Északi minimalizmus: 60+ skandináv stílusban fürdőszobás belső tér

Egy kis fából készült bélés jól néz ki a belső térben

Egy kis fából készült bélés jól néz ki a belső térben

A tiszta és világos hely, amely fehérséggel csillog, ideális megoldás a a fürdőszoba kialakítása. Ezért érdekel Skandináv stílusban, amely a kényelem és a praktikusság kombinációját teszi lehetővé, még mindig releváns. Hogyan lehet megvalósítani egy ilyen projektet, és mi szükséges ehhez?

Tartalom:

  • Felületkezelő anyagok
  • Vízvezeték és bútor
  • Dekoráció és kiegészítők
A design aranyos fából készült fülkékkel díszített

A formatervezést stílusos faházak hangsúlyozzák

Felületkezelő anyagok

Az egyik fő jellemző Skandináv stílusban egy tágas szoba rendelkezésre állása, amelyben jelentős változásokra kerül sor. A bútorok és kiegészítők minimális mennyisége lehetővé teszi a jellegzetes stilisztika megszerzését. De ne adja fel a preferenciáit, ha a fürdőszoba területe messze elmarad a kívánt mérettől. Végül is, nem feltétlenül szükséges az összes szabály szigorú betartása, még az északi stílus egyes elemeinek bevezetése is megfelelő.

Tágas fürdőszoba háromszögletű tetővel

Tágas fürdőszoba háromszögletű tetővel

A befejező anyagokat szinte a legközvetlenebb figyelmet kell szentelni, mert a belsőséget egyéniség és légkör adja. Különös hely a skandináv országok tervezésében faipari, anélkül, hogy nincs egyetlen belső tér. Mivel a fürdőszobai klímaberendezések nem teszik lehetővé a fa nagy mennyiségben való használatát, további szerepet kell játszania. E célból tökéletesek szekrények, éjjeliszekrény vagy asztal.

Tipp Magas páratartalom és kis méret a helyiségben jobb választani laminált forgácslap.

Fürdőszoba piros színben

Fürdőszoba piros színben

A hatszögletes csempe gyönyörű akcentust hoz létre

Hatszögletű csempe látványos akcentussal

A leginkább praktikus anyag a csempe, különösen, mivel egy hatalmas választék lehetővé teszi, hogy bármilyen textúrát és megjelenést válasszon. Kiválóan néz ki hatszögletű csempe világos színek kombinálva sötét padló. A csempe „a fa alatt” - ez egy csodálatos utánzás, amely segíti a szükséges kíséret megteremtését anélkül, hogy feláldozná a gyakorlatiasságot.

Annak ellenére, hogy hatalmas színeket választottak, minták és textúrák, Érdemes megjegyezni, hogy a skandináv stílusú filozófia bizonyos mértékű korlátozást és szigorúságot jelent a tervezésben.

Kicsi, de hangulatos fürdőszoba

Kicsi, de hangulatos fürdőszoba

Tipp Ha a fürdőszoba nem elég tágas a skandináv stílus megvalósítása érdekében elhagyhatja a fürdőszobát, és csak így hagyhatja el zuhanykabin. Üvegfelülete stílusos, modern, és lehetővé teszi a terület minden centiméterének megtakarítását.

Vízvezeték és bútor

Belső elemek kiválasztásakor fontos egy általános koncepciót követni, mivel minden egyes elem segít a szükséges stilisztika kialakításában. A skandináv stílus fő szabálya a bútorok minimális mennyisége, amelyet egyszerűség és ergonómia jellemez.

A fürdőszoba helyzetéhez szüksége lesz:

  1. Bath. Ebben a stílusban a zuhany használata a leggyakoribb, de a fürdőkád könnyen megtalálhatja helyét. Elegáns, ovális alakúnak tűnik, amely egy speciálisan létrehozott talapzat padlójába süllyed. Kád a SPA stílusában - ez kiváló megoldás a tágas szobákhoz.
  2. WC-tál. A legsikeresebb megoldás egy lógó kialakítás, hiszen ez a kompakt kialakítás modernnek tűnik.
  3. A mosdó. Kívánatos, hogy egy egyszerű formájú fehér modellen maradjon, amely nem sok helyet foglal el.
  4. Zuhanykabin. Ha fürdő van, a zuhany nem szükséges. De ha akarod, és a zuhanyozást egy pohárral elválasztva nem feltétlenül szükséges.
  5. Szekrény vagy polcok. Egyszerű, egyszerű "faformájú" szerkezetek faragott elemek nélkül.
  6. Keverők. Előnyös a szigorú vonalak modellezése, faragott daruk és aranyozott porlasztás nélkül. A hagyományos formák, a kivitelezés egyszerűsége és a jó ergonómia mindössze a skandináv stílushoz szükséges.
  7. Székek vagy padok. A szék jelenléte a fürdőszobában nem szükséges, de ha ilyen tárgyra van szükség, akkor jobb, ha egyszerű fából készült bútorokat választanak, amelyek harmonikusan illeszkednek a belső térbe.
A felfüggesztett WC-tál stílusosnak tűnik

A felfüggesztett WC-tál stílusosnak tűnik

Az egyszerű fehér héj tökéletesen hangsúlyozza a stilisztikát

Az egyszerű fehér héj tökéletesen hangsúlyozza a stilisztikát

Egy kis széklet jól néz ki egy ovális kád mellett

Egy kis fából készült székletet egy ovális káddal kombinálnak

Tipp A mosdó tárolására szolgáló kis mosdókagyló tökéletesen illeszkedik a beépített szerkezetekbe. Egy korlátozott területre különös figyelmet kell fordítani a térszervezésre, mivel minden apróságot helyesen kell elhelyezni.

Dekoráció és kiegészítők

A skandináv enteriőr díszítésének elemei nem nehézek, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a a szobában fehér szín dominál. Ezért a kiegészítők olyan palettán lehetnek, amely megfelel a stílusnak, vagy világos akcentussá válhat. A rajongók a klasszikus hideg belső kell ragaszkodnia a szürke, világoskék és barna mérleg. És ha meg szeretné változtatni a belső tér, akkor hozzá néhány textíliák világos zöld, halványlila vagy homokszín.

A színes törölközők a legfontosabb palettán változnak

A színes törölközők a legfontosabb palettán változnak

A fényes szőnyeg nagyon megfelelő

Világos matrac megfelelő a fürdőszobában

kivéve szőnyeg és törülközők a fürdőszobában tükör, amely a belső tér fontos részlete, és teljes mértékben meg kell felelnie az általános elképzelésnek. Kívánatos egy egyszerű formájú tükör kiválasztása tiszta keret fából vagy teljesen keret nélkül. A tartozék nem lehet nehézkes és túlzó, csak szigorú és tömör modellek.

Tipp A szemetes vödörnek sem szabad a figyelmet felkelteni, ezért egy pedálos fémház alkalmas.

Tükör egy fából készült fekete keretben

Tükör egy fából készült fekete keretben

A tervezők számára javasoljuk, hogy díszítse a fürdőszoba zöldellel, hogy enyhén revitalizálja a belső térben. A fehér háttér nagyon hatékonyan néz ki beltéri növények. És a helyük szinte minden helyre alkalmas.

A jegyzethez! A virágok általában egy mosdókagyló vagy polc mellett helyezkednek el, ha a növény roskadozik. Azokban az esetekben, amikor a fürdő a talapzaton helyezkedik el, egy virágcsere segít a környező tér díszítésében.

Virágok tökéletesen kiegészítik a dekorációt

Virágok tökéletesen kiegészítik a dekorációt

Tipp Ügyeljen minden részletre: szappantartályok, szappanadagolók, szemüvegek szemüveghez, papírtartó gondosan kell kiválasztani és harmonikusan össze kell kapcsolni a belső térrel, ellenkező esetben a stílus megszakad.

Loading...