Стационарни климатски систем са подним климом

Стационарни климатски систем са подним климом

Свако жели да створи угодну атмосферу у својој кући у било које доба године. И ако грејање простора проблем је већ дуго решен, хлађење ваздуха у собама и даље је веома сложен процес. Спољни преносни клима уређаји - нова генерација кућних система за хлађење, што су одлична алтернатива класични клима уређаји.

Садржај:

 • Карактеристике дизајна
 • Предности и мане
 • Без ваздушног канала
 • Инсталација
 • Брига
Пажљива инсталација клима уређаја у било којој кућишту са подним системом

Пажљива инсталација клима уређаја у било којој кућишту са подним системом

Мобилни преносни клима уређај мале величине

Мобилни преносни клима уређај мале величине

Идеално решење за уградњу система грејања у било којој просторији

Идеално решење за уградњу система грејања у било којој просторији

Мали лични уређај за грејање и хлађење

Мали лични уређај за грејање и хлађење

Главна препрека у уградњи зидних клима уређаја је њихова висока цена. Такође је прилично тешко добити дозволу од локалних власти да уграде клима уређај у древну зграду, што је архитектонски ландмарк. Да би се решили сви наведени задаци, израђен је подножни преносни клима уређај, чија инсталацијска цијена је знатно нижа од трошкова инсталирања суспендованих клима уређаја. Такви системи су компактни, не заузимају пуно простора и савршено се уклапају у њега унутрашњост.

Спољни клима уређај не захтева трошкове професионалне инсталације и редовног одржавања

Спољни клима уређај не захтева трошкове професионалне инсталације и редовног одржавања

Спољни преносни клима уређај је згодан и најважније функционална замјена за класичне системе. Климатска технологија није обавезан елемент побољшања куће, стога је неопходно водити рачуна о његовој куповини самостално. Вриједно је запамтити да се овај сегмент појавио на тржишту релативно недавно, у вези са којим подним клима уређајима нема различите врсте врста.

Вањски клима уређај у свијету дизајна

Вањски клима уређај у свијету дизајна

Овај уређај има многе предности и низ недостатака. Да бисте правилно изабрали преносни или стационарни клима уређај, потребно је детаљно проучити његове особине. Произвођачи из цијелог свијета представљају своје производе у различитим категоријама цијена. Међутим, за стварање веома квалитетног уређаја могуће је само са индивидуалним одабиром клима уређаја за одређену собу, узимајући у обзир све карактеристике.

Сплит-систем подног клима уређаја у модерном дизајну

Сплит-систем подног клима уређаја у модерном дизајну

Карактеристике дизајна

Куповина преносних вањских клима уређаја може бити од двије врсте: моноблокови и сплит-системи. Сваки од ових врста система има своје предности и мане.

Моноблокове карактерише чињеница да је сваки део система скривен испод главног тијела. Постоји такав клима уређај од два главна дела: испаривача и кондензатора. Током рада система, расхладно средство континуирано циркулише одвојено за сваки дио клима уређаја. У случају су комбиновани два дела уређаја, тако да се зове "моноблок". Расхладно средство компресује компресор, а затим постаје гасно током апсорпције ваздуха. Кондензатор преноси топлоту кроз ваздушни канал.

Подни клима уређај без вентилације

Подни клима уређај без ваздушног канала

Главна карактеристика таквог клима уређаја је да се кондензатор охлади ваздухом из собе, након чега се ваздух уклања на улицу.

Систем сплита се разликује од моноблока углавном по структури. Има два међусобно повезана блока, од којих се једна налази у унутрашњости куће, а друга се налази споља. Дизајн овог уређаја укључује и улаз за ваздух и посебан резервоар кондензата.

Сплит-систем подног уређаја

Сплит-систем подног уређаја

Током рада, такви системи стварају безначајну буку, а такође имају и високу оперативну ефикасност. Због таквих карактеристика сплит-система је знатно бољи од конвенционалних моноблокова. И упркос чињеници да су мобилни, имају високу цену, због високе ефикасности уређаја.

Климатизација без ваздушног вентила у унутрашњости

Климатизација без ваздушног канала у унутрашњости

Савет! Приликом избора клима уређаја, пре свега се не водите по цени, већ по својој ефикасности и основним карактеристикама. Систем лошег квалитета може захтевати редовне поправке, а ово је додатни трошак.

Мобилни отворени клима уређај је погодан и практичан клима уређај

Мобилни подни клима уређај - практичан и практичан клима уређај

Предности и мане

Сви системи за климатизацију овог типа имају главну предност, што је њихова мобилност. За разлику од класичних вањских клима уређаја, преносиви модели се могу премјестити унутар код куће или их чак пренети на друго место. Важно је напоменути низ позитивних карактеристика преносних клима уређаја, што им даје предност у односу на стационарне системе:

Прикладне ручице омогућавају вам да преместите јединицу у просторију којој је највише потребно хлађење или грејање

Прикладне ручице омогућавају вам да преместите јединицу у просторију којој је највише потребно хлађење или грејање

 • Брза инсталација, која не захтева сложен рад и специјалне алате. Ово омогућава коришћење таквих система у зградама, фасаде што је забрањено постављање клима уређаја.
 • Можете инсталирати у изнајмљеним просторијама, јер нема потребе за добивањем дозволе за инсталацију система.
Компактан ручни клима уређај

Компактан ручни клима уређај

 • Фасада зграде Није изобличен због недостатка спољашње јединице.
 • Мобилни сплит системи имају велику снагу, па су, упркос малој величини, слични по својствима класичним системима хлађења.
 • Доступност модела без ваздушног канала, што у великој мјери олакшава транспорт.
Мобилна клима уређај може бити инсталиран у било којој просторији на коју је повезано 220-волтно ожичење

Мобилни клима уређај се може инсталирати у било којој просторији на коју је повезано ожичење од 220 волти

После читања критике на преносном подним клима уређајем, можете одабрати најпогоднији уређај за ваш дом, у складу са потребним карактеристикама. Осим позитивних карактеристика подних клима уређаја, вреди напоменути и мане:

 • Кондензатор се налази у унутрашњости куће, а креира буку која може створити непријатност за станаре куће.
 • У систему нема одвода који би одводио кондензат. У овом случају, преципитат се сакупља у посебном контејнеру, који власник клима уређаја мора периодично чистити.
Клима уређај са вентилационим вентилом масивнији

Клима уређај са ваздушним каналом масивнији

 • Ваздушни канал у процесу рада се снажно загрева, упркос квалитативној топлотној изолацији.
 • У унутрашњости собе климу заузима доста простора, што спречава његову уградњу у малу собу.

Процењујући бројне предности и недостатака, могуће је купити преносни преносни клима уређај, чија цена у потпуности одговара квалитету.

Климатизатор пода без ваздушног вентила не формира кондензат, чиме доприноси смањењу укупних димензија уређаја

Подни клима уређај без ваздушног канала не формира кондензат и стога нема велику димензију

Без ваздушног канала

Све врсте преносних клима уређаја су само половина тога, али у овом тренутку произвођачи нуде нови систем који је мобилан и не захтева посебну инсталацију. Спољни преносни клима уређај без ваздушног канала ради на трошку воде и састоји се од неколико делова - контејнера са водом, материјала за апсорпцију воде, вентилационог система који помаже ваздуху да пролази кроз материјал који апсорбира влагу.

Када испаривач ради, хладни ваздух не напушта простор, отвара врата

Када испаривач ради, хладни ваздух не напушта просторију

Пре свега, такве клима уређаје треба назвати системима за праћење влажности ваздуха, јер је то због ове функције уређаји хладне собе.

Током рада уређаја, вода из њега испарава, тако да његова количина мора бити константно регулисана. Често произвођачи клима уређаја саветују да истосе хладену течност у посебну посуду, што омогућава значајно смањење температуре ваздуха.

Једноставност унутрашњег и спољашњег уређаја омогућава вам да побољшате дизајн клима уређаја

Једноставност унутрашњег и спољашњег уређаја омогућава вам да побољшате дизајн клима уређаја

Многи прегледи о овом уређају су негативни, захваљујући сложеном процесу рада и лошој ефикасности уређаја у смислу хлађења ваздухом. Стога, за куповину преносног вањског клима уређаја без ваздушног канала узима се у обзир све карактеристике његовог рада.

Мобилни клима уређај ради на обичној водоводној цеви, чиме је еколошки прихватљивији

Мобилни клима уређај ради на обичној водоводној цеви, тако да је еколошки прихватљивији

Инсталација

Да би било који систем функционисао квалитетно и ефикасно, неопходно је водити рачуна о његовој исправној инсталацији. Важно је узети у обзир да је клима уређај електрични уређај, стога је важно обратити пажњу на сигурност током рада. Приликом инсталације таквог система потребно је провјерити ожичење, током рада клима уређај не би требао преоптерети. За разлику од класичних система хлађења, преносни клима уређаји могу бити инсталирани у било ком тренутку, јер њихова инсталација не захтева дозволу.

Избор клима уређаја је неопходан узимајући у обзир топлотну снагу уређаја, јер је ова карактеристика која указује на ефикасност рада. За инсталацију је потребан релативно мали сет алата који се састоје од резача цеви, перфоратора и стругача.

Мобилни клима уређаји затвореног типа, који се често користе у свакодневном животу, треба поставити на посебну полицу или другу надморску висину. Ово ће омогућити равномерно расподелу хладног ваздуха са доње и горње стране уређаја. Отворени клима уређаји хладе мало подручје око њих, тако да их треба ставити директно у близини мјеста смештаја људи.

Мала јединица која омогућава инсталацију на површинама

Мала јединица која омогућава инсталацију на површинама

Када инсталирате клима уређај, пажљиво прочитајте препоруке произвођача у вези са инсталирањем одређеног модела уређаја. Захваљујући томе, инсталирани систем неће користити само мање енергије, већ ће ефикасно обављати свој посао у било које доба године.

Клима на подовима не мора да одговара инсталацији, што је посебно важно за изнајмљене просторије

Подна клима уређај не мора бити координиран са инсталацијом, што је посебно важно за изнајмљене просторије

Брига

Нажалост, у овом тренутку не постоје системи за хлађење који би били независно регулисани и очишћени. Због тога сваки власник клима уређаја треба обратити пажњу на бригу о уређају током рада.

Препоручује се климатизација у близини отвореног прозора или балкона, али су директни сунчани зраци штетни

Препоручује се климатизација у близини отвореног прозора или балкона, али су директни сунчани зраци штетни

За сакупљање кондензата у затвореним системима постављен је посебан контејнер са водом. У овом делу уређаја константно продире ваздух, унутар којег постоје различити микроорганизми, као и гљивице. У процесу експлоатације се микроорганизми умножавају, што на крају може довести до негативних последица по здравље људи. Палета треба периодично обрисати специјалним дезинфекционим средствима.

Уређај за преносну климу

Уређај за преносну климу

Сви филтери такође треба очистити, јер их штите од прашине и прљавштине. Уколико се овај део система не очисти, клима уређај неће радити ефикасно, а мале честице прашине ће ући у плућа људи у соби. Климатизација било ког модела и цене губи своје позитивне карактеристике, ако не и на време. Карактеристична карактеристика прашњавог уређаја је потрошња великих количина електричне енергије при ниској ефикасности.

Редовно чишћење мреже у клима уређају са вентилационим вентилом ће помоћи да траје дуже

Редовно чишћење мреже у клима уређају са ваздушним каналом ће помоћи да траје дуже

Спољни преносни клима уређај: закључци

Преносни клима уређаји су одлично решење за многе проблеме. Имају високу ефикасност и не захтевају посебне напоре за инсталацију. Захваљујући погодном дизајну, клима уређај се може помицати не само у затвореном простору, већ и споља. Захваљујући многим предностима овај уређај са сваком годином постаје све популарнији.

Савремени модел уређаја за подове, опремљен даљинским управљачем и тајмером

Савремени модел уређаја за подове, опремљен даљинским управљачем и тајмером

Моноблок системи се састоје од два дела, сигурно скривени у заштитном кућишту. Сплит системи су подељени у две јединице, а њихова главна предност је релативно ниска бука током рада и висока ефикасност.

Спољни преносни клима уређај постаје популаран код потрошача због његове практичности и оригиналности

Подне клима уређаји постају популарнији међу потрошачима због њихове практичности и оригиналности

Да би било који систем исправно функционисао и у потпуности обавио задатке, неопходно је направити исправну инсталацију. Специјална структура преносног клима уређаја омогућава њихово монтирање без помоћи специјалисте. Међутим, како би инсталација била исправна, важно је поштовати правила која је одредио произвођач уређаја. Након инсталације, потребно је периодично обратити пажњу чишћење преносиви систем, јер квалитет рада зависи од чистоће филтера.

Спољни преносиви клима уређаји: преглед популарних модела и шта морате да знате пре куповине

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 79 =