Za živahne vtise

Idealno za svetle vtise

V našem življenju je avdio in video oprema že dolgo in takoj postala nepogrešljiv atribut sprostitve, udobja in prijetnega razvedrila. In če je bil v 80-90-ih prenosni kasetofon in povezan z starim TV zdelo, da je nekaj neverjetnega, da je v današnjem svetu, vsak od nas želi hišo, da uživajo visoko kakovost zvoka in glasbe s potopom glavo v razburljivo blockbuster, polno posebnih učinkov in računalniške grafike video predvajalnik. Zdaj, dobro tehniko z odlično izvedbo je bil na voljo, je problem izbire dom gledališče lahko reši in nekdanje glasbene ljubitelje osemdesetih in moderno mladino.

  • Kaj je sistem za domači kino?
  • Kaj naj iščem?
  • Izberite proizvajalca
Moderni slog

Moderni stil pri oblikovanju filmske cone

Kaj je sistem za domači kino?

Pod sistem za domači kino pomeni kompleks večnamenske naprave, namenjene za prenos video slike na zaslonu monitorja, kot tudi zvočnike, okrepitvijo naprave in drugo opremo. Ta nabor naprav, zagotavlja ne le visoko kakovost slike in slike na monitorju, da se doseže visoko kakovost zvoka, ampak tudi za ustvarjanje "učinek prisotnosti" celo majhna soba.

Udobna sprostitev

Udobna sprostitev

Danes, nakup in namestitev domačega gledališča v stanovanje ali Zasebna hiša je način, kako organizirati polnopravni zabavni center v stanovanjskem območju. Takšen sistem je popolnoma primeren za družinsko gledanje filmov, prijazno razgledovanje športnih programov, kakovostno poslušanje koncertov itd.

Prijeten počitek

Prijeten počitek

Glavne sestavine sistema za domači kino so:

DVD predvajalnik Avdio dekoder AV sprejemnik, zasnovan za pretvorbo digitalnega signala v analogni Ojačevalnik in akustika z nizkotoncem TV (tekoči kristal ali plazma)

Pomembno! Akustični sistem v domačem gledališču je njegova glavna komponenta. Zato je pri nakupu takšne opreme pomembno, da izbere pravi vir zvoka in jih hkrati pravilno postavite po prostoru. Pomemben element sistema za domači kino je tudi zaslon.

Odlična rešitev v svetlih barvah

Odlična rešitev v svetlih barvah

Velika kombinacija s stilom države

Velika kombinacija s stilom države

Nasvet! Tudi z nNemogoče je doseči udobno video in avdio reprodukcijo filmov, če je diagonalo zaslona manj kot 20 palcev. Zato mora biti monitor najmanj 32 palcev.

Za veliko podjetje

Za veliko podjetje

Zaslon je nameščen sredi sobe, zvočniki pa so nameščeni na isti razdalji in med seboj in od občinstva, pri čemer so zadnji zvočniki bolje nastavljeni na ravni nad glavo. In zvočniki so lahko tla, strop in vgrajeni. Slednja možnost je najbolj optimalna, saj daje naravni zvok.

Kaj naj iščem?

Če želite izbrati domači kino realnost, če veste, pogoje v prostoru, v katerem je nameščen sistem, ki so tehnične značilnosti pomembno za vas, ki je dodeljen proračun. Toda začetek pri izbiri najboljših zmogljivosti naprave in njeno skladnost z drugo opremo :. računalnika, Wi-Fi, FM, itd Tako lahko hitro in enostavno najti najboljšo možnost.

Izviren dizajn

Izviren dizajn

Katere značilnosti in parametre naj upoštevam pri nakupu domačega kina?

Značilnosti Kateri kazalniki so optimalni? Kaj vpliva?
Poraba energije Odvisno od področja prostora, v katerem bo nameščen domači kino, lahko znaša od 60 do 150 W Višja je moč zvočnega sistema, boljša je kakovost reprodukcijskega zvoka
Vrsta igralca Včasih DVD in Blu-Ray predvajalnik. Izvor je sposoben predvajati diskov filmov do 8 GB, in drugi pozvolyaetsmotret video v visoki kakovosti s snemanjem datotek na optičnem disku kapacitivno do 50 GB Ta indikator je odvisen od kakovosti reprodukcije slike
Podprte oblike AVCHD, BD (Blu-rayDisc), MKV, MPEG4, DLNA ali vse skupaj Vrsta podprte oblike zapisa datotek je odvisna od kakovosti predvajanja zvoka in slike
Impedanca Zvočni sistem za domači kino in ojačevalnik naj delata z enakimi vrednostmi upora. Če je impedanca zvočnikov nižja od impedance ojačevalnika, bo zvok med predvajanjem popačen. Ta parameter je treba upoštevati pri povezovanju zvočnikov z zunanjim ojačevalnikom
Občutljivost Odvisno od parametra impedance Občutljivost akustike je odvisna od glasnosti reprodukcije zvoka
Pogostost Ta indikator naj bo v razponu od 16-20 kHz Široko je to območje, bolj zasičen je zvok
Povezovanje s predvajalnikom Žično ali brezžično Enostavnost uporabe in estetski izgled opreme
AV sprejemnik Optimalna vrednost je 256 kHz Vpliva na kakovost zvoka
Vmesniki Vrsta vhoda / izhod: HDMI, S-Video,
Koaksialni, optični, komponentni, kompozitni, linearni, mikrofon itd.
Ta indikator je odvisen od funkcionalnosti sistema zvočnikov in možnosti njegove soobstoja z drugimi tehničnimi napravami
Eleganten minimalizem

Eleganten minimalizem

Zapomni si! Čim višje so tehnične značilnosti določenega modela domačega gledališča, večje so njegove zmogljivosti, višji so stroški sistema.

Pri izbiri domačega gledališča in akustičnega sistema morate posebno pozornost nameniti njihovemu videzu, barvi in ​​oblikovanju, saj bodo nepogrešljive podrobnosti okoliške notranjosti že dolgo časa. Poleg tega upoštevajte območje prostora, v katerem bo vgrajen kino. Pri nakupu zvočnikov z močjo več kot 150 vatov poskrbite za dodatno zvočno izolacijo sten, stropa in tal v prostoru, kar bo tudi izboljšalo kakovost reprodukcijskega zvoka.

Popoln kino v kleti

Popoln kino v kleti

Dnevna soba v klasičnem slogu

Dnevna soba v klasičnem slogu

Nenavadna ideja

Nenavadna ideja

Izberite proizvajalca

Znamka domačega gledališča ni najpomembnejši dejavnik, vendar ga je treba upoštevati pri izbiri take opreme. Od proizvajalca je odvisno, da ni odvisna le kakovost montaže naprav, ampak tudi cena celotnega nabora.

Med najbolj proračunskimi modeli domačih gledališč so izdelki blagovnih znamk Supra in Logitech. Proizvajalci akustičnih sistemov uporabljajo osnovna in proračunska gradiva, kar včasih vpliva na kakovost zvoka in podobo.

Model podjetja Logitech

Model podjetja Logitech

Prefinjen Samsung

Prefinjen Samsung

LG preseneča

LG preseneča

Najboljša kakovost montaže, slike in zvoka ter cenovno dostopne cene so doma gledališča Samsung, LG, Panasonic, Sony in Yamaha. Blago teh blagovnih znamk je predstavljeno v širokem asortimanu, ki omogoča izbiro akustičnega sistema za vse njene zahteve.

Nasvet! Domači kino na tej ravni so bolj primerna za gledanje filma, in tiste, ki radi poslušajo glasbo, morate paziti na druge, dražje proizvajalcev, na primer, Bose, JBL, Canton, in tako naprej.

Domači kino iz Panasonic

Domači kino iz Panasonic

Poleg tega obstajajo tudi domači kino luksuznih razredov, ki so namenjeni poznavalcem nenavadnega oblikovanja. To so naprave blagovne znamke Loewe. Toda pri nakupu takšnih domačih gledališč je mogoče plačati za videz, ne pa tudi za kakovost dela.

Edinstveno Loewe

Edinstveno Loewe

Kako izbrati domači kino: kaj morate vedeti pred nakupom in kako ne bi prišlo do napake pri izbiri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1