Дизајн балкона са хоризонталним жалузинама

Дизајн балкона са хоризонталним жалузинама

Како одлучити који су блиндови бољи за балкон, ако је тржиште пуно различитих материјала и модела? Који су принципи и на шта треба обратити посебну пажњу у овом случају?

Садржај

 • Материјали који се користе за производњу жалузине
 • Вертикални завоји
 • Блиндс хоризонтал
 • Роллер схуттерс
 • Избор жалузине. Шта да тражим?

Прво, дефинишемо шта су "блиндови на прозорима за балкон" и за шта су они? Ово су тзв. Завесе, које се састоје од одређеног броја ламела повезаних заједно, који се могу поставити вертикално или хоризонтално. Ове структуре не ометају увезивање свежег ваздуха, али савршено штите простор од продора топлих сунчаних зрака. Монтажа жалузина на балкону такође ће помоћи да се сакријете од пратите очи.

Балкон у жуто-зеленим тоновима

Балкон у жуто-зеленим тоновима

Угодан кутак за читање на балкону

Угодан кутак за читање на балкону

Ролетне од природних материјала

Ролетне од природних материјала

На материјалима од којих су направљене жалузине подељене су на:

 • тканина;
 • пластика;
 • алуминијум;
 • дрвени.

По распореду решетки су:

 • хоризонтално;
 • вертикално.

Постоје ваљани ролетне на балкон, које су, захваљујући својој оригиналности, у последње време све више и више тражиле. Да бисмо разумели и схватили која је ролета боље на балкону, размотримо детаљније све опције.

Пространа лођа у беж боје

Пространа лођа у беж боје

Ролетне - савршено решење за балкон на сунчаној страни

Ролетне - савршено решење за балкон на сунчаној страни

Ролетне од тканине

Ролетне од тканине

Материјали који се користе за производњу жалузине

Пластика. Најчешћа опција. Пластичне завесе на балкону су погодан дизајн, приступачна цена и добар квалитет. Лако се чисте, лако и брзо чисте.

Дрво. За већу отпорност на влагу, дрвене ламеле се претварају лаком. Ролетне од овог материјала имају посебну дршку за поправку дужине. Ова опција је погоднија за мале терасе.

Тканина. Полиестер је пожељнији. Материјал се лако чисти и практично не гори на сунцу. Ролетне од полиестера имају дуг вијек трајања.

Метал. Лака за негу и јефтина алуминијска ролетна на балкону су имуни на околину. Они су поуздани и практични.

Лофт стил лофт

Лофт стил лофт

Ложа у сиво-плавим тоновима

Ложа у сиво-плавим тоновима

Удобна софа за одмор + простор за одлагање

Удобна софа за одмор + простор за одлагање

Вертикални завоји

Ове структуре се састоје од пластике или алуминијума стрехе, контролног кабла, ланца повезивања, тегова, тркача и летвица. Ламела се може направити од било ког материјала.

Вертикалне жалузине на балкону су причвршћене на зид или плафон користећи заграде. За то је довољно бушити 2-3 рупе. Старе ламеле се лако мењају на нове. Начин затварања се бира по жељи:

 • с десна на лево;
 • од центра до страна;
 • с лева на десно.
Вертикална ролетна на балкону

Вертикална ролетна на балкону

Вертикалне ламеле се склапају у хармонику и лако ротирају око своје осе. Став да су вертикалне жалузине инсталиране углавном у канцеларијске просторе је погрешно.

Велики избор текстура, материјала и решења у боји омогућава украшавање било каквог ентеријера овим дизајном.

При избору вертикалних ролетни на балкону обратите посебну пажњу на следеће детаље:

 • Корнице боље је изабрати алуминијум. Тенденција деформисања пластике може довести до отказа читавог механизма.
 • Пластични ланац, са којим су вертикалне траке спојене на дну, треба да буде само бела. Пластика са жутљивостм указује на његову лошу квалитету.
 • Све-пластичне тежине су се показале бољим од свих осталих. Не рђују.
  Ове структуре ће бити одлична опција за жалузине на балкону са клизним прозорима.
Вертикална ролетна - елегантно решење за декорацију балкона

Вертикална ролетна - елегантно решење за декорацију балкона

Блиндс хоризонтал

Огромна плус хоризонтална жалузина на балкону - могућност уградње директно на оквир прозора. У том случају, они су врло чврсти према стаклу и не чувају се чак и када је прозор отворен.

Бројне ламеле, повезане заједно елементи причвршћивања, лако се отварају и затварају, прикупљају се у хармоници.

Хоризонтална блиндирана имитација дрвета

Хоризонтална блиндирана имитација дрвета

Главне предности хоризонталних завеса на балкону:

 • једноставна и лака нега;
 • заузимају мало простора, без визуелно смањења простора собе;
 • по жељи се могу причврстити на горњи нагиб отвора прозора, зидног или прозорског оквира.
Класичне хоризонталне жалузине

Класичне хоризонталне жалузине

Савет! Ако инсталирате хоризонталне жалузине на сваком окну прозора, можете поставити цвеце или друге предмете на прозоре и лако отворити и затворити прозоре.

Роллер схуттерс

Овакве структуре се састоје од посебне осовине, на којој је чврсто наварено. Сама осовина се може причврстити на оквир прозора, плафон или зид. Ролетне на балкону, постављене директно на крило прозора, веома су згодне и не ометају затварање или отварање прозорских оквира.

Разноликост нијанси боја и текстура ваљкастих филтера омогућавају стварање оригиналних унутрашњих просторија. Блиндови могу бити прозирни или врло густи. Атрактивне, поуздане, удобне ролетне на балкону пружају удобност и удобност у соби.

Механизам рада ролетне

Механизам рада ролетне

Ово је важно! Приликом избора ролетне купите такве структуре где је вратило са тканином која је умотана на њега скривена унутар кутије. У овом случају, тканина ће бити поуздано заштићена од прашине.

Ролетне чине терасу угоднијом

Ролетне чине терасу угоднијом

Избор жалузине. Шта да тражим?

 • Дужина ролета на балкону са клизним оквирима треба да буде нешто мања од дужине оквира (5-10 цм).
 • При избору одређеног модела потребно је обратити пажњу на ротациони механизам. Његови покретни делови не би требали затварати. Механизам би требало да функционише глатко, стварајући само комфор за свакодневну употребу.
 • Вертикалне жалузине тканине биће најпогоднија опција за пластичне рамове. У том случају можете затворити прозоре било које величине и лако прилагодити ниво осветљења.
 • Необично спектакуларни ролетни различитих боја могу довести до великих трошкова. Али они ће бити одлично решење дуго времена и за све балконе.
 • Дужина ролетни не сме да стигне до пода. Ови пројекти успешно уштедавају простор и стварају удобност у њему. Са овако великим асортиманом, можете креирати најсјајније унутрашње ремек-дело.
Трпезарија са прекрасним погледом на град

Трпезарија са прекрасним погледом на град

Кућна канцеларија на балкону

Кућна канцеларија на балкону

Природне тканине, дрво и свеже цвијеће - створите посебну атмосферу на балкону

Природне тканине, дрво и свеже цвијеће - створите посебну атмосферу на балкону

Које све то истовремено поставља на балкон или лођу? Одговор је недвосмислен - било који. Све зависи од вашег укуса. Постоји, наравно, нека ограничења. На пример:

 • Блиндови са причвршћивањем на вратима су неприкладни на балконима са алуминијумским или клизним прозорима. У супротном, клизни оквири се једноставно неће отворити, а алуминијска ролетна уопће неће бити инсталирана.
 • Хоризонталне жалузине могу подесити долазак светлости. Могу се потпуно подићи - ако вам треба пуно светла. А ако само окрећете ламеле, онда се креира само мали осветљење.
 • Вертикалне жалузине на балкону су сличне традиционалним завјесама, јер затварају читав прозорски отвор. Једини недостатак оваквих конструкција је да је за отварање прозора прво неопходно отворити жалузине. Са отвореним ролетнама, блиндови се не могу затворити.
 • Ролетне биће најуспешнија опција за балконе, која се налазе на сунчаној страни. Довољно густа тканина неће проћи зраке сунца. Ако је сунчева светлост ретки посетилац на балкону, боље је одабрати жалузине од прозирне тканине.
 • Интересантна опција за дизајн јефтиног ентеријера балкона биће инсталација пластичних ролетни на ПВЦ прозоре. Квалитетна пластика се не деформира, стога ће трајати довољно дуго.
 • Дрвене жалузине су савршено комбиноване са прозорским оквиром од природног дрвета. Минус ових дизајна је прилично висок трошак.
 • Алуминијумске жалузине на балкону су отпорне на ватру, отпорне на ватру и издржљиве. Али они се врло "громирају" на отварању и затварању.
Кутак добре воље

Кутак добре воље

Клупа на прозору за љубитеље књига

Клупа на прозору за љубитеље књига

Блиндови не само да штите балкон од светлих зрака Сунца, већ и да помогну стварању пријатне атмосфере, наглашавајући дизајн собе

Блиндови не само да штите балкон од светлих зрака Сунца, већ и да помогну стварању пријатне атмосфере, наглашавајући дизајн собе

Који су блиндови бољи за балкон? Преглед опција, плуса и минуса (35 фотографија)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 75