Imaginea 1 - Laminat închis în camera de zi

Lambriu maroniu închis în camera de zi

Laminat - un panou cu mai multe straturi, obținut prin presarea mai multor straturi de hârtie și plăci din fibre de lemn. Pe hârtie, se aplică o textura, care imită de obicei un copac natural. Atunci nu se află în afara unui strat de rășină acrilică sau melamină plus folie de protecție - în cazul în care acestea creează un strat compresibil definind rezistenta la abraziune laminat, contaminarea și deteriorarea mecanică. Pe partea inferioară a panoului există o bară de stabilizare, care susține forma plăcii și împiedică pătrunderea umezelii. Culoare și textura laminat imită cu exactitate naturalele parchet, dar costul unui astfel de material este mult mai mic.

conținut

 • Selectarea unui laminat pentru camere
 • Laminat în interiorul unei locuințe moderne
 • Cum de a alege un laminat la ușă

Selectarea unui laminat pentru camere

Laminatul trebuie să respecte decorul și, cel mai important, scopul funcțional al camerei. Pentru camere diferite este necesar să alegeți un laminat cu caracteristici speciale:

 • bucătărie - o cameră cu cerințe speciale pentru curățenie, igienă și umiditate ridicată. Prin urmare, merită așezat laminat rezistent la umezeală, rezistent la numeroase curățiri umede. La podea nu au fost vizibile pete, pete sau amprente, iar podeaua nu era alunecoasă - ar trebui să alegeți un laminat care are o suprafață texturată. Deoarece încărcarea pe podeaua din bucătărie este destul de mare, atât din punct de vedere al mobilierului cât și al numărului de persoane care trec, este necesar să alegeți un laminat cu o clasă de încărcare de cel puțin 33.
Podea ușoară în bucătărie

Podea ușoară în bucătărie

 • baie - este un laminat rezistent la apă, realizat pe bază de plăci din PVC, care nu absoarbă apa. Un astfel de laminat este rezistent la expunerea prelungită la umiditate, fără a pierde forma și recursul și caracteristicile sale (rezistență, durabilitate, rezistență la apă, etc.), este aproape normal plăci ceramice. Unele modele de laminat destinate instalării în baie au de-a lungul întregii laturi longitudinale a panoului o bandă de etanșare din cauciuc - aceasta permite obținerea rezistenței la apă aproape absolută
Bord pe podea în baie

Bord pe podea în baie

 • camere de locuit - pentru dormitor și pentru camera copiilor, indicatorul de absorbție a zgomotului devine unul dintre factorii determinanți. Acest parametru este afectat de calitatea rășinii, care a fost impregnată cu placa laminată. În plus, pentru a scăpa de o scânteie neplăcută și apariția unui ecou în timpul mersului pe jos, unii producători aplică un strat suplimentar de zgomot izolant pe substrat. Este posibil să îmbunătățiți performanța de reducere a zgomotului prin acoperirea podelei cu un substrat special de izolare fonică înainte de instalarea podelei laminate. Din moment ce dormitorul este folosit destul de puțin, acesta va fi potrivit pentru laminat de gradul 22. În camera copiilor și în camera de zi, încărcătura se datorează unei treceri mai înalte (în plus, poate exista mobilier destul de greu în camera de zi), deci merită să alegeți o clasă laminată mai mare - 23
Parchet laminat în zona de living

Parchet laminat în zona de living

 • coridor și hol - spațiile, care se caracterizează prin trafic intens și, în plus, cele mai murdare camere din apartament. Praful, nisipul și murdăria de pe stradă au caracteristici abrazive foarte mari, care acționează pe podea sub formă de șmirghel. Prin urmare, trebuie să selectați capacul celei mai înalte - clasa 34 sau 33
Paul"под дерево" в прихожей

Etajul "sub copac" în hol

Laminat în interiorul unei locuințe moderne

Unul dintre motivele incontestabile pentru popularitatea parchetului laminat este o gamă largă de texturi și culori, ceea ce face posibilă realizarea designului de camere în interiorul modern al oricărui stil:

 • țară - stilul fermei americane, în care domina lemnul colorat și lucrat dur - podele, grinzi, mobilier, combinate cu elemente forjate, țesături. Ca o alternativă la podeaua din lemn natural, este posibil să se folosească un laminat de nuanțe predominant închise, repetând exact structura podelei
Podea din lemn într-o casă în stil țară

Podea din lemn într-o casă în stil țară

 • Cabana elvețiană - ceea ce înseamnă „casă de țară“ sau „coliba ciobanului“ stil, care combină piatră naturală și grinzile de lemn - deschise, culori naturale, în principal, culori inchise, combinat cu un indiciu de sex. Pentru a maximiza crearea exactă a unui interior dat, ar trebui să utilizați un laminat de culoare "cenușă" sau "piuliță"
Tabla în dormitor în stilul unei cabane elvețiene

Tabla în dormitor în stilul unei cabane elvețiene

 • Provence - confort si simplitate rustic, materiale naturale, „antic“, mobilier, culori pastelate, cea mai mare parte ușoare în decor cu patch-uri mici luminoase. Podea lumina potrivita laminat, cu „în vârstă“, expresie, ca și în cazul în care textura purtat, ca un exemplu, putem lua „stejar albit“ teșit
Photo 8 - Laminat întunecat în bucătărie în stil Provence

Laminat întunecat în bucătărie, în stilul Provence

 • Stil japonez - în acest interior pardoselile sunt din sisal sau bambus. Astăzi, puteți alege un laminat, care simulează cu exactitate aceste materiale naturale. În același timp, pot fi nuanțe de lumină sau întunecate - culoarea și textura laminatului sunt selectate astfel încât să reziste balanței globale a culorii în cameră
Podele laminate într-o cameră în stil japonez

Podele laminate într-o cameră în stil japonez

 • minimalismul - caracteristică principală - de reținere, adesea - nu mai mult de două sau trei nuante. Pe podea este de a pune un laminat de alb, negru sau de compromis - gri
Locuință luminoasă în sufragerie, în stil minimalist

Locuință luminoasă în sufragerie, în stil minimalist

 • hi-tech - negru, gri, ocazional laminat alb. Cel mai adesea, culoarea "wenge"
Bucătărie în stil high-tech

Bucătărie în stil high-tech

 • Gotic - culoare neagră neagră a unui laminat
Podea neagră într-o cameră în stil gotic

Podea neagră într-o cameră în stil gotic

 • pop art - în special pentru interioarele creative există o linie complet neașteptată, atât pentru sex, nuanțe - albastru și verde, care se vor potrivi perfect decorului îndrăzneț al pereților
Podea ușoară în cameră, în stilul pop art

Podea ușoară în cameră, în stilul pop art

Sfat! În cazul în care casa nu are copii mici și animale de companie, laminatul lucioasă va adăuga în camera de lux, eleganță și splendoare. Această abordare este deosebit de favorabilă pentru camerele cu un tavan scăzut - luciu vizual "ridică" tavanul.

Photo 14 - Laminat în camera copiilor

Laminat în camera copiilor

Adesea este folosit un laminat zonarea spațiilor - zonele funcționale diferite se disting prin panourile de stivuire care diferă în culori, nuanțe sau textura. Este foarte important să alegeți toate panourile de aceeași grosime și o anumită clasă pentru fiecare zonă. După stivuirea panourilor laminate în culori diferite, puteți crea o soluție originală de culoare pentru podea. Această opțiune va atrage oameni creativi, non-triviali, excluzând monotonia din viața lor. Pentru a seta camera într-un anumit ritm și pentru a adăuga energie, designerii folosesc un laminat întunecat, cu o cotă luminată. În plus, această abordare vă permite să extindeți în mod vizibil camera.

Podeaua albă în bucătărie

Podeaua albă în bucătărie

Tehnologia modernă face posibilă obținerea unui laminat cu o textura foarte neașteptată, de exemplu imita pielea unei pantă sau a unui crocodil. Camera cu o astfel de podea arată strălucitoare și rafinată.

Sfat! Laminatul poate fi, de asemenea, utilizat ca o acoperire de perete - care îl pune în mod fragmentar, accentuând astfel o anumită zonă.

Foto 16 - Laminat de benzi înguste

Laminat de benzi înguste

Cum de a alege un laminat la ușă

O cerință comună este că culoarea podelei și ușilor trebuie combinată în mod necesar. În acest caz, în anumite cazuri, ușile și podeaua arată avantajos în contrast cu pereții. De exemplu, podeaua și ușile întunecate arată bine pe fundalul pereților luminoși monocromi sau, invers, pe fundalul zidurilor întunecate - o ușă și o ușă ușoară.

Locuință luminoasă într-un dormitor luminos

Locuință luminoasă într-un dormitor luminos

Cu toate acestea, designerii recent încep să folosească o altă abordare - culoarea ușilor este aleasă pentru culoarea mobilierului (cel mai adesea - dulapul), iar pereții și podeaua sunt în același timp fundalul. Pentru a combina toate elementele într-un singur spațiu de culoare, trebuie să instalați un plin în culoarea mobilierului și ușilor.

Imaginea 18 - Laminat de culoare maro închis în camera copiilor

Laminat întunecat maro în camera copiilor

Sfat! Atunci când alegeți un laminat, este necesar să se ia în considerare faptul că într-o cameră bine luminată pe gresie murdărie întuneric și praf vor fi vizibile mult mai puternic și mai clar decât bricheta.

Laminat în interior (39 fotografii): cum să alegeți textura și culoarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 33