Nappali hely foltokkal a feszített mennyezet peremén

Nappali hely foltokkal a feszített mennyezet peremén

Annak érdekében, hogy megvilágítsa feszített mennyezet, használt spot világítás, amelyeket foltoknak neveznek. Ez a lehetőség a legsikeresebb. Az ilyen világítótest olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a többi világítóberendezéstől:

 1. a helyszín csuklós részekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a fényáramlás irányának megváltoztatását, így a sugár iránya a megfelelő irányba irányítható;
 2. A készüléket nem úgy tervezték, hogy megvilágítsa az egész teret - ez egy pontszerelvény, amely képes kiemelje a zónákat vagy egyedi részek;
 3. kis méretű és különböző alakú.

A megfelelő lehetőség kiválasztása egy adott helyzetben érdemes megismerkedni a foltok előnyeivel.

Tartalom:

 • A foltok előnyei
 • besorolás
 • Szállás lehetőségek
 • felszerelés 
Világos konyha négyzetes spotlámpával

Világos konyha négyzetes spotlámpával

A foltok előnyei

Az ilyen lámpatestek használatának előnyei a feszített mennyezetek elrendezésében a következők:

 1. Bármely stílusbeli belső megoldás kiválasztásának képessége, mivel a lámpák különböző formákból és mintákból állhatnak.
 2. Egyszerű telepítés, amit te magad.
 3. alkalom zónázási helyet és megtakaríthatja a világítást. A foltok használata lehetővé teszi az előnyök kiemelését és a helyiségek hiányosságainak elrejtését bizonyos részletek hangsúlyozásához.
Dupla foltok a modern nappaliban

Dupla foltok a modern nappaliban

Hálószoba kelet felé

Hálószoba keleti stílusban

A foltok besorolása

Ezeket a termékeket különböző hazai és külföldi piacok gyártják. A foltok sokasága között megkülönböztethető a következő osztályozás:

 1. Beágyazott helyek. Az építés része elrejti a feszített mennyezetet, a lámpa esztétikailag kellemesnek tűnik. A hátránya bizonyos komplexitás a telepítés során. Szükség van a lyuk kívánt átmérőjének átvágására, huzalozás elvégzésére és a termo gyűrű felemelésére.
 2. Felszíni lehetőségek különböznek a tervezés változatosságában, a mennyezet felületén vannak felszerelve, de érdemes megemlíteni, hogy a termék súlya alatt a vászon elhajlik, ezért rögzíteni kell az acélszerkezethez.
 3. A foltok felülnézete hasonlóan a felülethez, mert rögzített a síkra, de az eszköz érintkezésbe kerül a vászondal, ami sokkal vonzóbbnak tűnik.
Beágyazott spot ezüst vágással

Beágyazott spot ezüst vágással

Fekete színű felsőfolt

Fekete színű felsőfolt

Felületi kivitel a feszített mennyezethez

Felületi kivitel a feszített mennyezethez

Különféle szálláslehetőségek

A különféle tervezési megoldások lehetővé teszik a világítás különböző helyeken és helyiségekben történő használatát.

A foltok elhelyezési lehetőségeinek rendszere

A foltok elhelyezési lehetőségeinek rendszere

A jegyzethez! mert konyhafelszerelés használja a munkaterület kiemelését és étkezőasztal. Ha a szoba kicsi, akkor elég egy forgótányér.

A foltok kiemelik a konyhapultot

A foltok kiemelik a konyhapultot

 • A hálószobákban vagy nappaliban A csarnokok több helyet használnak, leggyakrabban egy pár szám (4 vagy 6 darab) - mindegyik a szoba méretétől és a világítás szükséges fényességétől függ.
Hálószoba lágy színekben

Hálószoba lágy színekben

 • mert folyosó vagy folyosó fontos, hogy elegendő fénysugarat alkosson. Választhat egy helyszínt több lámpával vagy az egyes készülékek verzióival. Ezek a kerület vagy a szoba közepén helyezkednek el.
A helyiség jól megvilágítva a foltoknak köszönhetően

A helyiség jól megvilágítva a foltoknak köszönhetően

 • Az óvodában nem feltétlenül ragaszkodnak a világos geometriához, itt a legfontosabb dolog a funkcionalitás. szükségszerűen megvilágítsa a játékokat vagy osztályokat a gyermekkel. Az intenzitás úgy van megválasztva, hogy ne kápráztassa, hanem ne feszítse a szemét.
Stílusos gyermekszoba

Stílusos gyermekszoba

 • Egy fürdőszobában, ahol a levegő páratartalma nő, a világítás elrendezése fontos a biztonság betartása. Ezeket olyan termékekkel kell ellátni, amelyeknek zárt helyük van.
Fürdőszoba kis beépített lámpákkal

Fürdőszoba kis beépített lámpákkal

Tipp A foltok nem csak a lakóterekben, hanem a kávézó elrendezése, iroda és a kiskereskedelmi teret. Működnek például a galériában, mivel képesek lesznek kiemelni az egyes kiállításokat.

felszerelés

A világítás telepítésének fontos pontja az elektromos vezetékek telepítése. A telepítés megkezdése előtt egyértelműen meg kell határoznia, hogy mely helyeken kell elhelyezni spotlámpák.

Kiküldetési folyamat

Kiküldetési folyamat

Tipp Először is rajzoljon egy rajzot az elektrokomunikációról. Ezután válassza ki a kábel keresztmetszetét és hosszát, ügyeljen arra, hogy megvásárolja a vezetékek és csatlakozó dobozok szigetelését, valamint a kötőelemeket.

A beépített szerkezet felszerelése

A beépített szerkezet felszerelése

Figyelj! A helyszíni szerelési helyeken meg kell telepíteni a fém gumiabroncsokat, és meg kell vágni a nyílást a hálóban, amelyen keresztül a csatlakozó vezetékek kimenetre kerülnek.

Spotlámpa csatlakoztatása

Spotlámpa csatlakoztatása

A foltok rögzítésének módszerei

A rögzítésre számos lehetőség van lámpatestek:

 1. Szerelés a kampóra. Ezért felfüggesztett termékeket telepítenek. Leggyakrabban a horgok vannak a lemezek. A dűbelek segítségével bárhol rögzíthetők. A fólia megfeszítése után azon a helyen, ahol a horgokat elhelyezik, rajta van jelölve. A vászonra egy gyűrűt ragasztanak, és a kapott lyukból kapják meg azokat a drótokat, amelyekhez a készülék csatlakozik.
 2. Állítható állványra szerelhető. Ez az opció alkalmas egyetlen készülék telepítésére. A rack a szerelés után csatlakozik baguette feszítõruhához. A filmre a helyszín telepítése helyett egy műanyag gyűrűt ragasztanak, majd a lámpatestet a kábelezéshez rögzítik és behelyezik a lyukba.
 3. Felszerelés a platformra. Ez az opció a fejlécek telepítésekor használható. A készülék lefuttatásához használjon egy speciális sávot, amely a jelzáloghoz kapcsolódik.
A szerelés a horogon történik

A szerelés a horogon történik

A rack elrendezése

A rack elrendezése

A lámpa felszerelése a platformra

A lámpa felszerelése a platformra

A jegyzethez! A foltokat nem csak a mennyezetre lehet telepíteni, hanem helyezze a fal felszínére, hogy további megvilágítást hozzon létre.

Mennyezetek a feszített mennyezetekhez: nézetek, helyszín és tippek a megfelelő telepítéshez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 14