice za sjedeće grede. Oni su dobri u štednji prostora i istodobno izvrsno funkcioniraju.

U ovom će prostoru morati napustiti uobičajene, ali nezgrapne naslone, bitve, duboke ormare. To je sve, naravno, prikladno, ali doslovno "jede" prostor. Bolje je kupiti i organizirati potrebne, bez kojih je nemoguće bez njega i nakon dodavanja drugih namještaja, ako postoji potreba.

Interijer u mekanim mliječnim i bež-siva tonovima

Interijer u mekanim mliječnim i bež-siva tonovima

Savjet! Mnogo je slobodnog prostora pod stropom, koji je nezasluženo zaboravljen. Tamo možete organizirati police, pa čak i police.

Trenuci za razmatranje: mišljenja dizajnera

Kombinacija bilo koje zone u jednu je uvijek teško, jer svaka bi trebala imati funkcionalnost. Ali ako nema drugog izlaza, morate izići i izmisliti nešto zanimljivo.

Pažljivo razmislite

To je ovaj prvi savjet koji će mnogi dizajneri dati. Kombinirajući spavaću sobu s dnevnim boravkom na takvom malom prostoru težak zadatak je i zato što je svrha prostora drugačija. Spavaća soba - intimno mjesto gdje je netko drugi ulaz zabranjen. Dnevni boravak - javna soba u kojoj možete primiti razne goste, čak i potpuno stranaca.

Malo svjetlo ormar skriva krevet iza nje

Malo svjetlo ormar skriva krevet iza nje

To je u ovoj raznolikosti posebne složenosti. Sličnu mogućnost bi trebali izabrati oni koji vrlo rijetko primaju goste, samo u ovom slučaju to će biti udobno biti u sobi.

Na bilješku! Drugi problem je da je teško stvoriti punopravnu spavaću sobu. To jest, može i bit će nešto izolirano (Pregrada da nam pomogne), ali nećemo moći izrezati sve zvukove.

Opsežan raspored prostorije s zoniranjem pomoću pozadinskih boja na zidu

Opsežan raspored prostorije s zoniranjem pomoću pozadinskih boja na zidu

Mogućnost s kauč na razvlačenje umjesto punog kreveta previše nije najprikladniji. Prva - stalno treba širiti i napraviti posteljinu. Drugo - kauč se ne može nazvati najugodnijim mjestom za dobar odmor.

Važno! Kada se gosti nalaze na vašem krevetu kako bi gledali televizor - to nije niti najudobnija i higijenska opcija.

Zoniranje prije svega

Kada se kombiniraju zone u jednoj prostoriji, važno je da se pravilno razdvojite jedna od druge. Pomoć će doći:

 1. Zavjese - izgleda lijepo i elegantno, ali ne zaboravite da će morati redovito oprati, jer brzo dobivaju prašinu. Bolje je imati dva seta (iste ili različite).
 2. Drvene pregrade - izvorni i temeljit, ali ne uvijek prikladni u ovom ili onom stilu.
 3. Staklo - izgleda lijepo, prozračno, ne blokira prostor, svjetlost prolazi kroz njih u jednom i drugom smjeru. Problem je u tome što oni ne samo da ne daju zvučnu izolaciju, već neće vam ni dopustiti da se povučete - sve se vidi kroz njih.
 4. Stalci, zasloni - čisto simboličko razlikovanje, koje je stvoreno jednostavno za vizualno razdvajanje. Kroz njih se sve može vidjeti i čuti.
Popularna verzija zoniranja pomoću staklenih pregrada

Popularna verzija zoniranja pomoću staklenih pregrada

Savjet! Drugi uređaj za zoniranje - okomito uz modnu pistu. Odozgo je prikladno postaviti dnevni prostor, a krevet bi trebao biti skriven ispod njega. Najprikladnije je ostvariti takav prijam ako je prostorija pravokutna, izdužena.

Također je zgodan zoniranje s zavjesama

Također je zgodan zoniranje s zavjesama

Pravo mjesto za krevet

Prva stvar koju trebate učiniti je ukloniti prostor dnevne sobe iz spavaće sobe. Naravno, teško je to učiniti, ali ako ne želite vidjeti goste na vlastitom krevetu, to mora biti prvo. Najbolje je poslati televizor u dnevnu sobu.

Savjet! Ako želite gledati TV u krevetu, objesite ga na zagradama koji se mogu zakrenuti za 180 °.

Krevet neće biti vrlo primjetan ako se stavi u nišu

Krevet neće biti vrlo primjetan ako se stavi u nišu

Sada razgovarajmo o lokaciji kreveta. Optimalno je poslati u krajnji kut, najčešće ovo mjesto pokraj prozora. Tako će biti moguće izbjeći prohodnost spavaće sobe, biti će više izoliran, udoban. Budući da je prozorsko sjedalo prilično lagano, trebali biste voditi brigu o odgovarajućem ukrasu. Debele draperije - Najviše.

Funkcionalnost i jedinstvo

Premda su funkcije prostora drugačije, još uvijek moraju biti ujedinjene zajedničkom "poviješću". Stilist bi trebao odabrati jedan, jer je sklad vrlo važan. Sjeti se što ne možeš raditi prostorni prostor:

 1. Dodijelite funkcionalna područja s različitim bojama koje se ne mogu spojiti. Ovo rješenje samo će smanjiti oči.
 2. Stvorite različite stilove koji su vrlo različiti.
 3. Svijetli kontrasti u istom stilu.

Optimalno napraviti spavaću sobu s dnevnim boravkom nekoliko različitih tonova. Pokaži gdje je mjesto, može se podijeliti na zone koristeći namještaj ili spomenute particije.

rasvjeta

Za spavaću sobu, trebali biste stvoriti intimniju skriptu. Ovdje se nitko neće baviti pitanjima koja zahtijevaju sjajnu rasvjetu. Ali ovdje je knjiga prije odlaska u krevet za čitanje, možda želite. Opcija - objesiti u području za spavanje, podna lampa, možete montirati stropnu svjetiljku. U mjestu će LED pozadinsko svjetlo.

Još jedan važan aspekt. Budući da će jedna zona biti na prozoru, a druga udaljena od njega, postat će zapreka prirodnom svjetlu. Iz ove situacije možete izaći odabirom odgovarajuće rasvjete, a ne zaboravljamo i na zoniranje.

Središnja gornja rasvjeta, plus dodatni dno u svakoj od tih zona

Središnja gornja rasvjeta plus dodatno dno u svakoj od tih zona

Važno! plasman lusteri središte zajedničke sobe je loša ideja. Još više je relikt, što je bolje da se riješite.

Što se tiče dnevne sobe, treba postojati svjetlost. Vrlo luster - središnji element - može se postaviti na strop, ali u središtu tog posebnog funkcionalnog područja. Preporučljivo je montirati lokalne izvore svjetlosti koji se mogu uključiti ili isključiti po potrebi.

Tamne zavjese skrivaju prostor za spavanje

Tamne zavjese skrivaju prostor za spavanje

Osvjetljenje iznad kreveta

Osvjetljenje iznad kreveta

zaključak

Organizirati sve što vam treba za ugodan život, u spavaćoj sobi - dnevni boravak za 17 četvornih metara. m neće biti teško. Važno je odabrati namještaj razumno, ne zaboravite podjelu na zone i odabrati visokokvalitetna rasvjeta. Udobnost u ovom slučaju je u vašim rukama, iako se sve to može povjeriti dizajneru.

Zoniranje s svijetlom sofom

Zoniranje s svijetlom sofom

Savjeti za dizajnere: kako planirati zoniranje i interijer spavaće sobe-dnevni boravak za 17 četvornih metara. m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 17