Achimenez - lep cvetni trajni grm

Achimenez - lep cvetni trajni grm

Achimenes (fotografije in video tega neverjetno cvet dobro zastopana na vseh lokacijah in ljubitelje cvet doma) - zelnata trajnica s širjenjem in plazeče stebla, ki privlači svetlo, stabilno in bogato cvetenje. Cvetje - v obliki zvona, lijak v obliki podolgovate, raznolika, odvisno od sorte, svetle barve: vijolična, karmin, modra, bela, korallovo-, temno in svetlo roza, bela, rdeča, rdeča, vijolična, z brizganjem, lise in proge. Listi - ovalen, včasih gladek, ovalne roba, puhasti, tanka, včasih - z rdečkasto spodnjo površino, nekatere sorte so bron pločevine ploščo.

Vsebina

  • Ahimenes: rastejo doma
  • Reprodukcija
Doma achymenes pogosto cvetijo dvakrat v sezoni

Doma achymenes pogosto cvetijo dvakrat v sezoni

Domača dežela rastline je tropska in srednja Amerika, kjer je okoli 40 vrst achimenov, toda doma najbolj povpraševanje:

  • Achimene dolg cvet - oblika cvetličnega ampela, srednje velika (do 30 cm visok), ozki, svetlo zeleni listi, rahlo puhasto. Rože - enojno, do 5 cm v premeru, barva - bela, rumena ali vijolična s črtami v bližini grla. Priljubljene sorte - Major, Juaregia, Chiapas, Haage
Snežni ahimeni"Juaregia"

Snow White Achimene «Juaregia»

Lepi vijolični ahimeni"Major"

Beautiful vijolični achymenes "Major"

  • veliki cvetovi achimenes - največji predstavnik v višino lahko doseže do 65 cm, s širjenjem, močno puhasti stebla in temno zelenimi listi imajo rdečkast odtenek na robovih. Cvetje 5-7 cm v premeru, barva: roza, bela, modra, Carmine-rdeča, Carmine, roza, rdeče in fioleotovy značilne razlike - osnova cvet ima sacciform napenjanje. Priljubljene sorte: Mala lepota, Rumena lepota, Paul Arnold, Cattleya, Purple King.
Svetli ahimeni"Little Beauty"

Svetli apimeni «Little Beauty»

Ahimenez"Paul Arnold" с красивым сочетанием фиолетовых бутонов и темных махровых листьев

Ahimenez "Paul Arnold" s čudovito kombinacijo vijoličnih popkov in temnih listov frotirja

Ahimsenes"Yellow Beauty" с прекрасными кремовыми бутонами

Ahimsenes "rumena lepota" s čudovitimi kremnimi brsti

Ahimenes: rastejo doma

Achimenez, za katerega je za normalni razvoj in cvetenje precej preprosta, bo zahtevala predvsem skladnost s temperaturnim režimom in vrstnim redom zalivanja ter opazovanje počitka.

Čudovit grm v ahimenih

Čudovit grm v ahimenih

Razsvetljava

Kljub dejstvu, da je ahimenez na splošno ljubiteljska rastlina, je svetlost in intenziteta svetlobnega toka v veliki meri odvisna od sorte rastlin. Stopnje s temnimi listi potrebujejo več svetlobe kot raznolike vrste, a hkrati achymeni ne prenašajo neposredne sončne svetlobe. Ob 12h mora obrat biti pritenyat - to bo pomagalo preprečiti opekline na listnih ploščah.

Ahimeneza ni mogoče šteti za preveč maskirno hišo

Ahimeneza ni mogoče šteti za preveč maskirno hišo

Achimenes so zelo priljubljeni med domačimi rastlinami

Achimenes so zelo priljubljeni med domačimi rastlinami

Temperatura

Za normalni razvoj ahimena mora biti temperatura najmanj 20 ° C in idealno pri 22-23 ° C Ne prenaša ostre spremembe temperature in hladnih osnutkov. Poleti ga lahko prenesete na balkon samo, če ni velikih nihanj dnevne temperature (hladne noči). Z začetkom jeseni, pred začetkom počitka, temperatura začne padati.

Raznolikost oblik in barvnih odtenkov Achimenes ne preneha presenetiti

Raznolikost oblik in barvnih odtenkov Achimenes ne preneha presenetiti

Vlažnost

Za uspešno gojenje ahimerov doma, je zelo pomemben indeks vlage, ki naj bi bil vsaj 60%. In če je temperatura višja, večji mora biti indeks vlage. Poleg tega je škropljenje strogo prepovedano za achymenes - po kapljanju kapljic vlage na cvet ali listov, ne tvorijo niti črne niti rjave pike. Zato je vlažni oblak ustvarjen ne nad cvetjem, ampak zraven njega. Kot možnost - naslednja namestitev akvarij, še bolje - lonec postavite v pladenj z mokrim klayditom ali mahom (sphagnum), vendar se dno ne sme dotikati neposredno z vodo.

Achimenes slabo prenašajo nizko vlažnost

Achimenes slabo prenašajo nizko vlažnost

Za rastlino si zadovoljen s svojim cvetenjem, je za to treba ustvariti ugodne pogoje

Za rastlino si zadovoljen s svojim cvetenjem, je za to treba ustvariti ugodne pogoje

Zalivanje

Doma je treba ahimene obilno zalivati ​​s toplo, toplo (nekoliko nad sobno temperaturo) mehko vodo, vendar ne omogočajo stagnacije vode v tleh. Ker rastlin ne prenaša vlage na listih, je najboljša možnost manjša zalivanje, medtem ko je treba preostalo vodo v posodi izprazniti. Ali pa uporabite brizgo, usmerite vodo tik pod korenino.

Ahimenez"Nana Renee"

Ahimenez «Nana Renee»

Čas počitka

V jeseni, s koncem cvetenja, rastlina začne za pripravo na obdobje počitka. Do tega časa se gnojilo rastline ustavi, zalivanje - dramatično zmanjša. Listi stop raste, porumenijo in umrla, hranila in vlago, da se kopičijo v koreninah. Ko je zemlja del rastlin posuši (korenine vleče iz nje vseh hranil), je treba zmanjšati in pustite gomolje v lonec ali dal v pesku. Pot z gomolji, postavljenimi v temno hladno (14-16 stopinj). Napajanje poteka s toplo vodo zagovarjati 1 krat na mesec, zelo rahlo, na robu lonca, rahlo vlaženje glineni soba - presežek vlage lahko povzroči prezgodnje zbujanje iz achimenes spanja.

Nasvet! Če je rastlina še vedno prebujena pred časom, naj bi zagotovila veliko svetlobe z uporabo svetilke za rastline dnevna svetloba - to bo pripomoglo k normalnemu razvoju stebel.

Raznolikost"Double Pink Rose" с нежно-розовым оттенком

"Double Pink Rose" z mehkimi roza barvi

Učinkovita grmičevja s pepelniki iz pepelnice

Učinkovita grmičevja s pepelniki iz pepelnice

Konec februarja se pot z rhizomom prenese v toplejšo sobo (nad 16 ° C) in lahka soba. Če so korenine pozimi pospravili v pesku, jih je treba posaditi v lončkih s substratom.

Iztovarjanje

Transplantacija (ali rastlina z zimenjem v pesek) korenike v začetku februarja. Ahimenez ni zelo zahteven glede kakovosti substrata, glavna stvar je, da je zemlja zelo ohlapna in nekoliko kisla. Katalog cvetličarjev priporoča tla za gojenje senpolia, ki jih je treba razredčiti z vrtno zemljo in vermikulitom (pecilni prašek), kokosom ali sphagnom. Tla lahko pripravite sami, v enakih razmerah pomešate pesek, travnato in zemeljsko zemljo ter obvezno stanje - ustvarite močno drenažo.

Razredna raznolikost"Kohleria Flowers"

Elegantne "Kohleria Flowers"

Sajenje se izvaja v širokem plitem loncu - koreniki ahimenov rastejo skoraj na površini tal (slika 1), celoten koreninski sistem rastline se nahaja na vrhu. Če je pot preveč globoka, lahko vsa neuporabljena zemlja v "globini" kisla, kar povzroča nadaljnje propadanje celotnega koreninskega sistema.

Fotografija 1. Nasad korenike

Fotografija 1. Nasad korenike

Za tvorbo močno prevelikemu grm v lonec s premerom 20 cm posaditve 15 gomoljev. Korenike (gomolji) odlagajo na omenjeni površini pochvosmesi in nekoliko pritisnil navzdol, zalivanje potem nujno izvaja od spodaj - zgornja namakanje lahko privede do dejstva, da se lahko korenike spustila dalje v zemljo, kar ima za posledico znatno upočasnila kalitev. Takoj, ko se prirastki in rastejo, postopoma napolnite 1-1,5 cm zemlje. Podroben postopek iztovarjanja je predstavljen v video posnetku na koncu članka.

Mladi grmiček ahimenov

Mladi grmiček ahimenov

Nasvet! V prihodnosti se rastlina z rastjo korenike bolje prenese na večji (široki) lonec.

Dodatno gnojenje

Kompleksna mineralna gnojila začnejo narediti mesec dni po pojavu prvih poganjkov in nadaljevati z intervalom dveh tednov pred koncem cvetenja. Prvo gnojenje je osredotočeno na rast listne mase (gnojilo za listnate), z začetkom cvetenja pa se gnojila uporabljajo za cvetoče rastline.

Ahimenez"Summer Sunset"

Ahimenez «Summer Sunset»

Rdeča in bela grma achimenese"Nero"

Rdeča in bela grmica nichroma "Nero"

Obrezovanje

Za nastanek kompaktnega lep grm raste zadel prischipnut priporočeno 1-2 krat drugi ali tretji par listov - to bo izboljšalo razvejenosti grm, čeprav nekoliko odložiti začetek cvetenja, saj je cvet oblikujejo le na konici poganjka.

Lepoto ahimenov in njihovo dostojanstvo je težko izzvati

Lepoto ahimenov in njihovo dostojanstvo je težko izzvati

Reprodukcija

Reprodukcijo doma se lahko izvaja na tri načine: z razdelitvijo korenike, semen ali potaknjencev.

Razdelitev korenike je najpreprostejša in najučinkovitejša, v primeru ahimenov, način razmnoževanja. Če opravite presaditev, ne morete samo razdeliti korenike, temveč celo rezati korenike Achimen na dele, tako da ima vsak vsaj en pehole (fotografija). Rezine obdelamo z zdrobljenim premogom in nasadimo v substrat.

Fotografija 2. Razdeljeni koren.

Fotografija 2. Razdeljeni koren.

Nasvet! Korenike zelo dolgo ohranijo svoje podobnosti, tako da se pogosto uporablja, naj pošte za izmenjavo med pridelovalci (način za poceni diverzificirati svojo zbirko rastlin) ali po naročilu, s pomočjo katalog rastlin.

Zaradi svojih lastnosti za dolgo časa, da ohranijo svežino, lahko rhizome achymenes kupite tudi v spletnih trgovinah

Zaradi svojih lastnosti za dolgo časa, da ohranijo svežino, lahko rhizome achymenes kupite tudi v spletnih trgovinah

Seme je mogoče dobiti samostojno izvaja umetno opraševanje cvetja v času cvetenja, ali pa jih naročila po pošti (to je še ena prednost achimenes uporabljajo imenik, lahko izberete želene sorte semen in jih kupili poceni, jih prodajajo široko razširjeni). Po cvet posuši in odpade, na tej točki, nastala fruitlets ki zorijo približno 2 meseca. Plodovi začnejo zbirati, ko so mehki, da so odprti za odstranimo semena.

Nasvet! Pred sajenjem je treba tla dekontaminirati s pečenjem v pečici (mikrovalovna pečica).

Čisto bel elegantno cvetje Achimenes

Čisto bel elegantno cvetje Achimenes

Ahimenez - cvetje za dušo

Ahimenez - cvetje za dušo

Semena so posejana od februarja do začetka marca, v prosti mokri tleh, brez škropanja ali zakopavanja. Škropljenje zemlje s pištolo razpršilnika je pokrito s steklom (polietilen) in postavljeno v toplo (najmanj 23 ° C) in temno mesto. Da bi se izognili pojavu glivičnih bolezni na tleh in semenih, je treba zasajena semena redno prezračevati. Prvi poganjki se bodo pojavili po približno 2-3 tednih, nato se bodo potopi potopili, ponovitev operacije 2-3 krat. Odrasle sadike so posajene v ločenih lončkih, nato pa jih poskrbijo kot odrasli cvet.

Rezine ahimenov so redke. apical poganjki (3-4 cm) izbrana za razmnoževanje, se spodnji listi odstranimo in damo v vrelo vodo in zmogljivost je nameščen na polico svetlobo okna. Vodo je treba zamenjati enkrat na teden, prve korenine izležejo 1-1,5 tednov, po katerem so stebla zasajene v substrat šote. Nekaj ​​tednov kasneje se mlada rastlina začne hraniti

Raznolikost"Robert Dressler"

Vrsta «Robert Dressler»

Ta čarobna cvetica ustvarja edinstveno lepoto in nepretrganost

Ta čarobna cvetica ustvarja edinstveno lepoto in nepretrganost

Nasvet! Med vegetativnim razmnoževanjem je treba odstraniti prvo cvetje, ki se pojavi - rastlina mora oblikovati močne gomolje.

Gojitev in razmnoževanje achimerov doma poglej video:

Achimenes (48 fotografij): vrste in pravila oskrbe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1