A flush szerelésre tervezett Geberit termékek hosszú évekig tartanak jó minőségű és megbízhatóságuk miatt

A flush szerelésre tervezett Geberit termékek sok évig tartanak Önnek a kiváló minőség és megbízhatóság miatt

A vízvezeték működik mindig sok nehéz kérdést okoz még azoknak a mestereknek is, akik már évek óta foglalkoznak ilyen tevékenységekkel. Példaként említhetjük az újonnan bekerített eszközöket, például a Geberit telepítését. Különleges problémák merülnek fel, ha az utasítás hiányzik, vagy egy érthetetlen nyelven. Ezért tovább nézzük és tanítjuk az alapokat.

Tartalom:

 • Tervezési jellemzők
 • A
 • Hogyan szereljünk fel egy keretmodellt egy lógó WC-nek?
 • Hogyan építsünk blokk modellt?
 • Telepítés befejeződött
 • megállapítások
Mozaik a higiéniás terem belsejében

Mozaik a higiéniás terem belsejében

Tervezési jellemzők

Ez a design meglehetősen új és a modern életben jelent meg a közelmúltban köszönhetően lógó WC-tálak. Ez egy sor összekapcsolt részlet, amelyet egy gipszkarton alapú dekoratív fal mögé rejtettek. A speciális szerkezetének köszönhetően megbízhatóan rögzítheti a vízvezetékeket, és problémamentesen csatlakoztathatja a vízellátáshoz és csatornázáshoz, és ami a legfontosabb - a hagyományos, nagyteljesítményű, kényelmetlen használat helyett csatorna tartály.

Tipp Hasonló termékeket sorozatosan gyártanak, ezért aggodalomra adnak okot, hogy semmilyen részlet nem lesz javításra, nincs szükség, mivel a teljes készletben a legszükségesebb.

Számos előállított változat létezik, és mindegyiknek megvan a saját egyedi technikai jellemzője, de munkájának alapelve ugyanaz. Fő különbségük a típus. Ez történik:

 1. blokk;
 2. Kost.
Rejtett telepítési rendszer

Rejtett telepítési rendszer

 • Az első típusnak jelentős hátránya van, mivel kizárólag a fővárosra vagy a csapágyfalakra szerelhető. Csináld be fürdőszoba, a központi részen helyezkedik el otthon vagy lakás, lehetetlen.
 • A második típus megfosztja ezt a hiányosságot, de bizonyos fenntartásokkal rendelkezik, amikor kötelező.

Ezenkívül vannak olyan változatok is, amelyek különböznek a megjelenésben, ami lehetővé teszi WC-tál nem a falon, hanem a sarokban WC-szoba.

A felfüggesztett WC-tálak nemrégiben nagyon népszerűek

A felfüggesztett WC-tálak nagyon népszerűek ma

Annak tudatában, hogy ez vagy az eladásra kínált lehetőség egyszerű: a blokk mentes egy csúszó keretből és kizárólag olyan összetevőkből áll, mint:

 1. szerelvények;
 2. tartály;
 3. rögzítő elemek;
 4. dekoratív kiegészítők.

Válassza ki a szerelvényt attól a helytől függően, ahová a vízvezeték szerelését tervezi.

A

A fő folyamat megkezdése előtt elő kell készíteni a munkaterületet, és meg kell szereznie a megfelelő eszközöket. Szüksége lesz a következőkre:

 • ütni;
 • vezeték nélküli fúrókkal (beleértve a betont is);
A létesítmény telepítése jobban bízott a szakemberekkel

A létesítmény telepítése jobban bízott a szakemberekkel

 • építési szint;
 • rulett;
 • megfelelő méretű villáskulcsok;
 • kés és egy bolgár fúvókával a gipszkarton vágásához;
 • spatula;
 • marker.
Fa a WC belsejében

Fa a WC belsejében

Stílusos fürdőszoba WC-vel

Stílusos fürdőszoba WC-vel

A kiegészítő fogyóeszközök hasznosak:

 1. Dugók, a szerelési lyukakba szerelve;
 2. szilikon tömítőanyag;
 3. rögzítő hab;
 4. csavarok a GKL-hez;
 5. végső gitt.

Ha az eljárást egy lakóházban végzik el, először le kell szüntetni a régi székletet és felszállni falburkolat.

A régi WC-tál leszerelése

A régi WC-tál leszerelése

A régi falburkolat eltávolítása

A régi falburkolat eltávolítása

A következő lépés lehet, hogy a csatornarendszert a tervezettel összhangban mozgatjuk elrendezése és kialakítása. Ez speciális eszközökkel - műanyagból készült adapterekkel érhető el.

Csatornázási szerelvények

Csatornázási szerelvények

Figyelj! Ez az eljárás megköveteli az alkatrész lebontását padlóburkolat. 

Falra szerelhető horony

Falra szerelhető horony

Ehhez a lyuk körül a padlót perforátorral elmélyítik, és az adaptert rögzítik rajta. Továbbá a körülötte lévő szabad helyet egy cement-homok habarccsal vagy egy önterülő keverékkel öntik a padlóra. A következő lépés a megoldás végső száradása után indítható.

Hogyan szereljünk fel egy keretmodellt egy lógó WC-nek?

 • Az összetevők közül a keret össze van szerelve, amelyhez rögzítve van tank. Állítsa be a magasságot, állítsa vízszintesen és függőlegesen a mellékelt konzolokat és a kerethez rögzített csavarokat.
 • A késztermék közel másfél méter magasságba kerül. Ugyanakkor az alkatrészei a következő magasságban lesznek a padlószinttől a szabvány szerint:
név távolság
Leeresztő gomb 100 cm
WC-tál 45 centiméter
Szennyvízelvezetés 25 centiméter
 • Nem szabványos szaniteráruk használata esetén ezek az értékek ugyanúgy állíthatók be, mint a WC-szék szemei ​​közötti távolság. A szakemberek élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk, hogy a fém állványokat műanyaggal cserélje ki, ha megfelelő méretű.
Keretszerelési modell

Keretszerelési modell

Figyelj! Meg kell jegyezni, hogy a padló és a szerelvény között 2 cm-es technológiai hézagot kell létrehozni.

 • Következő a termék összeszerelése. Ezt a horizontális és vertikális szigorú betartással kell elvégezni. Szükség esetén egy szintet, egy vesszőt és egy jelölőt használnak erre, jelezve a rögzítési pontokat és vonalakat. Rájuk a kész keretet az előfúrt lyukakban a padlóburkolathoz csavarják be, amelyekbe be van építve.
A keretmodell jelölése és felszerelése

A keretmodell jelölése és felszerelése

Dob és csatorna csatlakoztatása

A tartály csatlakoztatása és a csatornázás

A WC összekapcsolása

A WC összekapcsolása

Fontos! A padlóban lévő furatok fúrásakor ne felejtse el, hogy bent lehet kommunikációs vagy fűtési rendszer működtetni. Ha sérült, a javítás elülső része hármas lehet.

 • Ne felejtsük el, hogy a keret magasságát és a vízszintes megfeleltetést csavarokkal változtatják, és ellenőrizni kell az építési szint minőségét.
 • Ezután csatlakoztatni kell a vízcsövet rugalmas tömlővel és a csatorna kimenetéhez - a megfelelő teljes szerelvényeket. Szükség esetén helyettesíthető egy hullámos analóg, majd végleges ellenőrzés a csatlakozások szorosságára.
Különös figyelmet fordítsunk a rugalmas tömlők minőségére

Különös figyelmet fordítsunk a rugalmas tömlők minőségére

 • Végül dugja be a lyukakat és szerelje be a szerelőcsapokat.

Hogyan építsünk blokk modellt?

Ennek a típusnak az a jellemzője sokoldalúsága. A legtöbb esetben padlóra és padlóra is használható csuklós WC-tálakkal, a telepítés azonban kicsit más lesz.

Jelölés blokk modellhez

Jelölés blokk modellhez

 1. Először meg kell jelölni a jelölést, nevezetesen egy szimmetriatengelyt, és ennek megfelelően más pontokat és vonalakat kell alkalmazni. Helyzetük és a szükséges távolságuk megtalálható a teljes utasításból. A megállapított jelek szerint a lyukakat a perforátor fúrja vagy átszúrja, és ezekbe vannak ágyazott dugók rögzítés.
 2. Ezután meg kell erősíteni a leeresztő tartályt és csatlakoztatni kell egy tömlővel a vízcsőhöz.
 3. A lógó WC-ülés végső szakaszában meg kell csavarozni a csapokat, és a padló esetében új jeleket kell készíteni a emelet, majd ezt követően fúrja meg és rögzítse a kötőelemeket, miután ugyanezt a lépést követte a térdel. Csatlakoztatásukhoz egy speciális mandzsettát használnak.
A készszerkezet befejezése gipszkartonnal

A készszerkezet befejezése gipszkartonnal

A jegyzethez! Előfordulhat, hogy a kupakokat le kell fedni a kupakkal és csatlakoztatni kell a gombot, ha ezt a gyártó nem végezte el.

Telepítés befejeződött

Miután az összes komponenst telepítették, összeszerelték, rögzítették és ellenőrizték a szivárgást, továbbhaladnak a kialakuláshoz gipszkartonozás. A GCR rögzítéséhez szükség lehet egy fémprofil alapú keret összeszerelésére.

Tipp Válasszon olyan burkolatot, amely ellenáll a nedvesítésnek. Ez meghosszabbítja az élettartamát.

A csempe tökéletes a fürdőszoba befejezéséhez

A csempe tökéletes a fürdőszoba befejezéséhez

A gipszkarton szöveteknél megfelelő méretű kivágásokat kell biztosítani:

 1. tűk;
 2. a tál kilépése;
 3. vízelvezető nyílás;
 4. billentyűzettel.
Lyukak vágása

Lyukak vágása

Ezeket egy csiszolóval készíthetjük, amelynek körmérő fúvókája a kívánt átmérő. A ragasztószalagokat 10 cm-es lépésekben kell rögzíteni a következő helyeken:

 • a kerület mentén;
 • a segédvezetőkön.

Tipp Töltse fel a vászon oldalán lévő réseket egy habarccsal.

Amikor a burkolat kész, a varratokat előkészített töltőanyaggal borítják, majd szárítás után fejezze be a célt. A dekoratív billentyűzet és a fő egészségügyi termék telepítése befejezi az eljárást.

Fontos! Ha a válaszfalat használja csempe vagy kerámia burkolólapok, hogy a tálat felhelyezni 10 nappal a felszerelés után.

Lógó WC-tál felszerelése

Lógó WC-tál felszerelése

Dekoratív billentyűzet Geberit Sigma 10

Dekoratív billentyűzet Geberit Sigma 10

megállapítások

A Geberit jól ismert név a vízvezeték világában. Az első rejtett ürítő tartályok megjelenésével kapcsolódik. Most a márka kiadott több sor hasonló termékek, amelyek megfelelnek a piaci követelményeknek. És ez a vállalat széles körű szolgáltatást nyújt a felhasználók számára a költségkeretről a prémium osztályra.

Nem mindenki lesz képes befejezni a telepítést, mivel ez nemcsak a szerelvények szerelvényeitől a csempézés és a gipszkarton szereléséhez szükséges nagy készségeket igényel válaszfalak, hanem a szerszámok, berendezések és speciális fogyóeszközök meglehetősen széles skálája, amelyet az átlagos mesternek meg kell vásárolnia. A megfelelő és alapos előkészítéssel azonban lehetőség nyílik erre.

Telepítés Geberit: az alkalmazás és az öntelepítés minden részlete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 64