Dormitor clasic în culoarea lavandă

Dormitor clasic în culoarea lavandă

Designul unui spațiu atât de important ca dormitor, este de mare importanță. Începe în fiecare zi și se termină acolo. Aici, o persoană se odihnește și tot ce-l înconjoară trebuie să fie umplut de calm și de confort. Desigur, stilul contează design de dormitor - trebuie să corespundă conceptului de relaxare și relaxare.

Cuprins:

 • Luminozitate pentru a schimba neutralitatea
 • De ce violet?
 • Semnificația psihologică
 • Alegerea și combinarea culorilor
 • Idei pentru design
 • Unde altundeva pot aplica culoarea: tehnici
Culorile luminoase și o mulțime de lumină - sensibilitatea absolută a interiorului

Culorile luminoase și o mulțime de lumină - sensibilitatea absolută a interiorului

Luminozitate pentru a schimba neutralitatea

Nu cu mult timp în urmă, orice culoare strălucitoare în designul dormitorului, inclusiv în mobilier, era percepută ca ceva extraterestră. Practic, ei au folosit calm, neutru, iar pentru mulți oameni erau pur și simplu plictisitori. Pereții ușori, lenjerie de pat cu excepția zăpezii. Toate acestea erau atât de standard și tipice, care se plictiseră foarte repede.

Ca urmare - o revoluție reală: penetrarea de violet luminos. Aceasta a devenit cea mai progresistă, chiar și provocatoare decizie. Și umbrele sale pot fi prezente în decorare perete, textile pentru ferestre, tapițerie de mobilier, cuverturi de pat, foi, alte accesorii.

Important! Culoare purpurie echilibrat cu un alb mai familiar. Acest lucru creează o armonie și un echilibru excelent. Deși pentru mulți o combinație similară este destul de neobișnuită.

Această decizie este aleasă în special de tineri, de cei care iubesc experimentele și se îndrăgostesc de ei. Uneori o opțiune similară este considerată de către persoanele de vârstă mijlocie, dar cel mai adesea ele sunt oameni creativi care știu perfect ce stil este.

Jocul neobișnuit de flori de lavandă și prune creează o atmosferă de confort

Jocul neobișnuit de flori de lavandă și prune creează o atmosferă de confort

Este puțin probabil ca designul în cauză să fie realizat de cei care nu au absolut nici o experiență în design. Va fi greu să organizezi totul organic, iar rezultatul va fi neașteptat, ca să o spui ușor. Dacă dați toate aceste lucruri în mâinile designerului, rezultatul este sigur că vă rog.

De ce violet?

Culoarea în cauză este alb-violet combinație încă dominantă, deoarece albul joacă mai degrabă rolul de fond. Obțineți culorile ca urmare a amestecării celor două - albastru și roșu în proporții diferite. Opțiunile de umbre sunt într-adevăr nelimitate.

Acest lucru este foarte benefic pentru finisarea dormitor, și toate pentru că starea de spirit a camerei poate varia de la întuneric, aproape negru, la liliac luminos, care este greu de distins de roz. Ca urmare, dormitorul poate fi brutal de sex masculin sau blând fată.

Astfel de oportunități sunt foarte avantajoase atunci când alegeți mobilier și accesorii. Puteți observa o umbră obișnuită, dar starea de spirit este diferită.

Un alt motiv pentru care purpura ar trebui să fie preferată este o varietate de nuanțe:

 1. fucsie.
 2. Plum.
 3. Liliac - întuneric și ușor.
 4. Lavandă.
 5. Aubergine.
 6. Orris.
 7. violetalbastru.
 8. violetroșu.

Ele sunt foarte diferite în natură, care ajută la umplerea camerei cu starea de spirit pe care o are gazda.

Dacă vă apropiați de designul unui dormitor cu o responsabilitate specială, rezultatul nu va lăsa pe nimeni indiferent

Dacă vă apropiați de designul unui dormitor cu o responsabilitate specială, rezultatul nu va lăsa pe nimeni indiferent

Important! Camera alb-violet ajută la depășirea stresului acumulat al zilei, calmează și ajustează relaxarea completă.

Semnificația psihologică

Nu interfera, de asemenea, să înțeleagă simbolismul culorii, înainte de ao folosi în dormitor. Deci, această culoare este descrisă ca:

 • Inspirational.
 • Înțelept.
 • Arogantă.
 • Noble.
 • Creative.
 • Într-o anumită măsură dur.

El era mereu prezent în hainele împăraților, preoți. De asemenea, această nuanță este preferată de oamenii creativi. Există dovezi că echilibrează principiile masculine și feminine, le face un singur întreg. De aceea, urgența culorii este ridicată în dormitorul matrimonial, în special în rândul noilor soți, care sunt încă "strânși" unii de alții.

vis"по-королевски"

Visul "într-un mod regal"

Psihologii declară în unanimitate că purpura ajută la combaterea disperare, depresie, nevroze, dar poate că nu toate acestea vrem să scăpăm de înainte de a merge la culcare, aruncând tot tam-tam de ultima zi de relaxare și calm?

Important! În ceea ce privește dormitor pentru copii, apoi purpuriu ar trebui să fie utilizate în mod elegant. De asemenea, nu este necesar să se facă astfel o cameră, dacă proprietarul său suferă de alcoolism, boală mintală.

Alegerea și combinarea culorilor

Alegerea purpurii ca una dintre principalele pentru dormitor, trebuie să alegeți nuanța potrivită. Dacă totul este clar cu alb și nu este nevoie să fie înțelept, însoțitorul său va trebui să muncească din greu. Factori importanți:

 1. Dimensiunea camerei. Dacă există suficient spațiu, nu ezitați să folosiți sunete profunde și bogate. pentru camere mici acest lucru este inacceptabil, mai moale, mai restrâns. Dacă ignorați acest lucru și alegeți unul luminos, de exemplu fucsie, atunci camera va fi inconfortabilă datorită faptului că va părea și mai mică.
 2. Iluminare. Cu cat este mai usoara culoarea, cu atat culoarea poate fi mai inchisa. Și acest lucru se aplică atât naturale (de la ferestre) și iluminat artificial. Puteți utiliza o metodă interesantă: mai aproape de fereastră sau de sursa de lumină pentru a aplica un ton mai întunecat, și mai departe de acesta - bricheta.
 3. Natura proprietarului. După cum vă amintiți, violetul influențează psihicul și trebuie să fiți mai atent cu el. Pentru naturi vulnerabile, violetul este cel mai mult - se adaptează la pozitiv, energizează. Și pentru opțiunile de încredere și puternică este mult mai mult.

În ceea ce privește combinația, încă în varianta noastră albul va predomina în cantități. Dar este puțin probabil să fie capabil să stingă strălucirea purpurii.

Important! Amestecul pe care l-am ales este deja considerat clasic. Un ton - pur, neutru - poate accentua adâncimea culorii adiacente.

Idei pentru design

Dacă se decide utilizarea tonurilor violete, puteți alege mai multe opțiuni originale:

 1. Imagini de fundal de liliac. Ele nu ar trebui să fie monotone, chiar multi-colorate sau cu un relief original, ornamente sunt permise. În prezent, designerii sunt deosebit de populari cu colecții cu motive etnice în nuanțe de liliac.
 2. Folosește-te pe peretele opus oglinzi suprafete. Deci este posibil să salvați lumina, să extindeți camera, să deveniți aerisită, lumină.
 3. Foto Wall Mural, realizate în retrospectiva tonului țintă. Aici sunt permise atât peisaje naturale cât și abstracții. Deci, este mai bine să decorezi doar un singur perete - acesta va deveni un adevărat "chip" al camerei.
 4. Joc de contraste în același spectru. Arată foarte original. Și dacă le combinați pe un perete, va fi rapid și distractiv, camera va umple imediat cu pozitiv.

Unde altundeva pot aplica culoarea: tehnici de bază

De unde, cum și în ce volum va fi folosită culoarea violetă, va depinde impresia generală a camerei. Luați în considerare opțiunile.

pereți

pictură, lipire, ghips în acest caz - complex, rece, subțire de primire. Pentru a alege cu succes un ton, ar trebui să capturați starea de spirit a camerei. Dacă această metodă este aleasă, alegeți tonuri ușoare, blânde. Ei nu ar trebui să "zdrobească".

Permiteți-vă să dormiți în nuanțe deschise și luminoase de violet

Permiteți-vă să dormiți în nuanțe deschise și luminoase de violet

Sfat! În proiecte de design moderne puteți vedea un finisaj întunecat, dar este mai mult un omagiu pentru modă și stil, într-un astfel de dormitor nu va fi confortabil. Desigur, indiferent de opțiunea aleasă, nu este necesar să o faci monocrom, este necesar să se dilueze. Vă sfătuim să faceți exact alb - pentru a putea aduce mai multă lumină.

Mobilierul alb face ajustări și conferă camerei un farmec deosebit

Mobilierul alb face ajustări și conferă camerei un farmec deosebit

accent

Această decizie este considerată cea mai preferată, deoarece dacă ceva nu-i place rezultatul final, nu va fi dificil să se schimbe. Ce nu se poate spune despre zidurile vopsite sau lipite. Recepția cu accente va face posibilă transformarea unei camere într-o zonă mai misterioasă, retrasă, intimă.

Asemenea accente pot fi:

 1. Mobilierul lui tapițerie. În acest caz, tonul ar trebui să fie saturat, pot exista texturi strălucitoare, ornamente. În plus, este practic, deoarece, de exemplu, vinetele sau prunele sunt poluate uneori mai lent decât orice ton mai ușor.
 2. Patul, care se află în centru. Mai ales luminoase arata, în cazul în care pereții sunt decorate în alb. Se îndreaptă spre ea însăși și, ca și cum ar explica, pentru ce este destinată această cameră.
 3. Panou pe perete, și poate ocupa aproape întreaga suprafață. Adevărat, doar unul, pentru că esența accentului, indiferent de tipul său, nu se schimbă.
 4. Pictura în artă pe perete sau pe mobilier.

alb

În mod deliberat, nu i-am acordat prea multă atenție, deoarece această culoare este ușor de încadrat în stilul violet. Soluția optimă este de a utiliza mobilier și decorațiuni perete parțial în această culoare. Deși s-ar putea să existe variante în țesutul mai dens și mai contrastat dintre cei doi însoțitori.

concluzie

Mulți cred că o astfel de combinație albă și violetă nu este foarte potrivită pentru un dormitor. Ei o văd atât de rece, de neprietenoasă. De fapt, rolul principal aici este jucat de nuanțe care pot face camera atât atractivă, cât și repulsivă.

Camera alb-violet: designerii sfatuiesc o combinatie armonioasa de nuante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 61 =